Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 32

• 34 880
  • 729
  •   1
Отговори
# 525
Аз лично чета всички постове, без изключение, които ми харесват със съдржание си ги повтарям.  Пиша по-рядко,  но моля Ви, недейте  нарича този или онзи с каквото и да било.  Моля, несе дразнете  на инако мислещите или можещите от Вас, свят като цвят,  ще има всякакви хора, но  като ги корим и обиждаме,  ставаме като тях.  Те са мързеливи и хитри ( искат на готово ), обиждащите и дразнещите се  - нервни и  нетърпящи  другите.  "Убий глупака с мълчание",  не с обиди.
И в тази тема се появи един феномен от другите теми - присвояването на тема от форум - няколко по-често пишещи дами и господа си позволяват да се държат в темата като  в собственост, решават, че могат да  гонят, да приемат, участници във форума,  да се дразнят от различно мислещите от тях.    Това е недопустимо, форумът и коя да е  тема от него са свободна зона за отдих  и  култура, обмен на  инфо  и  лични мнения, но без  груби, лични нападки и епитети.
Ако бяхме еднакви и пишехме и мислехме еднакво нямаше да е интересно да четем това, което и ние мислим. Нали ?
Етичният тон е задължителен за всички, както и правото на лично мнение.
Нищо лично към никого, с молба да не разваляме темата и да не я отдалечаваме от филма, който ни събра в нея.

# 526
Във всяка тема се явяват десетки постове от различни хора горе-долу все с това съдържание - "здравейте, чудесни сте, но нямам време да чета, само минавам да питам ще има ли филм следващата седмица", или "ще има ли филм тази вечер", или "кои епизоди даваха тая вечер/ще дават тая вечер". И нашите добри редовни съфорумци всеки път добросъвестно и търпеливо търсят в програмите и доставят информацията на мързеливите и недосетливи пришълци, които спокойно можеха да  направят същото в десетките сайтове с телевизионни програми.  Rolling Eyes
А за да узнаем номерата на пропуснатите епизоди от вчера например просто поглеждаме в програмата  кои са номерата на следващата вечер.
Впрочем възползувам се от паузата до утре вечер да попитам има ли съфорумци които четат абсолютно всички постове и теми, защото аз например чета всичко откакто се включих в дискусиите преди няколко месеца.
Аз чета от начало, но отскоро се включвам. Мен също ме дразни какво беше, защо така, кога ще го дават и т.н. По-добре никой да не отговаря и те ще спрат. Да не ги мързи, ами да прочетат малко.

# 527
Все едно да си говориш с някой 10 минути, да дойде някой друг и да трябва да започнеш пак отначало и това да се повтаря всеки път! Мен лично ме дразни! Колко пъти се изписа за новия сериал Двама завинаги и и Листопад и колко пъти все някой ще се намери да попита как ще дават сега Листопад?

# 528
Аз лично чета всички постове, без изключение, които ми харесват със съдржание си ги повтарям.  Пиша по-рядко,  но моля Ви, недейте  нарича този или онзи с каквото и да било.  Моля, несе дразнете  на инако мислещите или можещите от Вас, свят като цвят,  ще има всякакви хора, но  като ги корим и обиждаме,  ставаме като тях.  Те са мързеливи и хитри ( искат на готово ), обиждащите и дразнещите се  - нервни и  нетърпящи  другите.  "Убий глупака с мълчание",  не с обиди.
И в тази тема се появи един феномен от другите теми - присвояването на тема от форум - няколко по-често пишещи дами и господа си позволяват да се държат в темата като  в собственост, решават, че могат да  гонят, да приемат, участници във форума,  да се дразнят от различно мислещите от тях.    Това е недопустимо, форумът и коя да е  тема от него са свободна зона за отдих  и  култура, обмен на  инфо  и  лични мнения, но без  груби, лични нападки и епитети.
Ако бяхме еднакви и пишехме и мислехме еднакво нямаше да е интересно да четем това, което и ние мислим. Нали ?
Етичният тон е задължителен за всички, както и правото на лично мнение.
Нищо лично към никого, с молба да не разваляме темата и да не я отдалечаваме от филма, който ни събра в нея.
А-а-а, в грешка си, няма такива хора тука.  Rolling Eyes Има често пишещи, но няма присвояване. а още по-малко грубияни. Ако се случва някой да прекали (това са все минаващи и никога постоянни участници), както се случи напоследък, следват естествено реакции на нетърпимост към агресивните или груби неприятни изяви. Имаше преди време един пост който много ме беше шокирал, там форумката грозно плюеше по абсолютно всички герои от филма с такава злост и омерзение, че да се чуди човек защо въобще гледа филма. Явно беше от тия, дето си избивзт нерви и лични проблеми във форума. Това е един пример. Друг пример е когато някой харесва един герой и почва да критикува и очерня всички останали герои наред, или да се нерви на форумците които не споделят предпочитанията му, да спори и да се налага.
Но както е казвано и преди от мнозина, в един форум ти е приятно или неприятно, никой никого не гони.
А тези които питат за тв програмата тук вместо да си я търсят сами, ти как ще го квалифицираш? Понеже за това идеше реч.

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 15:46 от soya-fen

# 529
Мързеланковци и пришълци не са кой знае какви обиди (поне за мен). Виждала съм да посрещат някой с добре дошъл/а при нас, но не и да гонят някой. Наистина някои " кацат"  за малко и обикновено те пишат някакви квалификации заради които стават спорове.
Аз пък не съм забелязала да си присвоява някой темата  Crossing Arms

# 530
Забелязвам, че колкото по разреждат филма толкова спора тук е по-голям. То вярно, че няма къща без пушек, но тук направо пожар стана. Не мисля, че трябва толкова да се коментира кой чете и  кое. Всеки да ис чете това, което го интерисува, но наистина е дразнещо въпроси от рода " коя серия беше вчера" и т.н.
 Мислех да не пиша, но не се сдържах. И аз не съм от редовно пишещите и не следя темата отначало, но тук намерих едно "листопадско семейство" а сега имам чувството, че есента настъпва и листата започват да се пилеят по зелята. Искам си старото пролетно листопадско семейство, когато всичко беше весело и забавно дори и споровете ... Знам, че е невъзможно, но може да се опитаме да си го  върнем или поне да съберем счупените частии да ги залепим да станат пак едно цяло.

# 531
алабала&Ники ханъм, чете ли белите букви за идущата седмица?  Grinning

# 532

Четох аз четох. Ама не вярвам докато не видя .. като Тома Неверни съм аз. Докато не видя не вярвам ... чак акъла ми не го побира това, че може да е истина  Joy hahaha Joy

# 533
Четох аз четох. Ама не вярвам докато не видя .. като Тома Неверни съм аз. Докато не видя не вярвам ... чак акъла ми не го побира това, че може да е истина  Joy hahaha Joy
Въпреки че не разбирам езика ама ББ Джеврие ханъм беше станала една сладка-медена с Фикрет, а тя я гледа с шокиран и невярващ поглед, като я нарече "къзъм" (моето момиче).  Laughing Laughing Laughing Нямам търпение да го видя и в превод!  Crazy

# 534
Нямам търпение да го видя и в превод!  Crazy
И аз нямам търпение ама едва ли ще е в понеделник. Странно как Фикрет ще реагира на всичко това. Много ще ми е интересна реакцията й Simple Smile

# 535
Въпреки че не разбирам езика ама ББ Джеврие ханъм беше станала една сладка-медена с Фикрет, а тя я гледа с шокиран и невярващ поглед, като я нарече "къзъм" (моето момиче).  Laughing Laughing Laughing Нямам търпение да го видя и в превод!  Crazy
Сигурно е нямало кой да и смени папмерса  и за това  Laughing Няма друго обяснение  Naughty

# 536
Цитат:
" Имаше преди време един пост който много ме беше шокирал, там форумката грозно плюеше по абсолютно всички герои от филма с такава злост и омерзение, че да се чуди човек защо въобще гледа филма. Явно беше от тия, дето си избивзт нерви и лични проблеми във форума. Това е един пример. Друг пример е когато някой харесва един герой и почва да критикува и очерня всички останали герои наред, или да се нерви на форумците които не споделят предпочитанията му, да спори и да се налага."

Нямаме право само да се нервим  на съфорумците си, които не споделят нашите виждания, нямаме право да спорим в стил налагане.   Дискусии нека да има.  Всеки вижда  от свой ъгъл нещата, понякога е интересна другата гледна точка.
Когато пишеш мислите си за героите , "очерняш ги"  според собственото си възприемане, критикуваш ги, не винаги е израз на  избиване на лични проблеми и нервни кризи.
Според какъв критерий определяте кои постове са избивки  и кои  са от приятните Ви, и не са избивки,  има ли правила за такова нещо .   
Моля,  нека всеки да има свободата да пише каквото иска,  и  нека  всеки  да  има свободата  да  не  чете  като не иска, каквото не иска.   Така и вълкът да е сит и агнето да е цяло.

# 537
  • в ябълковата градина
Мен пък повече от въпросите "Кои серии даваха" и "Къде мога да ги намеря" ме дразнят закусчиците и тъпите колажи, ама си мълча.
А за Гюлшен, тези дето искаха такава истинска приятелка като нея, може вече да са си променили мнението.
Като е толкова принципно защо свидетелства в съда при делото за развода?
Или като е толкова принципна защо само слухтеше и следеше Шефкет докато бяха колеги?

# 538
Какво мислите баба Джефрие може ли да обикне Фикрет  Thinking

# 539
  • Пловдив
И да я обикне, след тия л...., дето й ги такова, кел файда!

Общи условия

Активация на акаунт