Примерна схема за захранване- 26

• 30 485
  • 754
  •   1
Отговори
# 735
А може ли съвет как е правилно да се въвежда глутена като последователност на храни, преди или след месото и в каква подредбра се въвеждат млечните храни/ имам предвид сирене и масло/ Имам предвид като не се съобразявам са написаното в статията по-горе. Малкия досега е ял морков, картоф, тиквичка, пащърнак и ябълка + 2 вида каши следобяд/безмлечни/ и е на кърма на поискване Grinning

http://september2008.multiply.com/journal/item/66/66

# 736
 Wink E мен в горното написано именно думичката "трябва" ме дразни ... "по презумпция"  Mr. Green дрън дрън. Иначе точно за глутена мнението ми е че изобщо е излишно да му се отделя специално внимание, но това си е мое лично мнение. Е, въведох го след месото, доколкото считам че точно месото си е доста важно и отлагането с нищо не е полезно (това обаче не означава, че късното въвеждане е вредно, все пак има достатъчно на брой здрави индивиди, които никога не са консумирали месо и това не им се е отразило на здравето) ...

# 737
  • sofia
И аз когато захранвах каката, преди 5 години не съм отделяла специално внимание на глутена и нищо и няма. Сега от стремеж да спазя схемата и да започна с овес, търсих търсих и намерих само каша пълнозърнест овес с ябълка и ванилия - Лактана. На всичкото отгоре и млечна. Притеснява ме тази ванилия, дано да не стане така, че вместо да го предпазя от глутен, да му докарам друго.

# 738
Има пюре- ябълка и овес на Гербер. Аз мисля с такова да захраня с глутен вбъдеще  Peace

# 739
Аз въведох овеса с Безмлечна  … 2;на.
Удобна е, че може да се употребява и като каша с мляко, само с плодове (много вкусна комбинация: круша, кайсия пасирани гладко с вода + ов.каша), в зеленуково пюре. Така е доста по-лесно да се спази правилото за прием на глутен ежедневно за месец.

btw, аз също въведох глутен преди месо

# 740
Това е препоръка и интерпретация на Клото, която май е от ЛЛЛ. Не съм сигурна дали има универсална и идеална схема за захранване, тази е една от многото възможни. Дадено е като примерни правила.

А иначе за месото, препоръчителното кол-во месо видях в горният сайт, който Франческа е цитирала. В крайна сметка колко е добре да бъде? Казвам "трябва", защото сигурно има препоръки, месото не е като картофа, не можеш да сложиш както -дойде. Винаги е приблизително.. Но, първо дете ми е и нямам представа как е в менюто на бебетата.  Simple Smile

# 741
# 742
Zdraveie,sajalqvam za latinicata no nqmam kirilica. Sled vsichko izcheteno tuk,vsichki maiki kyrmqt i zahranvat sled 6-7 meseca. Ta tezi jeni koito sme kyrmili mnogo malko da davame AM chak do togava?! pri polojenie che vsichki diktori preporychvat zahranvaneto da e sled 3-4 mesec. Vav medicinskite knigi sashto pishe che zahranvaneto trqbva da e sled 3-4 mesec,i po tochno ot 2-ri zahrabvane sas sok,3-ti plodovo piure i 4-ti zelenchukovo,5-ti dobavqne na jaltak,6-ti dobavqne na meso. Znachi preporacva se i ot doktori i e pisano v knigite,a i piuretata zapochvat ot 3m. taka che se pitam zashto vav vsichki temi kazvat da se zahranva sled 6-ti m. Ne mislq che e redno jeni koito ne jelaqt da zahranvat bebetata si po pravilo i kogato mu e vreme trqbva da davat greshni saveti na milite jenici koito ne sa medicinsko lice i ne znaqt. Ako trqbvashe da se zahranva sled 6-ti mesec,togava vaprosat mi e zashto sa piuretata za 3 i mese4ni bebeta?  Ne e redno tova... Ima si opredeleni plodove i zelenchuci za bebeta na 3,4 i 5 meseca!  Naughty ooooh! newsm78

# 743
Otnosno glutena,dyshterq mi oste ot 2-q mesec pie6e AM s voda ot oveseni qdki zashtoto imahme mn problemi s izhojdaneto. I otkakto ot 2-ri mesec zapochnah zahranvane sas sok veche nqmame takav problem.

# 744
  • Видин
Мерилин, прочети малко съвременна литература по въпроса и ела пак  Mr. Green И между другото, има нова тема!!!!

# 745
Ami cheta i to dosta no dosega ne namiram "syvremenniq nachin "  newsm78 Joy

# 746
  • Видин
http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/
Както и сайта на СЗО - доста информация има  Laughing

# 747
Изчезване на рефлекса за избутване с езиче на всичко, което се сложи в устата му (някъде между 4 и 6-тия месец) moeto dete e na 4 i ne izbutva s eziche
Умение да поднася и задържа целенасочено играчка към устата си (между 4 и 6. месец)
umee i to ot dosta vreme
Ясен, неподправен интерес към вашето хранене – бебето буквално изяжда с очи всяка хапка, която поднасяте към устата си
pravi i tova
Умение да седи самостоятелно, подпряно на облегалка,
a sa6to i tova,estestveno ne v izcqlo sednalo polojenie
Simple Smile Peace

# 748
  • Видин
Ок, както виждаш пише 4-6 месеца, в никакъв случай 2 месеца и захранване със сок и подобни безумия.
И всъщност, аз си гледам детето така както реша, ок? Гледай и си твоето, както намериш за добре. Който иска чете тук, пресява информация и действа, който не иска си бие главата след време като се появи някоя "безобидна" неясно от къде алергийка  Whistling

# 749
prava si,vseki zahranva bebet kogato vidi che to e gotovo. no misalta mi be6e 4e ima mn otgovori ot sorta "ne" "nedei" ne moje" , a ne " ti si precenqva6,ti poznava6 svoeto dete po-dobre" Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт