Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 80 805
  • 748
  •   1
Отговори
# 315
Гланца се слага в отделението до мястото за таблетката.

# 316
Една начинаеща пита - къде се слага гланца/видях едно отделение с капаче на винт, но останах с впечатление, че е за течен препарат/?

Именно това е отделението за гланц.

И един съвет - прочети внимателно книжката с инструкции за употреба на машината.
Там е всичко, което се отнася до работата, поддръжката и евентуалните проблеми, свързани с твоя уред.
Има схеми за примерно подреждане на съдове и прибори и чудесно описание кое отделение е за препарат, за сол и пр.

# 317
Аз продължавам да гледам из сайтовете и все повече се обърквам  ooooh! . Моля ви, препоръчайте миялна за пълно вграждане, 60 см, до 1000 лева.
Да има половин зареждане, клас ААА, душ отгоре, да е тиха и... не знам.

# 318
  • София
Здравейте и от мен. Имам спешен въпрос за един проблем с тъпата миялна Аристон. Пуснах я тръгна си и ми даде грешка AL03 и до там. В  упътването ми няма такава грешка и какво значи някой знае ли? Почистих филтъра въпреки,че беше чист (за него си има друга грешка,но въпреки това реших да пробвам) Махнах водата,която не беше изпомпана реших и това да не е и пак не тръгва. Звънях на сервиза никой не вдига след 5 часа вече ми каза,че работното време е изтекло  #Cussing out. Някой сблъскал ли се е с това? Като я пусна отново нищо не прави ама нищичко и след 5 мин пак ми изписва тая грешка. Модела е LD87 ако има значение това. Предварително благодаря !

# 319
Евка, утре след 9 звънни пак в сервиза.
Любезни са, нищо чудно да ти дадат и отговора за грешката по телефона.
В книжката какво пише за грешки?
Рестартирай отново. Преди това я изключи от щепсела и изчакай поне 5 минути.

# 320
Четох, четох темата и стигнах до един категоричен извод - дами, не се заблуждавайте - 9/10 от качеството на миенето се падат върху качеството на миялната - останалата 1/10 са препарати и химии. Охулените от една дама специалистка таблетки на DM ми мият перфектно, ама перфектно всички съдове и прибори. Мия само на нормалната програма, нито гланц слагам, нито сол - резултатът е фантастичен. Просто миялната ни е от една фирма, която се води "Мерцедеса" на бялата техника. Втора употреба е, не е нова и пак мие като звяр. Та, не се заблуждавайте, че вината за недоброто измиване е във вас или в марките химии, които ползвате. Причината е съвсем друга. За финал да споделя - нашата миялна ни струва 400 лв. Е, истинското и качествено немско си е такова. Практически, без конкуренция.  Wink
Моля, нахвърляйте ми се една по една... Sunglasses

# 321
Четох, четох темата и стигнах до един категоричен извод - дами, не се заблуждавайте - 9/10 от качеството на миенето се падат върху качеството на миялната - останалата 1/10 са препарати и химии. Охулените от една дама специалистка таблетки на DM ми мият перфектно, ама перфектно всички съдове и прибори. Мия само на нормалната програма, нито гланц слагам, нито сол - резултатът е фантастичен. Просто миялната ни е от една фирма, която се води "Мерцедеса" на бялата техника. Втора употреба е, не е нова и пак мие като звяр. Та, не се заблуждавайте, че вината за недоброто измиване е във вас или в марките химии, които ползвате. Причината е съвсем друга. За финал да споделя - нашата миялна ни струва 400 лв. Е, истинското и качествено немско си е такова. Практически, без конкуренция.  Wink
Моля, нахвърляйте ми се една по една... Sunglasses
Хм,истината си е истина,просто не е по джоба на всеки да си купува скъпи уреди.Извадила си късмет,че си взела нещо добро на добра цена.
Ще споделиш ли каква е точно?

# 322
Не, няма да рекламирам марки и места за купуването им. На лични, може. Не желая да бъда заподозряна в рекламни пориви тук.

# 323
в инструкциите на моята миялна не пише нищо за поддръжката, само да се забърсва външно с кърпа. за вътрешното почистване има ли нещо по=специфично  или тя си се мие при самото ползване newsm78

# 324
  • София
herelina при мен пише,че периодично трябва да почиствам филтъра.

Момичета оправи се тъпата миялна. В книжката нищо не пише за тази грешка. Мъжът ми като дойде се разрови из английските сайтове и откри още хора оплака ли се от тази грешка. Тази грешка значи,че е запушен маркуча мръсния или е повредена помпата. При нас се оказа по-малкото зло отпуши го и тя тръгна. Аз подозирах,че е помпата и направо ми бяха настръхнали косите.

# 325
  • Тука, под липите стари...
Момичета, да се похваля - пуснах няколко пъти само чаши и чинии с половин таблетка на най-кратката програма и за 25 - 30 минути излязоха идеално измити. Бях се отчаяла, след като първия ми опит беше с най-дългата програма и машината ми час и половина.
Искам да попитам, знаете ли дали DM имат и гел за съдомиялни? Няколко мои познати изказаха добри отзиви за марката (макар и евтина), но все таблетки имаха предвид.

# 326
  • София
в инструкциите на моята миялна не пише нищо за поддръжката, само да се забърсва външно с кърпа. за вътрешното почистване има ли нещо по=специфично  или тя си се мие при самото ползване newsm78
Отвреме-навреме можеш да си купуваш почистващ препарат
на Калгонит/Финиш - http://www.topcho-bg.com/products/view/id/211
цената му е около 6-7 лв.
Имало и на Сомат, но аз не съм го ползвала
http://www.somat.bg/index.php?id=315

Аз слагам малко препарат на една кърпа и минавам уплътненията, светват просто.  Peace
Иначе също така трябва отвреме-навреме да почистваш и филтрите, които са на дъното - аз ги мия с веро на мивката.
Обаче почистването го правя твърде рядко, съветите са да се прави на 1-2 месеца, аз го правя 2 пъти годишно, машинката си работи идеално.

Видях продуктите на Феъри в магазин Техно-микс в Люлин. 75 бр. струваха 37 лв. имаше и по-малка опаковка, ама не помня ни бройки, ни цена.  Blush

# 327
Lionessa Cool, бива ли Миеле-то (па макар и втора ръка) да го мъчиш с таблетите на DM Wink.
Машините им са най-доброто наистина, но всяка добра машина иска и добро гориво.
Все едно да си купя Майбах и да му сипвам крадена нафта от някой дападжия.

Опитай Мерцедесите в химията за съдомиялни, уверявам те, че ще усетиш разликата, твоята машина също.

# 328
И един съвет - прочети внимателно книжката с инструкции за употреба на машината.
Там е всичко, което се отнася до работата, поддръжката и евентуалните проблеми, свързани с твоя уред.
Има схеми за примерно подреждане на съдове и прибори и чудесно описание кое отделение е за препарат, за сол и пр.

Прочетох я, три пъти дори  Mr. Green обаче пак ми остана чуденката. Сега ще знам. Още повече ме обърка една приятелка, която каза че нямало значение - един вид сипваш директно в машината, по което и да е време. Ама мойта логика казва, че трябва да си има място и да излиза с плакненето/както омекотителя при прането/.

# 329
И аз в темата, като все още търсеща "най- добрата" Laughingсъдомиална. За сега съм се спряла на този модел http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09039811.
Ако някоя от вас  я има ще съм благодарна да сподели мнение Hug

Общи условия

Активация на акаунт