Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 80 805
  • 748
  •   1
Отговори
# 300
  • В една Дупка.
Момичета, сега попадам на темата.  С риск да ме упрекнете, може ли направо да попитам Embarassed, откъде мога, и има ли да си купя само кошничката за приборите. ?Peace Дъното и вече е начупено, и по време на процеса ми изпадат приборите и спират въртящите се перки(не се смейте, не знам точно как се казват). 
bouquet

# 301
Момичета, сега попадам на темата.  С риск да ме упрекнете, може ли направо да попитам Embarassed, откъде мога, и има ли да си купя само кошничката за приборите. ?Peace Дъното и вече е начупено, и по време на процеса ми изпадат приборите и спират въртящите се перки(не се смейте, не знам точно как се казват). 
bouquet

Обаждаш се във фирмения сервиз, който обслужва марката на машината ти, казваш им модела и те ще ти го поръчат от завода, който произвежда конкретната марка.
Така се постъпва при всякакви счупени кошници, държачи, перки.
Ако моделът на машината е много стар и вече не се произвеждат резервни части за него, със сигурност ще ти препоръчат взаимозаменяема кошница, от друг, но малко по-нов модел.

# 302
  • София
Та се чудя мога ли да я включвам и да си я ползвам така невградена newsm78   

По-добре недей. Имай търпение до края на месеца.
аз пък я ползвах и не вградена, понеже махнах пералнята и сложих миялната...

# 303
Ох, извинявайте за отклонението, но при мен ситуацията е следната. Разкачиха ми старата кухня още юни, разбиваха стени, правиха таван, под ... основно всичко ... и от юни ползвам само мивката в банята за всичко  Rolling Eyes
Та не е толкова до нетърпение, ами до това че нямам нерви вече ... живеем в полеви условия доста време  Sad  За капак гипсокартоновият ми таван след месец вече беше целия нацепен и ще се сваля най-вероятно тия дни, тъй като вече веднъж го префугираха и след седмица пак се нацепи  ooooh!  Та може и да се удължи срока за монтаж на новата кухня

Затова се чудя дали поне да не включа съдомиялната  Embarassed Че няма да е нивелирана ми е ясно, но не знам освен повечето шум, опасността да се счупи нещо има ли други противопоказания за самата машина - тоест да се повреди нещо от липсата на нивелация.

Доника, точно така и аз смятах - да я включа на мястото на пералнята

# 304
  • Тука, под липите стари...
...купих си таблетки All in 1, някой ползва ли такива и мислите ли, че са добър вариант?

Първо - честито! Със здраве да я ползвате и много хубаво да мие!

Таблетите, които си купила вероятно са Калгонит/Финиш. Хубави са, макар че има и по-хубави и по-евтини.
Благодаря! Да такива са - взех първите, които видях в Метро, а и бяха на промоция. Simple Smile Проблемът с тях е,  че за кратката програма една таблетка е много, а разделянето е проблем (както виждам не само за мен). При по-дългите програми резултатът е супер. Затова реших за кратката програма да си купя гел. Исках да попитам какъв гел препоръчвате и освен него трябва ли да взема и препарат за изплакване? Още веднъж ви благодаря за търпението към нас новаците.  Hug

# 305
  • София
От по-известните и да ги нарека скъпи продукти, съм ползвала и съм доволна от гела на Калгонит. От по-обикновените и евтини харесвам гела на Рокс, като това е по-скоро течен препарат, отколкото гел  Laughing. Ползвала съм веднъж гел на Медикс - изхвърлих го, оставяше филм по съдовете и не миеше изобщо! По принцип в момента имам зареден гланц, но е настроен на минимум. Преди известно време, в продължение на месец-два, си миех и без него, не съм усетила разлика  Peace.

# 306
samuel, гелът Калгонит е добър. Мие чудесно на кратки програми.
Гланц по принцип не е нужно изобщо да слагаш.

# 307
за кратки програми само гел ли се ползва?
пробвах с прах, с доста намалена доза, обаче остава пяна по дъното и тва е. даже пускам втори път кратката програма без да слагам прах и пак има сапунка долу. пробвах и гланца да затворя - същото. за дълга програма не ми прави проблем.

# 308
  • София
Аз използвам и прах, herelina, дозирам по-малко, както казваш и ти. Не съм имала остатъци от пенлива вода по дъното, но сигурно зависи от цикъла на плакнене... Щом забелязваш, че ти оства пяна, може би наистина е по-добре да използваш гел  Peace.

# 309
Ох, извинявайте за отклонението, но при мен ситуацията е следната. Разкачиха ми старата кухня още юни, разбиваха стени, правиха таван, под ... основно всичко ... и от юни ползвам само мивката в банята за всичко  Rolling Eyes
Та не е толкова до нетърпение, ами до това че нямам нерви вече ... живеем в полеви условия доста време ............
Ами у нас е същото и ние си я пуснахме, тя си може да се нивелира тъй че не беше проблем

# 310
  • В една Дупка.
Sourcherry  bouquet

# 311
Може и да ви се стори смешно, но аз понягога слагам в моята миялна, която е за 12 комплекта 1/2 таблетка и ми върши идеална работа
Перфектно измити съдове с невероятенгланц newsm10

В началото блъсках повече прах /започнах с прах/ и резултата беше мътни, побелели чаши със следи от препарат по тях

# 312
Може и да ви се стори смешно, но аз понягога слагам в моята миялна, която е за 12 комплекта 1/2 таблетка и ми върши идеална работа
Перфектно измити съдове с невероятенгланц newsm10

В началото блъсках повече прах /започнах с прах/ и резултата беше мътни, побелели чаши със следи от препарат по тях
Половин таблетка върши същата работа и на дългата програма.Моята съдомиялна е средния тип,нито от най-малките,нито от стандартните размери(май за 8 сервиза се води).
Вчера отидох да си взема гела на Калгонит.Наистина се ползва без нищо друго,защото е като таблетките ''Всичко в едно''.
Като цена обаче.....доста ми се видяха десет евро за 26 пъти пускане newsm78.
Таблетките ги дават с 50% подарък от много месеци вече .
Ще се огледам за някакви други таблетки,които могат да се разделят.
Май не съм виждала много разнообразие тук,''финиш'' и ''планет''само.

# 313
Аз съм много доволна от Calgonit Finish, а сега ползвам Somat 7 Function Peace
По половин таблетка и всичко е ОК

# 314
Една начинаеща пита - къде се слага гланца/видях едно отделение с капаче на винт, но останах с впечатление, че е за течен препарат/?

Общи условия

Активация на акаунт