Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 866
  • 748
  •   1
Отговори
# 465
Използвах програма, за нормално замърсено съдове, доста дълга ми се видя 1ч.и 30 мин.

Не е никак дълга.
Абсолютно нормална продължителност на цикъл за нормално замърсени съдове.

# 466
  • Варна
Използвах програма, за нормално замърсено съдове, доста дълга ми се видя 1ч.и 30 мин.

Не е никак дълга.
Абсолютно нормална продължителност на цикъл за нормално замърсени съдове.

При мен програмата за нормално замръсени е 50 мин. Ползвам основно нея и съм доволна от резултата.

Денито, намали степента на гланца за да се махнат петната от приборите. А тенджерите не ги слагай засъхнали или преди това ползвай програма накисване.

# 467
50 минути пък ми се виждат малко. Ама важното е, че ти си доволна.

Бързата при мен е 30 минути. А програмата за нормално замърсени е 1 час и 20 минути.

# 468
Ползвах таблетки калгонит,които май не са за мен,защото миялната е за 9комплекта и по тези съдове, които мих на ръка имаше още препарат по тях.
Благодаря, за отг. много сте активни в тази тема

# 469
  • Варна
50-80 мин, колкото иска да мие  Laughing. Важното е, че не вися на мивката  Mr. Green.

Аз също ползвам таблетките на Калгонит в миялна за 9 комплекта. Идеални са си. Peace

# 470
Ползвах таблетки калгонит,които май не са за мен,защото миялната е за 9комплекта и по тези съдове, които мих на ръка имаше още препарат по тях.

Напълно възможно е препаратът да не се отмива напълно.
Ако имаш подобни подозрения, можеш да включваш и допълнително плакнене или да избереш препарат за индивидуално дозиране - прах или гел.

# 471
Ако знаете немски, влезте в сайта на фондация Stiftung Warentest (http://www.test.de/) и се огледайте за тестовете на таблетките за миялна. Прехвалените Калгонит са зад таблетките на DM. И то - яко назад, в края на опашката от тествани продукти. Това по повод, че "експертки" тук почти ме навикаха, задето ползвам DM таблетки. Калгонит били на светлинни години, разбираш ли... Да, ама съвсем не!  Stop Победител в последния тест е Сомат. DM са съвсееем леко зад тях като оценка.
Ако пък се запитате коя е тази фондация, само ще спомена, че в Германия името й е култ и абсолютен символ на достоверни тестове с продукти (45 години история и 85 хиляди тествани продукта). Не случайно логото на фондацията стои по повечето немски продукти, заедно с оценката, която са присъдили на продукта. Иначе казано, 100% достоверна и обективна информация за продуктите. И таблетките за миялна са само една от десетките хиляди продуктови групи, които фондацията тества. Ако знаете тестовете за други продукти какви резултати, разминаващи се с цените и рекламите на стоките, дават! doh И не веднъж и дваж победителят в категорията е бил някой no name продукт, продаван без грам реклама и, съответно, на много ниска цена.
Изводът - купувайте си продукти (в случая прах или таблетки), от които сте доволни. А не такива, които ви ги врат под носа и ви ги хвалят експерти и рекламисти. Не се опитвайте да се ориентирате по цената - тя рядко корелира с качеството (поне в областта на битовите химии, козметиката и други от сорта).  Peace

Последна редакция: вт, 02 ное 2010, 20:00 от Lionessa Cool

# 472
Хей, Lionessa Cool, трудно ще се справят момичетата с тоз тест. Първо, заради езика, второ- през сайта инфото е платено.
Казваш верни неща за Щифтунг варентест. Но за конкретния тест ще те коригирам. Позволи ми, толкова съм вътре с нещата, работил съм точно по такива тестове, точно там Mr. Green Писах го миналото лято в първите теми за ДМ.  
Не знам защо има разлика във впечатленията ни, да не би да гледаш някой стар тест?
Аз получих теста от август 2010. Изследвани са 125 таблетки на немския пазар/има отделен тест за австрийския/. С най-добра оценка не е Сомат, а собствената марка на веригата Плюс/която тук закри магазините си/ с обща оценка 1,7 - добър.
Необходимо е уточнение -  най-високата оценка в Германия е 1, най ниската 6 Laughing. Така, че това 1,7 отговаря на нашето 5,3.
Като оценката не е само за измиване, а за съвкупност от още 5-6 критерия. Ще досадя, ако почна да ги нищя и тях.
Коментираните ДМ /Революшън/ са с оценка 2,3 /т.е 4,7/ със същата е и Калгонит/Квантум/. Останалите продукти на ДМ са с ниски оценки - ДМ Натура е с 4,1/ т.е малко под нашата тройка/. Така, че важно и кои таблетки на ДМ купувате.
Най-интересното за мен в теста е, че има отделна графа за екологичните таблетки.
За да ви не оставя, момичета, с грешни впечатления ще добавя какво още знам. Не мислите, че тези 125 таблетки са категорично различни в качеството си. Те са произведени от 3 големи фирми и три малки производители на частни марки. Новите неща и най-добрите продукти се създават от големите играчи, а после веригите копират в собствени марки. И при следващото изследване се отчитат други резултати, защото веригите са променили заданието си. А съвсем отделен е фактът, че това, което е на немския пазар, не е на българския. Благодаря за внманието Laughing

# 473
Дедо, моите почитания, но каквото съм казала е точно така. Ето и конкретен линк за теста от тази година. http://www.test.de/themen/haus-garten/test/Geschirrspueltabs-Som … -1847365-1849960/
А това, че стоката там и тук е различна - все едно не съм го чула. Тази теория на конспирацията я слушам и от други интелигентни хора и много ме кара на смях. Хеле пък за немски вериги, които оперират и там и тук под еднакво име.
Та, както казах - не вярвайте на хвалби и реклами. Само на личното впечатление.  Sunglasses

# 474
Не четеш внимателно думите ми, момиче Laughing
Това, което показваш е стар тест, от март месец 2010. Както и предположих. За мен той е забравен, след като излезе по-нов и подробен през август. И точно потвърждава  думите ми, че в следващия тест резултатите са различни. В този продуктите са само 20, липсва и коментираният от мен Квантум, както и еко-таблетите. Не слагам линк на теста от август, защото е платен, казах го.

За думите си, че  продуктите са различни няма да упорствам. Аз си го знам, а другото мнение си е твое.
Немски вериги тук са Куфланд, Метро, ДМ. Продуктите на Хенкел, Рекит- Бенскизер или П енд Г не се внасят от веригите, а от местните филиали и не са немско производство.

# 475
Добре. Аз отлично се справям с остарелия тест от март тази година. Засяга продуктите, които ме интересуват, а фактите не са се променили за няколко месеца. Не се е променило и обстоятелството, че съм напълно доволна от посочените в теста таблетки на DM. За цената, да не говорим.
За останалото - няма да споря. Просто ще подчертая, че никоя нормална марка няма да си компрометира името с различно качество едноименни продукти (маркетингово харакири). Все едно къде се произвеждат. Благодаря за дискусията, аз съм дотук. Bleib gesund! Wink

# 476

Не се е променило и обстоятелството, че съм напълно доволна от посочените в теста таблетки на DM. За цената, да не говорим.

Ето това е важното, което винаги съм приветствал Hug
Жалко само, че си до тук. Продължение на дискусията би била полезна за всички . Остани със здраве!

Добре де Laughing, само един последен въпрос ? Казваш - "за цената да не говорим". Забеляза ли цената, която е посочена в немско и тази тук. Революшън там са 3,45 евро, тук 9.99 лева.  ДМ мулти пауър 5 там са 2,95 евро, тук 8,99 лева. Как да не говорим!

# 477
В Германия има конкуренция, има и пазарноориентирано мислене, открай време. В България конкуренцията е до голяма степен мит - картелни споразумения и бой по клиента. За пазарноориентираното мислене не ми се говори. Бизнесът у нас се движи от случайни субекти. Най-дразнещото е, че антипазарното поведение не води до наказания от страна на потребителите. Просто минава и носи успех на монополите, олигополите и олигофрените. Край на офтопика.  Tired

# 478
Бизнесът у нас се движи от случайни субекти.

Ти пък, Метро, Кауфланд и ДМ - случайни субекти на нашия пазар?
За останалото в общи линии не споря, защото не мога да оценя толкова глобално. Е не глобално, но поне национално се опитвам, но не ми достига много:lol:
Наистина ми бе приятна дискусията, сигурно си личи. За това се връщам често при вас.
До скоро!

# 479
А, забравих да ти покажа пример как един продукт е оценен различно в периода от 6 месеца, Него го няма на нашия пазар, така че няма да е реклама. Ето тук: http://www.testberichte.de/p/fit-tests/power-tabs-8in-1-testbericht.html

Общи условия

Активация на акаунт