Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 865
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
А аз мия предимно на 35 градуса / 35 минутна програма -слагам и тави,тенджери / и с таблети ДМ или Блик / т. е. кучи марки /  Simple Smile..И всичко излиза идеално??!! Thinking
Само че предварително за обляти с топла вода на мивката.
Защо при вас има такива проблеми ? Хем тук водата е с 33 твърдост !!!!

# 496
Машината, Рени, машината.
Ако тя е добра, най-често и резултатите са добри.
А като добавим и добрия препарат, резултатите са брилянтни Laughing.

# 497
Мдааа, Sourcherry , моята е Сименс наистина  Hug

# 498
Ах, Сименс - любими са ми.
Всяка стотинка си заслужават Grinning.

# 499
Така е!
Дори съм привърженик на принципа : по-добре втора употреба качествена марка, отколкото Нео и сие / с много лампички  LaughingPeace

# 500
Ще знам поне следващата каква марка да е:) Аз я пускам на най- дългата програма с най- гореща температура. Днес ще видя филтъра и давам последен шанс за измиване и ако резултатът не е добър- техник.

# 501
И нашата е сименс аз по принцип пускам на 60 градуса, но ако не са накиснати някой тави и тенджери не излизат перфектни, така че е хубаво да казвате и как подготвяте съдовете преди да ги миете. Също така съм експериментирала  след ремонта пусках чаши със цимент по тях и също не помръдна, а с гъбата го свалям без проблем, но може би защото си купих една голяма кутия смотан препарат ще видим как е с новия.

# 502
Е тавите без да изтъркаш загорялото няма да ти се измият..
Минавам си ги с гъбата без препарат и в миялната. Или само обливам чиниите с вода.

# 503
Аз мия на по-дълга програма, 140 мин - 50 градуса, никога не обливам предварително чииите, само със салфетка обирам отпадъците. Много често и тави не накисвам, само с гъба обирам. С таблетки на ДМ съм повече от година. Много съм доволна от тях. Съдомиялната ми е Бош. Много рядко ползвам по-кратката програма - 46 мин. 45 градуса. Тогава тавите не излизат перфектни, но чините са ок, без предварително да ги обливам с топла вода.

# 504
Е то може и със студена вода  - просто да се отмият отпадъците ,за да не се задръсти финия филтър на машината. Не коства много усилия.
За тавите имах предвид-примерно от баница, мусака и др. по ъгълчетата загорялото няма как да не се обере с гъбата предварително. Без препарат,дори и със студена вода, но да се поизтърка...

# 505
  • Варна
Здравейте, момичета!
Предстои ми закупуване на съдомиялна, за вграждане, по възможност за пълно, че тези с панела са ми малко грознички.
Спряла съм се на тази: http://technomarket.bg/products/09027660/electrolux-esl-46010
Някой има ли такава, доволен ли е?
Интересно ми е на тези за пълно вграждане, като не се виждат копчетата, ако искаш да пъхнеш още една чиния какво правиш? Ако отвориш вратата няма ли да се разтече вода или да излезе пара, която може да те изгори (визирам и отваряне на вратичката от дете). Ако пuк случайно имат някакво заключване то това означава, че не може да се отваря вратичката докато не свърши всичко, нали така?цъфка нямам такава марка, но моята също е за напълно вграждане. Вратата може да се отвори и по време на работа, тогава машината спира работа до затварянето на вратата. вода не се разтича, излиза пара , но все още никой не се е изгорил. Чиния можеш да пъхнеш  в началото на програмата иначе след това няма смисъл, ще остане мръсна Wink.

# 506
Някой знае ли от къде мога да купя кошничка за прибори за миялната? Размерите на кошничката в сантиметри са 20/9/12 (дължина/широчина/височина).
Моята направи 10 години и се разпадна, половината прибори изпадат при поставянето  Whistling

# 507
Някой знае ли от къде мога да купя кошничка за прибори за миялната? Размерите на кошничката в сантиметри са 20/9/12 (дължина/широчина/височина).
Моята направи 10 години и се разпадна, половината прибори изпадат при поставянето  Whistling

Това е най-изгодното предложение:
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=3501074 … ame=STRK:MEWNX:IT

Аз си взех. Иначе за Бг да намериш кошничка е или мисия невъзможна ,или ще ти искат 40 лв да ти я доставят...

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 16:24 от Анонимен

# 508
Точно се чудех под какво име да търся кошницата в e-bay  Mr. Green
Благодаря   bouquet

# 509
Здравейте, момичета!
Предстои ми закупуване на съдомиялна, за вграждане, по възможност за пълно, че тези с панела са ми малко грознички.
Спряла съм се на тази: http://technomarket.bg/products/09027660/electrolux-esl-46010
Някой има ли такава, доволен ли е?
Интересно ми е на тези за пълно вграждане, като не се виждат копчетата, ако искаш да пъхнеш още една чиния какво правиш? Ако отвориш вратата няма ли да се разтече вода или да излезе пара, която може да те изгори (визирам и отваряне на вратичката от дете). Ако пък случайно имат някакво заключване то това означава, че не може да се отваря вратичката докато не свърши всичко, нали така?
цъфка нямам такава марка, но моята също е за напълно вграждане. Вратата може да се отвори и по време на работа, тогава машината спира работа до затварянето на вратата. вода не се разтича, излиза пара , но все още никой не се е изгорил. Чиния можеш да пъхнеш  в началото на програмата иначе след това няма смисъл, ще остане мръсна Wink.

мерси много,
мен най-много ме притесняваше парата, която излиза, от гледна точка безопасност при малки деца, но видях в технополис  (а и всъщност не се бях замислила за това), че ако дете отвори съдомиялната, дори да излезе пара то трябва да е поне метър и 10 за да му стане нещо.
Значи си оставам на вариант пълно вграждане, надявам се да не съжалявам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт