Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 756
  • 748
  •   1
Отговори
# 120
  • Балчик
Кика с мотика, от нискобюджетните с две ръце препоръчвам Беко. Зануси също ми вдъхва доверие, но нямам виждания. Другите две марки, просто ги отпиши. Peace ЕЛЕКТРОЛУКС също не препоръчвам, много са некачествени- имам наблюдение за  2 миялни с тази марка.

# 121
Кика с мотика моята е същата, Зануси модел 106 за вграждане.
Доволна съм Peace

# 122
Момичета, помагайте! Трябва ми спешно майстор или сервиз за съдомиялната! Става въпрос за Варна! Откакто я имам/ вече 7 години/ направо се родих. и сега нещо й стана - мисля че е програматора - и направо ужас... Ако някоя знае добър майстор моля да ми пише!!! Може и на лични! Благодаря!

# 123
Момичета, аз така и не разбрах има ли опасност да се повреди миялната машина като не слагам допълнително сол и гланц, при положение че ползвам таблетки all in one на finish?

# 124
Момичета, аз така и не разбрах има ли опасност да се повреди миялната машина като не слагам допълнително сол и гланц, при положение че ползвам таблетки all in one на finish?
Ако не слагаш отделно сол, а водата в града ви е мека - няма проблем. С времето обаче йонообменника на машината се скапва.
Затова - не е толкова скъпо да купуваш 1 кутия сол и да настроиш потреблението на най-ниска степен. Това е в случай, че водата е мека.
Съдържанието на сол в таблетата е заблуда. Т.е. има сол, но тя не действа така, както трябва.
Относно гланца - той спомага за по-лесното изсушаване на съдовете и предотвратява появата на засъхнали капки и петна при сушенето. Никакъв проблем няма, ако не използваш изобщо гланц.

# 125
Имам въпрос по отношение на съдомиалните AEG ,Бош или Nardi.Моля споделете от опит.Отворих някои стари тема ама те са прекалено стари а нямам време да се ровя...
Зависи какъв бош гледаш. Аз имам класик и машината няма програма за интензивно миене на 70 градуса. Не бях чела нищо в нета като я купувах , исках да е бош за да е комплект с другите уреди. Но не съм преценила добре.

# 126
  • София
С риск съвсем да стана за смях, сериозно ли трябва да се дели таблетката на две за малка съдомиялна  #Crazy Хич не се бях замисляла за този аспект, достатъчно се стресирах, че на първия опит таблетката не се разтвори и се чудих може ли да съм толкова проста, че да съм я сложила неправилно... Оказа се, че Whirpool никак, ама никак не са улеснили достъпа до user manual-ите си и карам малко на принципа "проба-грешка"...

# 127
  • Варна
зелено човече , колко ти е малка машинката? Ако е за 4 или 6 комплекта спокойно можеш да слагаш половин таблетка.

# 128
  • София
Малка е, но нямам представа как да позная за колко комплекта е  Embarassed Няма книжка ("наследихме" я в квартирата), а и аз не съм ползвала никога такъв уред - голям смях пада  Mr. Green

# 129
  • Варна
Ето ориентировъчни размери:
45/85см - 9 комплекта
60/85см - 12 комплекта
Ако е по-малка значи можеш и половин таблетка да слагаш. Ако е в тези размери слагай цяла, за да бъде ефективно измиването.

# 130
  • София
Много полезна информация - направо си е за първа страница (интересно защо тук няма такава...) - оказа се 45/85 см. - значи имало и по-малки?!?!? Къде се събират 9 комплекта в това малко пространство - не знам...

# 131
  • София
Здравейте, имам проблем със съдомиялната машина. Водата не се оттича от дъното. Последната страница на книжката липсва, точно където трябва да се намират инструкциите за проблеми. Извадих филтъра, но пак не се оттича. Моля ви, помагайте Praynig

# 132
Потърси инструкции в Нет-а, точно за модела, вероятно има.
Проблемът вероятно е в маркуча за мръсната вода, може да е разместен и наклона да не е както трябва.
Нека някой мъж, който разбира да погледне, ако ли не викай техник.

# 133
  • Варна
... Къде се събират 9 комплекта в това малко пространство - не знам...
Joy Joy Joy
След около 2 седмици интензивно ползване, ще се научиш да ги редиш, че чак ще се чудиш къде се навират.  Peace
Потърси инструкции в Нет-а, точно за модела, вероятно има.
thumbsup На самата машина пише марка и модел- пусни инструкции за употреба+марка и модел и чичко Гугъл ще изкара каквото ти трябва. Показват и примерни варианти за подреждане.

# 134
навих си да си купя съдомиялна. проблемът е мястото.
мога да я сложа в един шкаф, на който размерът вътре му е точно 45/82/60. Стояща миялна сигурно няма да се събере вътре. Питането ми е дали ще се събере вградена с размери 45/82/60. идея си нямам вградените уреди как се избират   Rolling Eyes
или ако я сложа върху плота - как ще я включа към отпадните води като сифонът ми е долу.  Rolling Eyes кухнята ми е сравнително нова и не ми се разбива, а да къртя пък стени ми е немислимо в момента.

Общи условия

Активация на акаунт