Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 870
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Кауфланд, DM и сие дойдоха относително късно и се вписаха идеално в ситуация, която е безумна по съществото си. Чужденците изключително бързо се побългаряват на наша почва.
Колкото до различните оценки - нямам какво да кажа. Наистина.
Поздрави!

# 481
  • Paris, France
ДедоHug  bouquet

Да се изкажа и аз за пореден път. Аз мия с евтини супермаркетски марки - на Льоклер, и съм много доволна. Явно в различните държави препаратите са различни. На година за препарати за миялна харча не повече от 10 евра - около 5 за прах от 3кг, май беше, 1 евро за гланц и останалото за сол. Квантум мие добре, но не бих дала толкова пари след като и този с който мия мие толкова добре. Мръсна лъжица, чиния, чаша, не съм вадила никога. Тенджера - да, но това е заради отложения по нея котлен камък от водата, вряла там и няма препарат, който да го изчисти. Сомат за мене са върха, но са скъпи и не се продават наблизо. От България казват за тях, че не са добри. Виждам разликата между прах за пране на една марка, произведен в Англия и във Франция.

ДМ едва ли ще си купя, просто защото тук не се предлагат. Харесват ви, мийте с тях! Няма лошо. Някой (визирам Дедо  Mr. Green) знае ли дали във Франция не се продават ДМ под друго име? Да ги пробвам и аз най-накрая!

# 482
Здравейте, момичета, бях писала тук преди няколко месеца за проблем с миялната Мидеа за 8 комплекта. Тази миялна я имаме от около година и я пускам през ден- два. За толкова време максимум 20 пъти да е измивала както трябва (а може би никога не е било абсолютно всичко да е измито). Какво ли не правих - разглобявах я и я чистих, пусках я със оцет и с какво ли не, сменях препарати, таблетки, сол, нивото на солта, тук водата е много твърда, нищо и нищо. Сега солта ми е на Финиш, имам и таблетки на Калгонит... Проблемът е основно с чашите и приборите, а чиниите изглеждат чисти, но те повечето са бели, така че... По приборите остават някакви странни мръсни петна, а напоследък бели налепи, като от някаква пудра. По чашите има различни точки и зацапвания, рядко петна и следи като от пясък... Няма смисъл да продължавам Sad Моля ви, ако някой ползва такава машина, кажете как процедирате. А мислите ли, че мога да се възползвам от гаранцията, ще ми обърнат ли внимание - та тя не прави това, за което е предназначена, само ми харчи ток и вода и аз мия след нея  Cry Ще се радвам на вашите съвети  bouquet

# 483
  • Paris, France
Тигра, щом водата е твърда, пробвай да добавяш гланц! Опитай с половин таблетка! Друго не ми идва наум.

# 484
Невена, радвам се да те срещна!
ДМ магазини във Франция няма. Но това са най-обикновени дрогерии, каквито предполагам при теб има много. Тук пък няма други дрогерии.
Затова се палят момичетата.
Има ли Schlecker около теб? Е - същото е. Ако си купувала таблетки AS, значи си наясно. Ама ти каза, че ползваш точно собствените супермаркетски марки, значи може би ползваш същите таблетки в друга кутия Laughing

# 485
Т'ва е коронната ми реч-за солта!
Е, аз съм обещал да я повтарям докат' има питания и ще отговоря така:
Дедо, аз да се възползвам тогава и да питам. На старата ми миялна винаги слагах сол и препарат за блясък, въпреки комбинираните таблетки. Новата, АЕГ, също я заредих със сол.  Но тя  има функция Мултитаб, която ако е активирана, очевидно блокира използването на сол по време на миенето. Вече 2-3 месеца експлоатирам машината на тази функция, а преп. за блясък изобщо не съм сложила. Живея в район с много варовита вода. Използвам препарати W5 /от Германия - уточнявам, 'щото и аз съм убедена в "конспирацията" за различното качество за отделните пазари/. Та - дали не греша ?! Да си ползвам ли сол, както си знам?

# 486
Щом си с много твърда вода бих посъветвал да слагаш си ги по малко. Нищо, че машината ги шунтира при функция "табс".
A W5 е марка на Лидл. В най скоро време ще се коментира на поразия и тук Laughing

# 487
Щом си с много твърда вода бих посъветвал да слагаш си ги по малко. Нищо, че машината ги шунтира при функция "табс".
A W5 е марка на Лидл. В най скоро време ще се коментира на поразия и тук Laughing
Ами аз съм си сложила, значи да деактивирам тази функция за блокировката.. newsm78?
Аз си поръчвам от Германия почти всякакви препарати  с тази марка - за стъкло, за котлен камък, таблетки, сол, преп. за блясък, за керамика и т.н...Доволна съм много. Еле, тоя за котления камък е супер...
Тенк ю за бързия отговор!

# 488
Здравейте, момичета!
Предстои ми закупуване на съдомиялна, за вграждане, по възможност за пълно, че тези с панела са ми малко грознички.
Спряла съм се на тази: http://technomarket.bg/products/09027660/electrolux-esl-46010
Някой има ли такава, доволен ли е?
Интересно ми е на тези за пълно вграждане, като не се виждат копчетата, ако искаш да пъхнеш още една чиния какво правиш? Ако отвориш вратата няма ли да се разтече вода или да излезе пара, която може да те изгори (визирам и отваряне на вратичката от дете). Ако пuк случайно имат някакво заключване то това означава, че не може да се отваря вратичката докато не свърши всичко, нали така?

# 489
Тигра, щом водата е твърда, пробвай да добавяш гланц! Опитай с половин таблетка! Друго не ми идва наум.
Благодаря за съвета, аз имам гланц и днес ще добавя още, а за таблетките- наистина слагам половинка, даже се чудех дали да не сложа 1/4 , както пишеше по- назад. Simple Smile

# 490
Тигра, машината в гаранция ли е?
Ако да - обади им се. Да дойдат и да я погледнат.
Има й нещо.

# 491
Да, може и така да направя, само да не стане да кажат, че нищо ѝ няма.

# 492
Да, може и така да направя, само да не стане да кажат, че нищо ѝ няма.

Това, което описваш не е нормално.
Независимо от това, че водата е много твърда.
Нека да погледне техник.
Ако няма разрешение на проблема, бих те посъветвала да си купиш друга машина, но не Мидея и Сие.

# 493
Да и аз много се ядосвам, защото знам, че ако беше хубава марка, едва ли щеше да прави чак такива проблеми, но тогава нямахме пари, а ни се искаше такъв уред. От гаранцията едва ли ще ми върнат парите, но поне да викнем техник ако може да я оправи.

# 494
... По приборите остават някакви странни мръсни петна, а напоследък бели налепи, като от някаква пудра. По чашите има различни точки и зацапвания, рядко петна и следи като от пясък...
Привет  Tigra1024 !
При моята миялна имаше подобен проблем.Поне месец се ядосвах, докато не се сетих да погледна решетката с филтъра.Беше запушена .Изчистих я и сега работи нормално.При нас водата е с показател над 22 за варовик, т.е. страшно много, та и аз в началото купих нови таблети.Освен това гледам да я пускам на по-висока температура , когато има мазни съдове.Ако програмата е прекалено кратка и с ниска температура, то таблетите не са разтворени напълно-отваряла съм на 2/3 от цикъла почистване - е таблетката не беше нацяло разтворена.Като ми свършат таблетите, мисля да купя гел.

Общи условия

Активация на акаунт