Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 367
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Моля за съвет Praynig
Искам съдомиялна, но мястото ми е доста ограничено. На височина трябва да е максимум 70см, а на ширина 60см (а ако случайно има такива с височина ДО 50см ширината може да е доста повече, дори 1.5м). Просто мястото ми под мивката е доста специфично.
Виждам, че има малки такива, още с отварянето на темата се отказах от Мидеа, какво ще кажете за тази:
http://www.pazaruvaj.com/sydomijalni-mashini-c3171/aeg/favorit-5 … .html#description
или тази
http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09012403

Не разбирам съвсем на кои характеристики да държа при избора. Също - тези малки варианти изобщо удачен вариант ли са? Могат ли да поберат нормално количество съдове от вечерята на 4-членно семейство newsm78

# 631
  • София
NBM, според мен, ако имаш дори минимален шанс да сложиш някъде голяма, няма да съжаляваш никога  Mr. Green. Преди си мислех, че и на малка ще съм доволна, но всъщност сега виждам преимуществата на голяма. Другата си остава компромисен вариант.
Ние сме тричленно семейство, но има дни, в които пускам по два пъти машината, а моята е от големите Peace. Не мия нищо на ръка - като почнеш от всичките големи тави и тенджери, та стигнеш до филтрите на абсорбатора, рафтчетата на хладилника, дори стъклени абажури на лампи  Blush!

# 632
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
аз пък съм за нормална по р-ри не голяма защото нашата е малка както се казва и пак трудно я пълним всеки ден при условие че само на вечеря се събираме всички и някоя друга чиния или чаша от деня и пак не се напълва.Защото като е по-малка по-лесно ще я пълниш а пък какво ти пречи ако се наложи да я пуснеш два пъти.При условие че не я пълниш пък консумативите ще ти заминават бързо а не мога да кажа че са евтинки.Незнам твоя работа ама като отидеш в по-голям магазин и като сравниш примерно 10 вида със характеристиките им ще направиш по-лесно своя избор.

# 633
Моля за съвет Praynig
Искам съдомиялна, но мястото ми е доста ограничено. На височина трябва да е максимум 70см, а на ширина 60см (а ако случайно има такива с височина ДО 50см ширината може да е доста повече, дори 1.5м). Просто мястото ми под мивката е доста специфично.
Виждам, че има малки такива, още с отварянето на темата се отказах от Мидеа, какво ще кажете за тази:
http://www.pazaruvaj.com/sydomijalni-mashini-c3171/aeg/favorit-5 … .html#description
или тази
http://www.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09012403

Не разбирам съвсем на кои характеристики да държа при избора. Също - тези малки варианти изобщо удачен вариант ли са? Могат ли да поберат нормално количество съдове от вечерята на 4-членно семейство newsm78

Не знам какво е да имаш голяма съдомиялна,но скоро си купих ето тазиhttp://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/% … p;detailScenario=.Ако се загледаш е същата като 1 която си посочила но само че на нея пише само електролукс.Та когато бяхме в магазина тези двете съдомиялни бяха една до друга.Попитах каква е разликата между двете ,а момчето ми каза че е името и цената.За аег електролукс беше 699,а за електролукса беше 619.Ако беше само аег бих дала и 1000лв,но за корпус същия като на по евтината и функции по-малко от нея не бих дала повече  пари.Доволна съм от новата си придобивка,не сам имала петна по чиниите,но ако си купуваш такава големина режи таблетките на половина.А честно казано ако имах къде да сложа по голяма бих си я купила,но щях да мия 1 на 2 дни.Ние сме три членно семейство и си събирам съдове за всяка вечер да я пускам.Само когато имам гости я пускам по 2 пъти или повече зависи от гостите!  bouquet  bouquet  bouquet

# 634
  • София
аз пък съм за нормална по р-ри не голяма защото нашата е малка както се казва и пак трудно я пълним всеки ден при условие че само на вечеря се събираме всички и някоя друга чиния или чаша от деня и пак не се напълва.Защото като е по-малка по-лесно ще я пълниш а пък какво ти пречи ако се наложи да я пуснеш два пъти.При условие че не я пълниш пък консумативите ще ти заминават бързо а не мога да кажа че са евтинки.Незнам твоя работа ама като отидеш в по-голям магазин и като сравниш примерно 10 вида със характеристиките им ще направиш по-лесно своя избор.
Много от големите миялни машини имат възможност за работа на половин зареждане, а за щастие се продават консумативи, които можем да използваме и дозираме в зависимост от степента на замърсяване на съдовете или продължителността на програмата  Wink.
Мисълта ми е, че образно казано голяма машина можеш да ползваш като малка, но малката не можеш да направиш на голяма.

# 635
  • София
и аз съм за голяма по възможност. Ако имате място и можете да си го ползволите и финансово от гледна точка на цената на самата машина. Плюсовете за мен са:
- Доста неща не биха влезли в малка - говорим за големи тави и тенджери, плата, домакински стъкларии които не забравяйте, дъски за рязане....
- изобщо не разбирам защо всички се натискат да купуват таблетки след като да купиш прах, изплакващ препарат и сол е по-евтино, препарата и солта ги зареждаш веднъж и забравяш, а праха за измиване дозираш според количеството неща. Много по-лесно е за сипеш една лъжица прах отколкото да се мъчиш да решеш или чупиш таблетка.... Купих си прах, изплакващ препарат и сол големи разфасовки за общо 13 лв от DM в началото на май месец, пускам миялната по 2 пъти средно на ден (голяма е, за 12 комплекта) и имам още доста от всичко, сигурно само прах ще взема след коледа. Какъв разход е това???
- да пускаш малка миялна няколко пъти е по-скъпо откъм консумативи - препарати, ток и вода отколкото да пускаш голяма веднъж.

# 636
  • Sofia
Благодаря за отговорите, но за съжаление възможностите ми за размери са както съм ги посочила по-горе. Ще трябва да си разбия половината кухня за да събера по-голяма, така че засега съм на вариант малка.

# 637
До всички, с проблеми с Мидея:
Момичета, много от вас ме помолиха, когато разбера някакъв резултат, да ви уведомя. Та така.
Звъннах на хората от сервиза, уговорихме се за ден и час. След като се направиха на луди, че били звъняли по телефона и на звънеца (а аз цял ден стоях в нас с телефона до ухото и си отмених всички ангажименти) и казаха, че никой не бил отговорил и ме направиха на маймуна, едва ли не, се уговорихме за друг ден и стой и чакай пак да се сетят. Сетиха се. Пича влезе, отвори машината и каза, че така ставало при предозиране на сол или гланц. Аз му обяснявам, че от години работя със съдомиялни, всякакви марки, всякакви големини, в различни държави, но такова нещо не е имало. После му обяснявам как я наблюдавам от 6 месеца и съм пробвала различни препарати, различно ниво на дозиране(извинявайте, но за 6 месеца, съм си направила и дневник дори на коя дата с какво количество и какво дозиране на препаратите; все пак имах достатъчно време за всякакви комбинации) той стои и ме гледа като пукал и каза, ами да, неправилно дозиране  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out честно казано- бясна съм. Значи аз съм си дала парите на тях, уредът им не върши работата, за която е предназначен, а те не решават проблема. И какво да я правя тази машина сега??? На боклука???? Някой ще каже - ами за толкова пари- това, ама не е така, няма значение за колко пари е, това са пари, те да длъжни да ми предоставят това, за което съм платила. Това на нищо не прилича!!! И нека този бесен пост да послужи на хората, които все още питат по форумите - дали да си купя Мидея- ами НЕ - не си купувайте, защото ще си отровите живота. И гаранция няма да имате, защото никой няма да ви обърне внимание. Поне в моя град така стана.  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Сега нищо друго не ми остава, ще се лишавам, но ще поправя грешката, която направих преди много време. Може при някои момичета тази марка да работи, но заслужава ли си да играем на тото и да се надяваме на нас да се падне качествена бройка???

# 638
Дали да си купя Мидея- ами НЕ - не си купувайте, защото ще си отровите живота!

Ей така го болдвам, за да се види от повече момичета тук.

Тигра, безобразно е това, което се е случило със "сервизното " обслужване на уреда ти.
Проблемът при тези китайски "марки" - Мидея, Нео, Аляска и Сие е, че са точно на принципа на тотото.
Именно, защото продавачът си знае стоката, затова така мотаят и със сервизното обслужване.
Безобразие!

# 639
Явно,че Мидея няма да се купува и засега се отказвам и може би ще изчакам,но има ли друга марка от този ценови клас,която да става и да не прави проблеми? Назад четох, че има доста доволни от Беко, но имаше и оплаквания.Може ли някакво обобщено мнение за Бекото или и там е главно тото?Или идея за друга марка....

# 640
Беко са турско производство. Правят се в държавен турски завод, доколкото знам имат добро сервизно обслужване.
Имам приятели с пералня, хладилник и съдомиялна Беко и са доволни.

zipy, до каква сума си определила за миялна. И какъв размер?

# 641
Благодаря за бързите отговори Sourcherry!За размера още се колябая между 9 и 12 комплекта,а като цена бяхме намерили Мидея за 9/45см на цена около 420лв. и за 12/60см към 480лв. та ако ще купуваме сега нещо около тези суми ми трябва или се отлага във времето.

# 642
# 643
По-добре е машината да е за 12 комплекта, т.е. 60 см. ширина на уреда.
Ако имаш място, това е по-добрия вариант.
Свободно стоящи уреди в диапазона 500 лева има доста, например тази миялна: http://www.technomarket.bg/products/09047490/indesit-dfg-051eu, или тази: http://www.technomarket.bg/products/09080825/whirlpool-adp-4400.
Индезит е добър вариант. Разликата в цената не е огромна. Уърпул също мисля, че е напълно ок.

П.П. Сега виждам, че Тони също е дала добри предложения.
Избор имаш Peace.

# 644
Аз бих избрала това :
http://www.technomarket.bg/products/09008398/ariston-ll-64

Но пише,че е ограничено количество-само в София..
Другия добър вариант също е :
http://www.technomarket.bg/products/09077506/zanussi-zdf-2020

http://www.technomarket.bg/products/09038026/zanussi-zdf-214

това за 12 комплекта. Лично аз пък съм малкопредубедена спрямо Индезита.. Всъщност на място се гледа страната на произход.

Общи условия

Активация на акаунт