Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 363
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Индезит се произвежда в Италия. Здрави са Peace.

# 646
Ако е италиански - да, с две ръце. Но в техномаркета едва ли е такъв / всъщност не знам /.

# 647
Всъщност най-добре е да се проверява на място в магазина къде е произведен уреда, независимо от марката.
Защото си спомням преди години колко народ прирева около мен, от уреди Бош, произведени в Турция.

# 648
Включвам се,за да се оплача от моята мидеа за 8-9 комплекта е.Как ли не променях настройките за солта и гланца,какви ли не препарати накупих-от най-скъпите до най-евтините като минах през таблетки,прах и гел-е няма и няма  отърване от белите петна!Вече незнам какво да правя!Ще съм благодарна на всякакви съвети.От всичко изчетено,не открих някоя мама доволна от Мидеа за 8 или 9 коплекта,наистина ли е така и хвърлих ли си парите на вятъра?
До преди 3 дни и на мен ми идваше да я изхвърля Мидеята обаче пробвах с половин таблетка (досега слагах цяла) и всичко излезе перфектно , днес пробвах с 2 к.л. гел калгонит обаче резултата не ми хареса. Честно казано не съм доволна от гела-явно не уцелвам точното количество. Така, че пробвай с половин таблетка и дано и при теб се получи добре.

Тъкмо щях да пиша и аз да намали количеството на препарата. От това са белите петна. Аз ползвам прах и веднъж като улучих дозата, нямам проблеми. Преди месец ми се появи друг проблем /по - напред съм писала за него / - остатъци като пясък по 2-3 съда в горната кошница, оказа се от самата пръскалка, имаше остатъци от храна, запушили дупчиците за водата и пръскалката е пръскала само в единия край, затова и не е миела добре. Почисти я мъжа ми и се оправи.
Мидеа за 8 комплекта.
Аз вариант за сервиз въобще не съм и мислила, просто знам, че купувайки нещо такова като марка, си е абсолютно тото. Имам достатъчно уреди такива /миксер, пасатор, сандвич тостер, микровълнова, хлебопекарна - все от китайски марки/, но понеже съм късметлийка досега проблеми съм нямала.
Големите и скъпите уреди обаче - хладилник, печка с котлони, пералня, сушилня - хубави проверени марки. Само за миялната направих изключение и май ще ми излезе през носа.

Последна редакция: ср, 24 ное 2010, 16:16 от rosy_bosy

# 649
..... Ако ги оближеш Embarassed (да, до там стигнах в борбата с Мидеята - вадя чиниите и ближа) горчат. Следователно остава прерарат по съдовете, въпреки че няма пяна на дъното на машината.
......

Искаш да кажеш, че си близала от препарата за миене на чиниите  Shocked В него има сода каустик, как така си го близала, ще се натровиш бе жена newsm78

# 650
  • София
Здравейте! Имам Беко вградена миялна и я ползвам от 1 година вече. Мия с  по една таблетка медикс 5 в 1.
Преди месеци започна да свети индикатора за сол и аз купих и сипах сол в отделението за сол на дъното на машината, тогава доколкото си спомням вода в него нямаше и  след като го развъртях и след това сипах и вода по указание.Скоро реших да измия миялната с някакъв гел, който ми го бяха подарили като купувахме машината.Представляваше тубичка която е за еднократно ползване и се слага в кошницата за прибори и пуснах машината празна.Изми я идеално, но вече няколко пъти след това като мия и като развъртя този отвор за сол и изтича голямо количество вода от там и в този отвор стои пълно с вода.Нямам схема да видя нормално ли е това и  какво представлява това отделение за солта. Надявам се да ме осветлите по въпроса и по конкретно тези които ползват такава Беко машина.И другия ми въпрос: Цяла таблетка ли слагате при миене и не идва ли множко? Нямам пяна и петна по съдовете. Предварително благодаря.

# 651
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Тази вода или течност да не те притеснява така трябва да е.

# 652
Много благодаря за предложенията,момичета.Ще са ми от полза.

# 653
  • София
Извинете ме, ако въпроса Ви се стори глупав, но не мога да си обясня, защо искате да си купите най-евтините миялни машини Мидея и Беко?
Все известно е, че евтинито винаги излиза скъпо.
Аз имам машина от 2-3 месеца на Сименс среден клас нямам оплаквания. Рядко пъти не ми мие нещо, но установявам, че не съм наредила съдовете правилно. Не съм имала до сега.
Но ми беше ясно, че ако си бях взела Мидея, щях да съжалявам.
Освен това при евтините марки разхода на ел.енергия и вода е много по-голям. Моята мие с 10л. вода. Масово мият с 15-16л. Не само на Мидея, но и на Горение дори. Заначи на 2 миенета, 3-то ми е безплатно от към вода  Hug
Подобно е и с ел.енергията.
Според мен при избора е важно характеристиките на продукта, а не цената. Ти парите ги даваш веднъж, но обслужването и консумативите си текат като разход, и си се трупат.
Наши познати преди години си взеха машина Конеляно. Повреди се. Чакаха 4 месеца някаква част, оказа се, че ги сглобяват на корабите и я няма частта. Купиха нова и много съжаляваха.
Ще седя без миална или каквото и да е, но няма да купя нисък клас. Всъщност аз стоях без миялна, докато съберем парите.

# 654
Изми я идеално, но вече няколко пъти след това като мия и като развъртя този отвор за сол и изтича голямо количество вода от там и в този отвор стои пълно с вода.Нямам схема да видя нормално ли е това и  какво представлява това отделение за солта.

Всеки резервоар за сол, независимо от марката на машината съдържа вода. Когато се зарежда със сол, изтича вода и това е напълно нормално.

# 655
  • София
Благодаря Ви за отговорите.
За сведение само и Беко мие с 10 л вода и не съм се оплакала,че не работи или не мие хубаво.
За да си купя нещо правя доста проучвания( такава ми е и професията) и това бе марката , която беше с най-доброто съотношение цена- качество, клас ААА , компактна и точно това което ми трябва.
Не знам защо трябва да дам още толкова пари за да имам Сименс, след като ми върши идеална работа.
Пускам я всяка вечер пълна и наистина ми спестява много време и съм абсолютно доволна.Въпроса ми беше чисто технически, дали така трябва да бъде това отделение.
И този форум е : "  Всякакви въпроси относно съдомиялните ..."..а не да влезеш и да се похвалиш, че и да упрекваш що сте си купули това или онова.

# 656
# 657
Която има най-голяма гаранция.
Не ми е ясно само естественото сушене дали е на всички програми или можеш да си избираш. Моята си ги суши с нагряване и ми е много удобно, пък и обеззаразяване става Wink.

# 658
Всичките се произвеждат на едно място!Не мисля че ще има голяма разлика.А АЕГ ако е само АЕГ си го вземи него!

# 659
Всичките се произвеждат на едно място!Не мисля че ще има голяма разлика.А АЕГ ако е само АЕГ си го вземи него!
Да,обаче  техническите характеристики  са различни.
На коя функция трябва да наблегна,коя се ползва  най-много и е задължително да я има   newsm78
Знам,че ми станаха много въпросите,но  когато започнеш да ползваш един уред,тогава   разбираш за недостатъците му.За това проучвам така.

Общи условия

Активация на акаунт