Фотография #48

• 30 413
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
  • Den Haag
.

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 21:03 от diana lobodova

# 106
  • София
Ваче, доколкото знам миналия  път просто даваха  снимките по е-мейл на майките, не си спомням някога в темата да сме коментирали определен формат, дано се включи някой от преките участници.

Е, то хубаво снимките на мейл, ама после тия снимки ще се вадят евентуално на хартия и ако не са кропнати за опрелени формати не виждам как биха се извадили читаво, особено когато не са тип "от тържеството на детето"  Wink Аз лично хубавите си снимки ги вадя на големи формати, а това изисква определно качество. Когато кадрирам една снимка за хартия винаги се съобразявам с формата на хартия  Rolling Eyes, освен ако не я правя за уеб. Не вярвам някой да си плати за снимки, които да кичи само из фейсбук, нали смисълът на фотографията е да го видим на хартия или поне за мен това е смисълът  Wink

# 107
Защо не при лилиите и какво стана с "тарифата"? Не мислите ли наистина, че е логично, когато става дума за благотворителност, а целта на всяка такава е да се съберат максимум пари за минимум време - то цената да е по- висока?! Вече имаше 2 снимания за Вики, има галерия със снимки. Хората, които решат да снимат децата си ще погледнат, ще видят какво снимаме, как го снимаме и т.н. и в случай, че харесат снимките, а това е повече от сигурно, биха дали и 50 и 60лв... и повече дори. Защо трябва да подаряваме труда си?! Още повече благотворителността, както вече си говорихме я правят фотографите, а не тези, които дават пари уж, за да помогнат, ама в същото време и снимки на децата им, ако може. Аз не съм съгласна някой да ми определя цената... мисля, че като доброволка трябва да имам правото сама да определя цена, за която ще снимам. Искам да помогна, искам да снимам, но това да снимам 20 деца за един ден за по 30лв. и после една седмица да ми изтекат очите пред компа в подбиране на снимки, обработване и пращане ми се струва излишно. Колко пари събрахме последния път в парка? 2000лв? А колко деца наснимахме за тези пари, а колко фотографи бяха ангажирани цяла седмица да пресяват и т.н. Същите пари щяхме да съберем, ако цената беше 100лв, но с много по- малко гърч. Да, по- малко хора щяха да дойдат, но нас това какво ни вълнува - нали целта е пари да съберем, не ПР да си правим, снимайки тълпи от деца Peace

Принципно съм съгласна с Муцуна и на мен очите ми изтекоха предния път и се занимавах с обработката поне 3 седмици след това. Със забележката, че няма значение каква форма е благотворителността и че не трябва да се гледа по този начин на хората, които участват. Все пак те дават парите. Могат и да не го правят, нали?
За мястото, не знам... все пак на лилиите има разнообразие пък и може да се паркира наблизо, което не е без значение.
За прарите - предлагам компромисен вариант 40 лв. но за колко файла не знам... все пак миналия път хората получиха доста снимки тъй като едно дете го снимахме 2-3 души.  

и аз ще дойда да снимам, както и аз принципно съм съгласна, че е ниска цената. Асолче, да не се заблуждаваме, че хората ги дават парите за без нищо... Все повече хора питат кога ще има нови акции, че да си направят снимки. Но май никой не се обажда да си направи снимки извън акциите? Тоест, цената е повече от атрактивна....
Конкретно за себе си вече имам поглед върху различните типажи, и бих снимала и за кеф само (някои от тях Grinning)
И с Фрии съм съгласна, че може би следобедните часове са по-удачни сега, денят е дълъг, може да се снима до късно, а и няма да е толкова жега все пак  Mr. Green

Фрий, поздрави за снимката на Мариела; макар че май никога не съм ти го казвала, харесва ми как мислиш кадрите си преди да ги заснемеш.

Джали  Grinning разсмя ме. Да си кажа от както минах на мак, съм забравила уиндоус несгодите  Laughing само цъкам на сваления екшън и той сам се намества където трябва - ей така трябва да работят нещата

Сега разбрах какво имате предвид и сте напълно прави Peace, но пак - това което исках да кажа е, че нещата не са много съпоставими - времето което отделяш за снимане при предварително уговорена фотосесия  е много повече, снимките поради това не стават еднотипни, аз не мога да изкарам повече от 5-6 хубави кадъра при благотворителните фотосесии, смятам и при вас е така. Затова и продложих компромисна цена.

Diana, google it! Wink

# 108
  • София
А според мен е добре цената да бъде свързана с боря кадри. Както Лекси предложи. Също и с фотографа. Ако някой смята, че иска да продаде труда си за повече нека го направи. Със сигурност има хора, които предпочитат децата им да бъдат снимани от конкретен човек. Ако е така, нека този човек да си определи и по-висока цена. Обаче във връзка и с въпроса, който аз зададох за цена от 5-6 лв. на кадър би следвало да има и необходимото качество за изваждане на голям хормат хартия  Wink, защото за уеб може да изглежда прекрасно, а на хартия - не

# 109
Ето няколко снимки от днес;) исках само да пробвам някои неща и без въобще да подозирам, че дедето спи толкова дълбоко ги пробвах така с дрехите, после ме хвана яд, че не стоплих стаята и не си ги направих нещата както трябва, така спеше милото, че можех с нея да правя каквото си исках и дори ако имах приготвени сетовете можех само да я местя и да  наснимам всичките неща които исках;) дано и друг път ми се отдаде същата възможност да направя поне нещата като хората;(още не съм си взела нови батерии за светкавицита и за това сега отново ми се получиха сенки;(

# 110
  • Den Haag
изтрих я  Confused

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 21:02 от diana lobodova

# 111
  • в гората
Леле, колко сте изписали.

Диана, какво искаш да кажеш със снимката Mr. Green? Майтапът настрана, но освен, че сюжетно е за семейния албум, обработката с блъра личи, а и отзад имаш едни прегорели петна във фона, каквито не би трябвало да има принципно. Целият фон ти е изгорял и това не е добре. Детето си го прешарпила. Peace

Момичета, хубаво сте решили, ако имам време ще дойда, но не обещавам, че нещо ме е завъртяла въртележката.

Ели, все по-добри ти стават снимките на беба, продължавай.

Фрий, много хубав кадър, поздравления за 1x!

Jaly, на последната ти мацка кадрирането не е оптимално, зад гърба няма никакъв смисъл от оставеното място.

# 112
Vache, наистина не сме обсъждали въпроса за размерите на файловете. Но всички, които пишем тук, разполагаме с техника, която позволява качествен печат на хартия (друг е въпросът за не-техническите качества на снимките ни, хахахахх). Аз предадох моите файлове с размери 2500px по дългата страна и 240ppi, което позволява печат до 26/17см, според мен напълно достатъчно.

Ели, много са хубави, жалко за изпуснатия момент наистина, но съм сигурна, че ще имаш нова възможност! На първата може малко да изправиш, да не виси с главата надолу  Grinning

Диана Лободова, малко ме стряска мен тази снимка... червеният сос около устата не е най-приятната гледка Rolling Eyes ....

# 113
Здравейте , мами!  Grinning
 Може би това не е мястото да питам , но забелязвам, че вие правите очите на децата ви чудесни . Очевидно чрез подсилване на цвета и други ефекти . Някой може ли да ми даде линк към такъв урок или нещо полезно?

# 114
От мен привет , вместо запис няколко снимки от Талин за който не ги е видял още Simple Smile
Толкова са тясни повечето улички из стария град, че 18мм обектив ми е тесен и не мога на побера кадъра който искам...явно трябва да мина на фул фрейм  Mr. Green  или да си взема нещо много по-широко хехеххе

# 115
Здравейте момичета!
Чудесни портрети отново!
Нигела, чудесни снимки!
Аз тези дни снимх малката с новият обектив и бих се радвала да ми дадете препоръки и съвети Hug

http://www.flickr.com/photos/30649073@N04/

# 116
  • София
Lois, явно не се разбираме, ама нейсе...  Wink
Мислех, че в инициативата могат да участват и хора непишещи ТУК  Rolling Eyes та ако трябва да си оттеглям кандидатурата  Wink

# 117
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Vache, имаш предвид кропването на кадрите как ще е направено, за да се събере после в различните формати за снимки ли?

Аз нямам сигурност в себе си, за да синмам за пари, било то и за благотворителност,
може би бих могла да помагам на Калина, ако прави снимки в студиото, и ако ме иска.

# 118
  • София
Vache, имаш предвид кропването на кадрите как ще е направено, за да се събере после в различните формати за снимки ли?

Аз нямам сигурност в себе си, за да синмам за пари, било то и за благотворителност,
може би бих могла да помагам на Калина, ако прави снимки в студиото, и ако ме иска.

Уф! Точно това имам предвид  Wink Слава богу някой ме разбра  Hug
То и аз нямам сигурност, ама ще снимам  Flutter

# 119
  • Анкх-Морпорк
Ами и аз имах колебания предния път, но се оказа, че не е толкова страшно.
Установих, че чуждите деца май се снимат по-лесно (поне в сравнение с моя разбойник)
От тогава насам вземам мерки  да съм по-полезна следващият път.
За размера на снимките - давах максималното, излизащо от апарата, понякога се налага кропване разбира се, но предупреждавах хората, че тази снимка ще става до еди-кой си размер.

Общи условия

Активация на акаунт