Фотография #48

• 30 341
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Хораааа, открих топлата вода току що!

Оказа, че разархивирани неща могат  да си отиват на мястото във фотошопа само с влачене на мишката!  А аз досега като някакъв шерп лоадвам всичко през съответното място!  Примерно искам да добавя екшън , отивам при екшъни и от лоад екшънс  го добавям, а това са поне 10 стъпки повече!

та така, споделих!

# 91
Джали, аз съм по-зле от шерп.  Laughing Това го бях чела тук, някой го бе споменал, но съм го забравила. Сега при втори път споменаване, може и да го запомня.  Crazy

Относно парите за фотосесията на Вики, мисля че може да се помисли за варианта - малко пари за малко снимки, и повече пари за 20-на кадъра. Ама колко малко и колко много, нямам конкретно мнение още.

Относно мястото - езерото е добре, но нека се помисли да е в късния следобед. По обяд, ако е слънце, е жега. Децата повечето се прибират за следобеден сън после. Ако е към 6-7 часа и светлината е по-блага... Thinking

И накрая да си се поФаля сама, че афро-Мариелка-та са ми я публикували в 1x.com   Blush

# 92
Не стига, че изпуснах предишната тема, а като гледам и в тази върви на изписване. Драмата е само, че качвате супер неверояти неща и аз все повече му изпускам края на снимането.
Уж снимам най-редовно, а все не намирам нищо впечатляващо в резултата и ми се виждат недостойни за темата.
Днес наказах сестра ми да украсява един мак...Ето резултата за запис:

http://www.flickr.com/photos/trunche/4650911518/

На тази малко (даже доста) ме дразни ръката, но само нея съм обработила, защото тя си я хареса. Другите - нощес.

Asol, и аз като Дуци, чакам да отвориш училището Simple Smile

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 00:03 от chickadee

# 93
Aз по разбираеми и уважителни причини (липса на умения) няма да има голям смисъл да снимам Simple Smile, но като миналия път ако сме в София мога да се включа като помагач (да държа отражатели, да правя сапунени балончета и под. Simple Smile) Дали да не оплета шапки за продаване и паричките пак за Вики newsm78 Миналият път някой ме пита откъде ни е шапката Simple Smile

# 94
Леле...влизам аз, предната тема итс гоун и има нова със цели седем страници...! #Crazy
много съм назад с материала... Laughing докато се съвземем с детето от един зъл грип и вече сте написали историята Simple Smile
Но това си е само похвално!

Хахах, Джали... миличката... може и само като кликнеш на екшъна, той се активира (дабъл клик или единичен в зависимост от това как ти е настроена мишката да активира, каквото и да е друго) директно във фотошоп (предварително отворен разбира се). Уф и аз много добре обяснявам няма що...

Нищо няма да показвам засега... малко по-натам.

Абсолютно навита съм на снимане за Вики - на закрито в студиото мога да поема. Само някой друг помощник ако може да дойде... и за снимане и за реквизит асистънс  Grinning

# 95
  • София
Колкото повече снимащи, толкова по-добре  Grinning Дано само не сме повече фотографинките... Надявам се да има повече жалещи и да съберем парички.
Относно парите за фотосесията на Вики, мисля че може да се помисли за варианта - малко пари за малко снимки, и повече пари за 20-на кадъра. Ама колко малко и колко много, нямам конкретно мнение още.
И аз мисля, че така би било най-добре. Примерно 30 лв за 5 снимки, 50 лв. за 20. И понеже сред пишещите в тази тема има и утвърдени имана, може да има и отделна тарифа, ако майката желае да снима конкретна фотографка.
Аз не бях от активно участвалите предния път и затова не знам доколко мога да взема отношение, но все пак.. Струва ми се че тогава едни деца се снимаха повече, други по-малко и респективно количеството снимки, които получиха майките беше много различно. Би било добре всяко дете да се поеме от две от нас - така бройката на снимките ще е обявената, а и майката ще знае от кой да очаква снимките си.

Free Soul, честито  bouquet Напълно заслужено Grinning

# 96
Да се запиша да ви следя с един д-р Мишел Оден Simple Smile Снимката не е впечатляваща, знам, но човека на нея е (френски акушер-гинеколог е).

# 97
Малко снимки от днес:
http://www.flickr.com/photos/9457358@N05/with/4650258541/
Предупреждавам:
Облъчват очите!

# 98
  • София
Аз подкрепям Лекси в идеята  Wink

# 99
Фрий, честито! мен тоя сайт не ме ще:))))
Мактуб, хубав портрет!

# 100
Фриии честито  Hug Hug

# 101
Хораааа, открих топлата вода току що!

Оказа, че разархивирани неща могат  да си отиват на мястото във фотошопа само с влачене на мишката!  А аз досега като някакъв шерп лоадвам всичко през съответното място!  Примерно искам да добавя екшън , отивам при екшъни и от лоад екшънс  го добавям, а това са поне 10 стъпки повече!

та така, споделих!

Да споделя и аз.Нищо не местя с мишката нито ги лоадвам по друг начин.Само кликвам  върху разархивирания файл ,отваря ми се фотошоп и ми показва,че е вече там екшъна.После се връщам в папката с екшъните и кликвам на следващият екшън и т.н.Т.е клик на всеки екшън поотделно и той автоматично си се зарежда в шопа.

# 102
Защо не при лилиите и какво стана с "тарифата"? Не мислите ли наистина, че е логично, когато става дума за благотворителност, а целта на всяка такава е да се съберат максимум пари за минимум време - то цената да е по- висока?! Вече имаше 2 снимания за Вики, има галерия със снимки. Хората, които решат да снимат децата си ще погледнат, ще видят какво снимаме, как го снимаме и т.н. и в случай, че харесат снимките, а това е повече от сигурно, биха дали и 50 и 60лв... и повече дори. Защо трябва да подаряваме труда си?! Още повече благотворителността, както вече си говорихме я правят фотографите, а не тези, които дават пари уж, за да помогнат, ама в същото време и снимки на децата им, ако може. Аз не съм съгласна някой да ми определя цената... мисля, че като доброволка трябва да имам правото сама да определя цена, за която ще снимам. Искам да помогна, искам да снимам, но това да снимам 20 деца за един ден за по 30лв. и после една седмица да ми изтекат очите пред компа в подбиране на снимки, обработване и пращане ми се струва излишно. Колко пари събрахме последния път в парка? 2000лв? А колко деца наснимахме за тези пари, а колко фотографи бяха ангажирани цяла седмица да пресяват и т.н. Същите пари щяхме да съберем, ако цената беше 100лв, но с много по- малко гърч. Да, по- малко хора щяха да дойдат, но нас това какво ни вълнува - нали целта е пари да съберем, не ПР да си правим, снимайки тълпи от деца Peace

Принципно съм съгласна с Муцуна и на мен очите ми изтекоха предния път и се занимавах с обработката поне 3 седмици след това. Със забележката, че няма значение каква форма е благотворителността и че не трябва да се гледа по този начин на хората, които участват. Все пак те дават парите. Могат и да не го правят, нали?
За мястото, не знам... все пак на лилиите има разнообразие пък и може да се паркира наблизо, което не е без значение.
За прарите - предлагам компромисен вариант 40 лв. но за колко файла не знам... все пак миналия път хората получиха доста снимки тъй като едно дете го снимахме 2-3 души. 

и аз ще дойда да снимам, както и аз принципно съм съгласна, че е ниска цената. Асолче, да не се заблуждаваме, че хората ги дават парите за без нищо... Все повече хора питат кога ще има нови акции, че да си направят снимки. Но май никой не се обажда да си направи снимки извън акциите? Тоест, цената е повече от атрактивна....
Конкретно за себе си вече имам поглед върху различните типажи, и бих снимала и за кеф само (някои от тях Grinning)
И с Фрии съм съгласна, че може би следобедните часове са по-удачни сега, денят е дълъг, може да се снима до късно, а и няма да е толкова жега все пак  Mr. Green

Фрий, поздрави за снимката на Мариела; макар че май никога не съм ти го казвала, харесва ми как мислиш кадрите си преди да ги заснемеш.

Джали  Grinning разсмя ме. Да си кажа от както минах на мак, съм забравила уиндоус несгодите  Laughing само цъкам на сваления екшън и той сам се намества където трябва - ей така трябва да работят нещата

# 103
  • София
Момичета някой ще ми отговори ли на въпроса за какъв формат хартия да бъдат снимките? Има ли такава уговорка изобщо?

# 104
Ваче, доколкото знам миналия  път просто даваха  снимките по е-мейл на майките, не си спомням някога в темата да сме коментирали определен формат, дано се включи някой от преките участници.

Общи условия

Активация на акаунт