Фотография #48

• 30 340
  • 744
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Дуци, аз на 12 съм свободна. На 13 имам един анагажимент, но в зависимост от него сигурно мога да се включа и тогава.
Аз понеже не съм снимала досега за Вики та хич не ми е ясна организацията и ще чакам да чета  Wink В парка ли ще се снима?

# 76
Ще се снима където решим дружно, най-добре в Борисовата, но не при лилиите, а по-надолу.

Асол, ученици приемаш ли Flutter

# 77
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Защо не при лилиите и какво стана с "тарифата"? Не мислите ли наистина, че е логично, когато става дума за благотворителност, а целта на всяка такава е да се съберат максимум пари за минимум време - то цената да е по- висока?! Вече имаше 2 снимания за Вики, има галерия със снимки. Хората, които решат да снимат децата си ще погледнат, ще видят какво снимаме, как го снимаме и т.н. и в случай, че харесат снимките, а това е повече от сигурно, биха дали и 50 и 60лв... и повече дори. Защо трябва да подаряваме труда си?! Още повече благотворителността, както вече си говорихме я правят фотографите, а не тези, които дават пари уж, за да помогнат, ама в същото време и снимки на децата им, ако може. Аз не съм съгласна някой да ми определя цената... мисля, че като доброволка трябва да имам правото сама да определя цена, за която ще снимам. Искам да помогна, искам да снимам, но това да снимам 20 деца за един ден за по 30лв. и после една седмица да ми изтекат очите пред компа в подбиране на снимки, обработване и пращане ми се струва излишно. Колко пари събрахме последния път в парка? 2000лв? А колко деца наснимахме за тези пари, а колко фотографи бяха ангажирани цяла седмица да пресяват и т.н. Същите пари щяхме да съберем, ако цената беше 100лв, но с много по- малко гърч. Да, по- малко хора щяха да дойдат, но нас това какво ни вълнува - нали целта е пари да съберем, не ПР да си правим, снимайки тълпи от деца Peace

# 78
И си права, и не съвсем. Мисля, че когато цената е по-ниска ще могат повече хора да дойдат. Но е истина, че много труд се хвърли от наша страна. Нека тогава кадрите са по-малко, а да запазим цената Rolling Eyes Или компромисен вариант - по-висока цена от 30 и малко повече кадри.
Каквото мнозинството реши, хванали сме се вече на хорото, сумата, която им трябва е важно да я имат.

При лилиите като блесна слънцето не ви ли беше трудно? Виждала съм много професионални фотографи по-надолу, към Ариана, има много сянка и зеленина newsm78

Относно градовете, смятам, че всеки предложил помощ е добре дошъл.

Един труден Максим за снимане:

# 79
  • Варна
Jaly, Цеце благодаря   bouquet но не успях  Confused пробвах с няколко програми, само едната донякъде успя, но и там не ми се възстановиха снимките, на които държах  Confused

# 80
  • Анкх-Морпорк
На 13 юни детски център ТУК ТАМЕ ще осигури място, а доброволци ще осигурят студийно осветление.
Така че и там и ще има снимаща група. Има и двор за външни снимки.  Говорихме от 10 до 14 или 15 ч.
Засега групата е Лекси, Ели, аз и евентуално Реза и Ваче.

За парите ми е трудно да кажа.
Мисля, че не е зле да има и по-евтин вариант с 20 лв за 5-6 снимки, не всички могат да отделят много пари.

# 81
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Дуце, опитвам да ти обясня, че, когато цената е по- ниска ще дойдат повече хора, а когато е по- висока - по- малко рабира се, но в крайна сметка събраните пари ще са горе - долу същите, само 'дето няма да снимаме 20, а 10 деца и вместо 7 дни пред компа в обработка, всеки снимащ ще прекара само 3-4 Peace Без значение какво ще решите, аз ще снимам и този път, защото вече два пъти взех участие и съм малко или много ангажирана с каузата, но няма да снимам за 30лв. Peace
А относно лилиите - навсякъде около езерото има сенчести места, моите снимки станаха перфектни Peace

# 82
Моите да не са лоши Crossing Arms Mr. Green
50 лв. окей ли е? По колко кадъра ще обявим? Не съм по организацията, защо на мен се падна тази чест не знам Laughing

# 83
  • София
Аз очаквам да разбера в колко е ангажимента ми на 13-ти. Мога да осигуря осветление, така че ще комбинираме ламБи или ще снимаме на 2 фронта, както решим. Само да разбера кога ще съм заета.
На 12-ти мога да дойда в парка.
За цената каквото кажете вие, понеже мен хич ме няма в търговията и нямам идея колко струват снимките. А вие имате и опит. Каквото ми кажете, това като за първи път. Начинаеща съм все пак... но не и в снимането.. надявам се  Rolling Eyes Wink

# 84
  • Стара Загора
Последно сумите какви ще са? 20лв. за 5-6 снимки и 50лв. за 20 снимки....така ли? Ако има желаещи за Стара Загора ще снимам.

# 85
И аз мога да се включа от Варна. Peace

# 86
Някой от централна северна България няма ли да снима?
 Praynig

# 87
diemma приемаш ли помощници за Варна Simple Smile

# 88
Защо не при лилиите и какво стана с "тарифата"? Не мислите ли наистина, че е логично, когато става дума за благотворителност, а целта на всяка такава е да се съберат максимум пари за минимум време - то цената да е по- висока?! Вече имаше 2 снимания за Вики, има галерия със снимки. Хората, които решат да снимат децата си ще погледнат, ще видят какво снимаме, как го снимаме и т.н. и в случай, че харесат снимките, а това е повече от сигурно, биха дали и 50 и 60лв... и повече дори. Защо трябва да подаряваме труда си?! Още повече благотворителността, както вече си говорихме я правят фотографите, а не тези, които дават пари уж, за да помогнат, ама в същото време и снимки на децата им, ако може. Аз не съм съгласна някой да ми определя цената... мисля, че като доброволка трябва да имам правото сама да определя цена, за която ще снимам. Искам да помогна, искам да снимам, но това да снимам 20 деца за един ден за по 30лв. и после една седмица да ми изтекат очите пред компа в подбиране на снимки, обработване и пращане ми се струва излишно. Колко пари събрахме последния път в парка? 2000лв? А колко деца наснимахме за тези пари, а колко фотографи бяха ангажирани цяла седмица да пресяват и т.н. Същите пари щяхме да съберем, ако цената беше 100лв, но с много по- малко гърч. Да, по- малко хора щяха да дойдат, но нас това какво ни вълнува - нали целта е пари да съберем, не ПР да си правим, снимайки тълпи от деца Peace

Принципно съм съгласна с Муцуна и на мен очите ми изтекоха предния път и се занимавах с обработката поне 3 седмици след това. Със забележката, че няма значение каква форма е благотворителността и че не трябва да се гледа по този начин на хората, които участват. Все пак те дават парите. Могат и да не го правят, нали?
За мястото, не знам... все пак на лилиите има разнообразие пък и може да се паркира наблизо, което не е без значение.
За прарите - предлагам компромисен вариант 40 лв. но за колко файла не знам... все пак миналия път хората получиха доста снимки тъй като едно дете го снимахме 2-3 души.  

Дуци... ласкаеш ме  Blush Онзи ден си мислих, че знанията ми за фотографията са абсолютно хаотични и несистематизирани... май и аз трябва да мина някакъв курс някъде.....  newsm78

# 89
  • София
A да.. и това щях да попитам... едно дете един фотограф ли го снима? А родителят казва ли някакви изисквания за снимките? И не на последно място снимките за какъв формат се кропват после?

Общи условия

Активация на акаунт