Фотография #48

• 30 434
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
50лв. - 10 снимки, 70лв. - 20 снимки Peace Като ще е гарга, да е рошава. Туй е моето предложение Peace Снимали сме вече два пъти, нека се пусне линк към пула със снимките от благотворителното снимане - хората ще видят какво сме снимали и как сме го снимали и който иска хубави снимки - ще дойде. И спрете да се заблуждавате, че тези, които дават пари за снимки всъщност искат да помогнат на Вики, 'щото ако беше така - щяха да си дарят пари по сметката без да се редят на опашки, за да им снимаме децата Peace

# 151
Хора с по-малки финансови възможности няма да могат да се включат Peace

# 152
Моля да ми извините, но това вашето благотворително снимане нещо започна да избива на друга страна. Май се губи нещо идеята  на благотворителността newsm78  Мислих си, че идеята е хората да се стимулират по този начин да се включат. Ако ви се струва непосилно просто се откажете и не го правете.  Дано семействата, които искат да се включат не прочетат последните постове ooooh!

# 153
И спрете да се заблуждавате, че тези, които дават пари за снимки всъщност искат да помогнат на Вики, 'щото ако беше така - щяха да си дарят пари по сметката без да се редят на опашки, за да им снимаме децата Peace

Като участник от другата страна, на сниманите, държа да отбележа, че този пост меко казано обижда. Двете неща не се изключват взаимно.

# 154
vache, не ми казвай, че това са снимки без обработка!  Mr. Green

момичета, тези неща не е ли добре да се обсъждат някъде, където родителите, които идват да снимат децата си не могат да четат. малко грозничко стана.

# 155
  • Анкх-Морпорк
Моля да ми извините, но това вашето благотворително снимане нещо започна да избива на друга страна. Май се губи нещо идеята  на благотворителността newsm78  Мислих си, че идеята е хората да се стимулират по този начин да се включат. Ако ви се струва непосилно просто се откажете и не го правете.  Дано семействата, които искат да се включат не прочетат последните постове ooooh!
Това е и моето мнение.
50 и 70 лв са доста пари за хора в отпуск по майчинство.

# 156
Моето предложение е 30лв - 15 бр. и 60 лв- 30 бр.
Simple Smile
Разбирам муцуна, че трябва да ценим труда си. Снимането на бебета и деца не е така лесно, както изглежда отстрани... А и обработването след това е огромен и дълъг процес...
Но от друга страна цената не би могла да бъде по-висока (освен при желание от страна на сниманите) имайки предвид това, че не всеки може да отдели повече, а би искал да се включи.
В случая важното е да се съберат възможно най-много средства в помощ на Вики. Който може да отдели повече ще получи и повече  (от мен поне).
Това са минималните цени-кадри (даже повече от минимални цени за кадрите, но както и да е, затова е и благотворително)  Hug

# 157
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Аз по отношение на цените не мога да се изкажа,
защото първо - като бизнесмен съм нула, сума ти благотворителен труд за неблаготворителни цели съм ударила,
и даже и тиквения си медал още не съм получила, и второ - едва ли мога да бъда с адекватно предложение, след като казах, че
не съм сигурна в способностите си.
Но смятам за неуважително такова отношение към евентуални бъдещи клиенти.
Май го казах някога, ама ще се повторя - добрата снимка не иска само добър фотограф с добра техника,
иска и някаква, макар временна връзка между снимащ и сниман. Това е моето разбиране,
съжалявам, Муцуна, не бих дошла като клиент при теб.
Благотворително е и самия фотограф ако реши, да дари пари от клиенти дошли при него не по благотворителния повик.

# 158
  • София
запис да следя  Blush

# 159
вижте, дайте да не се надскачаме едни - други.
дори да обявим конкретен брой кадри за определена цена, ясно е, че хората ще получат повече. Не виждам защо трябва такива тесни граници да се слагат, че и чак цена на кадър? Миналият път всяко дете беше снимано от поне двама, че и трима, че и четирима. Не допускам сега да е много по-различно. При всички случаи дете с под 10-15 снимки няма да има. Да определим едно число твърдо, нещо компромисно - примерно 40, 45лв. Пък който иска, да даде повече, който не може - по-малко. Никого няма да върнем. Но такива приказки, разсърдени, обидени, ама не сме в детската градина вече, и както е знайно, присъстващите се изключват  Grinning
Хайде групова прегръдка и мир и любов  Grinning

# 160
  • София
vache, не ми казвай, че това са снимки без обработка!  Mr. Green

Кои според теб са обработени?  Wink Изключвам стандартните неща, които се правят на един кадър след свалянето от апарата. Понеже в момента не ги виждам се сещам само за една обработена  Grinning , а и една е десатурирана  Wink
Аз имах предвид, че не пипам цветове, освен ако идеята не го налага, а тя не го налага в почти 99% от случаите. Не сатурирам... не шарпя очи. Черно-бялото е обработка, просто защото се налага при цифровите апарати. Ако искаш мога да ти пратя и черно-бели филмови снимки  Wink

За благотворителното снимане искам да кажа, че ако някой иска по-висока цена е добре да го обяви персонално, това е моето мнение. Фотографа Х ще снима за тази сума, като с/у това ще получите едикакво си. Който иска отива и снима децата си при него. Не ми се струва адекватна за случая цената, която Муцуна предлага.

Благотворително е и самия фотограф ако реши, да дари пари от клиенти дошли при него не по благотворителния повик.

Да, нека не забравяме каква голяма трибуна е бг-мамма и колко от пишещите в темата вървят на ръба на правилата  Wink

# 161
vache, аз и на стандартните неща казвам обработка Simple Smile . много са ти хубави кадрите.

една клара от мен.

# 162
  • София
vache, аз и на стандартните неща казвам обработка Simple Smile . много са ти хубави кадрите.

Е, нееее, аз нямах предвид това, имах предвид модата с издупените цветово и  прешарпени кадри, HDR, текстурите за фон, махането на фона и слагането на друг и пр. Много е модно напоследък, подобно на модата със снимките на сополивите циганета  Wink

# 163
Защо не обсъждате тези въпроси в скайп например?  Усеща се напрежение, и това ще откаже някои майки да доведат децата си.

Vache, да не остана и аз по-назад - много добри кадри. Обичам натуралните и естествени снимки.

Миналият път всяко дете беше снимано от поне двама, че и трима, че и четирима.
Да не забравяме, че това важи за Сф.
Досега във Варна съм снимала сама, дори асистенстска помощ не съм имала. Изключително уморително е да снимаш цял ден и на другия също. В Шумен Шоши също беше сама.
Аз давах 20снимки за 40лв.

# 164
Защо не обсъждате тези въпроси в скайп например?  Усеща се напрежение, и това ще откаже някои майки да доведат децата си.

Найстина момичета, защо не обсъждате тези въпроси на място където майките имащи намерение да снимат децата си нямат достъп.

Рядко пиша в темата, но редовно чета и днес ще си позволя да се похваля с цветя от моята градина.

Общи условия

Активация на акаунт