Фотография #48

• 30 487
  • 744
  •   1
Отговори
# 165
пак сте се развихрили виждам Laughing
нещо напоследък нямах много вдъхновение Confused

записвам се с една снимка от вчера

# 166
Малена, права си. Не се сетих за теб и Шоши. Но ето виж, сега има желаещи да се включат и за Варна   Simple Smile

да пусна и аз една китка? направо бях загубила надежда за това цвете, (което е лук, всъщност  Grinning), че е оцеляло, но ето че цъфнааааааа

# 167
  • София, Борово
Здравейте, всички!
Поздравявам ви за таланта, който имате и ви се възхищавам.
Молбата ми е да ме добавите към профилите си във flikr,  за да мога да ви виждам ексиф инфото. Твърде начинаеща съм (снимам от месец и нещо)... чета ви от скоро, и още не съм изчела всички теми.
http://www.flickr.com/photos/ddsimova/
Ще се радвам и на критика, но имам много малко снимки качени.
Благодарности в аванс  bouquet

# 168
Diana, добавих те.   bouquet

Малена, ако имаш нужда от помощник за Варна - насреща съм. Peace

# 169
Diana, добавих те.   bouquet

Малена, ако имаш нужда от помощник за Варна - насреща съм. Peace

много благодаря, все още не съм наясно с датата за снимки

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 13:16 от Malenna

# 170
Malenna и аз искам да помагам с каквото мога! (дано не сме повече помощниците от децата Simple Smile )

# 171
Цопвам в новата темичка ^^   smile3509 photo

# 172
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Момичета, наистина много горзно стана и грозното го направихте вие - то бива куртоазия, ама чак пък толкоз, айде стига...
Лимонена Деси, мнението ми за подбудите на клиентите по повод благотворителността не пречи да осъществя контакт с тях и децата им, бъди сигурна, спрявям се перфктно Mr. Green. Като цяло не смятам, че трябва да има обидени родители - истината е такава, каквато я казвам (поне за мен, а вярвам и за други, но не признават Mr. Green). На мен не ми пречи да снимам деца, чиито майки са дошли да се възползват от "далаверата" щом целта е да се съберат пари за някаква кауза, даже напротив, никой не ме кара, не ме тика - доброволно е. Искам само да е за повечко пари, защото срокът е кратък, парите са жизненоважни и вярвам, че ще ги съберем дори и ако снимаме за повече пари... само 'дето трудът ни ще е по- малко Peace
Абе темата е много дълга, имам много какво да кажа, но наистина е по- добре някъде в скайп да се обясняваме (не, че дължа обяснение на някого Flutter)...

Шоши, наистина е на границата на непосилното, но ето вече за 3-ти път сме готови да го правим... благотворително при това. Не разбирам защо това отношение, не ми го побира ума?! Благотворителност - ОК, ама от кого?! Благотворителност правят фотографите, дарявайки труда, времето и таланта си, а не тези, които с/у 30 лв. получават 10-20 снимки и после пишат в отчетната "и аз се включих в инициативата, и аз помогнах". Имахме един чат в скайп след последното снимане за Вики, където всички снимащи бистрихме тези тема и всички бяхме на мнение (по мои спомени Crazy), че благотворителността не е от хората, които водят децата си за снимки, а от фотографите, които отделят от времето си, амортизират техниката си, влагат усилия, талант и енергия.... Жалко, че никоя от тях сега не се включва да заеме същата позиция, излизам аз най- кривата, че споделям мнение и вътрешно убеждение, което преди 2 месеца беше всеобщо, но явно никой няма смелостта да изкаже пред тази голяма трибуна  Joy

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 01:28 от Муцуна

# 173
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Добре, но в такъв случай, като начало идеята за благотворително снимане куца, след като трябва да се разнищват по този начин подбудите на клиентите.
А пък все пак, въпреки, че е ясно кой полага усилията, е добре да се отвнасяме добре и с тези, от които идват парите.
Както и да де, няма смисъл от обяснения наистина.
Аз не смятам че си крива, Муцуна, въпреки, че едва ли ти дреме много за моето мнение.
Просто прекалено остри ми идват изказванията ти.
Това, че са дадени по 10-20 снимки на клиентите е било решение на фотографите, или по-скоро недорешен момент, сещам се, че имаше дискусия по този въпрос.
И да, смятам че и клиентите са помогнали - мисля, че нещата са 50 на 50.

# 174
Лимонена Деси, отансяме се добре и предобре с тези, от които идват парите, бъди спокойна Peace
Въпроса с "благотворителното снимане" почнахме да го обсъждаме от момента, в който се заговори за цена/ брой Peace Аз наистина смятам, че благотворителността е от фотографите, а не от "дарителите", защото идеята е  "елате, дарете пари и ще получите снимки в замяна" и народа се юрва...., ама не да дарява пари без нищо, а в замяна на снимки Peace Има ли начин да ме убедиш, че онези 2000 лв. от предишното снимане, щяха да са в сметката на Вики, ако нямаше снимане?! Аз съм готова главата да си заложа, че нямаше да са там тези пари или поне не от същите хора Peace. Извода сама можеш да си направиш. Та не ми казвай колко остри са ми изказванията.

# 175
И въпреки всичко, това ти дава правото да обиждаш тези хора?
Нали те са дошли след като са призовани да дойдат?
Освен това, едва ли са те осведомили, дали не са превели пари преди това и без насрещна услуга.
За мен това не е добро и предобро отношение.
Както и да е, enough.

# 176
Деси, къде видя да обиждам хора?! Ако се беше зачитала някога по- подробно в постовете ми, щеше да знаеш, че не съм злонамерена, а просто безкрайно откровена и директна... Хайде енаф наситина, че този диалог придоби малко звучене като в модерните напоследък турски сериали

# 177
Наистина за последно.
Не смятам че обиждаш целенасочено, до толкова мога да схвана, но смятам,
че звучи обидно за тези, които са снимали децата са в предишните две кампании.
Айде бе, толкова ли не се разбира какво искам да кажа?
Звучи все едно тяхното е сметкаджийска работа, което в случая не е в изгода на никого.

# 178
Аз малко ни в клин ни в ръкав, обаче много болно ми става всеки път като се зададе благотворително снимане и започнат тези дискусии. Мисля си, че най-добре който организира снимането да пуска едно съобщение в темата и да насрочва една среща в skype  за тези, които ще снимат. Там да се уточняват цени, брой снимки, места и т.н. После в темата да се пуснат само хората, местата и цената. Който иска да помага допълнително ще се уговори със снимащите.

Аз, бидейки един неосъществен дарител, много добре съм наясно, че Муцуна е права и това не ме обижда, по-скоро ме кара да се замсиля за собствените си подбуди. Имах предния път намерение да заведа детето, но не можах и още тогава си мислех как ако съм толкова съпричастна можех поне по сметката да пусна парички...ама не пуснах.

Още преди се чудех как успявате с толкова кадри. Мен само като чета ме заболява главата. А вкрайна сметка даже да му изтекат на някого очите да обработва, парите от това няма да се увеличат и тези жертви са напразни. Убедена съм, че и 10 снимки са напълно достатъчни, стига да са разнообразни и качествени.

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 02:26 от chickadee

# 179
  • в гората
Eeee, мацки, стига де.
Муцуна наистина си адски директна и знам, че казваш каквото си мислиш. Но не си права да генерализираш - има хора и Хора.
Сега като един истински ПР Joy Joy Joy, любезно ще препоръчам да се почисти дискусията и да се пренесе в скайп Wink

Общи условия

Активация на акаунт