Фотография #48

• 30 517
  • 744
  •   1
Отговори
# 195
Аз пък се чудя, кой уважаващ себе си човек би отишъл да се реди на опашка и да отделя от парите си за нещо, за което инициаторите считат като възползване от далаверата и са на мнение, че не парите, а техният труд и време са единствено достойни да се определят като благотворителност.

chickadee това е мило признание, но ако имаше намерение да отидеш на благотворителен концерт, но поради някаква причина не беше успяла, щеше ли да се замислиш за подбудите си и да преведеш пари по сметка за каузата? Разбира се, че не!

Навсякъде по света, когато се събират пари за нещо, хората измислят някаква организация за това – концерт, търг, изложба, коктейл...а и в случая фотографиране.  - някакъв начин за да се привлекат хора, които да участват с пари за нещо, а не начин да дадеш, колкото ще получиш.  Нито една такава инициатива не би била успешна без хората, които се включват с пари, независимо от това кой колко дни труд е положил.

Например, ако няколко звездни изпълнители решат да направят благотворителен концерт и пеят 2 часа на един стадион при 100 лв за билет,  а при следващата инициатива решат да пеят половин час пред отбрана публика в зала за 160 лв. билета, като обяснят на останалите желаещи да се включат, че нямат желание да се хабят и амортизират за същите пари, то не е ли по-добре това откровение да остане скрито за ушите на простолюдието?

# 196
ОФ !!! Писна ми от тази тема, вече не заслужава да се нарича "Фотография" еди кой си номер, а нещо друго, което не мога да формулирам  Tired
Някой да ми каже друго място където хората обсъждат фотографията без излишна доза егоцентризъм? Тук вече нещата се изчерпаха, предлагам всеки да си смени ника с непознат и да се разпръснем.

# 197
Предлагам да напарвим снимането на 12ти следобяда. Какво ще кажете? Че в неделя е много напечено....

Асолче, аз съм съгласна да е събота. Пък и както виждам, оформят се различни групи, може да се обявят и двата дни - просто с различни хора.

Аз пък се чудя,  не ви ли омръзна вече.
Изказаха се всички, снимащи и Не-снимащи, мисля че изяснихме позициите си,
хайде да сменим темата  Peace

и тъй като не знам как другояче да го направя, ще ви пусна една манджа  Joy
дайте критика, аз си го харесвам този кадър, пък нещо не среща одобрение сред фликър пуловете..... Mr. Green

а, и още нещо  Grinning продавам си камерата, Canon 40D, ако някой случайно се интересува

# 198
  • София
Лоис, ще се изкажа тук, от близо месец съвсем съзнателно избягвам да влизам в стрийма ти, опитвам се да отслабна, а ти ми пречиш, докарваш ми пристъпи на среднощно ядене...Сега по-сериозно, мисля, че за снимането на храна повече няма какво да научиш.Специално за този кадър, мисля, че единствено ножа там отгоре ме смущава, може би му липсва вилицата, някак самотно стои.

# 199
  • Ах, морето
Честит празник на всички дечица!

Една фейска серия на дъщеря ми:

И още: http://www.flickr.com/photos/45006884@N05/?savedsettings=4658692 … 1#photo4658692011 Ще съм благодарна на градивна критика.

Лоис, харесва ми много тази гледна точка, както и изчистената композиция.

# 200
Лоис и аз ще спра да влизам в  стрийма ти;) скоро започвам да слабея;)чудесен начин да сменим темата;))))))))))))) Hug
Аз днес изпробвах едни неща дето смятам да ги снимам;)))))))те не са за показване, ама айде и аз нещо да покажа;)

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 18:44 от E.L.I

# 201
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Лоис, на мен ми харесва.
Може би са свикнали с онази по-арт гледна точка, и разни игрички с ДОФ-а
С какво ще сменяш звяра, или е тайна?

vesi_127, много са нежни  Simple Smile

Лени, разбархме се, то аз бях разбрала и преди това, ама явно неясно го написах след  Simple Smile

# 202
лоис, на мен този кадър ми седи малко плоско така сниман отгоре. не ми харесва гледната точка просто. както и един подобен от последните дни - салатка с нещо беше. иначе веднага ще използвам рецептата за тестото на киша  Mr. Green
ели, реквизита ти е зашеметяващ. отивам да гледам теб и веси във фликр.

бихте ли споделили, за тези, които го правят стъпка по стъпка, как обръщате в чб най-често. в последно време търся и чета по въпроса и ще ми е интересно да споделите.

# 203
  • Анкх-Морпорк
Тук вече нещата се изчерпаха, предлагам всеки да си смени ника с непознат и да се разпръснем.
Ох, тази идея ме развесели, предствих си как се шмугваме по други теми...
А също и почнах да си измислям нов ник...
При готвачките ще съм кокошка пърлена... или пиле шарено, или шиле парено
Ако се шмугна при плетачките, ще се именувам реТка плетка  Mr. Green
В тоз дух на мисли, ELI, зелената шапка от 9 ден как я плете?
Всеки ден вадиш нови и все по-сладки снимки на бебка  Heart Eyes

И да се върнем на никовете, че не мога да се спра... Много ми харесва Искам дълъг и твърд... обектив
Но май по-ще ми подхожда Обектив-недоскив
Експонация също е хубав ник... Звучи като героиня от латино сапунка. "Господарката Експонация е бременна!"
Не, не става, не съм бременна.  Naughty
Танцуваща с Канон е романтично и обяснява високия процент нефокусирани снимки.
Щрак, с Канона от балкона звучи кат заглавие на отчетна тема, задължително е римувано.
Априлска мама пита с интерес, детенце, снимахме ли днес?

Мъж ми ме секна насред ентусиазма, вече имало фирма "Нема фокус", изостанала съм.
Ееееех, така ще си седя, печена кокошка, без гарнитура.  Mr. Green

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 19:03 от firebird

# 204
Лоис тази манджа е точно е по мой вкус -) обаче понеже е равна светлината и фокуса изглежда по-обикновено от другите ти творби, които са все много про.-) Също нещо червеничко за украса и акцент би стояло добре..може би Simple Smile

Веси, много чаровна фея

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 19:08 от Ddaisy

# 205
Хаха, Танцуваща с Канон е жестоко, бих го взела, ако някой ден реша да си сменям ника  Joy
Няма да ви мъча с моите репортажи Simple Smile Някой ден и аз ще снимам нещо различно, обещавам (си).

# 206
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Мога да използвам стария слоган на Сони  - LIKE NO OTHER  Simple Smile
Нямам и конкуренция по отношение на машинката, така че ще ми пасне.

# 207
firebird тази зелена шапка и аз много си я харесах, използвах два вида прежди, една най обикновенна и една с пашкулчета и честно да си кажа измислях нещо на момента, плетях лицево с обикновенната и отвреме на време прекарвах от другата по едно пъшкулче;))))))))))))( незнам дали обясних правилно;)още не мога да направя желаната снимка точно с тази шапка;)

Момото половината реквизит май ще си остане неизползван;( доста трудно е с тези снимки ,поне за мен;(най трудно ми е това с голите снимки;(с дрехи лесно но голите;(((((((((((( Rolling Eyesи все още не мога да снимам това бебе по корем като хората;) искам да стои така все едно си е сложила главата на ръцето нещо като на майченото рамо, но не се получава и ляга винаги настрани;(другото трудно е товау че нямам достатъчно светлина, даже тези дни се замислих дали да не си купя осветление до като имам още време;(

# 208
  • София
firebird , newsm51 Айде, че не останаха

# 209
мдам, мерси, мерси, къде е онова емотиконче от ФФ дето с рози или домати го замерят, все не разбирам  Grinning
така, извинявам се на всички диетиращи, и ако откриете някое вълшебно средство, кажете ми и на мен, моля.

значи относно гледната точка - от известно време е доста модна из Фууд-групите, но си е бая зор да заснемеш такъв читав кадър. Проблемите са от чисто техническо естество... Има едни мастери, които се справят много добре с този... ммм похват? И в желанието си да опитам, но и да не ги имитирам, исках да изградя по-чиста, дизайнерски тип визия. Може да съм се престарала ....  hahaha И сте прави за светлината, доста отгоре идва, ама се стъмваше и нямаше как.... Благодаря на всички.

момо, аз обръщам в чб по най-лаишкия начин - New adjustment layer - black and white..... срам не срам. Въпреки цялата книга за ЧБ фотография дето имам.

Ели, има нещо в кадрите ти, някакъв технически проблем.... качеството на изображението не е добро, и не мога да разбера от къде идва. Да вземеш да кажеш какво им правиш на файловете, при обработката ли става, от ниска скорост ли е, просто с тази техника не би трябвало да излизат такива? Не искам да се обидиш, по-скоро да решим проблема дружно, ако можем.

Кате, обра точките с тези предложения, особено ценя това римуваното за априлската мама  Joy
Леле, верно не останаха бре  Joy

Общи условия

Активация на акаунт