Фотография #48

• 30 228
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
здравейте!! ще се радвам да съм тук при вас Hug

много обичам да снимам и винаги съм обичала! имам някои снимки, предимно на мира, на които просто се кефя неописуемо много!! ще се радвам да ги споделя тук, както и да чуя коментари по тях, за да видим освен кефа ми, дали са и добри наистина Laughing

flickr ли е най-удачното място за снимки? че вече имам един милион акаунта в снимкови сайтове бг и чужди Crazy shutterfly хубав ли е? просто ми се иска да избера един и само там, но те просто все правят разни по-функционални и се променят нещата... в снимка.бг имам, в пикасата, в мултиплай ooooh!

аз снимам с никон д40, не от най-добрите, но поносимо, като за хоби Grinning

вашите снимки тук са страхотни!!

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 16:48 от ninochka

# 31
  • Den Haag
Здравейте  Hug

Да попитам снимащите в RAW, мисля да почна да снимам в REW, но в менюто на апарата имам следните:
 REW
 REW+ JPEG fine
 REW + JPEG normal
 REW+ JPEG basic
Кое от всичките да избера? newsm78

И още нещо свалила съм си Adobe Photoshop CS4 от Замунда, но нещо не работи, не приема кодовете.
http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=161099&commen … s=1#startcomments

Ако сте си свалили тази версия от някъде другаде и работи,моля дайте ми линк  Praynig
  bouquet

# 32
Един запис и от мен, че на черно бялата версия прекалих с шарпа в бързането:)
Искам да попитам, някой снима ли с канонски 70-200 F/4 L защото ми се въртят в главата едни мисли за купуване, но още се чудя за него или за макро на 100 мм. Та ако някой има впечатления ще бъде благодарен да сподели

http://www.flickr.com/photos/pepe_72/

# 33
diana lobodova RAW + JPEG ти записва снимката едновременно в двата формата, имаш избор за размера на JPEG-a. Недостатък е че заема повече място на картата и поне при моя апарат става малко по-бавно записването. Аз снимам само RAW.

# 34
един ден ме няма и вече сте изписали три страници! довечера ще наваксвам.

# 35
Само запис, после ще чета.

# 36
Да не  ви втръсвам с  моите девойки една домашна снимка:))

Фрий, писали сме едновременно,  видях портерта във ФФ, страхотен е , поздравления!

# 37
  • София
Тук снимки не смея да пусна вече аз, вие се надминахте последните страници и тук , и в старата тема Crossing Arms

Благодаря ви съчуствието, наистина ме е много яд, че не успях да снимам, Ели, още не сме дорасли за зала "България",но пък доста рояли в София вече сме тествали Laughing, в къщата музей на Борис Христов беше нашия концерт.

# 38
Ted_cat, регатата снимах със сигмата 10-20мм
за отдалечените кораби с макрото 100мм

# 39
Момичета, имам 1 ?
Седлката с 50/1.8 пропадна. Продавачът се оказа несериозен Sad .
Сега продават същия със сенник и УВ филтър. Въпросът ни е за какво служи този сенник?

# 40
Аууу, Фрии, много ми харесва!

Момичета, за датите 12-13 юни как сте да снимаме за Вики отново? Който има желание да се включи със снимане и този път нека ме цитира за по-лесно проследяване. Приемам предложения относно организацията(освен това, че няма да се носят пари, а бележки за направен превод). Такса 30 лв. отново? По колко кадъра?

# 41
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Асол, като се кефиш, давай още такива кадри, мацка. Ако няма много с налудничеви муцуну около теб- нищо против да позирам Crazy
Чара, страхотни са ти китките и мен ме обвзе любопитство каква е лещата.
Пепе, на цветната пък ми се струва, че малко си попрекалил с обработката по кожата и очите. За обектива - Калина имаше такъв, нея питай Peace
Фрий, май повече щеше да ми хареса, ако малката беше облечена с една от онези белите роклички, които сме виждали по други снимки. Нямам на пръв поглед ми стои все едно е с хавлия увита и кърпа на главата замотана... Не мога да го обясня, но не ми харесват снимки на разсъблечени или полуоблечени при по- големи момиченца. Иначе обработка и светлина - разкошни Peace
Джали, хубав е портрета много, но чисто технически - много центриран, прекалено даже. Ръката долу в дясно леко уравновесява, но би бил много по- балансиран кадъра, ако беше поставила лицето в ляво на кадъра, а след ръката- малко въдух. Така и възглавниците или ръбовете на дивана (не знам какво е), които отвличат леко нямаше да се виждат Peace
diana lobodova, аз снимам и в роу и в small jpeg, за по- лесно преглеждане директно с вюъра на уиндоус.
ninochka, ако искаш тук да ни показваш снимки за критика, коментари, хвалби и т.н. ще е най- удобно да си направиш един акаунт във фликър.
Тед, не си падам по мачки, ама тази ми хареса, добър мерник имаш Peace
Шоши, малко със смесени чувства съм към маковете ти... хем ми харесва наклона и хаоса, хем обработката ми идва тежичка Peace

# 42
Здравейте в новата тема! Много красиви неща сте показали Peace
Пепе, много ми харесва, само малко за мен си прекалил с очите, но ако си търсил като цяло кукленски ефект си го постигнал според мен Simple Smile
Фрий, невроятна работа отново!
Джали, много красиво, но при теб е все така Simple Smile
Шоши, Разкошни макове, каква чудна светлина падавърху тях Peace

Дуци, аз бих се включила, нямам много опит, но ще помагам ако мога, стига деня и часа да ме устройват. Ще следя и ще ти пиша Peace
Сега да си похваля, днес си взех портретния обектив 85 /1, 8 много се радвам, снимах към 8 ч преди малко и качеството не е добро, но само за проба, тези дни ще гледам да поснимам повече с него Party
http://www.flickr.com/photos/30649073@N04/?saved=1

# 43
pepe, аз имам такъв обектив, ИС. много хубави цветове дава, много. фокусира сравнително лесно.  ако ползваш зум, ще ти хареса. наскоро си взех 135 мм и сега се чудя какво да продам, дали този 70-200, или 85 /1,8 или и двата. много ми дойдоха обективите.

# 44
Ами и аз качих само за запис, макар че няма нищо особено освен сополив нос и близалка в устата Simple Smile

http://www.flickr.com/photos/42545662@N04/4645151051/

Нямам развитие Sad, щото не се и опитвам (много работа и малко време), пък и нали реших, че явно е от китовия обектив Simple Smile)

Чара, при теб наистина всяка следваща много добре се получава!
Асол, магията ти много се е получила!
Хайде, ще продължавам да гледам и въздишам...

Общи условия

Активация на акаунт