Фотография #48

• 30 257
  • 744
  •   1
Отговори
# 45

Момичета, за датите 12-13 юни как сте да снимаме за Вики отново? Който има желание да се включи със снимане и този път нека ме цитира за по-лесно проследяване. Приемам предложения относно организацията(освен това, че няма да се носят пари, а бележки за направен превод). Такса 30 лв. отново? По колко кадъра?

Ако ще се снима и във Варна, много искам да помагам с каквото мога!

# 46
Mucuna, тенкс за подробния коментар, трябваше да избирам между центриран  кадър или  библиотека, влизаща  в нецентриран такъв  и избрах първото:))
Хареса ми  изражението й  и това е единствената причина да го направя кадъра....

пепе, коментирах те  във фликъра

# 47
Благодаря за коментарите.
Муцуна, кадърът го направих след като гледах филма "Пустинно цвете" (който препоръчвам), той ме вдъхнови. Гледах го, станах от дивана и омотах Мариела.  Laughing Нямаше друг начин да го направя. Търсех афро-звучене. Та в този случай и кърпата, и "хавлията" (исках някаква груба тъкан) са близо до търсената прилика с реалността.  Thinking   Голи малки деца, снимани артистично над кръста и не самоцелно заради голотата им, не ме притесняват.  Simple Smile Благодаря ти, ценя полезната критика. 

Джали, за кадрирането - и на мен центрираното не ми допада. Бих изместила да има въздух наляво. Разбирам те чудесно за какво говориш, аз нали рязах краци наскоро И заради липса на място.  Wink Много хубава конверсия.

Пепе, напредваш. Прави ми впечатление, че прешарпваш като цяло. Хвърляш се в по-силни обработки. Както и пишеш - припрян си. Не бързай, не е състезание.  Wink Наслаждавай се. Обръщай внимание повече на снимането, а не на последващата обработка. На първо време. Така няма да ти се налага да се опитваш да спасяваш шумни кадри примерно. Благодаря ти за коментарите също.  Simple Smile

Шоши, на мен маковете ми харесаха.

Чара, аз също не разбрах за лещата. Много приятно!

# 48
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Джали, няма нужда да се оправдаваш. Ясно, че е имало причина. На мен изражението също ми харесва, светлината също. Само споделих какво още би могло, за да се оптимизира. Нали това е идеята да пускаме снимки в тази тема Hug
Фрий, не съм гледала филма, може би с друго око ще погледна на кадъра ти, когато го гледам и вече знам какво си имала предвид. Това за хавлията и кърпата пак подчертавам, че ми беше на първи "прочит". И да, знам, че не снимаш самоцелно голи деца, ценя  и харесвам много работата ти, за да си го помисля Peace

Дуци, аз съм ЗА снимането за Вики, но тази цена е просто смешна... Предпочитам да се обяви по- висока цена, като вярвам, че събраните средства ще са също толкова, ако снимаме за 30, с единствената разлика, че трудът ни ще е на половина по- малко.  За 30лв., ако остане като цена, аз повече от 5 снимки не бих предала.

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 00:14 от Муцуна

# 49
Запис и за да не е само гол запис:

# 50
Всички сте на изкарали едни красоти и обработки.
Като чета притесненията на Малена и Шоши от първа страница се чудя какво правят такива ,като мен тук. Laughing Да взема да се ръгна с нож ли?Mr. Green
Нищо ново нямам.Стари неща ,чакат за обработка ,но  и нищо не ми харесва че да ме накара да го обработя.
Тук не спря да вали и си е студено за май.
Скоро ще имам повече време да си цъкам на воля.Сега остава и музата ми да се яви без да я калесвам.

# 51
  • София
Снощи щях да пиша и докато на малкия му свърши филма, за да ми освободи компютъра, съм заспала  Grinning Лещата е  0.45 wide angle.

# 52
рере 72, аз снимам с 70-200 на Канан. Много си го обичам този обектив. Остър е и бокира добре. Удобен ми е кадриране, защото когато снимам с 50мм или 85 мм винаги режа я крака, я ръце   Mr. Green С другия не съм снимала и нищо немога да ти кажа.

По повод снимките ти и чб и цветната искам да ти кажа, че много шарпиш.

Фрий, портрета е страхотен. Видях го още във ФФ и дори гласувах за него.

# 53
  • Пловдив
една открадната снимка

сега, като я качих, ми синее и може би трябва да я просветля малко?

простете, че не коментирам снимките ви, но мога само да се възхищавам.
Free Soul, много хубав портрет! Мога ли да попитам фонът си го имаше такъв или е с намеса от твоя страна?

# 54
Пак съм аз с друг въпрос.
Някой да има впечатления, лични би било по-добре, от Sigma 70-300mm f/4-5.6 APO DG Macro. Половинката иска нещо дълго и това ми се видя на добра цена.

# 55
Фри, казах и във  Фликр.. просто съм влюбена в тази снимка
Как постигна толкова мека светлина?

Джали, бузите ми идват малко плоски, но може да е от монитора в офиса

Шушулче, сенника е за да не се получават бликове и петна когато снимаш близо до контражур. Полезно е и за да предпази лещата при падане
УВ филтъра е също за защита на лещата . ако си чистиш като мен обективите с тениската е по-добре да надереш УВ филтъра от колкото лещата
Луиза веднъж си спаси обектив при падане  точно с УВ филтъра

Mupka, приятен кадър
бих десатурирала малко червения панталон

Мен ме е хванал минимализма http://www.flickr.com/photos/ralitzas/4645910512/

# 56
Муцуна  -Благодаря, още се опитвам да намеря най-правилния начин на обработване, но хич не е лесно:)

esy- Радвам се че ти харесва!

Калинa, Шоши  - Това което споделяте за обектива само ме радва, още два гласа за:)

Free - благодаря за съветите, опитвам се да намеря правилния начин и се радвам, че ми помагате с коментарите си, абе дълъг път имам за извървяване, но няма да се отказвам я:)

# 57
# 58
# 59
  • София
Който има желание да се включи със снимане и този път нека ме цитира за по-лесно проследяване.
Дуци, ще снимам за Вики.
Шушулче, аз много се колебаех м/у него и Никорския вариант. Убедиха ме за втория (по-бърз фокус, по-добро цветопредаване и ала-бала), но и сега се замислям дали не сбърках - голямо предимство е макрото. Ей сега съм се размечтала за макро обектив, обаче и широкоъгален ми трябва... Grinning
Mupka, много приятно и свежо!
blekuta, все такива да ги "крадеш". Иска малко обработка.
diemma, добър опит. Втората ми харесва повече
Аз много се радвам, защото Цвети вчера ми позира, макар и с не много голямо желание. Но все пак като за нея си беше голям подвиг (че и шините благоволи да си свали):

и още: http://www.flickr.com/photos/lexi1974/

Общи условия

Активация на акаунт