Фотография #48

• 30 428
  • 744
  •   1
Отговори
# 120

може би бих могла да помагам на Калина, ако прави снимки в студиото, и ако ме иска.

да, ще снимам. още преди 2(?) седмици го обсъждахме (не тук), но този път мисля да се огранича в снимане в уречения ден. миналия път снимах 10 дни и ми дойдоха в повече. за обработката да не говорим.  дадох по мин 20 кадъра на дете, в различни сетапи снимани, и си имаше доста работа. кропих ги в различни размери според формата на хартиените копия (те са с различни съотношения). за някои от бебетата ги печатах на хартия също.
и да, ще се радвам на помощ. благодаря ти, Деси. ще бъда благодарна и на активна помощ в обработката, в случай, че някой иска да се заеме с нещо, а не се чувства сигурен да снима. аз мога да снимам по много, и много деца, и снимките ще станат. но после тормозът по обработката е смазващ. 

има по-малко от 2 седмици до дните за снимане, мисля, че е добре да се финализираме и да се обявят , за да има адекватно време за популяризиране и организиране на снимките.

# 121
Lois, явно не се разбираме, ама нейсе...  Wink
Мислех, че в инициативата могат да участват и хора непишещи ТУК  Rolling Eyes та ако трябва да си оттеглям кандидатурата  Wink

Струва ми се, че говореше за отпечатване на снимките в голям формат? Поне така пишеш?
Ами и аз имах колебания предния път, но се оказа, че не е толкова страшно.
Установих, че чуждите деца май се снимат по-лесно (поне в сравнение с моя разбойник)
От тогава насам вземам мерки  да съм по-полезна следващият път.
За размера на снимките - давах максималното, излизащо от апарата, понякога се налага кропване разбира се, но предупреждавах хората, че тази снимка ще става до еди-кой си размер.

Съглаасна съм, но според мен уеб споделянето на снимки напоследък е по-разпространено от печатането, та затова си мисля, че не е необходимо да се дават файлове по 8-10МБ....

имаш предвид кропването на кадрите как ще е направено, за да се събере после в различните формати за снимки ли?

Аз нямам сигурност в себе си, за да синмам за пари, било то и за благотворителност,
може би бих могла да помагам на Калина, ако прави снимки в студиото, и ако ме иска.

Уф! Точно това имам предвид  Wink Слава богу някой ме разбра  Hug
То и аз нямам сигурност, ама ще снимам  Flutter

Vache, ами този въпрос според мен няма какво да му се обсъжда? Смятам, всички сме стигнали до извода, че за печат е добре да се придържаме към стандартните формати. Аз лично страдам много по 4/3 формата на Олимпус, и понякога го използвам в кадрите си, дори и да са излезли от канонската 3:2 матрица.  Mr. Green Изключвам квадрата, при който така или иначе ще останат бели полета при печат.
Сега дали те разбрах най-после?

# 122
  • София
Lois, аз за първи път участвам и затова питам.  Wink Вие до какви изводи сте сигнали отдавна няма как да знам и затова питам. Не беше никак трудно да отговориш още в първия си постинг. Оставам с неприятното впечатление, че тук всеки непишещ е нежелан и ще си затворя очите само заради каузата  Wink Спокойно, аз влизам само да видя каква е организацията и обещавам да не коментирам снимки  Mr. Green

Относно уеб споделянето е така, но е несериозно за парите, които се искат да се дават снимки за уеб без да е предвиден голям хартиен формат  Wink

Мисля, че за себе си изясних въпроса...

# 123
Добре, хайде да се спрем на някаква цена... аз лично си казвам че повече от 5-6-7-8.... хубави кадъра няма да мога да напавя...  Tired
Ваче, Лоиз.... не можах да разбира какъв е проблема  Blush

това е братовчед ми.... много е хубав, нали  Flutter

# 124
Асол... искам и аз един ден да снимам и обработвам така...  smile3501

# 125
Асол, чуден е

Ваче, пусни снимки, моля
Помня че много отдавна съм гледала твои снимки и много ми бяха харесали.

Миналия път се включих малко с обработки, ще отделя пак време. Пуснете ми снимки след акцията.

# 126
Момичета, защо толкова лесно възиква напрежение тука, добре е   да се замислите Peace

Ваче, не е  справедливо да кажеш, че тука всеки непишещ е нежелан, аз например  също като рали  бих желала да виждам пак твои снимки Peace
Мисля, че просто не се разбрахте какво питаш,  на всички тука камерите са добри и дори кропени снимките, има достатъчно качество за печат даже в голям размер( което имаше предид лоис) просто  ще има полета отстрани. Аз се опитах  да ти кажа, че момичетат просто споделяха готовите  файлове, а не такива  направени за нет, т.е хората могат да си печетат ако решат.

Аз също пак ще взема за обработка, но макисмума ми е  7-8 снимки на вечер, толкова ми е  времето.

Асол, видях го още снощи, чудничък е, но ми се спеше да пиша във фликъра. Дай го  и цветен- не бъди егоист.

# 127
и аз не можах да разбера.

дали можем да уточним вече за кой ден и час става въпрос, за да може всеки да си реди програмата?

Асол, много хубав. Ама все красиви лица снимаш, ей.

# 128
  • София
Jaly, аз именно заради това попитах. Когато аз правя снимки за някой ги правя според формата за хартия. Калина е казала по-нагоре... различните формати са с различни отношения. 20х30 и 10х15 можеш да ги извадиш от един файл. Обаче 20х25 не можеш. Последният е формат, който аз обичам и много мои снимки са направени така. Зависи от кадъра. Не всеки кадър изглежда добре с бели полета, освен това, ако аз си кропя без да се съобразявам белите полета после могат да изглеждат отвратително.Така че лично за мен е важно това на какъв формат се печатат  Wink, а това няма нищо, ама нищо общо с изисквания за максимален размер на страните. Аз и не питах това. Няма значение всъщност, явно няма опредлена уговорка за това и аз ще направя нещата така както ги виждам аз  Wink
Относно мои снимки... ами да ти кажа едва ли ще са интересни, просто защото аз лично рядко обработвам (не че не мога  Wink), просто типа фотография по който си падам едва ли би бил интересен тук и едва ли аз ще съм полезна с нещо  Wink  Peace

# 129
Относно мои снимки... ами да ти кажа едва ли ще са интересни, просто защото аз лично рядко обработвам (не че не мога  Wink), просто типа фотография по който си падам едва ли би бил интересен тук и едва ли аз ще съм полезна с нещо  Wink  Peace

Брей.... чак ми стана любопитно....  Flutter

# 130
  • София

Брей.... чак ми стана любопитно....  Flutter

Хахахха, ще ме уморите  Joy

# 131

Разбрах те от първия път, но не мисля, че при предишното снимане някой е нагаждал специално форматите.
Може би най-практичното файла, който даваш да си върви с обяснение за какъв формат е

# 132

Разбрах те от първия път, но не мисля, че при предишното снимане някой е нагаждал специално форматите.
Може би най-практичното файла, който даваш да си върви с обяснение за какъв формат е

Тогава е хубаво и на мен някой да обяснява преди това щото кропя яко на око.... никога не гледам формати ... толкова ли е важно? Blush Blush

# 133
  • Ах, морето
Понеже не мога да взема отношение към благотворителното снимане (между другото в Бургас май няма да има такова, иначе бих отишла да помогна, ако мога), се включвам с два кадъра от вчера - единият натурален, другия - с флорабелин екшън. Уж гледах да го позиционирам на сянка и пак има прегорели участъци, но здраве да е.

# 134
....
Относно мои снимки... ами да ти кажа едва ли ще са интересни, просто защото аз лично рядко обработвам (не че не мога  Wink), просто типа фотография по който си падам едва ли би бил интересен тук и едва ли аз ще съм полезна с нещо  Wink  Peace
И мен ме тресе любопитство. Сега вече си длъжна да ги пуснеш тук.  Mr. Green

Не мисля, че тук има стандартен тип снимки. Всеки си има стил. Някои почти не обработват, други мажат яко.  Wink

Мойте двете пикли имаха латино-концерт в петък. Мариела танцува, Сияна рева в центъра на дансинга.  Mr. Green Снимки от събитието - само за семейния албум.  Laughing Иначе - това:

Общи условия

Активация на акаунт