1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 978
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Бумеранг, ако спра да се цедя тя няма да изяжда 120гр. /които едва й стигат! Confused/, а ще трябва да дохранвам на всяко хранене. Как е по-добре да процедирам: да се цедя и на 4-5 хранения да яде само кърма, а на 2-3 само АМ или да й давам да суче каквото има на всяко хранене и после да дохранвам? Но пък с колко грама АМ да дохранвам като не знам колко е изяла? Знам, че тя ще ме стимулира най-добре да повъзстановя производителността, но как да преценя колко АМ да давам?! newsm78
Най- добър ефект при опити за увеличаване на лактацията други майки са постигали, като са слагали по- начесто детето да суче. Би ли могла и ти да опиташ следната схема: храниш и от двете гърди, после,ако бебето още не се е заситило, предлагаш пак първата. Важно е да се знае, че хранителното мляко се произвежда и в момента на кърмене. След като е изсукало добре и двете гърди, бебето ще може да получи от току- що произведеното.  Също така- смяташ ли, че ще помогне, ако приложиш и компресия на гърдата, за  да не се затруднява бебето и да суче, полагайки по- малко усилия?
Чак след това би могла да предложиш дохранване. Количеството няма как да се определи, защото няма как да се разбере доколко още е гладно бебето. Ако действително смяташ, че се налага дохранване, би могла да приготвиш 1 цяло шише АМ и да видиш колко ще изяде бебето, за ориентир при евентуална следваща нужда от дохранване.
Вариантът да редуваш кърмене и на следващо хранене АМ не е удачен. Пропускайки кърмене, даваш знак на организма си, че в този час няма нужда от мляко, и лактацията намалява.

# 451
Марини, понеже аз дохранвам правя точно това което казва Бумеранг. Давам и двете гърди, то си личи когато се изпразнят, после пак първата и тогава АМ бъркам по 60 мл Напоследък започна да не го изяжда всичкото или повръща след това. Но след няколко минути пак реве и пак е на цица. Отначало се мъчих с лъжичка, но като я видях че за нищо на света не заменя топлата майчина гръд започнах да давам биберон. И така първо и двете гърди после първата, дохранвам и накрая ако сме много нервни пак цици ... Mr. Green  Сутрин сме сам она кърма то блика направо , а тя така гълточи....Веднъж ми се наложи да пропусна кърмене защото подавах документи за ЛК Майка ми я храни от шише но било голям зор не искала въобще, чак когато първо и дала с лъжичка и после предложила пак бибата тогава поела.... А между другото ако се опитам да дам кърма  с лъжичка се мусим и я плюем а иначе цици не отказваме Странна работа.

Бумеранг
да те питам налага ми се да пия обезболяващи заради кръста, препоръчаха ми нурофен, така четох и по форумите че не се отделя много в кърмата и е по добре от парацетамол Ти какво мислиш? А за неуробещк - витамините Б?

# 452
Здравейте мами,на нас днес ни биха двете ваксини,доста си поплака бебко ,но няма как.Аз доста се притесних ,защото много ме е страх от инжекции и така съм се наплашила с тези ваксини ,че не разбрах след Пентаксима и Синфлорекса може ли да къпем бебето newsm78
Моля ,кажете ми ,че съм в чуденка голяма newsm78
Мами ,вие как ще процедирате с излизането в тези жеги?
Ние днес от 11 до 13 часа бяхме навън ,голяма жега ...само спеше детето,страх ме е да не го прегрея нещо  TiredЛекарката ми каза сутрин от 9 до 11  и вечер след 18 часа да излизаме ,но стои ли се с бебе цял ден вкъщи,ще изкукам  Tired

# 453
Здравейте мами,на нас днес ни биха двете ваксини,доста си поплака бебко ,но няма как.Аз доста се притесних ,защото много ме е страх от инжекции и така съм се наплашила с тези ваксини ,че не разбрах след Пентаксима и Синфлорекса може ли да къпем бебето newsm78
Моля ,кажете ми ,че съм в чуденка голяма newsm78

Нашата лекарка каза , че няма проблем и ние го къпахме нашия мъник. Peace

# 454
 HugМомичета,имам въпрос-на вашите дечица слагали ли са хепатитната ваксина след навършени 2 месеца и искаха ли ви предварително изследване на детето,заради закъснението? Даже не знам какво ще и изследват,но моята педиатърка така каза. #Cussing out

# 455
HugМомичета,имам въпрос-на вашите дечица слагали ли са хепатитната ваксина след навършени 2 месеца и искаха ли ви предварително изследване на детето,заради закъснението? Даже не знам какво ще и изследват,но моята педиатърка така каза. #Cussing out

не, никакви изследвания не са ни правени.

# 456
При нас ще са навършени 2 месеца и няколко дни и затова иска тези изследвания.Изрично ми го каза,а аз недоумявам защо е нужно newsm78

# 457
Бумеранг[/b][/color] да те питам налага ми се да пия обезболяващи заради кръста, препоръчаха ми нурофен, така четох и по форумите че не се отделя много в кърмата и е по добре от парацетамол Ти какво мислиш? А за неуробещк - витамините Б?
и двете обезболяващи са безопасни при кърмене.

# 458
При нас ще са навършени 2 месеца и няколко дни и затова иска тези изследвания.Изрично ми го каза,а аз недоумявам защо е нужно newsm78
Ани беше на 2м. 1 ден, когато и сложиха хепатитната ваксина и не е имало никакви допълнителни изследвания!

# 459
И аз да се включа за малко, че докато ви изчета........ И малкият повръща често, ама понякога цял ден повръща обилно след ядене даже и на фонтан, а в повечето случаи по малко след като се е наял. Ама много трудно уригва да не кажа, че в повечето случаи не уригва. Исках да ви питам дали мажете лицата на бебетата с кремче, защото аз нищо не му слагам, все ми се струва, че няма нужда ама ако трябва дайте акъл.  newsm78

# 460
И на нас ни направиха хепатитната на 2м и няколко дни и не са правили никакви изследвания...
Не мажа Дани с нищо. Попринцип се препоръчва до 6 м. да не се излагат на слънце и да не се мажат. Аз не съм абсолютно стриктна с неизлагането...

# 461
Хора ,да ви кажа доста си порева детето след пентаксима и другата гадна ваксина.Все искаше да го гушкам ,постоянно ме търси с поглед милото....от рев се умори и заспа гладен в неудобната люлка ,та го кърмих полузаспал TiredГадна работа са тези ваксини ,но няма как...дадох Панадол профилактично,иначе температура няма засега.Сега спи и през 10 мин ходя да го видя как е ...покрай толкова много шум с тези ваксини съм страшно притеснена ooooh!
Относно повръщането - има дни ,в които Петьо повръща след всяко хранене,има и такива ,в които не връща хич.Не го мисля и това ,иначе и аз бях убедена ,че е някаква страшна болест Confused
И най-накрая да се поФаля ,че моята докторка най-сетне ми призна ,че няма нужда нито от вода ,нито от сокове на 40 дни,нито от пюрета на 3 месеца,нито от режим на 3 часа.Притиснах я и й доказах ,че моето бебе качва по килограм и половина на месец само от кърма и тя ми каза "Евала" Mr. Green

# 462
  • София
Привет!
Ще вземем и ние да вдигнем дюшечето и ще видим... Иначе Карина е явно със скрит рефлукс, защото симптомите са точно както ги описва bibi. bibi, предполагам, че и в количката сте правили наклон? newsm78
аз май скоро не съм се изказвала за скрития рефлукс  newsm78 (може би докато бяхме бременни), но на Цвети сме надигали само кошарата - първо с книги отдолу под краката, а после с една триъгълна плоскост под дюшека. количката не сме надигали или поне нямам спомен  Rolling Eyes. от ортопедична гл. точка , ортопедът каза, че мога да повдигам количката с една степен нагоре след 3-тия месец, днес даже я вдигнах леко Леа за 15-20 мин - много интересно й беше. и тя ми връща на почти всяко хранене, но не повече от 1-2 с.л. педиатърката каза, че това количество не е обезпокоително и се израства до 3-4 месец.
за слънцето - аз пък я пазя много стриктно с това отгоре на количката ( сенник се вика май) чадърче и ходене /стоене на сянка. иначе сме навън до 12.30 -13 часа и след 17

# 463
Бумеранг, pinzi, Elichka_mama, благодаря за съветите!   bouquet Дано не съм объркала нещата непоправимо, защото кърмата ми е наистина много оскъдна! Преди нощем имаше доста, но сега и тогава е в нищожно количество - гърдите ми са меки, меки...Нощем я забаламосвам с грамчетата, които има в тях, но през деня като й дам да суче и то като свърши за минута-две и сърденето е голямо. Утре ще пробвам без да се цедя, да видим...
Бумеранг, нови питанки: 1. От два дена като и давам по 130мл изцедена кърма и след час е зверски гладна отново и изяжда 120мл АМ все едно не е яла от дни! Възможно ли е кърмата ми да не я засища пък хич?!
                                          2. Днес си купих бирена мая - има ли специална схема за пиене или както пише на опаковката: 3х2?
Благодаря ти предварително!  bouquet

# 464
но на Цвети сме надигали само кошарата - първо с книги отдолу под краката,
защо под краката newsm78.На мен ми казаха в родилното откъм главата да повдигна newsm78.Повдигнах, но той не спи в кошарката си а при мен на спалнята ooooh! все гушнат.
Ох сега се вкарах в този филм за тихия рефлукс.Понякога като повърне и все едно нещо му горчи в устата и реве.Друг път просто връща без рев.
Не знам какво да мисля.Ще говоря с педито на следващата консултация.
При рефлукс без значение от кой тип би трябвало да не искат да ядат и да не качват на кг.нали така newsm78.При нас поне това го няма.
На вас педиатрите таксуват ли ви всеки път.децата не са ли освободени от такса newsm78
Момичета мерси за всички отговори  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт