Ултра лято Албена 2010 (Тема 2)

• 51 789
  • 715
  •   1
Отговори
# 165
Тези, които имат резервации за Калиакра, как ги направихте? През агенция ли и през коя, ако да?
Мога да кажа само положителни неща за този хотел, възхитена съм просто. 2008 год. бяхме там, беше повече от прекрасно. Heart Eyes
  bouquetБлагодаря за добрите отзиви! Ние звъняхме на почти всички агенции около средата на мин. месец, но навсякаде казваха, че няма места. Накрая отчаяно звъннахме за всеки случай на рецепцията на хотела. Управителката беше много любезна и каза че при тях все още се намират стаи. Та така резервирахме. Искахме апартамент, но нямаха и взехме 2 стаи една до друга, от 26.07 - 5.08.
 Пробвай може да имат още.

# 166
Никъде не прочетох нищо за Оазис, някой има ли впечатления ..........

# 167
  • В.Търново

Според мен не се насочвайте към Оазис,няма много отзиви за него.Чела съм че не е кой знае какво там,басейна е много малък и като цяло нямал много "фаца"тоя хотел!Защо не пробваш в Добротица,Орлов,ако все още има места?! Simple Smile

# 168
  • В.Търново
Вярно,наистина,доста се събираме за края на август в Добротица! GrinningЯ споделете тогава,имате ли притеснения за времето в края на август,дали ще е топла водата,слънчево ли ще е?Уж казаха,че това лято ще е едно от най-горещите,ама ще видим дали важи за този период! Peace
Аз да ти кажа нямам притеснения за времето,защото не държа да се пържа(и аз и детето сме със слънчеви аларгии).Избрахме дестинацията,защото има къде да се разхождаме Laughing(мислим да отскочим до Калиакра,Балчик,Варна)
Сигурно единствените българи ще сме форумци Wink,та лесно ще се познаем.

И аз не държа да е горещо,просто да е приятно времето за плаж,защото малкото ни дете тогава ще е на 11 мес. и няма да има нужда да е горещо,не мисля да стоя на плажа с него само по 1-2 часа.Мислим и ние да ходим до Варна,Балчик,Калиакра всъщност на колко км. е от Албена,Аквапарка в Зл.Пясъци.Знае ли някой как е в аквапарка,заслужава ли си там,дали има осигурен безплатен транспорт до там,гледах им сайта и в края на август миналата година са намалили цената на билетите на половина.Разгледайте го:
http://www.aquapolis.net/
Ето и цените:
http://www.aquapolis.net/index.php?language=bg&method=price

Ще се радвам да се видим и да си играят децата! Simple SmileМоя големия е на 8г.,а малкото вече писах тогава ще е на 11 мес.,то само ще гледа батковците и каките и ще им се смее на щуротиите. Laughing

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 16:16 от rosinauzunova

# 169
И аз не държа да е жега, надявам се само да не вали и да не е студено, защото мойта щерка постоянно е във водата. Този аквапарк много ще й се хареса, може да отидем. Аз от миналата година му се точа, даже тогава бяхме на златните, но не остана време да стигнем до него.

# 170
  • В светлината на слънцето
Да питам сега тези,които са ходили вече в Албена-казаха ми за един ресторант-много голям,с БГ-фолклорна програма и хубаво меню,как се казва(ако се сещате за кой ви говоря де) и къде се намира?

Предполагам, че говориш за този ресторант, който се намира непосредствено до хотел "Боряна". newsm78 Той е на самия плаж, но до него се стига по алеята към хотелите Боряна-Нона и т.н., тоест крайбрежната, доколкото помня не стигаше до него. Там всяка вечер пред портата висяха баби в народни носии и с питки и канеха клиенти. Имаше чевермета, чуваше се музика и ухаеше доста апетитно между другото.
Но в Албена има още кръчми във такъв стил, та не съм съвсем сигурна. Към кораба "Арабела" има един, но не така голям и май е без музика. Навремето той се казваше "Рибарска хижа" и бе само за рибни специалитети, сега е по-различен. Но пак са запазили външния му вид. Преди време имаше и един в самата гора - Батовския резерват имам предвид, не тази на високото, в която са хотелите. Май се казваше "Старобългарски хан" или нещо такова. Не съм сигурна нито за името, нито дали сега съществува, тоест работи.
Почти на 100% мисля, че говориш за първия ресторант, защото той е най-известен. Peace

# 171
Да питам сега тези,които са ходили вече в Албена-казаха ми за един ресторант-много голям,с БГ-фолклорна програма и хубаво меню,как се казва(ако се сещате за кой ви говоря де) и къде се намира?

Предполагам, че говориш за този ресторант, който се намира непосредствено до хотел "Боряна". newsm78 Той е на самия плаж, но до него се стига по алеята към хотелите Боряна-Нона и т.н., тоест крайбрежната, доколкото помня не стигаше до него. Там всяка вечер пред портата висяха баби в народни носии и с питки и канеха клиенти. Имаше чевермета, чуваше се музика и ухаеше доста апетитно между другото.
Но в Албена има още кръчми във такъв стил, та не съм съвсем сигурна. Към кораба "Арабела" има един, но не така голям и май е без музика. Навремето той се казваше "Рибарска хижа" и бе само за рибни специалитети, сега е по-различен. Но пак са запазили външния му вид. Преди време имаше и един в самата гора - Батовския резерват имам предвид, не тази на високото, в която са хотелите. Май се казваше "Старобългарски хан" или нещо такова. Не съм сигурна нито за името, нито дали сега съществува, тоест работи.
Почти на 100% мисля, че говориш за първия ресторант, защото той е най-известен. Peace

Единият е "Славянски кът", а другия - "Старобългарски хан" .

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 20:06 от Kalentina

# 172
  • В светлината на слънцето
Точно така, този до хотел "Боряна" се казва "Славянски кът". Kalentina, мерси за припомнянето.  Hug

# 173
  • Под гъбата
Не рискувай с този хотел! Когато последно преди няколко лета ходихме в Албена, имахме резервация за Ком  и платихме за него на място ни препратиха в "уж" по -хубав хотел на първа линия. Стаите супер малки, мебелите бяха от соц времената и басейна на хотела е с размер на по голямо джакузи. За малката ни дъщеря тогава не беше удачен вариант.

# 174
Благодаря ви много Hug  bouquet Hug  bouquet

# 175
Да попитам какво значи двойна стая - разширена? Дали са 2 свързани или просто по-голяма.
Втория ми въпрос е при онлайн резервация в какъв срок превеждате парите?

# 176
Да попитам какво значи двойна стая - разширена? Дали са 2 свързани или просто по-голяма.
Втория ми въпрос е при онлайн резервация в какъв срок превеждате парите?
Двойна разширена си е буквално такава, не са две стаи. На нас ни искаха 50% от сумата, до 1 седмица след резервирането.

# 177
Аз резервирах за там, като видях цената която ми даде в сайта, за пиковия сезон не можах да се удържа, а и пишеше че басейна се отоплява (дано да е така).

# 178
  • В.Търново
Аз резервирах за там, като видях цената която ми даде в сайта, за пиковия сезон не можах да се удържа, а и пишеше че басейна се отоплява (дано да е така).
В общи линии нищо хубаво не съм прочела за този хотел,виж например това мнение:
http://www.trivago.bg/%D0%B0%D0%BB%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B0-10158 … D0%BD%D0%B8%D1%8F

Дано не съжалявате! Peace

# 179
Ще видим, дано имаме късмет и тази година да е по-добре. Аз по принцип бях скептична към 3-звездни хотели, но като четох в темата колко хора резервират в такива и се навих. Другия ми вариант беше Мура, заради това че е точно на плажа и най-вече заради вътрешния басейн, ако е лошо времето, но пак е тризвезден, а разликата в цената е към 50%.
В чужбински сайт четох за Оазис, отзиви, че има шум но не ми стана ясно дали е от околни заведения или от анимацията край басейна, но предполагам че и от положението на самата стая зависи как ще е . Ще говоря тия дни с тях и ще питам за това, че най-вече това ме притеснява. Иначе гладни няма да останем, някои пишат че била великолепна храната, на кой да вярва човек Simple Smile.....

Общи условия

Активация на акаунт