Ултра лято Албена 2010 (Тема 2)

• 51 762
  • 715
  •   1
Отговори
# 285
Във Вита парк ходихме преди 4 години, по време на световното по футбол.

Стаите са просторни. Басейнът е с пързалка. All inclusive беше много добър - имаше разнообразна храна, поднесена атрактивно в платата, меню за хранещи се здравословно, детско меню. Хотелът е отдалечен от плажа, но с шатъл буса не е никакъв проблем разстоянието.

Ето обаче и негативните ми впечатления:
Хотелът се наема основно от немски туроператор, е - там бяха най-невъзпитаните немци, които може да си представите - крещяха, пиеха вечер на бара, седнали на фотьойлчета и си пускаха да се търкалят на земята чашите. Понеже стаите нямаха климатик, вечер целия този шум се налагаше да го понасяме на отворен прозорец. Анимацията беше в унисон с нивото им - на басейна пускаха закачки с уригвания и пускане на тоалетно казанче, което явно би трябвало да допринесе за доброто им настроение.

За българските деца не се полагаше анимация, това го разбрах на място в хотела, макар че резервирах чрез бюрото на Албена в София и тогава ми беше спестена тази информация.

Летящата стъклена врата на коридора на етажа ни беше счупена и детето ми като се опита да бутне стъклото /което всъщност липсваше/ се просна на пода и се удари. Подадох сигнал на рецепцията, но няколко дни не се взе под внимание този проблем.

Съжалявам, рядко съм негативна, но сега мисля, че съм обективна и за добрите и лошите страни на Вита Парк.
Плажът на Албена е страхотен, ние не случихме на хубаво време тогава обаче. Сега пак евентуално бихме отишли на море в Албена, но в друг хотел.

# 286
Благодаря за бързите отговори   bouquet
Benche, Rosina   bouquet
Ориентирам се към Добротица, ако има свободни места. Ако не - Ралица. Някоя от съфорумките ще почива ли в началото на юли?

# 287
  • Mostly in my mind
Бар Хавана миналата година предлагаше описаното от Дикси на 1-ва страница-скара(кебапчета и кюфтета),задушени и пържени картофки,салати,пици и сладолед.Няма готвено за съжаление.

то остава и на бара на плажа да готвят манджи  ooooh!

# 288
  • Варна

Анимацията беше в унисон с нивото им - на басейна пускаха закачки с уригвания и пускане на тоалетно казанче, което явно би трябвало да допринесе за доброто им настроение.
За българските деца не се полагаше анимация, това го разбрах на място в хотела, макар че резервирах чрез бюрото на Албена в София и тогава ми беше спестена тази информация.
За радост, анимацията вече няма нищо общо с това, което си описала.  Peace
Аниматорите са от Ралица Супериор и това е най-хубавата анимация в цяла България, изключвам Дюни, но екипите се обучават заедно  Heart Eyes

# 289
  • В светлината на слънцето
Магазин хранителен има в самия център на комплекса - цените не са особено надути. Има и още един, който е на автогарата (никога не съм ходила, защото е далече, но някой по-напред беше писал, че там било евтино).
Цената за стая изглед море НЕ е 10 лв на човек, а 10 лв на стая на ден. Тоест, ако искаш непременно да гледаш морето, си приготвяш по 10 лв на ден и доплащаш на място. Това е при условие, че ти дадат стая с някакъв друг изглед, а ти настояваш точно за море. И не става предварително, а на място при пристигането.
Не всички хотели от първа линия изглеждат като снимките от "Боряна". Поне за "Славуна", където бяхме миналото лято мога да гарантирам. Имам впечатления, макар и от предишни години от "Добротица" и "Калиакра", така че и за тях гарантирам. Имам и странични впечатления от "Гергана" от миналото лято - странични, тоест външни - все пак ни беше съседен хотел. И той изглежда доста добре. Като съм минавала покрай "Лагуните" също не ме е поразявало нещо гадно, но не съм се и заглеждала честно казано.

# 290
  • Luxemburg
Има ли някой който е бил в Калиакра скоро? По снимките изглежда добре, а в интернет четох че този хотел бил известен с най-кулинарен р-т  в цяла Албена. Каква е разликата между Калиакра и Калиакра Супириор и защо е толкова високацената? Миналата година като се разхождах ми направи впечатление този хотел, че шезлонгите при басейна и на плажа са страшно на гъсто наредени. Предположих че летуват германци и е евтино и затова са ги нагъчкали така.
През януари като търсих цени за ранни записвания за Албена не открих никъде в БГ сайтове.Затова пък в немски сайтове гледах оферти още през декември и очудването ми беше когато се качиха офертите с цените в сайта на Албена през март, че през сайта предлагаха по-висока цена отколкот от немски сайт, а на германеца му е включен и транспорта. Ето затова си помислих че на Калиакра сигурно летуват германци, за да компенсират по-евтините цени.

# 291
  • В.Търново
Благодаря за отговора на lulumba за хранителните магазини!  bouquet

# 292
Момичета, в Орхидея парк има ли хладилник в стаите????

# 293
Резервирах за Ком от следва6тата седмица за 15 но6тувки. Направих резервацията през норвежки сайт за6тото ми идва по евтино и има места от датата която искам, а не както ми предагаха няколко БГ агенций от следва6тият ден. Има доста доволни 6веди и англи4ани от този хотел така 4е се надявам да прекараме добре.

# 294
Благодаря за отговора на lulumba за хранителните магазини!  bouquet

Само да добавя и аз, че почти към всеки втори хотел има хранителен магазин. Освен това по централната улица и в базара на центъра има още няколко. Ние също купуваме и кисело и прясно мляко, шоколадчета, сокове и т.н. цени не помня, но няма някакви фрапантни надценки със сигурност  Peace.

# 295
Има ли някой който е бил в Калиакра скоро? По снимките изглежда добре, а в интернет четох че този хотел бил известен с най-кулинарен р-т  в цяла Албена. Каква е разликата между Калиакра и Калиакра Супириор и защо е толкова високацената?

По-напред в темата имаше линк с прекрасни снимки от "Калиакра" от миналото лято - върни се малко назад и ги разгледай. Каква е тази Калиакра Супериор?  newsm78 Да не бъркаш случайно с Ралица и Ралица Супериор? За хотелът, който е на брега ли питаш или за този в гората? Защото, ако е за гората, това не е Калиакра, а Ралица и там наистина има Ралица и Ралица супериор?

# 296
lulumba, има такава част в Калиакра - http://www.albena.bg/bg/hotels/view/id/8/#hotel-prices
Виж в описанието на стаите.

# 297
lulumba, има такава част в Калиакра - http://www.albena.bg/bg/hotels/view/id/8/#hotel-prices
Виж в описанието на стаите.

Аааа, значи моя е грешката. Никога не съм се зачитала в тези подробности. Ние тогава с мъжа ми бяхме още free откъм деца и си бяхме в нормална стая.  Peace

# 298
Резервирах за Ком от следва6тата седмица за 15 но6тувки. Направих резервацията през норвежки сайт за6тото ми идва по евтино и има места от датата която искам, а не както ми предагаха няколко БГ агенций от следва6тият ден. Има доста доволни 6веди и англи4ани от този хотел така 4е се надявам да прекараме добре.
Peo ,по колко ви излезе нощувката,ние сме там от 24-и за 5 нощувки Wink

# 299
  • Luxemburg
А всъщност защо повечето от вас предпочитат други агенции, а не тази на самата Албена? newsm78
И аз се интересувах преди няколко дни, но не разбрах.
За Съни Турс съм чувала добри отзиви ,а и има техен офис в Търново и ми беше удобно да резервирам през тях

Миналата година когато направих справка в сайта на Албена  нямаше места за хотела който исках, а като направих запитване в Съни турс имаха. Знам че местата се разпределят по агенции, сайтове и тези на рецепцията и сайта и е възможно ако на едното място са свършили,то на друго още да имат. Ние останахме много доволни от агенцията-бързи (същият ден на запитването ми изпратиха по мейла офертата и ми звъннаха да ми обяснят за самия хотел условията,а на следващият ми пратиха и вахчерите),намериха отговорите на всичките ми въпроси, приятни за комуникация. Сайта на курорта е мн.бавен. Тази година се свързах директно с хотела и ми отговориха че при резервация през тях се заплаща 30% и останалото на място в хотела накрая на почивката и ако до момента на пристигането цената е паднала (от тази която аз съм платила) ще платя по-ниската цена.

Има ли някой който е бил в Калиакра скоро?  Каква е разликата между Калиакра и Калиакра Супириор и защо е толкова висока цената?

По-напред в темата имаше линк с прекрасни снимки от "Калиакра" от миналото лято - върни се малко назад и ги разгледай. Каква е тази Калиакра Супериор?  newsm78 Да не бъркаш случайно с Ралица и Ралица Супериор? За хотелът, който е на брега ли питаш или за този в гората? Защото, ако е за гората, това не е Калиакра, а Ралица и там наистина има Ралица и Ралица супериор?

Благодаря за инфото,бях го прочела преди няколко дена но не бях забелязала линка. А относно имената на х-ла, в сайта на Албена кофти са обяснили категориите стаи и аз помислих че са 2 хотела (нали има чупка и мислих че единия е Калиакра а другия Калиакра Супириор,а то било вида стая-калиакра  дв.стая и калиакра супириор 2+1)

Последна редакция: нд, 06 юни 2010, 15:52 от ronicat

Общи условия

Активация на акаунт