ЕВРОВИЗИЯ 2010 - SHARE THE MOMENT - ФИНАЛЪТ

• 24 374
  • 788
  •   1
Отговори
# 510
Откога пък Израел и Турция са в Европа?  newsm78

От когато Армения и Азербайджан са  Joy Географията се пренаписва смело. Иначе тук конкурсът не се казва Евровизия, а Мелоди Гран При.

Лека от мен Simple Smile

Това ми е ясно. Въпроса ми беше риторичен  Crazy Трябва да се смени името на конкурса  Peace

# 511
  • MJF
 Laughing е много буквоядно гледате то и евро и визия се взима под внимание  Laughing За тормозещите се по този въпрос ако искат да си направят справка, кой от коя година е в Евровизия.

Като разбол на мача/конкурс 2010, май ще го запомня със "7-я елемент" на Испанското изпъление и поведението на охраната в стил " гузен гонен бяга" по време на паузата когато пяха двамата певци на живо в залата. Може би някои от нас са забелязали, хм меко казано грубото им поведение дори като за охранители, та чак по погрешка и танциорите сбутаха  ooooh! мнооого грозно впечатление.

Laughing Браво и си траете , че е/не е Евровизия. Melody grand prix звучи също добре че и по-коректно.

# 512
  • ENGLAND
Ето ви "7 елемент" на испанското изпълнение, така съм се смяла самичка.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment_and_arts/10192060.stm

# 513
  • DE
Радвам се че Лена спечели !!!
ВсъЩност мои фаворити бяха изпълнителите от Румъния и Белгия.
Лена, много пъти съм гледала по телевизията интервюта с нея.
Страхотно лека, весела с типично младежки непретенциозен хумор!
Аз мисля че те тя Ще има много добро музикално бъдеЩе, не само в Германия а и на интернационален терен!
Някой беше питал заЩо показват Хамбург.
Евровизия има традиция в Германия. Всяка година се прави голямо открито парти(шоу).
От там е и включването за обявянането на точките, и след завършването на Евровизия има интервюта и музикална програма. Дали са спечелили или не, се прави парти до сутринта.
А тази година...
Напълно съм убедена че следваЩата година Германия Ще  представи  страхотно гигантско шоу!

# 514
Приятна е песента победител, но нищо повече.
Нито има кой знае какви вокални качества, нито представянето бе нещо особено.
А и доколкото си спомням и мелодията също беше плагиатствана отнякъде другаде. Обсъждали сме го в старите теми.
Както и да е, да й е честито на Германия.
Между другото имаше много мнения, че тази година ще има победител от "Голямата четворка". В този смисъл ми се струва песните на Франция и Испания бяха доста по-добри от немската. И двете бяха със страхотно настроение, свежи, интересни, с оригинално представяне.... Grinning

Радвам се, че и едната от предпочитаните ми песни тази на Дания се класира напред на 4-то място.
Страхотни изпълнители, гласове, визия - мацката адски много ми напомня на Шаная Туейн.

Моят фаворит тази година обаче си остава МАНГА.  Simple Smile
Според мен те са истинския победител.

# 515
Ето ви "7 елемент" на испанското изпълнение, така съм се смяла самичка.
http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment_and_arts/10192060.stm
Joy

Човекът видял клоуни и си рекъл да се включи при себеподобните....  И това, дето Даниел казал, че по едно време започнал да си брои балета и му излизал с един повече... hahaha

costumed034 Tada      ura

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 09:07 от С О Н Я

# 516
  • София
 Joy

# 517
 Излезаха резултатите от полуфиналите. Миро е на 15-то място от 17 песни в нашия полуфинал.Sad
Това е класирането във 2-я полуфинал:

01. Турция (118 точки)
02. Азербайджан (113)
03. Грузия (106)
04. Румъния (104)
05. Дания (101)
06. Армения (83)
07. Украйна (77)
08. Израел (71)
09. Ирландия (67)
10. Кипър (67)
11. Швеция (62)
12. Литва (44)
13. Хърватска (33)
14. Холандия (29)
15. България (19)
16. Словения (6)
17. Швейцария (2)

Това е класирането в 1-я полуфинал:01. Белгия (167 точки)
02. Гърция (133)
03. Исландия (123)
04. Португалия (89)
05. Сърбия (79)
06. Албания (76)
07. Русия (74)
08. Босна & Херцеговина (59)
09. Беларус (59)
10. Молдова (52)
11. Финландия (49)
12. Малта (45)
13. Полша (44)
14. Естония (39)
15. Македония (37)
16. Словакия (24)
17. Латвия (11)

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 10:19 от Greene

# 518
Първо да докладвам,че видях бая зор да разровя темата,за да разбера кой е на второ и трето място,накрая ми писна да препрочитам страниците назад,но и от Гугъл ми стана ясно само 2 място.Няма да е излишно авторката на темата да постави и крайното класиране от конкурса в началото на темата.
Моето мнение-нашата си песен харесвам много,като я чуя по радиото в колата винаги ми носи настроение!Беше изпълнена перфектно!
Турската песен сама по себе си не е лоша,но абсолютно не ми се вписва в този формат.На някой рок фестивал щеше да приляга идеално.
Ужасно скучни,та чак отегчителни ми бяха песните на Беларус,Русия,Ирландия,Кипър,Белгия/много монотонна/ и Израел.Победилата песен на Германия не ми харесва.Сръбската песен-много фалшиво изпълнение Naughty,при толкова добри сръбски изпълнители къде го намериха тоя набеден певец,незнам!
Песента на Дания в началото ми наподобява на песен на Стинг,в припева-на АВВА.Приятна е общо взето.Испанската песен-смехотворна картинка.
Много ми допаднаха песните на Албания,Армения,Азербайджан,Молдова,Исландия и Грузия! Peace Peace А и отговарят на представите ми за песен за Евровизия-т.е. динамична,танцувална песен,а не разни приспивни балади или рок парчета. Naughty

# 519
Това е пълната класация на финала:

1. Германия - 246
2. Турция - 170
3. Румъния - 162
4. Дания - 149
5. Азербайджан - 145
6. Белгия - 143
7. Армения - 141
8. Гърция - 140
9. Грузия - 136
10. Украйна - 108
11. Русия - 98
12. Франция - 98
13. Сърбия - 82
14. Израел - 71
15. Испания - 68
16. Албания - 62
17. Босна & Херцеговина - 51
18. Португалия - 43
19. Исландия - 41
20. Норвегия - 35
21. Кипър - 27
22. Молдова - 27
23. Ирландия - 25
24. Беларус - 18
25. Великобритания - 10

# 520
България е получила следните точки:
5 от Кипър , 7 от Турция, 1 от Украйна и 6 от Англия.

# 521
Откога пък Израел и Турция са в Европа?  newsm78

Турция е в Европа, а Израел от деситилетия  е включена в европейските спортни клубни турнири. И в Евровизия са преди нас. Та за тях не е лошо да избираш, с кого да си го мериш.

# 522

За Украйна не мога да кажа, но другите са пак от нашата диаспора. Така че за мене логика няма, тъй като песента ни отговаря на идеята на конкурса-лека шлагерна песен за чартовете през лятото в Европа- и нашите си я изпълниха много добре. Чак пък на нигого от другите държави да не се хареса newsm78 Или във всяка страна се набляга на чалгата(местната народовеселяшка музика) и интерс към този конкурс няма.

# 523
За Украйна не мога да кажа, но другите са пак от нашата диаспора. Така че за мене логика няма,

Забравяш бесарабските българи. Явно от тях е дошла 1-та точка дадена ни от Украйна. А във Великобритания и Кипър има много емигранти, които явно са се активизирали. Турция е ясно защо са гласували за нас. Така, че голата истина е, че не че някой ни е харесал песента, а са ни дали точки по гео-политически причини.
Догодина БНТ да  направи конкурс, но за  ЕТНО-песен. Както се видя всичко останало, няма никакъв шанс!

# 524
Mного преди писах за Германия и представителката.
Лена е от рода на Билдербергите.Никой не обърна внимание на тоя факт тогава.Мисля,много хора гласуват като част от стадо,без въобще да си даде сметка,за какво става въпрос.Наистина е крайно време да се престане със спекулациите,че се гласува за песента,не за личността ,която я изпълнява или по съседски,приятелски и безброй куп подобни съображения.. Naughty
Песента.......1000 пъти казах,че оригиналът на това парче е от ранните 80 години...Гледала съм го,групата или певицата беше ,са ми неизвестни,едни от многото еднодневки.След щателното ми ровене в You Tube няма и следа от това парче.... Close
Твърдя,че музиката на Сателит е или крадена точно от това денс парче,или ако това са истинските автори на тази музика,то тя е правена,когато Лена въобще не е била даже родена.
Не знам каква част от скандала е заслуга на Stefan Raab,но съм сигурна че има,и то не малка... Thinking
Не зная струва ли си да реагирам,всъщност справедливостта е понятие,което едва ли може да бъде употребено за тазгодишното издание на Евровизия,която по..добре пак да се преименува в Интервизия.Организацията...слаба,бедна откъм ефекти програма ,(оправдават се с кризата)никакви излишни разточителства. CrazyНорвегия се изложи.. Close
Но най..голям гняв буди в мен гласуването,за което пак не е намерено най..удачното решение.
Спирам до тук,защото мога да продължа до безкрай...
Наистина,крайно време беше някоя,от страните организаторки да спечели Евровизия. Crazy
Със сигурност в момент на криза няма криза за тези ,които ще направят Евровизия 2011....Още повече малката Лена е една от тях..

Общи условия

Активация на акаунт