Аранжиране на маса - тема 2

• 206 860
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
Забравих снимките....заповядай

Леля Ог,оранжевите цветенца и на мен много ми харесаха.Поръчвам си едничкото да го запазиш за мен и отпътува към моята маса.... Party Hug
Сподели как ги правиш Hug

Последна редакция: пт, 06 авг 2010, 15:46 от Hestiq

# 226
Портман, не съм задавала въпрос, а се възхитих как си поставила трите маргаритки в средата - харесаха ми!  Grinning Нямаш си на представа какви неща още могат да ти хрумнат, ако се размислиш.  Grinning Чакам с нетърпение да видя следващата ти маса!
Хестия, много красива е станала масата ти. На мен не ми изглежда кичозна, а раздвижена, топла и екзотична!  Peace Харесвам и пиленцата, и цветенцата - тези мали купички идеално им пасват. Браво! Чакам с нетърпение и твоята следваща маса!!!  Hug За подложките съм обяснила в предишния си пост.  Peace
Леля Ог, хич не се опивай да се измъкваш!  Crossing Arms Чакам нова маса от теб в следващите дни.  Party Сигурна съм, че с тези невенчета може да стане поне още една маса.  Grinning Hug

Аз вчера, докато си дойде мъжО, взех, че пренаредих масата. Така ми хареса повече. Само да не си помислите, че по цял ден това правя... Просто вчера цял ден валеше, а малката се е научила да се катери навсякъде, та с нея нищо друго не може да се прави, докато се моткаме из къщи.  Laughing

Ето и днешната маса, с листата от блокчето на сина, вместо подложки:

Последна редакция: чт, 04 ное 2010, 12:29 от yagodka

# 227
Добра вечер, момичета!

Hestiq, всичко забелязах аз  Laughing Много са хубави пиленцата! И на мен масата ми харесва, не ми се вижда кичозна. А пък и аз харесвам умерена доза кич, то иначе е много скучно и дървено.
Много красиви свещничета!

Оранжевите цветчета са по схемата на червените божури (моля те разрови назад в темите, даже и снимки съм сложила "стъпка по стъпка", просто нямам време сега да ги търся къде са), но средните два пласта са отрязани късичко и стана доста сполучливо. Освен това са направени от малки салфетки.

Ягодка, отидоха невенчетата за полезни цели  Laughing Няма да мога да покажа маса тези дни, защото хващаме по планините. Надявам се като се върна да имам време да осъществя петте идеи за маси, които чакат от много време.

Ще ви следя когато мога, затова моля, не спирайте да показвате красоти!
До скоро!

# 228
Намерих схемата на сгъване,но завиването на самото цвете в края,не ми стана ясно Simple Smile
Самото сгъване на отрязаната салфетка...

# 229
Леля Ог,  поздравления smile3501. Беше истинско удоволствие да разгледам масите и ястията направени от теб.   bouquet

Ще си позволя да те цитирам:
Цитат на: Леля Ог
Така...

Първо разтваряш салфетката (на тази нещо съм се тренирала и затова има и други ръбове разни, които не влизат в схемата  Laughing):
http://lh4.ggpht.com/_e4__CW1qctM/S_fZ2aVbONI/AAAAAAAAKzo/5fM1zU … s640/DSC02112.JPG
После сгъваш салфетката на две:
http://lh6.ggpht.com/_e4__CW1qctM/S_fZ3W7lTII/AAAAAAAAKzs/KioOmp … s640/DSC02113.JPG
Отрязваш лентичка, но от страна, от която са свързани двете половини:
http://lh5.ggpht.com/_e4__CW1qctM/S_fZ4wi6QBI/AAAAAAAAKzw/fRQMbi … s640/DSC02114.JPG
И стават две отделни парчета салфетка + една лентичка:
http://lh6.ggpht.com/_e4__CW1qctM/S_fZ56IvspI/AAAAAAAAKz4/iu07bO … s640/DSC02115.JPG
Разделяш на всяка от двете части слоевете и така стават шест еднакви парчета, които поставяш една върху друга:
http://lh6.ggpht.com/_e4__CW1qctM/S_fZ68C7iOI/AAAAAAAAKz8/uhLSD1 … s640/DSC02116.JPG
Сгъваш на хармоника:
http://lh3.ggpht.com/_e4__CW1qctM/S_fZ8vXp7eI/AAAAAAAAK0A/40S_XK … s640/DSC02117.JPG
Сгъваш връвчицата на две и я мушкаш под сгънатата на хармоника салфетка:
http://lh4.ggpht.com/_e4__CW1qctM/S_fZ9coPmzI/AAAAAAAAK0E/dECA09 … s640/DSC02118.JPG
После промушваш двата края през "ухото" на връвчицата:
http://lh4.ggpht.com/_e4__CW1qctM/S_fZ-BV0rZI/AAAAAAAAK0I/G88Y4z … s640/DSC02119.JPG
 И стягаш:
http://lh5.ggpht.com/_e4__CW1qctM/S_fadzeSCjI/AAAAAAAAK0w/l2pE_g … s640/DSC02120.JPG
Започваш да вдигаш нагоре един по един слоевете като ги разрошваш:
http://lh5.ggpht.com/_e4__CW1qctM/S_faecmMlzI/AAAAAAAAK00/that90 … s640/DSC02121.JPG
Като разбухнеш всички слоеве на едната половинка се получава това:
http://lh3.ggpht.com/_e4__CW1qctM/S_fafBLXtWI/AAAAAAAAK04/FzdKrt … s640/DSC02122.JPG
А като разбухнеш цялата, се получава това:

# 230
  • тук
Хестия, има някаква чудна лудост в твоето вдъхновение Simple Smile пиленцата ти ли си ги прави?
аз почти направих цветята, но не са така перести, както на леля Ог , но ще продължавам да опитвам

Ягодка, това, с което си украсила свещника гривничка  ли е ? или от едни ластици за салфетки, които гледах наскоро?

моят съпруг има РД в събота и ще сме у дома заради малкия - много искам да подредя хубава маса, но нещо не получавам любовно вдъхновение  Sad ако някой може да ми помогне с примери, ще съм благодарна  Hug

# 231
Здравейте, мили момичета!

Открадвам малко време, за да ви поздравя и да видя какви ги вършите  Hug

Ягодка, липсваш много!  Sad

Hestiq, дано схемите да са ти помогнали! Ще се опитам да обясня последното сгъване: когато имаш вече сгъната на хармоника салфетка, превързана през средата с връвчицата, тогава разтваряш хармониката като макаронената салфетка на Митонела. След това започваш да отделяш всеки пласт от салфетката и да го изправяш нагоре. Първо полека повдигаш най-горния, после и останалите и после от другата страна по същия начин. В случая с оранжевото цвете, първите два-три слоя са къси и леко повдигам всеки един от тях, доколкото позволява, за да не се скъса. Ако пак не успееш, пиши ми на лични, ще отговарям на въпроси.

basis, много благодаря за комплимента  Hug  Blush

portman, конкретни идеи не мога да измисля, защото не ви познавам, но мога да дам някои предложение: избери в какви цветове искаш да е масата; след това избери някакъв мотив, който да се повтаря - роза, сърце, балони, торта, звезда, целувка, аксесоари за рожден ден /шапки, свирки.../ .... в момента друго не се сещам, но избери какво искаш да изразиш и съобрази символите. После построй цялата аранжировка около елемента, който си избрала. Един път като избереш, можем вече да даваме и идеи. Успех!

Лека нощ!

# 232
portman Mr. Green разсмя ме от сърце Hug
Ами така ми дойде от вътре Crazy,пиленцата не съм ги правила аз а са купени готови....просто както си седях реших ,че трябва да ги включа в аранжировката на масата Mr. Green Joy...дано все пак да ти е харесало Mr. Green
Леля Ог,за пластовете които говориш....става въпрос за самата салфетка,която е май на три пласта(не всики са,обаче)...нали това имаш в предвид...сега май разбирам,ще си купя нови салфетки и ще пробвам и аз.В момента нямам от тези ,но ще си взема и ще пробвам и ще покажа,разбира се Peace

# 233
Здравейте Hug искам да ви кажа че сте страхотни,направо се пристрастих към темата Peace,обичам да аранжирам маси без и със повод,страхотно ме зарежда...но май до сега не съм снимала  много неща.Имам много да наваксвам Heart Eyes
Една маса от днес за среща със съседките Sunglasses

Сега събирам идеи за градинското парти в събота...ако има такова че тук нещо май към есен отива вече Confused

# 234
dessi06 ,страхотна маса...много ми харесва  bouquet
Особено се заинтригувах от чашките със свещите...Какво има вътре и върху какво са поставени(прилича ми на камъчета,които са от долната страна на масата)?

# 235
Да побутна малко, че никакви ви няма...  Rolling Eyes

Л. О. и ти липсваш ужасно! Чакам с нетърпене да видя тези нови 5 маси!  Hug
Портман, това на салфетките от последната ми маса, са едни мъниста, които са нанизани върху тънка тел във вид на гривничка. Така мога да я ползвам и за салфетките, и за чашките, защото много лесно й се придава форма. Бяха няколко цвята мъниста в едно пликче. Аз ги разделих по цветове, и се получиха няколко гривнички. Погледни за идеи в другата тема. Там има много снимки от нета, както и снимки на масите, които правихме за деня на влюбените - сигурна съм, че ще ти хрумнат някакви идеи. Пък, дори и да използваш някоя идея на готово, тя винаги ще изглежда различно върху твоята маса!  Wink
Деси, добре дошла! Голяма грешка, че не си снимала масите си до сега! Много ми харесва тази маса! Всичко си е на мястото! Много красиво, стилно и изискано! И мен така ме зарежда аранжирането.   bouquet

Влязох онзи ден в един магазин за интериор... Ай, ай, ай! Какви неща видях! Какви пръстени за салфетки - не е истина направо! Едни, направени от мед, ми взеха акъла, а пък едни други, направени от двуцвтни мъниста - направо ме очароваха!  Crazy Crazy Crazy

От мен една маса пак морска някаква. Мидичките и рапанчетата са сложени в капака на глинения гювеч.  Grinning:

Последна редакция: пт, 13 авг 2010, 12:16 от yagodka

# 236
Здравейте момичета Hug,от както аз се включих и тя темата май спря Heart Eyes Hug
Ягодка,Hestiq ,благодаря ви за милото приемане във вашите редици,аз като гледам какви неща сте сътворили  и си мисля кога ли ще ви стигна newsm78
Hestiq ,в чашките има сиви камъчета,орхидея и плуваща свещичка,а на първата снимка забравих да махна едни мидички и рапанчета който си бяха на долното ниво на масата..и след това се усетих че май не пасват със  сивите камъчета....
Сега съм на вълна градинско парти......но май ще се озовем в трапезарията,така че съм в чуденка какво да готвя....ако сме у дома и как да декорирам масата. Peace
До скоро

# 237
  • DE
Здравейте момиченца !
Приемате ли ме оЩе тук в темата?
По много извинителни причини бях малко поизчезнала, имах гости от България и знаете как е !
Имаше естественно и маси, но все едни такива неприлично кръчмарски, пиянски, салатени, ракиени и замезени, та не бяха за снимка ooooh!
Ягодка
благодаря ти че потдържаш темата Hug
Корала ти май си пасва навсякаде. Много ми харесва, на една от следваЩите ми маси Ще ти открадна идеята Mr. Green
И на Л.О
обърнатите чинии са супер идейка !
Така може на червена маса с обърнати зелени чинии, оф хайде сега тълкувайте какво искам да кажа newsm78

dessi06, много ти е сладко-семпла масата. Такива чашки за кафе не бях виждала мнооооого отдавна !
Hestiq давай смело с декорациите. И на мен ми е бедна фантазията да декорирам ама си тормозя момичетата тук в темата с моите снимки smile3538
ОЩе не съм разгледала всички снимки затова да нe се обиди някой, че не го споменавам
Сега от мен, искате ме или не, аз да си набутам снимките hahaha
Спретнах една зарзаватчийска маса, със зеленчуци засяти от моите ръчички

И две по големи снимки

www.foto.bg/data/7159/medium/IMG_001424.JPG
www.foto.bg/data/7159/medium/IMG_001022.JPG

До скоро момиченца !

# 238
matze,много ти е оригинална масата,хареса ми HugА за чашите и аз до преди 2 години не бях виждала такива чаши,отиваме на гости на наши познати и глеедам 6 чаши всички различни...викам си ле ле е как така всички са различни.По време на кафето се фиксирах в тях като луда,просто се влюбих в едни чаши Mr. GreenМоят мъж ми обясни че в ГДР имало такива чаши преди години,хората ги събирали дълго време една по една.Отне ми месеци наред да се ровя в ибей,и накрая си ги намерих.Кой ли ще ме изчете..и  аз така го описах че май и аз не се разбрах Peace
Давайте снимки...всички правите страхотни неща  bouquet

# 239
  • тук
о, Ягодка, Господ да те поживи, че съживи темата. Вече бях изгубила ентусиазъм и даже бях на път да се откажа от декориране на маса утре. Пък и голямата ни маса подредена за двама е малко .... Нещо съм се подтиснала, никой да не забелязва
Моят мъж си поръча тирамису, каза, че това иска за рождения си ден Simple Smile така че ще завъртя всичко около кафе/ванилия/канела тематика, но понеже е мъжки празник ще се опитам да е по-семпло пък ефектно; като че ли вече имам някаква груба идея; ще открадна твоята за корковите подложки, които подозирам, че от другата страна са с визии на някой туристически град Grinning поне моите са всички такива; много красива маса - красиви свещи в центъра ми е супер любимо
matze, добре дошла и без грам лицемерие ти казвам, че от твоята маса силно ми се преяде, което е най-доброто доказателство, че ти се е получило супер!
dessi06  bouquet аз кафе не пия, но подозирам, че и сладки е имало на тази красива маса, мисълта, за което силно ме привлича; интересни подложки - от какво са направени ?

Общи условия

Активация на акаунт