Рейки - 4

• 51 338
  • 681
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте и от мен!
Виждам дискутирате интересни теми като осъзнаването и поемането на отговорност-правилно,и на любов-никой не ни учи да обичаме себе си,да поемаме отговорност за себе си.А в това е според мен една от грешките,които водят и до болестите.Чувството за вина е само част от тази липса на любов към самите себе си.А болестите са преди всичко последното предупреждение,ако може да се приеме така,че грешим някъде и то отново спрямо самите себе си.

За шиповете-освен точков масаж,лично аз съм прилагала енергийно лечение в  областта,където са.

Аз мисля,че не е загуба нито на време нито на енергия да помагаме на неосъзнантите да се осъзнаят.Имам много примери около мен,за които смея да твърдя съм помагала именно в тази насока и резултатите са отлични за самите тях.Няма загуба на енергия,когато се дава с любов.

# 121
raliko , аз лично давам от сърце, но се оказа че е грешка. Има хора, дето поемат и разБират. Вчера на една жена в този подфорум и казах, нещо за схванат врат и тя е писала, че само от четенето и се е отпуснал врата Laughing което е страхотно и много обнадеждаващо. Учителя Дънов казва, че не бива да се разхищава енергията и да се помага на всеки. "дори Христос не помагаше на всички, а вие ли дето нямате..  " цитирам го.

всъщност може да за формим дискусия по въпроса Peace при желание от страна на участниците тук: Помагате ли на всеки? Има ли значение състоянието и социалния статус за да започнете да помагате? Вредили ли сте си с помагане, като не сте взели адекватни мерки за защита?

# 122
humanis Вероятно си права,ако се заформи дискусия бихме могли по-дълбоко да обхванем проблема.Аз все пак смятам,че на всички,които можем би трябвало да помагаме.Сега,вярно е,че много зависи от силата на нашия дух и възможности,но -като знаем,че само сме проводници на Бога,няма значение цвят и религия-всички сме едно.
За някои болести обаче /например раково  и психично болните/ лично моят духовен учител ме е предупредил,че не се занимава..Защо-това явно вече е въпрос на личен избор.

# 123
Аз мисля по повод осъзнаването, че всеки един от нас осъзнава,разбира, после пак на ново ниво и така безкрайно....., с всяко ново изживяване , идва и форма на някакво осъзнаване.
По повод оздравяването- то се случва, когато човекът повярва в това, което е избрал за лечение и вложи силата на своята мисъл това/ дори да не съзнава/- защото една енергийна система може да се промени единствено и само отвътре. Според мен затова и алтернативните форми на лечение помагат повече- защото човек е стигнал до нуждата и потребността да се завърне към природосъобръзен начин на лечение, да задейства себе си отвътре Simple Smile
Рейки е енергия, тя винаги отива там, където е нужна. Как мога да огранича потока към някого?! Simple Smile
Имала съм само един случай, в който човека не беше готов, а аз исках да помогна и тогава се сетих за поговорката- Не прави непоискано добро.
Относно защитата, там накъдето насочиш мисълта си, там отива и енергията. Не мисля,че ми е нужно да се защитавам, за да изграждам защити- ето това е вече въпрос на осъзнаване. Heart Eyes

# 124
Привет енергетици!
Също не ползвам защити и в този смисъл подкрепям Дани Аврамова. Според мен ако си играя на защити, сам си викам атаката. Народа е казал - който нож вади - от нож умира...
  Praynig
Аз кой съм че да се пазя? И от кого или какво да се пазя? Все едно сме - аз, ти, той, ние, вие, те Simple Smile
 Peace
Виж тока е друга работа - там ползвам фазомер Wink
Че и бушоните отвъртам Simple Smile
 hahaha
Енергията е в нас и около нас - да не и слагаме ДДС newsm78 ???

Поздрави на всички!

риджит, май взех да те пунтирам с толкова иконки Wink

# 125
Аз мисля по повод осъзнаването, че всеки един от нас осъзнава, разбира, после пак на ново ниво и така безкрайно....., с всяко ново изживяване , идва и форма на някакво осъзнаване.
По повод оздравяването- то се случва, когато човекът повярва в това, което е избрал за лечение и вложи силата на своята мисъл това/ дори да не съзнава/- защото една енергийна система може да се промени единствено и само отвътре. Според мен затова и алтернативните форми на лечение помагат повече- защото човек е стигнал до нуждата и потребността да се завърне към природосъобръзен начин на лечение, да задейства себе си отвътре.
Дани   bouquet

Относно осъзнаването, нали това е действителността, която се променя и съответно ни променя и нас самите... Аз всеки ден осъзнавам нещо ново и не искам това да спира! Благодаря на приятелите ми, които много ми помагат! Обичам ви!  Heart Eyes Hug
Лека и спокойна вечер на всички!  Hug

# 126
Имам моменти на слабост, но като цяло вярвам, че може всичко. Няма ограничения във вселената - ни за шипове, ни за рак. Съгласна съм обаче, че човек трябва да иска да оздравее. Овен съм аз и овен ще си остана. Дори и да не вярват, че ще оздравеят ще им пускам рейки докато им дойде акъла в главата  Grinning (стига да имам разрешението им). Няма по-силно от светлината!

Прегръщам ви и спокойна вечер.   bouquet  

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 00:04 от Писка Лиска

# 127
От друга страна никога не бих оставила някой без помощ само защото те не вярват че ще оздравеят. Овен съм аз и овен ще си остана, ще им пускам рейки докато им дойде акъла в главата (стига да имам разрешението им). Grinning Няма по-силно от светлината! Просто няма!

Преди доста години, когато прохождах в Рейки и немалко други системи баща ми в България паднал, ударил си главата в нещо и изпаднал в кома. Нямах възможност незабавно да се прибера и започнах денонощно да му изпращам лечебна енергия - най-мощната и най-подходящата, уверявайки непрекъснато майка ми, че няма нищо страшно и че "ще го оправим" бързо. Помолих и всичките си приятели по цял свят мастери в многобройни енергийни системи да изпращат лечебна енергия на баща ми. Правихме го денонощно цели 12 дена и на 13-тия се разбра че е нужно да му изпращам само любов - баща ми беше вече направил своя избор. Тогава за първи път осъзнах, че не можем да се месим в избора на другите колкото и енергии да владеем. Можем само да помогнем при положение че те го пожелаят.

# 128
Аз пък мисля,че единствената лечебна сила е любовта.

# 129
yahoo , не можем  Peace и при мен се случиха точно два случая в живота ми и ме отрезвиха

# 130

wavey

PeaceЗдравейте всички ! Peace
              Брей голяма активност напоследък  ша вземете да докарате комисията за допинг контрол в темата !!!
              Интересна полемика е това за Осъзнаваното  Ознаваното и Здравето.  Naughty Ако някой от участниците в диалога могат по прецизно да дефинират разликата между Осъзнаваното и Ознаваното сигурно щяха и сами да си отговорят на  някой собствени гатанки !!!   Като например :

Не разбирам как осъзнаването би помогнало на пълно ошипяване например.

Ето  малко жокери по въпроса . Първо за болния е необходимо да ОЗНАЕ че  Шиповете са изградени от съединителна тъкан която с времето се „вкостенява”. Трябва още да ОЗНАЕ, че е  заложено генетично, но може да се породи и от средата на работа и живот или определени преживявания . После трябва да ОЗНАЕ, че има природосъобразни „смески” и разтвори, които по закона „Подобни се разтварят в подобни” могат да  разтворят на органични вещества всякакви ми ти там хондрози, които пък от своя страна организма ще изхвърли по надлежния начин.  После трябва да ОСЪЗНАЕ, че процеса на лечение е бавен изисква систематични усилилия в противовес на систематичните солни  наслагвания довели до ошипяването.  След това трябва да Осъзнае, че причините довели до това не са непреодолими , при условие , че напълно Осъзнато и Съзнателно с помощта на по – горе посочените ОЗНАВАНИЯ, може да се ОЗДРАВЕЕ дори и от шипове, макар и не на 100% . Просто защото в природата няма 100% ви неща ! 

Не успявам да намеря абсолютна зависимост между осъзнаването и оздравяването.

И ако не държим да абсолютничим и потърсим   smile3556   разлика в етимологията и семантиката на Ознавам и Осъзнавам  може пък да намерим връзка между Осъзнавам и Оздравявам

Така че не вярвам на вечно здрав осъзнат миньор в уранов рудник.

И тогава ще ни стане ясно, че ако някой  Уранорудодобивник  се беше осъзнал като човек  о’време  нямаше да слезе в мините ами щеше да предпочете да копа картофи  и щеше да е здрав !!! Или искам да кажа, че е грешна логиката  че Осъзнаването е винаги процес постфактум. По скоро обратното. В повечето случаи това е превантивен логическо – емоционално – душевен  процес.  Ако се получи това за което е написано за  миньора,  то това за мен е по скоро ОЗНАВАНЕ, че не си ОСЪЗНАЛ нещата на време. Или на кратко казано ако сме докарали нещата до необратими следствия и последствия от там нататък можем само да Ознаваме за нещата без да можем да им влияем.  И ето ни я зависимостта  между Здравето и Осъзнаваното тя се нарича бинарен континум пространство и време. По народно му казано колкото по- рано ни дойде  акъла на дълбоко в бялото вещество на мозъка толкова по – голям шанс имаме да сме здрави !!!   
              Който скоро е отказал цигарите чрез Осъзнаване на грешката си да вдигне ръка или хайде от мен да мине да кашлюцне три пъти  !!!

Вярвам основно в силата на телесното съзнание да ни самоизлекува.

А и още нещо няма телесно СЪЗНАНИЕ,  което да ни самоизлекува. Има генетична памет ЗНАНИЕ, която се стреми да възстанови определени форми плътности и функционални характеристики към определен момент от развитието на организма,  без това да бъде съзнателен или интелектуален процес.Та когато има психосаматична или друга по рода си енергийна засечка или „запек”  в реализиране на това Знание в непрестанния процес на ревитализация на животинската плът  е нeобходима и намеса било то по общоприетия метод с илач или „клизма” ,  било с помощта на коментираните в тази тема енергийни способи.   Затова ЛЕЧИТЕЛИТЕ пускат като авангард Мисълта през болните участъци на тялото за да провокират динамиката на телесното знание  а УЧИТЕЛИТЕ се стремят да разширят и извисят знанието на  мозъчното ОЗНАВАНОТО в ОСЪЗНАВАНО с което хората  сами да извършват превантивни действия подпомагайки собственото си здраве и това на техните близки  ! Па ако на някой му е по сгодно да именува този „пилотен” импулс в енергийните лечения като Любов -  негова си работа.   Да си го нарича както си иска. На колкото и езика да кажем Три newsm19 или Слънце Nature Sun With Faceте все ще значат едно и също, newsm19 и Nature Sun With Face просто ще звучат по различен начин !!! 

Поздрави   bouquet

surpriseuu
Rygit

# 131
 wavey
 PeaceЗдравейте всички ! Peace

PeaceЗдравей Човек ! Peace

Също не ползвам защити и в този смисъл подкрепям Дани Аврамова. Според мен ако си играя на защити, сам си викам атаката. Народа е казал - който нож вади - от нож умира...
Аз кой съм че да се пазя? И от кого или какво да се пазя? Все едно сме - аз, ти, той, ние, вие, те Simple Smile
           Човек в твоя град има едно дете с неопределен пол мисля, че страда от някаква форма на церебрални увреждания. Проси из града, но по често се среща около една от централните църкви и автогара Юг. Ако си любопитен от какво да се пазиш намери го подай му паричка и като му я подаваш  го хвани за ръката - с две ръце. 
           Човек хора занимаващи се с енергийни лечения и практики светят в пространството и ако не са предпазливи и не се „покриват в извън работно време”  са лесна плячка за по силните алтернативи от другата страна на бариерата. Че понеже подхванахме какво е казал Народа да те допълня „ Покрито мляко котките не го лочат” имам предвид предпазливостта не страхливостта.
           Човек като разви теорията за ножа, че ми дойде на ум, че има полицаи които цял живот не са вадили пистолета си от кобура си, но има и такива на които това им се е случвало доста често – въпрос на съдба ! Не ти се е случвало да видиш баба Меца от близо и в очите, newsm43 затова ги говориш тези смелчагски реплики.  yesyes

Виж тока е друга работа - там ползвам фазомер Wink

Ааааааа и като размахваш и завираш фазомера насам натам, ако видиш, че започва да се стопява в ръката ти и усетиш че мъха в ушите ти е станал на раста, не си мисли че това е защото са ти изтръпнали подметките. Причината е , че си попаднал на  напрежения и сили на тока  за които не си подозирал че съществуват в компактни форми в и около човешките тела.   
           За емотиконите като за начало е добре, но ако искаш да си по близо трябва още да се постараеш  относно наситеността. baloni

Поздрави   bouquet

surpriseuu
Rygit

# 132
Аз съм страдала години наред от енергийно заразяване и смея да твърдя, че след заеме нето със защитите живея като човек. Преди това си живеех в Любовта и си давах на воля енергия и се заразявах на воля. Всеки занимаващ се сериозно с лечение го знае това. ИСТИНСКИ емПатичните хора без защита могат да умрат на място от разказ на техен приятел за операция от рак и последваща химиотерапия. Тук говорим само за лечителите и нуждата от защита при тях, не за обикновените хора. В западните форуми достигат и по-далеч като говорят за защита на мястото на провеждане на лечението, защита на лечителя и защита на лекувания.

Последна редакция: сб, 10 юли 2010, 17:22 от humanis

# 133
"А ако знаеше Ти Кой Си, че си най-великолепното, най-забележителното, най-чудесното същество, което Бог някога е създал, ти никога не би се страхувал. ...Чувството е силата, която привлича. Ще изживееш онова, от което най-силно се страхуваш
Законите са много прости:
   - Мисълта е творческа.
   - Страхът привлича енергия, подобна на себе си.
   - Обичта е всичко, което съществува. " Нийл Доналд Уолш  Heart Eyes

# 134
humanis За защитите дори да си права,това не значи ,че  човек трябва изрично да помага само на определени хора.Точно в този смиъл писах,че  чрез любовта можем да преборим всяка атака,на каквото и да е ниво,и съответно да излекуваме и другите и себе си  ако се налага.

Общи условия

Активация на акаунт