Рейки - 4

• 51 347
  • 681
  •   1
Отговори
# 525
  • Sofia
Здравейте!
Много моля да ми препоръчате място или определен човек за обучение по рейки за начинаещ.
За София питам.

# 526
Нормално- ще бъда анорексична, мърлява и тъпа. Логично е някак си да променя живота си Mr. Green

Joy

rygit, не за първи път се чудя защо на пушенето се отдава по-голямо значение отколкото на същността на човек  newsm78

За мен един лечител не би трябвало да се има за такъв, ако лекува единствено за печалба; не е откровен и отговорен с хората, които лекува; избягва да се отзове на молба за помощ, защото в момента няма желание да даде такава (гледа любимия си сериал примерно); изключва всяко чуждо мнение; и още доста подобни "детайли".

ПП Аз не се имам за лечителка - да поясня  Mr. Green

bouquet

# 527
tonimar Съгласна съм, нещата вървят ръка за ръка.

# 528
wavey

PeaceЗдравейте всички  !!!  Peace

PeaceЗдравей Тони !!! Peace

rygit, не за първи път се чудя защо на пушенето се отдава по-голямо значение отколкото на същността на човек  newsm78

Защо ли я ...???  На такава дреболия като пушенето се отдава такова голямо значение в Европа и по Целия свят !!! Явно всички по света са големи глупаци само страстните пушачи са най - големите умници !!!  Защо ли я !!! Чакай да помисля малко !!! Може би защото никотинамидите  попаднали в мозъка   чрез цигарите са полезни до някъде,  но това което попада в белите дробове си е вредно отвсякъде !!!  Цитати  от нета  
             1)   „  У нас годишно повече от 3 000 души умират от рак на белия дроб; почти 90 процента от тях дължат това на пушенето.”

2)   „Проблемът е в това, че той (никотина )  предизвиква изключително силна зависимост, която по мнението на много нарколози и хероинови наркомани е по-силна даже от тази към хероина. Никотиновият абстинентен синдром е лишен от драматизма на алкохолния или хероиновия, но е твърде продължителен и поради това трудно преодолим.

3)   Пушачите страдат от хроничен бронхит; това е всеизвестната тютюнджийска кашлица. Затруднената работа на белия дроб натоварва допълнително сърцето, което повишава вероятността за сърдечно-съдови заболявания: от влошено оросяване на крайниците до инфаркт и инсулт. Канцерогенните съставки на дима многократно (5 до 10 пъти) повишават вероятността за рак на белия дроб, устата и гърлото.
Край на цитатите

Рейки техниките и почти всички източни методи са популярни с това че се справят по - добре с хроничните заболявания от западната медицина. След като има пристрастяване това е вид психологическо и неврологично заболяване, породено от хронични нездравословни действия ( пушенето). След като пък има преждевременна смърт значи има явна причина за това !!!  Най - голямата критика на източната медицина към западната, е че последната  с чисто комерсиална цел не отстранява причината а се стреми да подтиска симптома на едно заболяване за да принуждава болния да плаща по – дълго !!!  И тъй като Темата по която беседваме тъдява е Източна Духовна практика, а Причината за влошаване на здравето на пушачите е тютюнопушенето, то съвсем в ред на нещата следвайки принципите на Рейки да се опитваме да отстраним чрез слово и съвети пушенето на цигари като причина !!!

Че за това е и вниманието  Тони.  Защото след като толкова много пушачи се разболяват и умират от страстта си по тях,  значи и същностите ( като духовна категория )  на пристрастените,  за които ти говориш  са изкривени, и болни, и имат нужда от лечение и изправяне.  

Здрасти Клонка

Риджит, аз нямам намерение да ставам лечителка. А за духането...никой не се е оплакал от...дъха ми Mr. Green
Mr. Green  

Първото е ясно и видно от репликата която съм оцветил в червено !!!

А за второто викам  да ти повторя нещичко от по- горе от цитатите !!!

" Канцерогенните съставки на дима многократно (5 до 10 пъти) повишават вероятността за рак на белия дроб, устата и гърлото. "

А като добавиш и от мен информацията, че афтите в устата са доста често срещано удоволствие за пушачите , то ако се продължи по същия път на коминносаждената дейност не е далеч деня, в който все някой по - метроросексуален мен  ще се оплаче и от духането и от дъхането !!!    

Поздрави   bouquet

surpriseuu
Rygit    

# 529
Малко не е по темата, но има интересни моменти, заслужаващи внимание.
http://www.spiralata.net/kratko/articles.php?lng=bg&pg=1095     За Бастет  Simple Smile

# 530
Само да ми обясните как си съдействате за постигането на разни мечти, ако може Rolling Eyes

За мен е много просто - правя каквото трябва аз да направя и си пускам намерението; не питам, не чакам нетърпеливо, просто знам, че като съм си пуснала намерението, ще дойде и каквото съм си пожелала и както съм го пожелала. Много е трудно обаче понякога да определиш точно какво искаш, защото ще получиш точно каквото си пожелал...

# 531
  • Tам през Атлантическия океан
Здравейте!
Много моля да ми препоръчате място или определен човек за обучение по рейки за начинаещ.
За София питам.

Лично аз бих те посъветвала първо да прочетеш някоя от книгите за Рейки  Hug  след това нещата ще се подредят и с намирането на мастера , не бързай   Hug

*мое мнение

Рейки за цял живот. Пълно практическо ръководство за Рейки 1-во, 2-ро и 3-то ниво

Пенелопи Куест
, е книга която си струва да бъде прочртена  Peace т.е. да се почне от нея

Само да ми обясните как си съдействате за постигането на разни мечти, ако може Rolling Eyes

За мен е много просто - правя каквото трябва аз да направя и си пускам намерението; не питам, не чакам нетърпеливо, просто знам, че като съм си пуснала намерението, ще дойде и каквото съм си пожелала и както съм го пожелала. Много е трудно обаче понякога да определиш точно какво искаш, защото ще получиш точно каквото си пожелал...
Peace

Това може и без Рейки да се прави  Wink

# 532
Познавам лечители пушачи, знаЯ и и защо пушат. Аз лично пушех за да се заземявам, иначе излитах и се носех някъде си. Много хора се съсредоточават като запалят цигара и това го разбирам. Не може обаче да лекуваш другите ако не си си решил проблемите си,  било със заземяване като мен, било че цигарите са ти опора или патерица. Или си чист канал за лечение или си канал с проблемчета, което не изключва помощ на  хора по-зле от теб. Разбирам го но не го приемам вече. За да лекуваш ти трябва да си чист канал независимо с коя енергия работиш с вътрешния поток или с външен. Ех не  е лесно да се откажеш от хиляди житейски радости за да станеш чист канал Wink

rygit
, интересни данни си постнал, аз нямах никаква абсиненция от отказването
чувствах се чудесно само дето един месец доста кашлях по твоя метод Peace

Meg!   Hug 

# 533
Цитат
Явно всички по света са големи глупаци само страстните пушачи са най - големите умници !!!

Ей, дори не ме попита дали пуша или дали изобщо някога съм пушила! Или човек според теб трябва да има такова мнение само, ако е пушач? #2gunfire

Цитат
Не може обаче да лекуваш другите ако не си си решил проблемите си,  било със заземяване като мен, било че цигарите са ти опора или патерица.

Съгласна съм! Само дето сред "проблемите" поставям на по-предно място от пушенето сто други, които за мен са по-съществени  Mr. Green

# 534
  • Tам през Атлантическия океан

Цитат
Не може обаче да лекуваш другите ако не си си решил проблемите си,  било със заземяване като мен, било че цигарите са ти опора или патерица.

Съгласна съм! Само дето сред "проблемите" поставям на по-предно място от пушенето сто други, които за мен са по-съществени  Mr. Green
Е ' няма човек без свои си "проблемчета" , хора сме все пак  Mr. Green

# 535
  • София
Тони, аре са...признай си, че тайничко пафкаш hahaha

# 536

Тони, аре са...признай си, че тайничко пафкаш :hahaha

newsm62

# 537
Днес, вече вчера де, от липса на време пуснах каубойските пищови, ама сега на воля ще пострелям по клавиатурата.

Първо за това "лечителство", дето ми залепва по ушите и очите:
Всеки, абсолютно всеки човек може да бъде лечител! Теодосий Спасов може да лекува - с музика. По същия начин, както и дядо Стойко от Пъпешово - седнал сред бабичките на пейката с акордеон в ръце. Или дете, рисуващо на асфалта с тебешир. Може да лекуват практикуващите йога, чигун, акупунктура, акупресура, су джок, кабала.... ала-бала... Може да лекува приятел - с приятелството си. Може да лекува любим - с любовта си. Или случаен човек - със способността си да изслушва.

Тази тема е за Рейки, помагаме си с Рейки, споделяме за Рейки - ок. Ама нещо много се понатъртва на това "лечител"!
Понеделник и сряда вече са заети дни. Предложение: Всеки вторник да пускаме малко Рейки и любов, и каквото ви хрумне - към рейкистите, които само себе си виждат лечители - да спрат да си тупат по рамото егото  Mr. Green

Второ: Познавам доста Мастери. Сред тях има пушачи, има непушачи. Разликата между тях е съвсем другаде! Огромна е, но не според този показател!

Трето: Тъй както ние рейкистите не сме единствените, които могат с нещо да лекуват и помагат на други, по същия начин един Рейки Мастер не е нужно да е Исус (Десс вече ме е изпреварила Hug). Няма идеални хора. И не виждам що трябва да ги има или да се опитва някой да бъде такъв newsm78

Епилог Mr. Green
Клончице, душко, що тъй като писах за секс и Рейки никой нищо не ме кара да си призная бре?  hahaha Че утре ще се обявя за смъртна присъда - ще ме качите на електрическия стол бре!  Laughing Hug

Послеслов
Извинявам се, ако съм бръкнала в нечие здраве!  Hug

# 538
# 539
  • Пловдив
Следя внимателно темата, и въпреки че много пъти ми се искаше да пиша, въздържам се непрекъснато. Но днес ще кажа само това, което изпитах, като прочетох "стрелбата" на tonimar. И то е облекчение и радост, че темата все още може да роди истински неща, не че само  tonimar може, но просто опитите на всички до тук винаги удрят в стена. Включително и моите. Сега е твърде вероятно да има нова стена, но пък все си мисля, че ще успеем да бъдем това, което Рейки прави с нас - хора с добри души, но хора.

Моите сърдечни поздравления за написаното,  tonimar, както нещата на Хуманис, Човек и Дани. Темата наистина имаше нужда от сериозно освежаване и хумор, за което всички имате принос. Присъединявам се към вторника, нищо че е иронично, има си нужда!!!

И накрая: Честит първи учебен ден на учениците, родителите им и учителите. Мисля, че повече позитивна мисъл към тях, ще подпомогне закъсалата ни система за образование.

Общи условия

Активация на акаунт