Рейки - 4

• 51 355
  • 681
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
бих искала отново да попитам нещо за рейки Simple Smile
Тези дни съвсем случайно и спонтанно разбрах,че имам познати изкарали 2-ро ниво рейки.От първа ръка научих какво всъщност значи да се борави с рейки и че при всеки тя се проявява по различен начин.
Моята позната ми разказа,че и преди да изкара рейки курсовете е чувствала енергията си,но не е знаела какво да прави и това я е подтикнало да се занимава с рейки.
И понеже сега проучвам как стои въпроса с времетраенето на 1-во ниво и разбира се за какви пари.Моята позната ми разказа,че организират курсове за първо ниво,3 дневни(от 8 до  8 ) за 50лв.
От дуги източници получавам информация ,че 1-во ниво може да се изкара за много по кратък срок,за 1 или няколко часа.
Малко съм объркана и незнам какво да мисля.
Вие,които сте по-компетентни какво ще кажете? Thinking

Вал, не търси курсове и цена, търси Учител. Говори с хора, изкарали Рейки при различни Учители и школи, нека ти предадат своите впечатления и наблюдавай тези хора дали ползват Рейки или ти казват- абе имам ниво, ама отдавна не съм се занимавал/а, щото забравих.  Пътят ти ще те доведе до Учителя, а Рейки именно ще те подготви за подходящия курс и справедливата за теб такса.
Справедлива според закона за универсалната енергия. Някои в щатите плащат по 1000 долара за първо ниво, за трето стигат до 10000 и това съвсем не значи, че в САЩ Рейки е по-качествено или по-силно или каквото и да е. Ако ти намериш и усетиш своя Учител, то и курса, и времето на провеждане, и идеята, и мястото, и цената ще са ти симпатични и така ще познаеш, че това е твоят Рейки път.

adi69,така и ще направя.
Любопитно ми е какво толкова може да се изучава  цели 3 дни от 8 до 8 и то само за първо ниво newsm78
Ще сформират група и ми предложиха да се присъединя,ако желая,но незнам подробности,сега ми е неудобно пак да звъня и да разпитвам,тъй като вече проведохме доста дълъг разговор по телефона с моята позната.

# 571
Подкрепям съвета на adi69 . Три дни няма да учите Рейки; ще говорите за енергията може би. И ще правите Рейки позиции в група - това, което всеки прави сам вкъщи.
Обясненията за първо ниво отнемат някой друг час - не повече. Но никога не съм одобрявала групите по Рейки. Някой пита, друг се притеснява да пита. Някой разбрал, друг не разбрал, но се притеснява от групата....
Директният контакт учител-ученик е много ценен!

# 572
  • Tам през Атлантическия океан
Израза чиста и нечиста  енергия беше неправилен...Това което имах впредвид го намерих в линка, даден от Raliko, и ще поместя точният цитат, където се пише за това..

Редица книги на рейки-автори са пълни с доста неща, от типа на "измислици-премислици". Всъщност, всич(ки се свързват с нещо, но никой не знае с какво точно се свързва, какъв е неговия субстрат...или пък е есенция..? Има разлика между субстрат и есенция, а и рейки все пак е материя, независимо колко фина е тя- има форма...но никъде не е описана, нито някой е уточнил що е това Източник на рейки- Божествен Източник-Универсален източник...Често рейки се явява досущ като сноп ярка светлина, който осветява сцената..на която дяволът танцува степ...така че има различни рейки егрегори, в които са намесени много други неща, нелегитимни (вампирски) енергийни отношения...Най-често рейки, което се практикува от масата рейки-мастери и рейки-ученици е подобно на това, да се опиташ да "канализираш" светлината отразена в огледалото...няма да обяснявам какво означава това.

E '  на доста неща от написаното в книгите вече не вярвам/подлагам на  съмнение   Sunglasses

По-добре изказани съмнения, отколкото тихо неверие
Mr. Green

Хубаво е от време на време да слушаме нас си  Wink нашите мисли , а не само тези на другите  Simple Smile

Не следвай никого, следвай само Себе си!

Буда

Последна редакция: пт, 17 сеп 2010, 16:37 от Desss

# 573
  • София
...А пък Клонка се подвизава в тема, където основното, което се коментира е магии, ясновидство, кой ги открива и кой не..., и тем подобни...
Мда...тя, Клонка, е всеизвестна магьосница и почитателка на окултните практики в тоя форум. Еле пък на магиите, малиииии hahaha
В тая тема съм много уважавана. Даже почитана като гуро същински.

# 574
Някои в щатите плащат по 1000 долара за първо ниво, за трето стигат до 10000

Аз и в България съм плащал $500 за първо ниво, но това беше в далечното минало и вече такива цени няма - нека не плашим начинаещите. Може от самостоятелно (напълно безплатно), през семинар/курс (често на приемлива цена) до Учител (цена според Учителя). Както и при всяко друго нещо личната мотивация определя резултата, а не толкова при кой, къде, кога и за колко пари.

# 575
Даааааа,и пак пари,пари и пак пари...А някой тук едва ли не възропта ,че  за лечение е редно да се взима пари... newsm78

# 576
Даааааа,и пак пари,пари и пак пари...А някой тук едва ли не възропта ,че  за лечение е редно да се взима пари... newsm78

Разбира се,че е нормално за лечение да се взимат Peace
мисълта ми беше за вариращите цени на курсовете и за различното времетраене на едно и също ниво.

# 577
Val_333  Е,да де!Ама точно тук  не всички мислят така.   Wink

# 578
Винаги е добре за първо ниво да се отделя повече време. Да се запознаят начинаещите с повече подробности за нещо, което е далеч от познатите им неща, за да придобият по-пълна представа за работата с енергия изобщо. Не можеш да строиш сграда върху нестабилна основа. Претупаната работа често води до неяснота и разочарования като следствие.

# 579
Val_333  Е,да де!Ама точно тук  не всички мислят така.   Wink

не съм чела цялата тема,но се учудих като каза,че някой е възроптал и срещу нещо подобно,щото това вече е доста нагло Laughing

# 580
Винаги е добре за първо ниво да се отделя повече време. Да се запознаят начинаещите с повече подробности за нещо, което е далеч от познатите им неща, за да придобият по-пълна представа за работата с енергия изобщо. Не можеш да строиш сграда върху нестабилна основа. Претупаната работа често води до неяснота и разочарования като следствие.

Peace Peace Peace абе аз досега прочетох само една книга(на Пенелопи Куест),там нещата са обяснени на теория,но и аз мисля,че повече време трябва да се отдели нещата да се приложат и на практика,а сама ще ми е малко трудно да се самоусъвършенствам.
А вие как мислите кое е за предпочитане индивидуалното обучение или с поне 10-12 човека в група(не говоря за повече)?

# 581

[/quote]

E '  на доста неща от написаното в книгите вече не вярвам/подлагам на  съмнение   Sunglasses

По-добре изказани съмнения, отколкото тихо неверие
Mr. Green

Хубаво е от време на време да слушаме нас си  Wink нашите мисли , а не само тези на другите  Simple Smile

Не следвай никого, следвай само Себе си!

Буда

[/quote]

Като сме тръгнали с вечни истини, да караме поред, това всички го знаем Wink
Съмнявай се във всичко и във всеки.

Който има очи да види, ще види.

Буда посочва средният път, но за всеки средният път е различен.
Един израз, като чиста и нечиста енергия подразни някои хора...Защо-само те си знаят....Ако бях написала облагородяваща и паразитираща, какво ли щеше да стане?

# 582
Не видях някой да се дразни от чистата/нечиста енергия. Имаше само уточнения. Понеже е общоприето, че всичко е енергия и информация то енергията е една и няма определения. Информацията е тази която я модифицира и в дуалистичния ни свят да можем да я окачествяваме така (но дори и тогава има например бяло/черно и всичко между тях и няма как да е само бяло/черно).

# 583
А вие как мислите кое е за предпочитане индивидуалното обучение или с поне 10-12 човека в група(не говоря за повече)?

Точно тук е съществената разлика между трите вида които споменах. Колкото и време да се отдели на семинар винаги остават неизяснени неща, както и възникват множество въпроси в последствие. Човека от семинара си е свършил работата и най-често вече не е на разположение да ни напътства. Тук е силата на Учителя в индивидуалното обучение.При добра мотивация обаче можем да намерим достатъчно специализирани форуми, където да получим изчерпателна информация за всички възникнали въпроси не по-лоша от тази която можем да получим при Учител. Всеки трябва да прецени за себе си кое е ще е най-добро.

# 584
 Peace Здрасти Val_333 Peace

Гледам обичаш числото 3 !!! Прочети поне три книжки па тогава ходи на практика !!! И умната с по продължителните курсове !!! Върни се назад има едни коментари  с една дама ходила на курс за Рейки пък и говорили за летящия Буда !!! Прочети и ще разбереш за какво иде реч !!! Поста ще го познаеш по ей тази картинка  smile3535   От 8 до 8 е прекалено дълъг учебен ден !!! За тези духовни науки е много важно мозъка ти да е свеж и да си във спокойна отпусната форма !!! Не виждам как ще стане това след 8 час запознаване с чужда за теб  материя !!!   

поздрави   bouquet

surpriseuu

rygit

Общи условия

Активация на акаунт