Рейки - 4

• 51 347
  • 681
  •   1
Отговори
# 555
А, не!!!
"Чиста" и..."НЕ чиста" енергия...
Прекалено е вече. Всички волности си имат предел Mr. Green

Какво не ти стана ясно, Клонка??? Че има чиста и не толкова чиста енергия ли? Може би аз не съм се изразила правилно, а може ти да не си разбрала правилно...
Ще ти стане ли по-ясно, ако го формулирам така...
Чиста енергия-няма магия...
Нечиста енергия-има магия...

# 556
  • София
Енергията е една.
Няма чиста, няма мръсна.
А това в каква посока се насочва и работи, това е отделен въпрос.

# 557
Енергията е една.
Няма чиста, няма мръсна.
Peace Подкрепям! Peace

# 558
  • Tам през Атлантическия океан
Цъ , sarabia
не разбрах и аз  нещо  Crazy

Цитат

# 559
Енергията е една.
Няма чиста, няма мръсна.

Хаха, един не-рейкист да каже това, което би трябвало да каже един рейкист!!! Ще падна!  rotfImbo

Браво, Клончице!  Hug

# 560
 Laughing Desss, да не би да ти се разтвориха така очите и да ти пораснаха по този прелестен начин мустаците от "мръсна" енергия?  newsm62

# 561
А, не!!!
"Чиста" и..."НЕ чиста" енергия...
Прекалено е вече. Всички волности си имат предел Mr. Green
  bouquet Много точно
sarabia Пообъркала си се  Simple Smile, но ето има защо. Човек в процеса на работата с енергиите винаги добива нови опитности.  Simple Smile

# 562
Може и да съм се побъркала.. newsm78, знайш ли??? Но ето тук си права-добивам нова опитност..А това няма как да стане, ако не се получи някакъв енергиен пробив. Wink Може да отида да попитам ясновидките и врачките в каква насока съм почнала да се побърквам. newsm78

# 563
Просто Енергията е една. Клонка е дала много точно определение- помисли над това   bouquet

# 564
   wavey

PeaceЗдравейте всички !!! Peace

Не можах да открия в кой пост и в какъв смисъл е използвано понятието нечиста енергия !!! Излъчената енергия от Първоизточника ( Взрива наистина е една ) !!! Тази обаче, която е ретланслирана ( препредадена ) като сигнал ( импулс)  от нещо или от някого  в частност на контекста на изказа,  "енергията" употребена като общоприето в езотеричен смисъл понятие може да бъде всякаква, субективно погледнато от този, който я приема или от този, който наблюдава конкретната точка в конкретното време в която попада тази "енергия" ( импулс). Така че,  ако някой ми помогне и  посочи цитат от поста в който е употребена репликата, мога да бъда и по - точен !!!   

Леле Дессс това на аватара ти............ newsm78.. Дали си ти в твоите мечти  newsm78..  Дали е твоята душевност в Бгмама,   newsm78.... Дали са твоите творчески амбиций или е просто снимка на Салвадор Дали    bouquet   

Поздрави   bouquet

surpriseuu

rygit

# 565
Израза чиста и нечиста  енергия беше неправилен...Това което имах впредвид го намерих в линка, даден от Raliko, и ще поместя точният цитат, където се пише за това..

Редица книги на рейки-автори са пълни с доста неща, от типа на "измислици-премислици". Всъщност, всич(ки се свързват с нещо, но никой не знае с какво точно се свързва, какъв е неговия субстрат...или пък е есенция..? Има разлика между субстрат и есенция, а и рейки все пак е материя, независимо колко фина е тя- има форма...но никъде не е описана, нито някой е уточнил що е това Източник на рейки- Божествен Източник-Универсален източник...Често рейки се явява досущ като сноп ярка светлина, който осветява сцената..на която дяволът танцува степ...така че има различни рейки егрегори, в които са намесени много други неща, нелегитимни (вампирски) енергийни отношения...Най-често рейки, което се практикува от масата рейки-мастери и рейки-ученици е подобно на това, да се опиташ да "канализираш" светлината отразена в огледалото...няма да обяснявам какво означава това.

# 566
# 567
Цъ , sarabia
не разбрах и аз  нещо  Crazy

Цитат

Ами знам ли...., опитвам се да говоря с някого на неговият език, за да може да се разберем...А пък Клонка се подвизава в тема, където основното, което се коментира е магии, ясновидство, кой ги открива и кой не..., и тем подобни, то и ти се подвизаваш в тази тема де, та затова намесих и магията в обяснението....А това че не се е схванала идеята е може би защото трябваше да напиша не два реда, а двайсет, но нещо не ми се нрави дългото писане.

# 568
Здравейте,
бих искала отново да попитам нещо за рейки Simple Smile
Тези дни съвсем случайно и спонтанно разбрах,че имам познати изкарали 2-ро ниво рейки.От първа ръка научих какво всъщност значи да се борави с рейки и че при всеки тя се проявява по различен начин.
Моята позната ми разказа,че и преди да изкара рейки курсовете е чувствала енергията си,но не е знаела какво да прави и това я е подтикнало да се занимава с рейки.
И понеже сега проучвам как стои въпроса с времетраенето на 1-во ниво и разбира се за какви пари.Моята позната ми разказа,че организират курсове за първо ниво,3 дневни(от 8 до  8 ) за 50лв.
От дуги източници получавам информация ,че 1-во ниво може да се изкара за много по кратък срок,за 1 или няколко часа.
Малко съм объркана и незнам какво да мисля.
Вие,които сте по-компетентни какво ще кажете? Thinking

# 569
  • Пловдив
Здравейте,
бих искала отново да попитам нещо за рейки Simple Smile
Тези дни съвсем случайно и спонтанно разбрах,че имам познати изкарали 2-ро ниво рейки.От първа ръка научих какво всъщност значи да се борави с рейки и че при всеки тя се проявява по различен начин.
Моята позната ми разказа,че и преди да изкара рейки курсовете е чувствала енергията си,но не е знаела какво да прави и това я е подтикнало да се занимава с рейки.
И понеже сега проучвам как стои въпроса с времетраенето на 1-во ниво и разбира се за какви пари.Моята позната ми разказа,че организират курсове за първо ниво,3 дневни(от 8 до  8 ) за 50лв.
От дуги източници получавам информация ,че 1-во ниво може да се изкара за много по кратък срок,за 1 или няколко часа.
Малко съм объркана и незнам какво да мисля.
Вие,които сте по-компетентни какво ще кажете? Thinking

Вал, не търси курсове и цена, търси Учител. Говори с хора, изкарали Рейки при различни Учители и школи, нека ти предадат своите впечатления и наблюдавай тези хора дали ползват Рейки или ти казват- абе имам ниво, ама отдавна не съм се занимавал/а, щото забравих.  Пътят ти ще те доведе до Учителя, а Рейки именно ще те подготви за подходящия курс и справедливата за теб такса.
Справедлива според закона за универсалната енергия. Някои в щатите плащат по 1000 долара за първо ниво, за трето стигат до 10000 и това съвсем не значи, че в САЩ Рейки е по-качествено или по-силно или каквото и да е. Ако ти намериш и усетиш своя Учител, то и курса, и времето на провеждане, и идеята, и мястото, и цената ще са ти симпатични и така ще познаеш, че това е твоят Рейки път.

Общи условия

Активация на акаунт