Рейки - 4

• 51 340
  • 681
  •   1
Отговори
# 135
Здравей rygit,

Всичко зависи от гледната точка и терминологията която ползваме. Защо ни е например осъзнаване, ако можехме да узнаем и по други начини всичко, което знае и Създателя и можехме да вършим всички "чудеса", които и Той би могъл? При такава ситуация вероятно с една мисъл можехме да преобразим света и някакво си оздравяване едва ли щеше да е някакъв проблем. Знам, че има и хора като Сай Баба които материализират неща от "нищото" и доста "чудеса" не са им чужди. Акцента ми обаче беше, че и неосъзнатите хора се самолекуват непрекъснато (както и да го наричаш този механизъм) и биват често и напълно излекувани, дори и да са съвсем неосъзнати и да не са узнали почти нищо. Иначе трябва да отречеш всички постижения на спешната медицина например, която не се интересува от осъзнатостта на пациентите и може да ги закърпи, когато са разпарчелосани дори до неузнаваемост. Наблегнах и на външните фактори, защото и те са от сериозно значение за здравето ни - често сме в невъзможност да ги променим. Принципно не пуша за пример, но за кратката ми ваканция в бг се натрових от пушачите навсякъде около мен, или трябваше да сменя предназначението на пътуването си само за да си запазя здравето? Говоря изцяло за реалния живот, а не за абстрактни теории и терминологии! И честно - не ми се спори с теб, има достатъчно по-приятни занимания за всички ни.

Поздрави!

ПС: Редактирах си правописа на думите ОЗНАЕ и ОЗНАВАНОТО които заимствах от теб въпреки че бях сигурен че са грешни.

Последна редакция: нд, 11 юли 2010, 01:54 от Анонимен

# 136
  • Tам през Атлантическия океан
Да питам  Wink
Каква е разликата м/у това да имаш примерно 2-3  инициации с това да имаш примерно 100 и кусур за вякакви енергии , канали и т.н.   Crazy

Какво значи за премахнеш/запушиш стар канал   Crazy стара енеригия, нова енергия  Rolling Eyes Как се определя че примерно някоя енергия е стара  Crazy .... това като модна тенденция ли е що ли Thinking

# 137
Desss, доколкото знам тия, които си запушват "стар" канал имат предвид канал, който е отворен вече (преди години).

Как и защо го правят - нямам представа. Никога не съм имала желание да запушвам нещо отворено като канал, чакра, енергия.

За мен няма стара и нова енергия, тя си е една. (има "затлачена", блокирана, но това е друг въпрос)

За стоте и кусур инициации също не мога да отговоря; не съм имала желание от сто гурута около мен. Дори ми звучи объркващо. Единия ще вземе да ми каже едно, друг - друго...  Laughing

Hug

# 138
И за мен няма стара и нова енергия, тя  Е.  Енергията има честота, вибрация и всяка енергийна система вибрира на някоя от тях. Останалото е усещане на всеки, продиктувано е от вярвания, потребности и желания за нови изживявания. Simple Smile

# 139
 wavey

PeaceЗдравейте всички , Peace

Днес е Понеделник !!!  Всички които обичат България могат да изпратят позитивни мисли към родината ни !!

Поздрави   bouquet

surpriseuu
Rygit

# 140
младежи и девойки,
 имам въпросче -вчера моя позната и приятелят и (рейки практикуващи) са имали дискусия с рейки мастер от друга школа,който  им е казал, че не са ли ползвали и не знаят ли за съществуваето на техниките "рекли бележки" и "свещник" все едно нямат рейки настройка и не могат да работят с рейки...
та питам си аз вас тука, понеже всеки е учил при някого и следва нечия традиция - знаете ли що е това техника "свещник" и какви са тези рейки бележки,които се правят 21 дена. newsm78

то ясно че си е терминология, която някой мастер и школа ползват, ясно е че енергията следва мислата, и все пак бих искала да знам някой от вас ползва ли тези чудеса и в какво аджеба се състоят за да помогна и на познатите си - с тях сме учили при един и същ мастер, той с такова животно не ни е запознавал, а и моята мисъл и енергия до нийде не стигнаха следвайки се един друг в опита да научат нещо за въпросните свещници и кандилници
та - във вас ми е надеждата;) - а аз ще ви изпратя моята любофф и благодарност за коректните отговори Wink  bouquet

жокерче - Мастер от Варна е обучавала въпосната дама, която е и астролог и според която нямаш и не можеш да работиш с рейки ако не знаеш за рейки бележките  и свещника  Thinking

# 141
Мисля, че това е граница на мисълта, Рейки е енергия и не е ограничаване. Обясни по-подробно нещо за самите техники, може просто названията да са различни. Има така наречения седмосвещник, който балансира енергиите.

# 142
Това ми наподобява на нетрадиционните Рейки-техники, съчетани с Уика-елементи на Пензак  Wink
Върху свещ със съответен цвят в зависимост от това, което желаеш да проявиш, се издълбават Рейки символи отгоре надолу и ги зареждаш с Рейки
А за бележките - пишеш ги по Новолуние и им даваш Рейки до Пълнолуние, след което се изгарят. От Пълнолуние пишеш бележки с нещата, които искаш да се разделиш в живота си.
Не знам дали това са имали пред вид познатите ти, makenalei.

# 143
и мен ме навя към това, за което пише Пензак, още повече че повечето  техники,които той описва са ми познати и ги ползва, но не н е ни рейки кутия, ни нищо познато и описано в книгите, въпросната дама, дори казала, че техниките не са описани, понеже рейки не се учи по книга
не съм била там, а тя не е описала как се работи, все пак е било неформален разговор а не семинар, та това със сигурност не е Усуи риохьо рейки, интересно ми е какво е
и аз правя мешавица от стилове като си работя, но когао иде реч за Усиу рейки...пояснявам кое о де го вмъквам
та Мастер Юлия от Варна е дала тези техники, ако имате идея коя е или сте учили при нея, моля светнете ме
за свещника  Praynig

# 144
мен ме изненадва ...категоричността на твърденията и не ме предразполага особено към доверие... ooooh!

# 145
сега откривам темата, затова ще мина с баналното запис. отивам да чета назад  Hug

# 146
Момичета, да ви питам - сигурно и други са задавали същия въпрос назад в темите. Нищо не знам за Рейки, прочетох това, което е написано в посочения на първа страница сайт. След като се ползва учител -Мастер, ако искам да науча повече за Рейки и да го прилагам, кое е по-добре - да чета книги по темата, или да си търся учител?

# 147
моето лично мнение е, че без учител няма как да стане въвеждането ти в рейки. освен това е много важно личното отношение и въздействие на Мастера. след това вече можеш да четеш книги.

# 148
А според мен пък първо трябва да научиш повече за Рейки като потърсиш сериозна информация и попрочетеш няколко книжки  Wink
А не да се чудиш Рейки яде ли се, пие ли се или се реже с нож  Joy Или да мислиш, че "рейките" се използват в икебана-композии и са вид клонки Joy
След това да решиш нуждаеш ли се от Рейки, привлича ли те и т.н. При мен това си беше цял процес, който продължи няколко месеца и имаше своите върхове и спадове, преминаване през различни етапи, разговори, търсене на Мастер и т.н.
По едно време бях решила, че Рейки не ми трябва, че и така съм ОК.
Докато една сутрин не се събудих с решението, че искам Рейки! И то възможно най-скоро! Както и стана  Grinning
Сигурно по време на съня Висшият ми Аз ми е дал решението, а може би инстинктивно съм чакала най-подходящия момент...
Едва ли бих могла да намеря по-подходящ от 2 дни преди лятното слънцестоене, когато енергията е в своя пик   Grinning

Успех ти желая, Миринда bouquet

Пътя трябва всеки сам да си измине  Hug

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 20:09 от mijjjka

# 149
Момичета, да ви питам - сигурно и други са задавали същия въпрос назад в темите. Нищо не знам за Рейки, прочетох това, което е написано в посочения на първа страница сайт. След като се ползва учител -Мастер, ако искам да науча повече за Рейки и да го прилагам, кое е по-добре - да чета книги по темата, или да си търся учител?

Според мен нещата са свързани, но е важно какво усеща като потребност самия човек. Слушайте себе си е най-точния отговор  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт