ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 392
  • 728
  •   1
Отговори
# 75
Герганчето, вие сте в противоположна посока - на юг. Навремето Арапя беше страхотен плаж, а и сега чувам добри отзиви за Нестинарка, ще разказваш после.

Ооо след морето всички ще имаме много за разказване и показване  Laughing

# 76
Здравете и от нас  Heart Eyes
Благодарности за новата тема и полезните линкове  Hug
Ние вече сме по- добре, имат малко сополки още, но кашлицата вече е излекувана. Лекарката ни беше предписала Стодал сиропче и съм много доволна от него.
Вчера решихме да се поразходим и както грееше слънце изведнъж заваля, добре че имаше къде да се скрием - час и половина валя като из ведро Shocked ... та да не ви казвам каква разходка си направихме.
Да ви питам пускате ли климатиците вече. Вкъщи вече температурите се покачват, а на децата им е доста топло. Иван го слагам да спи по тънко боди с дълъг ръкав и бермуди, без чорапки и покривам с тънко одеалце, но той много рита и постоянно се отвива. Димана е по зиморничава и не се отвива. Бяхме отворили тази нощ малкото прозорче в нашата стая, но пък мен ме заболя гърлото.
Ние на море няма да ходим, категорично мъжа ми ме отряза - децата били много малки защо и тях да ги мъчим  Naughty Ще ги водим само на минерален плаж в с. Белчин
Времето ми свърши

# 77
  • Mediterraneo
Климатик ще избягвам да пускам през лятото. В момента Т вкъщи е 26 градуса, нощем отдавна спим на отворен прозорец, тогава пада до 23-24  Crazy Бебето по цял ден и през нощта е само по боди и босо. Не забелязвам да се поти, явно така й е добре.

# 78
Сънрайз, ако стигнем до Рибарица ще ти се обадя, че го мислим като вариант.

За почивка си мисля за някой планински курорт...може би Велинград (а защо не и Рибарица  Wink  )

Към Рибарица съм със специални емоции, защото баба ми е родом от там Simple Smile Може да намерим някое спокойно хотелче за 2-3 дни.

Са ще ни карате и ние да дойдем на Рибарица!  

хубавото е, че сватбата ще е в Троянско, та накрая може и ние да сме в Рибарица  Laughing

И на мен ми се ходи на планина, аз пък се чудя за Шпково, което пак е близо до Рибарица  Mr. Green

Ее, супер!  Hug  Всички пътища водят до Рибарица!  Grinning  Айде, добре сте дошли! Ще се радвам да се видим с който от вас дойде.  Hug  
   Тук има много хотели, голям избор е. Гледам Редчето е сложила линк към един доста приятен хотел. Харесва ми интериора, чисто и модерно е. Не го знам него, но явно си заслужава.  Peace  
  Ето линк за още хотели в Рибарица:
http://ribarica.hoteli-bg.org/

Най-новият хотел в Рибарица е Спа хотел Планината. Не съм ходила там, но казват, че било хубаво. Гледам в сайта им даже имали забавачка за децата. В уикендите вечерта има диско, а също и един наш приятел пее там. Но храната не била добра. Ето линк към хотела:
http://www.planinata-bg.com/
  Иначе ресторантчета и приятни места в Рибарица - много...

Олемале, наистина и в Шипково е хубаво! А и е на около 30 минути път с кола до Рибарица.  Wink

Леле, това бебе как пуши само. Ужас!  Shocked Имам едни приятели, които ходят в Индонезия от време на време. Пушат индонезийски цигари - много са силни и ароматизирани, миришат на карамфил и други подправки. Аз пък никога не съм пушила и не мога да понасям цигарен дим...  Редче, и аз прочетох, че 25% от индонезийчетата между 3 и 15 г. възраст пушат. Местните производители на цигари спонсорирали много обществени събития, включително и образование и спорт.  Crazy

Hug

# 79
Моля  Praynig излекувалите мами хремата да споделят лек за бебетата, че .....#Crazy
Стеримар, аспиратори, клечки за уши, фитилчета, физиологичен разтвор, адреналинови капки.....нищо не помага.
Вече започнахме втора седмица със сополки, а иначе ни температура, ни гърлото й е червено, само тия сополки...и те не непрекъснато, ама ....
Вече чак се замислям дали да не я захраня и аз с чесън като Вироглавка, та може и да минат пък знам ли newsm78 hahaha

За море заглеждам Дюни - похвалиха ми го за семейна почивка AI и то от ранга на Турските курорти.....ние сме им фенове..... Blush
Балкан също задължително, сега това хотелче дето Редчето го пусна така ми легна на сърцето Heart Eyes

# 80
Моля  Praynig излекувалите мами хремата да споделят лек за бебетата, че .....#Crazy

Ами при нас пръскане със Стеримар, изсмукване на сополите с аспиратор, поне два пъти на ден и пак пръскане със Стеримар, това помогна за хремата, а за кашлицата аз давах Проспан, това изписаха. Четох, че някои са давали Стодал - той е хомеопатичен и са доволни от него.  Peace

И аз съм хвърлила око на Дюни, но ще остане за догодина, тази година вече резервирах за Обзор. leta5, вие къде в Турция сте ходили, на мен там все хотели с басейни са ми хвалили, а аз държа на хубав плаж, с пясък и без камъни по дъното, а разбрах, че на много малко места в Турция има такива плажове, повечето били с пръст с тревичка и водата много солена, което според мен не става за малки деца. Затова си предпочитам нашето море. Другото, което са ми казвали, че липсва свинско в ол инклузива, така ли е?  newsm78

Ще взема да навия и аз мъжа ми да отскочим до Рибарица, признавам си, не съм ходила, но една приятелка беше миналото лято и каза, че е страхотно, гледах и снимки, много красиво е наистина. Ние ходим в Смолян на гости на свекърва ми и стоим докато отминат жегите в Пловдив.

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 16:17 от little rabit

# 81
  • София
Здравейте, мами!
Да се оплача - днес съм зле с настроението. Ана е в още по-ужасно настроение и от мен и май това е причината. Сутринта се събуди с усмивка, но от обяд е едно пищене, не плач, а направо пищене. Нося я, гушкам я, нищо не помага. Няма температура или други видими причини....не знам. Чак сега успях да я успокоя в кенгурото и заспа, но до кога ли. А аз настинала ли съм, не знам, но цялата съм се схванала и главата ме боли, ужас направо. Ох оплаках се хубаво.
За морето сега засега ще ходим, ако не се променят плановете в последния момент и то след 3 седмици. Честно да си кажа ходи ми се, с бебе без бебе, имам нужда да сменя обстановката за малко. Притеснявам се как ще мине всичко. Ще пътуваме и със самолет, а освен това ще ходим с мойта сестра, на мъжо сестрата и свеки, та така написано започвам да се разколебавам. Още повече, че свеки е в период на създаване на напрежение и то голямо. По-вероятно е леко да лудна, отколкото да си почина, но ако не отидем сега, няма да ни огрее в скоро време. Мъжът ми започна нова работа с уговорката, че ще почива точно тази седмица и следващата почивка не се знае кога ще е. А и миналата година не ходихме никъде....А на планина ходим при мама и тати поне по веднъж в месеца и тази събота и неделя ходихме. Ще видим, най-много да си останем в София, поне ще си починем от свеки.
Навън как духааа, май ще ми отнесе петуниите, ама няма как и прахосмукачката съм зарязала на средата на стаята, и прането е още в пералнята, а няма как да мръдна даже. Пък и на вас ви досадих с мойте оплаквания...Хайде да ви оставям, лек и усмихнат ден пожелавам на всички!

# 82
Eee купих на Дияна шумкаща книжка за утрешния празник (взаимствах идеята мисля от Редче  Embarassed ) обаче в магазина нямаше как да я отворим, сега я отворих, ми тя въобще не шушка  Sad Да му се не види, 20лв. се изръсих пък хич не съм доволна...уж е на Фишър прайс... племенничката имаше едни книжнки, ми то между плата имаше найлони и шушкаха много, имаха и гумени ръбове за дъвчене, тая нищо няма  Crossing Arms Ама нали бързах че оставих детето на мама и аз затичах за нула време до един магазин  Twisted Evil

# 83
Вие къде в Турция сте ходили, на мен там все хотели сбасейни са ми хвалили, а аз държа на хубав плаж, с пясък и без камъни по дъното, а разбрах, че на много малко места в Турция има такима плажове, повечето били с пръст с тревичка и водата много солена, което според мен не става за малки деца. Другото, което са ми казвали, че липсва свинско в ол инклузива, така ли е?  newsm78
Ами то морето им е такова....много солено.
Плажовете повечето са изкуствено правени,  със ситни камъчета, и да наистина във водата има камъни, но аз съм доволна и на басейните........ но пък сервиза е .....един път....комшиите са известни с гостоприемството си и те карат да се почувстваш човек, а не като тук в БГ....все си им развалил рахата.....
Но тази година няма начин, с бебето не рискувам да ходя в Турция....или пък може септември една Гърция...ама има време ще видим как стоят нещата....
А иначе в Турция сме ходили на Кушадасъ, Анталия и Мармарис. За сега най ми е харесало в Анталия, но пък там е и най-задушно Laughing
За свинското - да така е, те свинско не ядат, но пък пилешкото и телешкото така е приготвено че не можеш да разбереш какво месо е  - аз понеже не обичам телешко и бяло месо....но там ям, много е крехко и ми харесва.
Заслужава си според мен, а цените са.....на нас ни е излизало по-евтино отколкото тук да идеш. И със самолет сме ходили /леко с авария... #Crazy, но няма проблеми/, и с кола, и с автобус... абе догодина не знам дали ще успеем, че тя ще е малка още, но следващата със сигурност - трябва да пробваме Бодрум, Чешме...и още други непокорени места Crazy
Само за сверка баткото го заведохме  на море  в БГ на 5 месеца, а в Турция на 4 годинки..... Peace

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 16:42 от leta5

# 84
little rabit аз ти препоръчвам Алания(на 90км Анталия - плажа беше пясъчен, в хотела ни сервираха и свинско(1-2 пъти само, де) - хотел Beach club Doganay. Но там е много топло и е подходящо да се отиде  в края на септември най - рано Mr. Green Аз съм замилила една Турция догодина. Ето и доказателствен материал Wink

http://petrunovaz.snimka.bg/sea/meden-mesec.506178

# 85
Лета, аз счуквам чесън и го оставям близо до болника.... и така до пълна победа  Mr. Green, всяка нощ. Както стана ясно това лечение не минава без инциденти  Grinning. Страничният ефект - спалнята мирише на автобус Хасково-Димитровград в неделя ...  Blush Ама помага (или поне при нас помага). От време на време слагам съдчето под носа на беба и тя зарязва всякаква дейност и души като кученце  Grinning.

Нали вчера я наколадих, че не се обръща... И днес я гледам на повивалника се върти като шило, но само там - може би защо е по-твърдичко. Сетих се, че роднини й бяха подарили килимче под формата на розов плюшен заек (нали знаете по анимациите като мине валяк върху героите какви стават - те такъв е килима  Mr. Green)... Бях го прибрала, защото ми дойде в повече. Обаче днес го извадих и застелих на паркета и оставих беба отгоре и ...
О, чудо - тя се върти!!!!  Shocked  Mr. Green
Засега само от гръб на корем се обръща и не се сеща да си извади ръката, но и това е достатъчно - мама й е доволна.... Да видим колко време ще й трае ентусиазма...

Герганчето, нашето книжле е бертони май  newsm78 .... и беше по-евтино...

В Турция сме ходили само на един остров под Александрополис (островът е турски само от средата на миналия век  Laughing) - Гьокчеада. Там има идеални условия за кайта на таткото и е доволно диво, за да ми хареса... Наложи се аз да проговоря турски  Laughing, щото там друг език не се владее - ама къде с ръкомахане, къде с посочване и рисунки - разбираме с хората...

Не мога да разбера - ще вали ли няма ли - седя и го чакам това време да вземе решение, та и ние да решим какво да правим ...

# 86
Здравейте!Влизам набързо да се отчета и оплача, а по обсъжданите теми ще се включа малко по-късно...Бяхме на ДК, биха ни Пентаксима за трети път, но бебо даже и не разбра  Rolling Eyes  Качил е 400 гр и 2см. Вече е 8200 и 68см. Сега е супер кисел, едвам го нахраних и се ориентираме към заспиване като гледам  ooooh!
Понеже Ицо има едно петънце на едната бузка с размер колкото стотинка , попитах педи какво е. Тя само метна един поглед и каза Атопичен дерматит  Sad Спираш да ядеш сумати работи ( изреди почти всичко освен картофи и ориз при положение, че искам да го кърмя ) и каза да му давам като добавка НАН НА. Изписа му и кремче Елоком,ама нали е кортикостероиден и сега ме е страх да го намажа...изчетох сумати неща из форумите и вече ми е съмсем пълна обърквацията...Ако мина на тази строга диета незнам дали съвсем няма да ми изчезне кърмата, а и отдруга страна не съм убедена, че ще издържа дълго, а вкъщи се хапват предимно млечни продукти ( което тя категорично ми забрани )  Sick
Знам, че има и други дечица с такива проблеми в темата. Ще помоля да кажете какво правите, с какво мажете и от какво има ефект, водихте ли бебетата някъде при специалист, пазите ли строга диета...
Извинявам се за объркания пост, но много съм ошашкана, толкова много информация и толкова много мнения и все различни.
 И още нещо ми е странно -  като ям предимно млечни храни, това петънце , което там от около месец вече, не трябваше ли да се разпространи...то си стои все едно и също и само на бузката  newsm78

# 87
Момичета, не съм чела нищо още от предната тема, за което се извинявам предварително  Peace Исках само да пиша по така актуалната за мен и за някои от вас тема за ваксината Синфлорикс. Знам,че доста от вас изчакаха да влязат в сила безплатните ваксинации за Пентаксими в това число и за Синфлорикс, но аз си ваксинирах Боби още от март месец съз закупен Пентаксим и през април месец, когато не се намираха вече по аптеките. Третият прием вече ни беше безплатен, но за Синфлорикса педиатърката ни настоява да платим. Твърди,че си има бройка и до края на годината трябва да има парите за нея. Аз си взех обратно парите засега и съм на стендбай както се казва, но и аз не знам какво изчаквам Rolling Eyes Знам,че водихте дискусия отнсоно това,че не трябва да се плаща според новото постановление на МЗ, но то всъщност дали е такова в юридическия смисъл или си е просто едно съобщение, което не е стигнало до повечето педиатри или което умишлено някои РИОКОЗ но довеждат до знанието на личните лекари, не знам...Интересува ме, имали такива в моето положение, на които този месец им се е наложило да си закупят Синфлорикса заради прословуата наредба,че за януарчетата не важи безплатната ваксинация за пневмокок. Аз писах до Министерството на Здравеопазването за моя случай но още не съм получила отговор...Вероятно болшинството от вас отново са изчакалаи с ваксинацията, докато не са ви дали изрично зелен сигнал,че ще ви бият безплатно...
Другата тема, която исках да дискутирам с вас или по-скоро с тези от вас, които и по-големи дечица,е: как ще отбележите Деня на детето утре -ще отбележите ли 1 юни по специален начин с вашите деца, ще ги водите ли някъде, ще им подарите ли нещо? Храня мили спомени от празника по соц време и безплатните забавления в парковете за всички деца...освен това имам и рожден ден на тази дата    Blush Flutter Аз засега открих само тази комерсиална обява за  The Mall: http://themall.bg/bg/news/view/14/sedmica_na_deteto_v_the_mall/, но не откривам че кой знае какво ще се случва в София на този ден или дори през идния уикенд...или греша? Wink
Иначе положението вкъщи е трагично- и двете деца са болни с вирус, малката от градината зарази бебока и сега и двамата ми се влачат със сополи, кашлица и секретиращи очи + Т. Малкият е направил бронхиолит според педиатърката и ни пусна кръвна картина, а каката май пак е за УНГ и този път смятам да се навия да я вадим тази трета сливица вече  Tired Cry А на мен ми откриха стафилококи в носа и личният ми лекар заяви,че са кажи речи нелечими, особено пък сега както кърмя..Нощите продължават все така да са безсънни с по 2-3 хранения и мрънкания.... Така,че не знам какво празнуваме ще бъде за нас, но живи и здрави, може и по-натам да отбележа, че вече видимо и осезаемо чуквам трийсетака... Hug

# 88
Zuzu_82 наистина този плаж изглежда добре, а вие сте много готини!

tedddy, не се тревожи атопичният дерматит в повечето случаи се израства, баткото ми беше със зачервени бузки до 6-я месец, а и Светозар съвсем доскоро, аз редовно мажа с Нахткерцен балсам на д-р Тайс, внимавай с кортизоновите мазила, педиатрите имат навика да ги изписват с лека, но кожата се пристрастява към тях и проблемът само се задълбочава.  Peace

но за Синфлорикса педиатърката ни настоява да платим. Твърди,че си има бройка и до края на годината трябва да има парите за нея. Аз си взех обратно парите засега и съм на стендбай както се казва, но и аз не знам какво изчаквам Rolling Eyes Знам,че водихте дискусия отнсоно това,че не трябва да се плаща според новото постановление на МЗ, но то всъщност дали е такова в юридическия смисъл или си е просто едно съобщение, което не е стигнало до повечето педиатри или което умишлено някои РИОКОЗ но довеждат до знанието на личните лекари, не знам...Интересува ме, имали такива в моето положение, на които този месец им се е наложило да си закупят Синфлорикса заради прословуата наредба,че за януарчетата не важи безплатната ваксинация за пневмокок.

Казвам само личното си мнение, имаше и други майки, на които педиатрите са казали, че не им се полага Синфлорикс. Явно повечето си карат по старите наредби от РИОКОЗ, която май само във Варна е актуализирана, на много места педиатрите си спазват инструкциите, че Синфлорикс се слага на децата, родени от февруари нататък, което въобще не ме учудва, ако се разправяш, може и да ги накараш да сложат безплатна ваксина на детето ти, аз лично на моето предпочитам точно тази ваксина да не я слагам и мен ме устройва идеално, че педиатрите си карат по старите указания, явно на много места въобще не са получили новите, както предположих още в самото начало. Това че МЗ са го написали на сайта си в меню Новини, нищо не значи, аз лично не познавам доктор, който да чете новините на сайта на МЗ, ако няма писмени указания до педиатрите по градове, едва ли ще се натискат да слагат ваксини на всички, при положение, че явно нямат достатъчно бройки.  Peace
Иначе го пише и на сайта на РИОКОЗ Пазарджик: http://www.riokozpz.net/news.php?item.153.2 Моята педиатърка не беше напълно наясно и аз предпочетох въобще да не я питам и да не настоявам, тъй като не държа на тази ваксина.  Peace
Mis-Demeanor бързо оздравяване на всички ви, наистина е много гадно, ние така всички бяхме болни почти 2 седмици.

Относно подаръците за първи юни, освен дрешки, ще получат и играчки и двамата.

Последна редакция: пн, 31 май 2010, 18:51 от little rabit

# 89
  • София
Герганче, книжката е подобна на тази.
Вироглавка, вашата такава ли е?
Зузу, страхотни снимки!  Hug

На Фил му е значително по-добре нослето! Направо не смея да се похваля!  Praynig Peace

По колко пъти пръскате физ. разтвор или морска вода на бебоците? Аз пръскам почти всеки час. Дали не е много?

Общи условия

Активация на акаунт