ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 414
  • 728
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте.
Днес бяхме на контролен преглед, всичко е наред.
Герганчето, в Мездра водим детето на преглед, тук й е педиатърката, само веднъж я заведох до Враца при д-р Цветков, дето има кабинет на Благоев, да чуем и друго мнение, понеже все си мисля че ако я бяха пратили на снимка веднага можеше и да не се стигне до плевмония, но при нея явно са били много замаскирани нещата, нито температура имаше, беше си веселка и явно и докторката се е заблудила. При нас в стаята имаше 2 деца, които видимо бяха по зле и с температура, а пък едното беше с бронхиолит, другото с бронхит и съответно по-малко системи им вливаха. Но иначе в общи линии съм доволна от педиатърката.
Mischievous браво че няма да слагате каиши.
Бръмби и моето майчинство на половината април го преведоха средата на май и дори вече имам и майчинство за май.
Какво подлагате под бебчетата, когато ги оставяте без памперс? Аз съм купила гащички и мисля поне през деня, когато сме в къщи да я оставям по тях. Иначе тя редовно пишка като й сменям памперса.

# 511
Благодаря ви, момичета. Значи има шанс.. за тая година евентуално да се уредим и ние. Като гледам май всичко зависи от това кога счетоводителите са ни внесли документите. Моята като знам каква е... за 30 години трудов стаж аз съм и първата бременна. newsm78

# 512
# 513
Като гледам май всичко зависи от това кога счетоводителите са ни внесли документите. Моята като знам каква е... за 30 години трудов стаж аз съм и първата бременна. newsm78

Ти пък нашата ако знаеш каква е.........Подобна е на твоята......Не се коси, ще забогатееш наведнъж.....

Момичета, как сте?????

Самчо днес прави бойкот на спането, да видим опит №3 до какво ще доведе.......Иначе - Човекът се храни добре, всичко, което съм му сложила в устата е добре изядено. Днес му дадох малко грах от нашата манджа - най-добрите и хубавите зърна,леко сплескани от мен с пръстите. И в тази връзка да си кажа......Нашата кака искаше едно време да ми прави проблеми с яденето.......Нищо не ядеше, само мляко от шишето приемаше....И тогава някой ми каза да и давам с ръка яденето, а не с лъжица........И...детето прояде.....Бабината вилица била най-добра - така се оказа за нас в един момент......Та който иска - да опита.

Облечен е само по едно боди, така и спи...Голяма жега, голямо чудо, добре,че е климатика......Вечер врати и прозорци се отварят широко и не се диша пак....Сега се е смрачило нещо, иска да вали, та да видим до какво ще доведе това......

Нашия сутрешен памперс е почти сух........Вчера явно реакция от кашата, но акото бе едно гъстичко.......При нас какво се получи - захраних и Човекът започна да ака по-често.......Давам и зеленчуци, и оризова каша......

Тани, искам и аз домашен лимон........

Сиси, какви са тези болести, я без такива......

Mischievous дано няма проблеми и да няма каишки детенце.....

На ваксинираните деца - безпроблемно да е всичко! Иве, повече никакви проблеми.....За натуралната нямам никакво време......Но един ден като се сдобия с такова - ще питам.

Щях да пиша още, ама.........От днес вече съм  с пълен комплект деца в къщи - стой та гледай......Да идва юли месец,че да ходим при мама за да си почина малко.......

Прохладен ден, момичета и бебенца!

Тарти, запазвам си правото да ги видя Госпожиците на живо.....Чакай ме след 2-3 седмици на Петия......

Илиндичка, благодаря Hug за гласа за Сами, ама май трябва корекция.......Който желае и иска да даде глас за Сами, моля - http://www.facebook.com/photo.php?pid=4961482&id=242111646458#!/rdsjvl?v=wall&story_fbid=116328348412545

# 514
Радвам се, че мога да бъда полезна на някого Hug

sisi1974 , има пелени за еднократна употреба в различни размери......с момиченцата е ясно, но на момченцата и с такива пелени не им пречи да опикаят света Crossing Arms

Извинявам се, чета на посоки и пиша ужасно, но времето ми е кът Mr. Green

# 515
Ей момичета спирка нямате докато ви изчетох и Никола ще вземе да се събуди.
Buritu мерси за пожеланията, и аз имам идея да ходим до Гърция през септември, ама тази истерия с паспортите се чудя на малкия кога ще отида да извадя.

Дани 77 как е адаша? Нямаш никаква грижа за кръсницата колко му е ......
За свекър ти....и при моите коментара е излишен.

Тани много са ти каза ли, че не е от недохранване но моя Никола почна да ака всеки ден след като заместих едното кърмене с АМ. И той имаше два , три пъти в които небеше акал 8 дни.

Sisi 1974 , важното е че навреме сте хванали плевмонията.

Dale4na при последният ми дълъг полет от Москва до Пекин, пред мен имаше бебе и зад мен пак бебе. Едното спа през цялото време, другото горкото плака. Стисикам палци при вас за е спането... Hug

Аз захраних Никола с картоф на Хип /по скоро е туткал/ но гена при нас си каза думата , баща му без картофи не масата не сяда. А след като въведох, морков , тиква, ябълка, круша , слива, пъщарнак днес дадох тиквичка с картоф /егати гадоста/

Хайде хубава и прохладна вечер , а аз да сръбна едно кафенце докато моето Любовче Разкошче спи... Hug

# 516
  • София
За паспортите да кажа. Ние правихме на Ана преди две, три седмици. Хората ни гледаха странно, но ние малко нахално влязохме с количката и всичко стана за има няма половин час. Всички ни се радваха и нямаше никакви проблеми. Бебетата са с предимство.

# 517
Ех, че хубав дъжд се изваля buria със светкавици и всички екстри както си трябва. Беба така хубаво поспа, да можех и аз... Сега е в прекрасно настроение, наспана Heart Eyes Уааау, ама то продължава, истинска буря, суууупер!!!

Катинче, мерси и аз за обясненията. Значи съм на прав път, започнах и аз вчера с оризова каша, уцелила съм. Абе въртеше ми се из главата, че бях чела нещо точно за оризовата каша ама не бях сигурна.

Айде, момичета, приятен дъжд Heart Eyes

# 518
  • София
Оооо, страхотна буря! Така обичам да вали и то с всички екстри и гръмотевици и светкавици, тътени и мъгла от пороен дъжд!!! Чудно! Ние живеем в една кула (в ателие сме) и гледката, като има буря е невероятна! Седнах с бебка като на кино да гледам на вън:) При нас, като отмина бурята и бебка като ревна - брех изненадах се какво й има, защото беше яла скоро, следобяда спахме 2 часа... ами не - оказа се че страшно й се спи пак! Явно времето силно влияе наистина! Поспа близо час, но сега я поразсъних, че трябва да се къпем, а и да се види с татко си все пак Simple Smile

Сега съм отворила на всякъде и влиза една чудесна прохлада!

И аз се чудех как да я оставям повечко време голичка. Даже мислех да купим от тези пелените-чаршафчета за повиване, но таткото си каза тежката дума, че и без това ползваме еднократни пелени и замърсяваме с тях много, ами сега и еднократни чаршафчета - съвсем сме щели да станем вредители  Crazy И сега е голичка за по-дълго само след баня, но ще измисля нещо подходящо за опишкване:)

ИвеHug Да се оправя бързо Дарето! Много ми е жал така с тези ваксини... не мога да преценя как е по-зле с тях или без тях... уф!

И все забравям да пиша по темата с недохранването във връзка с неакането и плача на цицата - точно същата педиатърката при която съм сега е лекар и на моята кръщелница. Като беше на 3 месеца и влезе явно в кърмаческа стачка (но аз тогава хал хабер си нямах от подобни неща) и педито беше казала на майка й, че това е защото няма достатъчно кърма! Бързо да дава АМ. И така спря да кърми Sad Сега не искам още да й казвам моето прдеположение, че едва ли изведнъж й е спряла кърмата... Това поведение с рева на цицата - ние колко пъти минахме през него?!?! Да съм спряла 100 пъти досега да кърмя... Също за акането - бебка от поне месец ака през няколко дни. Стигала е до 4-5. А наддава доста! Но си събира-събира нашта и после хоп - пуска бомбичка Simple Smile Въобще - нашите лекари никак не са запознати с "проблемите" свързани с кърменето явно...

# 519
  • Madrid
Уики,така е положението с педиатрите,куриози колкото искаш.Просто старата школа е била такава,едно време са бързали на работа да се връщат,с антибиотиците подобно-по-бързо да се оправя детето и майката на работа.Но мисля,че лека полека се променят нещата към добро.Когато родих Сами ,никой не беше чувал за късно захранване и не даване на водичка,как не ме линчуваха-не знам,а за късното кърмене,по-добре да не споделям какви мнения отнесох  Shocked
Страхотно пресъздаде обстановката от бурята... Heart Eyes

Тарти,ягодките са за пристрастяване,спор няма,но и преди съм ти писала,че каката е голяма чаровница,много закачлива усмивка!

Мамче,не те разбрах за корекцията,ако искаш,драсни ми едно съобщение във Фейса,за да коригирам... Hug

Далечна,със Сами имам опит с пътуванията-понякога спеше непробудно,друг път си помрънкваше,но няма страшно! Wink

# 520
Днес направихме преглед и при д-р Хазбун, ами коренно различно отношение, обяснение подробно, кое, какво, което при Янакиев беше мъгла от където и да погледнеш, да вметна че д-р Хазбун постави диагнозата дисплазия, когато малката беше на месец и половина.
В общи линии, подобрението е много голямо, на лявото краче от 60 градуса, сега са 68, а на дясното от 53, сега са 64, трябва още месец и половина  да носи орто гащите за доизравняване на разликата в градусите.
Даде ни и ехографските снимки на ставите, обясни че е хубаво да я слагаме по корем по- често, да не ползваме прохидилки, бънджита и да я оставим сама да проходи без никакъв натиск от наша страна.
В общи линии ни успокои, че всичко и е наред!
Понеже вчера си изкарах ъкъла с Янакиев, не мога да не се изкажа и за него, неговия професионализъм или по- скоро непукизъм и печалбарство, за съжаление на гърба на децата и родителите.
Прегледа мина така, погледна с ехографа ставите и заключи,- „трябва да носи стремената на Павлик, по принцип нищо няма да и стане ако не ги носи, просто
ще е като булшинството българи от старато поколение, което има проблеми със ставите, аз пари не печеля от слагането на тези стремена, вие си преценете и ако решите елате еди си кога”, как ви звучи?
Поне сега не се чудя защо толкова много хора из нета го обявяват като комерсиален, точно такъв е за мен след тази случка.
Преди 5 години като водих синът ми при Янакиев правеше ехографска снимка на ставите с описание без да е имал проблем , а сега без никакъв документ за Белослава просто назначи стремената, ами несериозно ми се вижда, нали пак трябва да се върнем за преглед след време, нали ще трябва да търси някаква разлика в резултата, къде ще я види, ясно е  че няма да си  спомни точно на това дете какво му е имало?!?.....явно по- важното са парите от самия преглед, а не точно какво става с детето, що пък да не поседи 3 месеца с каиши, то така или иначе няма да навреди.
В общи линии това е, всеки може да си направи за себе си изводи, аз просто съжалявам, че си докарах толкова негативни емоции.

Много дълъг стана поста, но ми се щеше да споделя.
Връщам се да ви чета.

# 521
  • Шумен
Къде е тази буря buria я пращайте и към Шумен малко дъжд,че в тая жега се умира .
Искам да се похваля на Гого му изби първото зъбче днес!Не разбрах как е поникнало пъхнах си пръста да му разтрия венците и нещо ме одра много се изненадах .Дано така безпроблемно да ни изникнат всичките !
Аз също мисля да захранвам с оризова каша ,но след ваксината в четвъртък е последната .А и другата седмица ще стане на  5 месеца -ще се почерпим  eat

# 522
И при нас още не е дошъл дъжда. Обичам лошото време през лятото, без бедствия, разбира се. А и на малката дъжда й действа много успокояващо.
Много сериозно подкарахте захранването, а ние се мотаем. Диляна не проявява никакъв интерес към нашата храна. Млякото определено я засища, дори в жегите го понамали, но вече си влиза пак в предишните количества.
Хм, за кърменето и неакането по седмица – много крайно ми се струва, за да е нормално. А това, че в същото време бебето качва кг – имам си някакво обяснение, но сигурно ще ме обвините  в ерес, ако го споделя. Peace
Mischievous, радвам се за малката. Hug
sisiyana, с избило зъбче почвайте направо с пържолите. Laughing
Лека нощ, момичета!

# 523
  • Стара Загора
Добро утро!
Дъжда сега дойде при нас - улиците са реки, гърми, трещи, святка се. Ама да се извалява, че после да излизаме.
Аз съм кукуряк от 6ч сутринта. Tired Ники яде, после пък на каката опашки да съм й вържела за яслата, ми то заспива ли се след това ? newsm78

След вчерашните ваксини снощи Никсъна вдига 37.7 Т, дадох Панадол, надявам се днес да няма нищо вече.

Айде хубав ден Hug

# 524
Ей поспаланки добро утро  newsm57
Моите мили дечица са будни днес от 5 часа, по принцип спят поне до 5:30.Вчера излезнахме на разходка в 6 и малко- е нямаше други като нас, та днес реших да си свърша домакинската работа първо.Те сега заспаха, а аз съм изчистила и две перални са на простора вече.Спи ми се и съм си направила едно огромно фрапе и се чудя какво вече да ровя в този интернет -нещо вече хич не ми  е интересен.
Вчера ходихме на преглед при Чавдаров и той предписа рехабилитация за Димана, но се зачудвам дали да я водим.Единственото което не правела за кориграната си вързаст е това, че когато е по корем ръчичките й са в юмручета. Вие какво ще кажете ?

Общи условия

Активация на акаунт