ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 388
  • 728
  •   1
Отговори
# 540
Не знам какво да правя с тези каши.Хумана ми става много течна, слагам 6 м.л в 90 мл вода. и пак е като вода.С лъжица не мога да я давам.Същото е и със Слънчо.Определено сте прави за сухото мляко, но то и на опаковките на Хумана не пише, че е адаптирано, пише, че е обезмаслено.Чудя се дали да не взема с грис и бурбонска ванилия, може да е малко по-гъста.Вие как мислите?

# 541
Гита, преди време като захранвах баткото му давах безмлечна оризова каша на Нестле, тя беше малко по- гъста, имам чувството че млечните са по редички.

# 542
Гитам нещо не правиш както трябва-аз давах банановата каша на Слънчо-на 150мл вода(пусната на 30 сек в микровълнова фурна) и 5 лъжички от каша Слънчо(банановата),водата я слагам постепенно като я бъркам-нормално гъста си става.
Иначе и на нас ни биха Синфлорикса днес(на 3 пъти ще ни го бият -5-ти ,6 и 7 месец).Някой да знае може ли да къпем бебка след тази ваксина? Иначе от ДК отчет от днес: Хриси е 7 кг,69см Grinning.
Засега не мога да се оплача каквото съм предложила на бебка яде,но първия ден дават 4-5 лъжички от пюрето-засега съм въвела-ябълка,тиква ,картоф,морков,а от днес сме на морков.Следват зеленчуци асорти и праскова-някъде по 4-5 дена и ги давам засега няма алергии и си хапва с охота-ама вчера като не искаше повече неси обръща главата настрани ами почна да бръмчи-та се поизцапахме точно на последната лъжица-и да плодовите пюрета по и харесват.
 Някой ме беше питал-дали не е рано за жълтъка -не не е-давам по половин жълтък смесен с пюре през ден(по -добре е към зеленчуковото пюре).
Като излязат нашите зеленчуци може и да и понаправя пюре.Днес давах сок от ябълка и морков(моркова е домашен).Ама това да купя плодове и зеленчуци и да ги правя е безсмислено(освен ако не са купени но домашни).Зеленчуковите пюрета са наистина голяма гадост и на вкус и на мирис,плодовите по ги бива.Картофеното пюре и го правих домашно,само 1 път и дадох картоф с извара(него го и опитах много гадно наистина).

# 543
  • Mediterraneo
Жълтък се препоръчва най- най- рано след шестия месец!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=308230.0

# 544
Ами за жълтъка не е точно така-май колкото педиатри толкова мнения.Днес ще и дам за 2-ри път(аз и давам през ден).Първият път си го изяде-досега проблем съм нямала с храната(даже не можа да се смачка хубаво и беше на леки буцици-начумери се ама си го изяде-аз го смесвам с няколко лъжички пюре-изяжда го и след това и давам другото количество пюре).Иначе Пюрето на обяд,кашата следобед,през другото време е на кърма-ами иска и си суче детето-ядем по 7 пъти(беше ги намалила на 6.Ама да е жива и здрава добре е наддала.А по повод пюретата и акането-педиатрите казват,че се оправя акането с пюретата и наистина е така-моята бебка сега ака всеки ден,даже понякога по 2 пъти на ден.Лек ден!

# 545
Обичанка, аз като съм ходила бяха 10 на месец или през 45 дни, колкото е направлението, не помня точно. Но от тогава са минали 4 г., може и да има някакви промени, ти все пак питай през колко време може да носиш направление, а ЛЛ е длъжен за бебе да ти дава направление  Peace Там има една рехабилитаторка, Невена се казва, аз съм я викала и в къщи да прави рехабилитации, платено разбира се. Като ми свършеха направленията, предпочитах да ги давам на някоя жена лично, отколкото на този, да не казвам какъв, дето казва че 7000 евро на човек за една седмица на море били страхотно евтина оферта  Shocked Та тази Невена е много добър специалист, ако искаш я потърси и попитай дали има възможност да се запишеш при нея. Тя едва ли ме помни, минали са 4 г., но ако искаш и кажи, че е правила рехабилитации на Йордан и Явор в Сухата река, тогава там живеехме, аз съм Даниела. Успех!

# 546
  • Madrid
Villy,отдавна не си писала,но ако четеш  Hug

Честит рожден ден на голямото ти момче,Христо!Да ти е жив и здрав,това е най-важно,другото се постига,трудно,ама не невъзможно!Как е Самуил?

Виола,това кога ще даваш жълтък си е твоя работа,но по половин такъв през ден е дажба за голямо дете.С педиатър ли си го обсъждала?

Гита,ами кашата,за която се чудиш съдържа глутен,а бебето ти няма шест месеца...

# 547
Напротив, на брошурата и в сайта съм проверила, пише, че е безглутенова.
http://www.humana.bg/neue_produkte/neue-produkte-gris-vanilia.html

Предишната ми каша беше ето такава и нищо не й имаше на Стефата.В смисъл не е получила алергия и пр.

http://www.humana.bg/neue_produkte/neue-produkte-pribiotik.html

Как може да казвате, че е с глутен, като на опаковката пишеше, че е без, нима са я превели погрешно. newsm78

Сравнила съм съставките и  противопоказанията и за двете каши, еднакви са.
В 90 мл вода слагам 5 мерилтелни лъжички /една отговаря на 4.3 грама/, като разбъркам отначало е гъсто, но след минута кашата се втечнява.Така ставаше и със Слънчо и с Хумана.

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 18:31 от gitadam

# 548
  • Madrid
Гитигам,пшеничния грис съдържа глутен.В поста ти спомена за каша от грис с бурбонска ванилия,това коментирах.След посочения линк от теб ,прочетох в съдържанието,че съдържа само оризови и царевични стърготини,които наистина нямат глутен.

# 549
  • на село
Абе, я ми кажете, на вашите деца отрази ли им се по някакъв начин синфлорикса?
Защото днес Симеон е кисел като лимон. Ама не мога да разбера дали е от тази ваксина, или от Пентаксима  newsm78
При всички положения обаче, тази вечер май няма да се спи...  Tired

# 550
Мерси на Илиндичка за пояснението, значи наистина е безглутенова.Хипп също имат такъв вид каша, но в нея май има глутен.Значи няма проблем да я давам.Възмутена съм от продавачкитех в Щъркела на бул.Свобода.Не стига, че им направих оборот за 15 лева, исках да погледна бодитата, дойде една продавачка и ми направи забележка, защо съм ги ровила.Да им плюя на бодитата, 7.90 едното, аз купих от др.магазин в крайна сметка, как може да се държат така с клиентите.Онзи ден пък купих от там крем Нивея бейби слънцезащитен.Общо взето магазина е скъп, рядко има клиенти, вместо да ги галят с перце, ги отблъскват.Магазинът ми е близо и в жегата не ми се обикаля за ам и пюрета, затова купувам от там, но се чудя дали дали не ходя по-далече, но където имат културно отношение към клиента.

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 19:19 от gitadam

# 551
Привет майчета! Hug

Рядко пиша,но иначе ви хвърлям по едно оЧо чат-пат

Виждам,че някои от вас са доста напред и вече захранват. И аз да кажа,че детето не бива да се насилва. С моите 3 деца опита ми е следния: Първото дете е родено в БГ и тогава живеехме при родителите на мъжа ми. Свекърва ми редовно тъпчеше сина ми с едни големи паници и той милия редовно повръщаше. Резултата: злоядо дете почти до 10г.възраст. Второто дете е родено в канада(това няма значение,де но имам предвид сме си го гледали без баби). След 6-я месец започнах да захранвам, но тя не беше много очарована и до годината изкара почти само на кърма + един вид каша и няколко плодови пюрета. Резултата: сега е на 5г и половина и детето има отличен апетит по всяко време.

Та затова и сега съм решила да захранвам след като навърши 6м. Иначе Ема има огромен интерес към нашата храна. Батко си и кака си ги гледа в устата като ядат нещо. Понякога й давам да оближе някое парче диня, круша или нещо друго и тя иска да ме излапа цялата. Grinning Но за сега си качва нормално.Кърмата й стига и мисля за ненужно да започвам с твърдите храни. Но всеки си има свои методи как да си гледа децата. Така,че успех на всички. Hug

Видях,че доста сте изписали за ваксините. И аз имах страхове, т.к слагат по 4 инжекции с една камара комбинирани ваксини в тях + аз й слагам и Хепатит Б, който тук не е от задължителните и стават много. Бебчето на едни наши приятели след ваксините за 4 м. се разболя от менингит и едва го спасиха.Загуби си и слуха милото, да не дава Господ. Докторите казват, че не е от ваксините, т.к тази менингококова бактерия била друга, а не такава като във ваксината, но знае ли човек и съмнението и страха остават да те мъчат.

На мен сестрата ми предложи ако искам да й ги слагам на няколко пъти и може би на 6-я месец така ще направя. Въпреки, че тогава пък трябва да треперя да не е с хрема или настинала по време на всичките слагания...Абе знам ли... Rolling Eyes

Иначе сме добре. Каката и баткото като излезнат във ваканция ще стане весело. Тук времето е едно гадно и дъждовно и си е студ. Докато чакаме лятото да дойде, то ще вземе да свърши. Rolling Eyes

Ами това е от нас.Ето ви малко снимчици на калпазаните. Лек ден  на всички и бъдете здрави.  Hug

http://family.webshots.com/photo/2117575150101110711mUFahZ

# 552
брей Гита, пък аз софийския штъркел много го харесвам.
тия бодита, штъркелските,  на мен ми траят по повече от дадената на етикета възраст и са все качествени, за мен си струват. Даже гледам, че са пуснали столче за хранене MAG England, което отговаря като характеристики на това на Чико, а е 100 лв. http://www.shtarkel.com/products/1269-stol-za-hranene-mag.html

Моето бебече си има силно наболи кучешки зъбчета и като суче ме хапе, не зная как ще се справям, защото започва осезателно да боли. Обяснявам ня свеки по телефона, а тя казва - "не може първо избиват предните, става като заек". Ама нашето явно е друга порода  Mr. Green

# 553
  • Madrid
Обяснявам ня свеки по телефона, а тя казва - "не може първо избиват предните, става като заек". Ама нашето явно е друга порода  Mr. Green

hahaha Ох,призова реплика!  Laughing

За хапането на мен със Сами това ми помогна:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=80240.0
 Simple Smile

Последна редакция: чт, 17 юни 2010, 00:09 от ilindi4ka

# 554
ilindi4ka, благодаря   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт