ЯНУАРЧЕ обръща се и гука, лято на вратата чука -7-

• 29 384
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
Иве, даже колкото е полезен жълтъкът, толкова и вреди....за какво му е на бебето такава порция холестерол?!Въвеждането на коприва например е хиляди пъти по-добре, както и цвеклото, но на по-късен етап и ако цвеклото е домашно, че е най-нитратния зеленчук, абе като цяло май всички кореноплодни трябва да се поставят под въпрос в това отношение Thinking

Бананът не се препоръчва в големи количества зарди хистамина, в малко количества е екстра, дори и като един от първите плодове на детето.

Мен ме е обхванала кулинарна треска. Заради Кико не ям краве продукти и си намерих овче мляко и си го заквасих Mr. Green Стана чудно и като се вдъхнових, викам си, сега и едно тесто ще замеся Laughing да направя малко хубаво впечатление, че иначе хич не се завъртам в кухнята Sunglasses

# 646
  • Чехия
Ей мамчета да ви пусна ли една малко странна рецепта?

Готвих нещо суперско тези дни, панирани цветове от бъз . Набрани се мият се, после трябва да изсъхнат, прави се тестенце като за паниране на кашкавал и се потапят в него, пържат се кратко до златисто .... става мммм.

# 647
Честито на днешните 5  месечинки  smile3525 newsm51И специално на детИто, на адашката   bouquet

renxy ,wicky,pochti_bezobidna вие сте само на кърма още нали...Не бързайте-да сме заедно де... Grinning ще избутаме до 6-ти месец.
Димка, аз се бях стресирала в началото като ми каза тая докторица-детето гладува.Ама това и бяха точните думи.Последващите дни се мъчих да и давам изцедена кърма от замразената.С лъжичка поема ,но я плюе,с чашка същата работа,от шише само си върти езика около биберона ,а млякото се стича от устата и все тая.Не е гладно детето и тва си е.Иначе има интерес към лъжичката и чашката(като ги поднасям към устата си я отваря  Laughing),но не може да стои седнала.Така че,ще почакам и ще гледам да не си изгуби интереса.
С изхождането се върнахме на старата схема-през ден.Само дето се бях притресла... TiredДнес от зор да не "стои гладна" , я кърмих в 6,8 и 10.И на края повърна милата, и то не малко... Confused Онзи ден пък я стресирах.Вечерта яде,сутринта в 6 не пожела,после в 9 пак не,аз я "натискам" на цицата-тя се сърди,щото не иска и се разрева  Cry .Ами стига вече-тоя лекар ,казал туй,онзи друго...Личната пък се ръси че трябва я захранвам щото щяла да направи анемия...сокове да съм давала...някакви листовки ми пробутва с млечни каши на Милупа...
Всяка майка си знае детето,и за добро или лошо си действа по усет.
Аз влязох за друго...ама какво се развихрих за това.По-късно ще пиша,че забравих  Whistling

# 648
Ей мамчета да ви пусна ли една малко странна рецепта?

Готвих нещо суперско тези дни, панирани цветове от бъз . Набрани се мият се, после трябва да изсъхнат, прави се тестенце като за паниране на кашкавал и се потапят в него, пържат се кратко до златисто .... става мммм.
Охооо, обожавам бъз. Дай по-подробно Praynig, как точно правиш панировката, в какво количество мазнина ги слагаш и т.н. И после като се изпържат ръсиш ли ги с нещо?
Ще я пробвам тази рецепта, още днес отивам да набера бъз Grinning.

Почти безобидна Hug!

# 649
  • Madrid
А пък елдата каква бомба от лесно усвоимо желязо е ... Wink
Сравнения има между усвоимост на желязо от кърма и животински продукти...

Иве,за билковите играчки ми стана интересно,като имаш възможност,сподели. Simple Smile

Почти безобидна,хубаво е,че се появи! Simple Smile

# 650
  • Чехия
 Laughing ilindi4ka Нещо на този принцип, само че пълно с нещо си. На Дари с листенца от роза, на каката с каквото има и задължително босилек, че тя малко е не-спяща и вечно вижда разни неща.... а босилека е магически за такива работи...  Хем е играчка, хем може да е го главичката.
http://www.dracek.cz/fotocache/bigorig/FP108.jpg
http://www.dracek.cz/fotocache/bigorig/FP027_N.jpg
http://www.dracek.cz/fotocache/bigorig/FP026_N.jpg
http://www.dracek.cz/fotocache/bigorig/FP028_N.jpg
И на ръка може да се съшият, да се напълнят с каквото прецениш, примерно лавандула. Иначе, ние обожаваме елда...и вчера си правихме.

_valkiria_ , тестото с две яйца, брашно малко сол, и вода или мляко, или бира както го обичате. С нищо не ги поръсвам после, може да ги пробваш сладки, но иначе стават за основно ястие, със салатка или таратор.

При нас пак е студ и Верето до сага плака, че иска по къс ръкав. Sad

# 651
olemale и Дияна ръмжи...много е смешна, но не винаги е сигнал за яд, често просто си тренира новите звуци  Laughing
dudeslavka с нетърпение очакваме новината в понеделник, нека стане както искаш... А и ти май беше секцио, не съм сигурна че толкова скорошна бременност би се отразила добре, все пак матката ти е срязана, едва ли е зарастнала за 4м. за да започне да расте за една нова бременност  Wink Вие май най рано сте се захранили от форума - на 3м. ли си започнала?!
renxy честита ви месечинка    bouquet

Ние правихме опит за захранване с тиква, средно успешен  Rolling Eyes Чудя се така като ми намаля кърмата с АМ ли да дохранвам всъщност или с пюренце?! Ако дохранвам с АМ, означава че ще сме на смесено хранене, а при него доколкото знам (въпреки че малко съм чела по този въпрос) се препоръчва по ранно захранване?
И другото дето много искам да питам - мъжа ми е купил млечна каша елда и круша  #Crazy Може ли да се дава, знам че казахте безмлечна, но къде всъщност е проблема, това "мляко" предполагам АМ, не би ли трябвало да е съобразено с възрастта на детето?  newsm78

# 652
  • Mediterraneo
Не мисля, че е проблем, че кашата е млечна. Само че е двукомпонентна и не е подходяща за захранване. Първо въведи поотделно двете неща или поне едното  Peace

Аз от известно време давам на бебето да смуче ябълка, череши, банан и моркови. Най- много е очарована от ябълката  Grinning Аз изчаквам със захранването, понеже детето трябва е да здраво, а моето прохърква с носле. Може да изчакам и ваксината на 29-ти и чак след това да давам вече "човешка храна"  Laughing Тъкмо ще е станала на 5 месеца и половина.

# 653
  • София
renxy - честита ви месечинка! Да е жива и здрава Антония и мноого щастлива!

ivalex - за тази "профилактика" освен всичко има и някакъв странен начин за взимане на урина, който така и неразбрах. Купих от аптеката едно нещо, което се слагало в пелените, обаче имаше противоречие кога се слага - през нощта или сутринта, а и няма опътване та съвсем не е ясна работата (а лекарката ни каза да си видим опътването)?! Много е неприятно на бебенце да се правят такива неща. Ми сега като сметнах - всеки месец има ваксина? Другия месец е противохепатитната и после 2 поредни месеца Синфлорикса - пфу!
А възглавничките-играчки - с билки са супер сладурски и идейни! Аз тъкмо мислех да й пълня чорапчета с лавандулов чай (за сега съм взела ароматизатор с лавандула, който представлява торбичка в която обаче има и етерично масло от лавандула и не съм сигурна дали не е противопокзано...)

Тани` - аз не бързам със захранването, ама бебка се е разбързала нещо! А и се притеснявам малко за тези жеги как ще се захранваме изобщо!

Герганчето - моя гинеколог ми беше обяснявал, че раната на матката зараства страшно бързо и това става най-здравото място на матката... затова се чудя къде е проблема в скорошно забременяване (иначе и аз знам, че до 2 години някъде е добре да се изчака).

Ето малко снимки и от нас, като първо са по-старичките:

http://january2010.snimka.bg/baby/danaya-na-wicky.466522.19276536

И разбира се имаме и ние бирени снимки:)

http://january2010.snimka.bg/baby/danaya-na-wicky.466522.19277893

Последвани от махмурлук:

http://january2010.snimka.bg/baby/danaya-na-wicky.466522.19277887

# 654
  • Mediterraneo
Уики, ако говориш за колекторчетата за урина, употребата им е съвсем проста. Уж  Laughing Лепи се на бебето и се чака да се изпишка. По- добре е да не се слага отгоре памперса, за да не изтече урината, а като видиш, че пишка, веднага да вземеш колектора.

# 655
wicky Даная е много красива....любима ми стана снимката с роклята на цветлета   bouquet

Не мисля, че е проблем, че кашата е млечна. Само че е двукомпонентна и не е подходяща за захранване. Първо въведи поотделно двете неща или поне едното  Peace

Благодаря   bouquet

ЕТО нови снимки и от нас
: http://january2010.snimka.bg/baby/diyana-na-gergancheto.470511.19278276

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 17:57 от Анонимен

# 656
Добър вечер!Имам един проблем, ама човек като няма глава на раменете си, се минава.И проблемът е, че купих нещо, което не трябваше.Онзи ден купих на Стефа блузка за лятото, с много хубава картинка, само че на нея има брокат, нещо, което не съобразих в първия момент, защото ми грабна окото в магазина.Днес я сложих и резултата беше налице, цялата беше лъскава, все едно ще ходи на дискотека.Лошото е, че си търка ръцете в блузката, а след това ги лапа.Сега ме е страх да я слагам повече тази блузка, заради броката.Вие правили ли сте такива изцепки при купуването на бебешките дрешки?Лека вечер Hug

# 657
  • София
Тарталета - имаш право, ще пробвам така! И на мен ми звучаха съмнителни другите прделожения!

Герганчето - мерси за комплимента! Вашата сладурана от сега се справя добре с четенето - браво! Много са добри тези снимки със списанието! Даже е тръгнала и да разлиства:)

Днес най-накрая подредих гардероба (няма да ви казвам от колко време беше зарязан напълно:)) и съм дълбоко потресена! Даже мисля, че ме налегна лека депресия... почти всичките ми дрехи тотално не ми стават! И честно да ви кажа ме е страх, че може никога вече да не ми станат, защото като пробвам най-широките панталони, които преди ми падаха - сега не мога да ги нахлузя та каму ли да ги закопчая, а ми остават още 5-6 кг да сваля и си стигам старите кг... което ме навежда на една мисъл - възможно ли е това да се дължи на разширяването на таза и дали ще се прибере някога както си е бил преди  Shocked Crazy
За корема е друга тема, която пък съвсем не ми се подхваща (отново). В градинката се запознахме на скоро с една мама, която е толкова вталенна и изглежда чудесно, а бебето й е с един месец по-малко от Даная  Shocked Като се има предвид, че понякога почти гладувам през деня и даже се притеснявам за кърмата така (а просто или не ми остава време или нямаме ядене:)) и по цял ден разнасям бебка насам-натам и качвам и смъквам колички и какво ли не (в края на деня ме боли всичко:)) та тез занимания ги намирам отчасти за фитнес:)) и нали и кърменето помагало за прибирането на корема и т.н. а пък си стоя с корем поне в 5-тия месец и таткото все ме мъмри, че е защото не съм спортувала  Crazy Трябва да го оставя аз един цял ден с малката да види той кой не спортува.
Леле - много съм се впечатлила от този гардероб днес, извинете, намрънках се...

А бебка беше страшно истерична от обяд насам и неискаше да спи. Докато пишех това заспа в ръцете ми пред компютъра докато слушаше за втори път чело коте:) Пооосле обаче се събуди и хайде пак приспиване. Какво й стана и на нея днес незнам!?

# 658
Уики, ето малко инфо с картинки за колектора http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-bebe/p7315.html

# 659
wicky за килата хич не ми се повдига темата....аз моя гардероб го подредих преди месец, махнах всички дрехи в който съм като наденичка...ми то ми остана един ленен панталон, който преди ми беше много широк сега е впит по тялото  #Crazy И няколко тениски, които съм си купила сега, от старите неща нищо, корема си ми се е надул яката...абе ужас  Crazy И на фитнес ходих няколко пъти, но нещо не ми се получи, като не видях резултат до 5-тото посещение и се отказах  Laughing А се прибрах от болницата почти без нито едно от 10-те кила дето качих по време на бременността и после като почнах едно здраво ядене в името на това да имам кърма се освиних...само за справка - сега тежа повече отколкото тежах в 9-тия месец!!!  Mr. Green

gitadam всеки има глупави покупки, аз като най-глупава определям покупката на една блузка с ужасно големи копчета на гърба, по целия гръб ... и то на бебе дето само лежи, така и не съм я обличала, имам чувството че ужасно би й било неудобно  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт