7-мо Тортено предизвикателство- Юли 2010

• 15 557
  • 187
  •   1
Отговори
# 30
Ванче, за всички акаунти съм плащала досега.
Рая предложи да го плати, но аз честно казано не виждам смисъл, защото има твърде малко хора този път, може по-удобно да е просто всеки да си качи линк към собствения албум и просто накрая да ги качим в един списък на първа страница, за да са на едно и също място.

# 31
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Аз пари за Фликър не съм давала. А имам акаунт. Явно пак нещо не съм разбрала.  newsm78
Каквото и да се реши, аз ще си кача папката или на 30ти или след 10ти.

# 32
На мен ми е за първи път и не мога д авзема отношение, но както кажете така ще го направим  Peace Ако решите и пари ще дам, не ми изглежда честно само един човек даплаща  Hug
Ван4ееееее, как така най-големия критик няма да обсъжда  newsm78

# 33
Ани, още не мога да си настроя биологичния часовник че местя отпуската с 16-17 дни по-рано. Обърка ми се целия календар, ама нямам избор. Съпружеството е на нова работа и трябва и на това да сме доволни. Изобщо не очаквахме че ще го пуснат отпуска даже.
Аз пак ще ви разнищя като се върна. Ще ви намеря къде сте се свряли и ще ви разнищя с новия микроскоп.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 34
Shocked Shocked Shocked Shocked Shocked
Аз пари за Фликър не съм давала. А имам акаунт. Явно пак нещо не съм разбрала.  newsm78
Каквото и да се реши, аз ще си кача папката или на 30ти или след 10ти.

Ванче, то безплатни акаунти има във Фликър, аз нали дори писах в началото, че е една от опциите да го запазим така безплатен, но ще се паднат по 5 снимки на човек ( ако участват 20 човека)да може да се качат, защото на безплатния акаунт има ограничение по колко снимки на месец като брой и като големина може да се качат. Досега на предизвикателствата се качваха средно по 50 снимки на човек, което е около 10 пъти над това, което би било с безплатния. Peace

# 35
  • Philadelphia, USA
Извинявам се, че така се намесвам без да участвам в предизвикателството, но много съм впечатлена от тортите, които правите и чакам с нетърпение да видя тези, които сте направили по темата. Та по въпроса - като вариант може да ползвате пикаса, предлагат 1гигабайт безплатно, без други ограничения, като се изчерпи може нов акаунт да се направи http://picasa.google.com/.

# 36
Добре де, а какво му има на доброто старо MULTIPLY??? Папки колкото искаш, във папките снимки колкото искаш...... Единственото което незнам, щото съм абориген и не съм се ровила надълбоко е дали могат да се заключват папките.  newsm78
Ако ще правим нов албум, хубаво е да е нещо познато, защото не всеки  разбира и не всеки обича да се рови и да разучава нови сайтове, албуми и папки.  Аз нямам претенции. MULTIPLY-то го гледах като абориген, сега го обслужвам със затворени очи. Фликъра, отначало се чешех там където не ме сърби, но и на него му свикнах. Да не говорим преди време за Webshot-а, колко досаден за използване беше и как ми изчезваха снимките и папките оттам..... И Пикаса-та е вариант, защо не.
Защо трябва да плащаме за нещо, което можем да използваме безплатно. А и не е редно един да плаща заради всички.  Помня когато Ани каза че има платен акаунт, но винаги съм си мислела че той си е нейн и просто ни го предоставя за временно ползване. Сега ми става криво, като чета, че някой плаща заради всички.

# 37
Ванче, чакай сега, ти пак яхна метлата Simple Smile))
Значи преди да направя акаунта само за предизвикателството плащах собствения си и този ползвахме за снимките ( още не съм ги изтрила, седят там и са заключени, нямах време да ги преместя). НО. Откакто си направих сайта, не държа други неща освен моите там ( отключени), за да не се бърка някой, който ми влезе случайно в акаунта кои са мои и кои не ( макар че на всички пише).

Аз направих отделен акаунт за предизвикателството именно с тази цел, за да мога да разгранича двете неща- лични снимки и чужди албуми. 

Няма абсолютно ни какъв проблем да се направи и на друго място, аз направих във Фликър, защото там имат много опции за заключване- отделна снимка, отделен албум, отделна колекция и т.н., а и качеството на самите изображения е по-добро въпреки компресията.
Именно затова и сега като изброи вариантите за това какво може да се направи, единия от вариантите беше да се направи нов албум на друго място ( Пикаса, Мултиплай и т.н.), но никой нищо не каза по тази идея, затова и до момента нищо не е направено.

# 38
  • Vaudreuil Canada
Аз понеже няма да участвам и си трая - каквото решат участниците това да е. Само да кажа че мултиплай дава опция да се скрие албума.

# 39
  • у дома
аз съм абориген, затова си трая. отделно нямам никакъв повод за такава торта, та ще видим. не съм се отказала.

според мен е добре да се направи компромисен вариант. не мисля, че е разумно за такова нещо да се плащат абонаменти.

нищо не пречи всеки да изпрати по 5 снимки на готовата торта, които да се качат в този албум, а в деня на обсъждането всеки да дава линк с повече и подробни снимки, които е качил в свой албум и сайт  Thinking

# 40
Ванче, чакай сега, ти пак яхна метлата Simple Smile))
Неееееееееееее! Няма такова нещо. Гледам че не съм наплескала човечета с които да покажа някакво настроение. Гледам, че всички си мълчат и аз както винаги се изказах. Сакън, да не остана без мнение.  Laughing  Просто си разсъждавах в писмен вид и се опитвах да помогна да вземем решение. Не го приемай като обвинение. Ти достатъчно работа свърши през тия години. То цялото предизвикателство замира последните месеци, така че изобщо не е ясно дали ще има следващо. Та, затова едва ли си заслужава да се плаща някъде за албум. Идея си нямам колко пари се дават за това удоволствие, но колкото и да са, никой не е длъжен да ги дава.

# 41
  • варненка от София
И аз останах изненадана, че Ани е плащала такова нещо за общото благо.  Чудесна беше идеята ти, Ани за предизвикателството и реализацията, но е права и Ванчето, че сякаш предизвикателството бано, но славно замира. Отдавам го на отпускарския сезон и дано да има още предизвикателства, защото аз лично им се кефя.

Относно албумите, аз съм съгласна да се направи такъв в друг сайт - Милти, Пикаса. Аз лично не съм запозната с Мултито, ама като трябва ще се понауча. Относно това, че качеството на снивките във Фликър е по-добро съм съгласна, но пък в интерес на истината ние не участваме във фото конкурс  Blush, важното е тортата да се види. На Блу идеята също е добра - за предизвикателството не повече от няколко снимки да се пуснат (да речем 5), а в деня на обсъждането, съответната дама да си пусне в неин си албум допълнително качени снимки. Така и качването ще е по-лесно за този, който е поел ангажимент и ще се поопростят нещата  Peace

Абе много ми е тъжно, че интересът спадна, дано да е виновна темата, а не ентусиазмът на тортоправячките! Аз лично, чакам с нетърпение разкритието на тортите август месец.

# 42
Здравейте!
Според мен е виновен отпускарския сезон...
На зимното има много повече навалица.
Аз вероятно и това лято няма да покажа нищо, въпреки ентусиазмът ми. Измислила съм идеята, даже си имам чертеж и съм си я нарисувала, но така като гледам няма да ми остане време. Даже я бях вързала с повод, който е днес(за да не изклинча), но покрай инцидента с майка ми тортоправенето за днес отпадна. В сряда пък заминаваме за море. Докато се върнем ще е започнало предизвикателството...
Ще преценя, ако ми остане време понеделник - вторник ще направя нещо в умален размер, за идеята, но няма да го правя на всяка цена за да не се получи като "палатковия лагер", пардон операта в Сидни   Laughing
За други години си мисля, че лятното предизвикателство не трябва да е баш в разгара на сезона.

# 43
Не мисля, че летния сезон има нещо общо със замирането на предизвикателството и напълно отчитам факта, че най-вероятно няма да има следващо, освен ако някой друг не се заеме да го организира.
Много са факторите...Сигурно ви е направило впечатление, но аз просто нямам възможност да се занимавам с това активно както преди поради други ангажименти, а за да върви едно нещо напред има нужда някой постоянно да го обгрижва. Има си предизвикателства, където се гласува и се печелят първи места, което задоволява тази нужда, има си тема, където се обсъждат проблемите за ежедневните торти,  има си тема само за показване на тортите, така че за момента нужда от това предизвикателство просто няма. Така или иначе всеки път обсъждаме една и съща шепа хора.

Аз лично смятам, че оттук нататък по-скоро има място за развитие на тема тип това, което Димитрина ( ако бъркам, извинявам се, останало ми е в ума, че тя го организира!) беше направила- семинарните теми. Стига да има кой да се заеме да доразвие идеята.

В този развой на нещата няма нищо неочаквано и трагично според мен, беше забавно докато траеше.  Peace

# 44
Тандурка, оправдания винаги ще има....  От Май до Септември е летен сезон. С децата навън, отпуски, пътувания. после се започва истерията и лудницата покрай първи учебен ден, докато влезеш в час и започва подготовката за Коледа. После пък някакъв зимен сън, охарчени след празници. Докато се усетиш и се започва с яйца и козунаци - тоест и там месец-два много хора се забавляват...  пролет иде и се започва пак навън с децата.....  и той кръга се затваря. Тия като мен с големи деца и повече лично свободно време са много малко. Наблюдавам как много дами си запълват отпуска по майчинство тук и след това ги завърта и са дотам с тортите. Затова и вече не се впечатлявам от изказвания в тортената от сорта "Зарибена съм завинаги! Край! До живот ще правя торти". Побъркват те от въпроси, правят по 5-6-7 торти за норматив и изчезват безследно. То си личи кой ще остане в темата и кой минава "пътьом" за месец-два. Затова ми е много мъчно, но това е горчивата истина. Предизвикателството ни УМИРА. Като видиш темата за след 6 месеца, ти се струва че живота е пред теб. Обещания... идеи... биене в гърдите..... мераци за 2-3-4 торти.... като наближи и се почва  отбой. коментарите също тежат. чувстваш се длъжен всеки ден да си прикован и да пишеш. Понякога няма какво да пиша и се чудя как да коментирам. Продължава да ми е гадно, че някои торти са силно коментирани, а някои си получават стандартното букетче или ония дето се кланят. Критика в крайна сметка НЯ-МА!!!
Пак звуча гадно, сигурно някой пак ще се обиди защото ще визира себе си... Не е така, защото в това число слагам и себе си. Еуфорията отдавна отмина и усещам че и аз правя насила тортите за предизвикателството. Миналия път изобщо не можах да се напъна и да я направя ей така, за идеята. Този път имам торта, но само защото имах такава поръчка. Признавам си го, колкото и тъпо да звучи. И който и да си сложи ръка на сърцето, ще признае същото. Не казвам всички, но повечето.... Това е положението Минке!!! Живота си тече, ангажиментите също. Така че, не се чувствай виновна. Просто няма за какво. Ако има Предизвикателства и за бъдеще, ще участвам, но колко ще ми е ентусиазЪма, не мога да кажа.

Общи условия

Активация на акаунт