7-мо Тортено предизвикателство- Юли 2010

• 15 561
  • 187
  •   1
Отговори
# 60
Takaaaaa..... Смея да кажа че ентусиазма ми е огромен и никой не може да ме спре  Peace Радвам се, че имах повод и направих моята бебешка торта за това предизвикателство. Аз съм новак в темата (от 98-ма ви следя) и съм правила по-малко от 20торти. Като видях предизвикателството, първото нещо което си помислих гледайки снимките от предишните е, че няма никакъв смисъл да си качвам тортичката, че никой няма да намери нищо странно и интересно за коментиране.... После обаче разсъдих, че затова е предизвикателство! За мен хич не беше лесно и въпреки грешките които аз самата си открих ще ми бъде много полезно, да чуя и чужди мнения и препоръки. В крайна сметка всички се стараем да станем по-добри в това което правим! Майка ми на скоро ми каза: "Само внимавай да не си превърнеш хобито в задължение, защото тогава ще спре да ти доставя удоволствие!" Та, ако се чуствате задължени, по-добре не го правете! По тази причина не мога да коментирам в2ашите торти, защото само бих ви отегчила с букетчета....  Hug

# 61
Аз зачезнах, защото пътувахме да си кръщавам дребното и като се прибрахме всички се натръшкахме болни, та едвам гледам...
Никой не е казал да " затваряме" темата или нещо подобно, просто отбелязахме колко малък интерес има, при все всичкото нещо, което се изприказва за тази тема.
До момента, до който има един човек на който да му е интересно, предизвикателство ще има, казвам ако някой се е стреснал.  Peace

# 62
Момичета нещо не схавнах тази тема точно за какво е, понеже нямам време да чета, но като видях нещо бебешки торти и реших да пиша и тук. Моля да ми дадете идея/рецепта/снимки за НЕтрудна за правене торта за първия рожден ден на дъщеря ми, който е на 30 юли. Най-добре на лични, че ми е трудно да следя тук. МНОГО ще съм ви благодарня, ама МНОГО!   bouquet Hug

# 63
  • варненка от София
Сега да попитам аз, че не ми стана ясно, как процедираме с тортите и по-точно тези, които сме готови сами ли ще качваме снимките, къде и изобщо ще има ли обсъждане, горе долу в каква последователност? То много питания, ама наистина не решихме в крайна сметка нищо, а краят на месеца идва  Blush

# 64
Не съм качвала нищо , изчаквах да видя колко човека ще се съберат , за да знам дали да плащам Про Акаунта .
Марулка ти понеже си с 2 торти , първата ще се обсъжда на 1ви заедно с Ани Боланд , а другата на 2ри с Ванчето .

В момента не мога и да искам да качвам снимки , компютъра ми е на ремонт до неделя ( поне се надявам  Confused ) .

Тези които са ми изпратили снимки са :
Ани_Боланд
Марулка
Сиси
Ванчето

Пепи е направила , аз ще правя , доколкото знам и Димитрина също . Това сме май засега .

Последна редакция: нд, 01 авг 2010, 23:49 от raya_рая

# 65
  • Vaudreuil Canada
Аз се надявам също да се включа с нещо малко в последния момент, но не съм сигурна още ...

# 66
......, а другата на 2ри с Ванчето

Аз незнам дали изобщо да оставя тортата в Предизвикателството. В смисъл, че незнам дали е редно да заемам място, при условие че няма да ме има. Веднъж да видя гърба на табелата СОФИЯ и не искам да виждам компютър докато се върна около 10ти. Та затова се чудя дали да не ме оставите на опашката - последна. Аз като си дойда ще разгледам и изкоментирам всички торти и ако случайно има въпроси, ще отговоря. Така че, каквото и да се реши, нямам претенции.

# 67
Снимките на Ани–боланд, Марулка( 2 торти),Ванчето, Сиси и Пепи са качени .

На 1ви ще се коментират тортите на Ани–боланд и Марулка
      2ри - Марулка 2ра торта , Ванчето
      3ти- Сиси7510 , Пепи

Това са засега участващите .

# 68
  • варненка от София
Абе Виолетката нали и тя имаше торта, къде се губи тук, м?

# 69
Аз май нещо изтървах  Embarassed,къде са качени снимките? Има ли линк някъде или после при обсъждането ?

# 70
марулка ВайълетБлу каза че няма да участва ...качила е тортата си на Фейсбук вече .

Сиси снимките са качени във Фликър , на 1ви ще пусна линк към албумите

# 71
...качила е тортата си на Фейсбук вече .

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=30689726&id=1585481569

Марулич ако си я изпуснала миналата седмица като я пуснах  Mr. Green

# 72
  • у дома
и аз ще се включа, въпреки, че няма да е много честно предвид условията...  Thinking
ще обработя снимките и пращам на raya_рая  Blush

# 73
  • Vaudreuil Canada
И аз съм готова с тортата така че ще пусна снимките на Рая всеки момент.

# 74
                      Откриване на 7-мо Тортено Предизвикателство - Юли 2010

Тема - Бебешки торти

Линк към албумите във Flickr http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/collections/

Обсъждане :
1-ва Торта на Marulka_s http://www.flickr.com/photos/40173474@N06/sets/72157624601275696

От доста време ни се беше дояла еклерова торта и реших, че този път е моментът за такава, направих я по мой вкус и усмотрение. Еклерчетата са купени готови.

Еклерова торта

Направих си два блата по следната рецепта:

4 яйца
80 гр натурално нишесте
80 гр брашно
175 гр захар
3 с.л. компот или вода
1 бакпулвер
4 с.л. кокосови стърготини
1 лимонона есенция
1 ванилова есенция

Сварих крем брюле със сладкарска сметана и мляко, след което сглобих тортата. Блат, еклери, залях с крема, в който добавих и желатин, захлупих с втория блат и оставих да стегне. Исках да направя изкъпано бебешорче, на тема баня да бъде, ама водата стана прекалено синя. Като цяло тортата е сравнително трудна за покриване, защото е с доста крем и е като жива. Замазването с масло беше по-трудничко и няма хубаво оформен ръб като при по-твърди торти, а е леко заоблена, но като цяло е супер вкусна и креместа, като за нашия си вкус.

Последна редакция: вт, 03 авг 2010, 15:48 от raya_рая

Общи условия

Активация на акаунт