Отговори
# 120
и още едно питане, относно забраната за секс, на първата ми консултация моя гинеколог нищо не ми каза освен, че е 6 мм, показа ми "околоплодното мехурче" каквото и да значи това и ми предписа фолиева киселина, но не се сетих да го питам за секса, бях толкова стресирана. та вие правите ли си секс, че сега пък се притесних

# 121
  • в Надежда-та
Отчет и от мен, днес бях на преглед. Оказа се, че изоставаме и сме едва 4г.с. 2д. newsm78 по моите изчисления трябваше да съм поне 7г.с. Thinking ама аз съм с ПКЯ и изключително нередовен МЦ (въпреки, че последните 2 месеца на време ми идваше Crazy)
От тук и термина ми се измества и Доки каза, че трябва да е около 08.02 Confused  развали ме плановете, тъкмо си мислих как за НГ ще ида при наще и ще остана там до раждането Mr. Green
Първата стъпка направена, сега следва да се запиша на ЖК, само се чудя на частно или по ЗК Thinking

П.П. Кой пита за ранния БХС newsm78 Доки днес каза, че бил м-у 11-13г.с. и се правел от 1 1/2г. (затова не съм била запозната, извинете ме за старото инфо което пуснах :bowuu)

# 122
За секса - забранява се само при рискова бременност, все пак не трябва да се прекалява със страстите...

За БХС и феталните морфологии - момичета да ви кажа измислили са ги по 3 само за да ви взимат парите. БХС най-препоръчвано е да се прави между 15 и 20 седмица. Имайте впредвид, че това е по-скоро статистическо изследване.

За феталните морфологии преди ходих 2 пъти, сега бих отишла само на втората около 19-22 седмица.

# 123
  • София
аз с яна не съм ходила на ФМ. Моя лекар ми каза, че това си е само да ти вземат парите, да видиш малко бебешко кино, да ти дадат някоя и друга цветна снимка и евентуално диск. каза ми, че той органите и на нормален ехограф ги вижда и ако има нещо, което да го притесни, сам ще ме прати.  Peace

# 124
аз с яна не съм ходила на ФМ. Моя лекар ми каза, че това си е само да ти вземат парите, да видиш малко бебешко кино, да ти дадат някоя и друга цветна снимка и евентуално диск. каза ми, че той органите и на нормален ехограф ги вижда и ако има нещо, което да го притесни, сам ще ме прати.  Peace
Не съм много съгласна с твоя доктор.Да разбира се,че взимат повче пари от колкото трябва,но според мен ФМ не е за подценяване.
Преди ходих,ще отида и сега в края на 3-ти началото на 4 месец.Не е задължително,но за моя сигурност ще го направя.
Клеопатра и аз ще те посъветвам като всички останали,да смениш лекаря. Peace
А за секса знам,че в първите 3 месеца трябва да сме по предпазливи,както и с всички други двигателни натоварвания.Просто първия триместър е времето в което има висок риск от помятане и затова трябва много да се пазим PeaceНе случайно едно време жените са се хвалели след третия,а дотова са пазели в тайна бремеността си Simple Smile

# 125
  • ул. "Мечтание"
Здравейте!

Мен ме е налегнала бременната сънливост и не ми се стои много-много на компа. Вие обаче доста сте си пописали!  Party Браво на вас!

Апетита ми е почти нулев тия дни. Карам на домати и хляб, добре че поне те ми се услаждат. Иначе съм гладна, стомаха ми празен, ама нищо не ми се яде и всичко ми е блудкаво. Добре че поне не ми се гади и повръща, тогава съвсем щях да я втасам.

От седмица-две насам нещо не ми се яде месо изобщо (а преди ядях много). Сега даже ми става леко гнусничко като видя месо. И се чудя дали е временно или трябва да се насилвам да хапвам по малко заради веществата, който се съдържат?  newsm78

Спокойно, почти нищо съществено не изтърваш. Аз не съм вегетарианка, но редовно си постя (и миналата бременност си спазвах стриктно постите). Даже сега си карам Петровите пости, а по принцип месо конкретно ядем 1-2 пъти в месеца най-много. Никога не съм имала никакви проблеми в това отношение, мъжа ми и сина ми също!  Peace

Колбаси, пастети и каквито и да било консерви, както и неща с подсладители и МНГ в тях много отдавна не сме купували и хич не ми липсват да ви кажа. Толкова ми е добре без тях. Да не говорим, че и детето ми си е добре. Опитвал е един-два пъти и след това все едно е като надрусан - удря го на хиперактивност, превъзбужда се, абе пълен кошмар.

На лекар ще ходя най-рано в 12 г.с. И то ако до тогава сме се преместили вече във Варна, ако се забави местенето - като се преместим. Хич не ми се занимава със сто доктора.  Rolling Eyes Е, ако усетя, че нещо не е наред, разбира се ще ида, но за сега не смятам, че е нужно. Смятам, че добре съм си постлала и тая бременност, та нямам поводи за притеснения. Simple Smile
За БХС-то май казах вече, че нямам намерение да ходя. Мисля само едната фетална морфология около 20та седмица да направя и двата ехографа дето са ми по здравна каса и толкова.

Аз вече започнах всеки ден да си мажа корема с кокосовото масло. Мммм, толкова е готино, толкова мека ми става кожичката. Преди го ползвах само след баня, когато използвам сапун или друг миещ препарат (обикновено се къпя само с вода, защото много ми се изтормозва иначе кожата). Като свърша това шишенце мисля да взема и маслото от ший, до сега не съм го пробвала, а имам много добри отзиви за него.

Елениа, много яко, че усещаш бебето. Аз още в 6та седмица го усетих, мислех, че си въобразявам, ама се оказа, че не бъркам, сега мисля, че и сърцето му долавям от време на време. Дано бързо да ти премине тази отпадналост. Много е неприятно, и мен ме мъчи много.  Tired Предната бременност беше същата история.

Didkata, в началото се задържат много течности, може от това да си го качила този килограм. Аз съм сложила кило и половина за две седмици и съм непрекъснато подута. Не се притеснявай, ще се нормализират нещата. Честито за ембиончето и сърчицето!  Hug

На мен лекциите за бременни ми бяха пълна скука, че даже ме и дразнеха. Безкрайно много безполезна информация, а често пъти и неадекватна. Единствената лекция, която ми беше що-годе от полза беше за къпането на бебето. Всичко останало беше пълна скръб!  newsm11 Та тоя път със сигурност ще пропусна.

Адриана, добре дошла!  Hug

nadiag, всичко ще е наред!  Hug
look_at_me Praynig Praynig Praynig

клеопатра, изказването, че не е хубаво да се гледа често на ехограф ми звучи много непрофесионално. не е доказана никаква вреда от ехографа нито за бебето, нито за майката. ако се тревожиш, можеш да идеш на друг лекар. но иначе аз не мисля, че имаш повод за притеснение.  Peace

Според мен съвсем коректно се е изказала лекарката! Всъщност ИМА доказани вреди от ехографа и не се препоръчва често и продължително проследяване с него. Ще изровя статията по въпроса, мисля, че си я пазя. За жалост помня само това, че е доказано, че загрява околоплодните води. Имаше и други неща, но тях неги помня. Не е нищо ужасяващо страшно, но все пак и това е нещо, което трябва да се прилага с мярка! А ако доктора е достатъчно кадърен не му трябва ехограф.  Peace

Милена Иванова, добре дошла сред нас!  Hug Ако секса не ви е изрично забранен - правете си спокойно, макар че се препоръчва първия триместър да сте по-кротки. На мен пък абсолютно не ми се прави секс и подозирам, че така ще си откарам до края. А предната бременност бях като невидяла!  Embarassed

Олеее, това стана адски дълго!  ooooh!

# 126
При мен обратното за секса - предната бременност - желание нула, сега обратното!

# 127
Ох, ох, предната бременност бях като Нощни очи, разгонена от първия до последния ден! Сега обратно- никакво желание! Дано е момиче  Flutter
Аз май казах, че БХС няма да правя, а за ФМ не съм решила, но ако ще правя ще е в 20та седмица. Peace Предната бременност много се притеснявах, дали всичко ще е наред, дали бебето си е още там, но сега смятам да не ходя на допълнителни прегледи Simple Smile
Клеопатра, при мен пулса се видя чак в 9та с вагинален, Тъй, че не губи надежда  Hug
Захира, от колко ти е прегледа, мила?  Hug

# 128
  • София
Здравейте,след 1 час съм на преглед.Нямам търпение.Отиваме тримата-аз,таткото и баткото!

# 129
  • София
hrissyts, успех! и да разкажеш после за страхотната емоция  Hug

# 130
Здравейте!
Аз записах час за утре за гинеколог. Много се вълнувам.
hrissyts,успех!

# 131
Здравейте и от мен Simple Smile
Мила Иванова ако бях на твое място досега да съм отишла на док. Въобще не умея да чакам, а и нямам търпение, затова и вместо на 08.06 както ми каза моята лекарка, отидох на 01.06, но поне си заслужаваше - видях сърчицето и вече заспивам щастлива и преяла Laughing
nina_tita аз също съм от Бургас и понеже знам прекрасно за какво говориш мога да ти препоръчам няколко добри лекари, ако искаш пиши ми на лични.
Adi 80 аз също съм така, чувствам се непрекъснато отпаднала, сънливо ми е и където седна се нагаждам да положа главичка Laughing
клеопатра.7 аз съм при др. Добрева. Много съм доволна - предната бременност пак тя ми следеше и през цялото време се чувствах в сигурни ръце.
nadiaq моля те, сподели мила, защо са ти правили това изследване
За протокола само ще добавя, че годинките са 34 Rolling Eyes а бременността трета Heart Eyes
На всички, които им предстои посещение при док или са в очакване да видят и усетят сърчицето на своето съкровище желая успех и много  Hug

Спокойна вечер на всички

Едит: saxophone честита ви 23 месечинка Heart Eyes нека да е здрава, щастлива и красива малката принцеса Hug

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 18:12 от Ариадна

# 132
[b]Ариадна[/b] моята докторка практикува изследвания на хормоните на щитовидната жлеза, 
тъй като доста жени имат недиагностициран хипотироидизъм (щитовидната жлеза не произвежда достатъчно хормони), който е причинител на повече от 6% от спонтанните/задържани аборти или се асоциира със забавено умствено развитие на вече родени деца. Лечението на хипотироидизма е и лесно и безопасно по време на бременност. Не е много разпространено изследване, но аз предпочетох да го направя.

hrissyts, успех и от мен и чакаме да се похвалите  Hug!

Милена Иванова добре дошла   bouquet Не се стресирай Simple Smile всичко ще е наред. И на мен ми е първа бременност и аз се стряскам, ама добре че е докторката и милото, та слизам на земята  Joy

borianna  Praynig стискам палци

Спокойна вечер на всички  Hug

# 133
Аз се връщам след неуспешен опит да ме прегледат ... Умишлено си избрах кабинет, който уж се намира на първи етаж за да мога да отида с количката с бебето, понеже мъжа ми не е в БГ и съм самичка и няма на кого да я оставя, да ама не, отивам и се оказа, че наистина е първи етаж, но с поне трийсетина метални стъпала от външната страна на блока, а количката с бебето са близо 20кг. и няма как да ги вдигна, защото си е опасно. Седях, седях чаках някой да мине да го помоля да ми помогне ама никой и накрая си тръгнах.

# 134
  • Варна
А ако доктора е достатъчно кадърен не му трябва ехограф.  Peace

Хм, а какво му трябва?  Hug А относно тази теория за затоплянето на водите беше на някакъв американец ако не се лъжа, която е доста спорна. Ехографа е звуков, облъчване няма. Мобилния телефон е по-вреден.

Не забравяйте и едно много важна ФМ, тази в 12-та седмица, нухална траслуценция, за синдром на Даун мисля.

Общи условия

Активация на акаунт