Отговори
# 105
клеопатра, изказването, че не е хубаво да се гледа често на ехограф ми звучи много непрофесионално. не е доказана никаква вреда от ехографа нито за бебето, нито за майката. ако се тревожиш, можеш да идеш на друг лекар.
Абсолютно съм съгласна с saxophone!
И даже горещо ти препоръчвам да последваш съвета й за смяна на лекаря! Нито е нормално да ти приказва глупости за ехографа (няма данни за вреда от него - дори в случай на сериозни съмнения се правят ехографски прегледи ежедневно), нито пък си длъжна да търпиш лекар, който не се е снабдил с вагинален ехограф. Пестят! А твоите нерви кой ще ги спести?! (Особено с опита, който имаш - голямо треперене пада, нали?)
Ами това е, мила, смени доктора и въобще не чакай до следващия месец - в седма-осма седмица сърчицето тупти отчетливо!
Не се плаши, вярвам, че този път всичко ще е наред!
 Hug
Ако искаш, пиши на лични, да те пратя при моята лекарка или просто потърси постове на мами, доволни от кадърен ехографист - има ги много (аз така си избрах).

Непременно пиши пак! Стискам палци!

# 106
Maми...малко ми стана гадно от последните постове,пожелавам на всички по-малко притеснения и радост на финала,защото здравото бебе е най-важно... Praynig Hug
И мислех да не пиша,ама не мога.Аз съм на 6 седмици и 1 ден (май...не помня точната дата на ПМ),но деня на Ботев ми донесе радостта да видим малкото 3мм ембрионче с неговото пулсиращо миниатюрно сърчице   jumpuu
И даже го чухме за няколко секунди туп-туп-туп...Охх,не е за описване чувството,толкова се зарадвах и милото и то...,даже и двамата се просълзихме...Пожелавам на всички ви това усещане... Heart Eyes...Значи не е рано,просто явно зависи от ехографа, Naughty(вагинален разбира се беше.)..,даде ми 9 снимки (кефело го да снима докито,а и да имало за бебешкото албумче... Wink)
Подари ми една папка-дневник,където пише много интересни неща за храненето и грижите за мамито по седмици и разни други неща и сред всичките препопъки най-интересната беше...далече от котки и хора,които имат контакти с котки,... #Crazyвтрещи ме,защотото имам куче,но нямало проблем,но котките АУТ...и също каза,че до 3-4 месец 1-2 цигари дневно са по-малко опасни от недобре изпечено месо,сурово пушена риба,прясно сирене или чаша бира,защото алкохола стигал до бебето,никотина-не до тогава.(не,че насърчавам да пушите,аз самата не мисля)...но на котките наблегна около 3 пъти,... newsm78...майка ми има котка,всъщност е моята котка,която нашите гледат от както емигрирах и сега,толкова много искаха да изляза от бащиния дом като булка,а доки абсолютно забрани да се доближавам до места,където котката е била... Shocked...ужас направо...не знам какво ще правим.. newsm78.Охх,много съм щастлива за тупкащото сърчице...каза още 2 седмици по-предпазливо със секса, hahaha ама да го има де... #Crazy...и после нямало никакви проблеми...Еми...надявам се от сега да растем и хубавеем... Peace..Пътуването било добре да се отложи за след 12 седмица,което ме устройва,и без това имало изследване за даун в 12...Това е,надявам се ви бях полезна и не съм ви отегчила...аз като нищо не знам и всичко ми е ново, Flutterсподелям и на вас...,за добро,разбира се...  bouquet.. HugОхх,голямо щастие,още подскачам... newsm44... Hug Crazy

# 107
  • София
Здравейте, и аз бях на лекар вчера и видяхме и нашето сърчице. Клеопатра, успокои се мила, има време, мен ме гледаха също с коремен, но съм в 8с5д, тоест поне седмица преди теб.
Относно котките и аз съм чела какви ли не щуротии, тъй като си гледаме една писана у нас и не мисля да се разделям с нея, докато не напредне бременността (дай Боже) - иначе моят лекар ми каза, че опасността от контакт с котките идва от токсоплазмозата (която се пренася от котки), но ако се спазва нормална хигиена не би трябвало да е проблем. Абе има много теми по въпроса с много ошашкани мами  Simple Smile.

# 108
Момичета добро утро   bouquet пожелавам ви слънчев и усмихнат ден  Hug

Много ви благодаря за подкрепата  Hug  Hug Днес бях при доки и всичко е наред. Направи ми консултация с ендокринолог и за момента няма нищо страшно, наистина Inka- е права - колкото повече чета, толков аповече психясвам  #Crazy Половинката кза, че ще ми забрани нета  Joy
А другото важно е, че видяхме сърчице  newsm44 newsm68
_Didkata_ и на нас ни забраниха секса  Embarassed ама какво да с еправи за общото благо ... Simple Smile

look_at_me стискам палци за теб и дано всичко е наред  Praynig
клеопатра.7 и на мен това за ехографа не ми се струва много логично  newsm78 И аз мисля, че трябва да смениш лекаря или поне да отидеш при друг за консултация
Хайде оставям ви сега, че ме чака работа
Много усмивки от мен  Heart Eyes

# 109
  • Варна
Клеопатра, възможно е и да имаш късна овулация, за това да не се чува сърчице. Аз също не съм го чула още, а с Тони Барабони сме с 1 ден разлика в цикъла. Но аз си знам за моето ову, за това съм сравнително спокойна. Наистина е по- добре да отидеш на друг доктор, да погледне с вагинален ехограф, за да се успокоиш. Този път всичко ще е наред, ще видиш  Hug.
Дидка, Антоанета, честити  Two Hearts. Дидка, според мен е преувеличена забраната с котката. Не е хубаво да им сменяш тоалетната, да ги пипаш и да не измиваш ръцете.
На мен ми се гади от време на време, сутрин предимно, но се търпи  Laughing.

# 110
Добро утро, момичета!
И аз още не съм видяла сърчице, но ме гледаха с един стар ехограф и не се притеснявам.А следващият преглед чак след месец  Crazy
И защо ви забраняват секса?  newsm78

# 111
Добро утро и от мен!

_Didkata_  честито за  Heart . Наистина е много хубаво да го чуеш, но и според мен малко са те наплашили с котките. Ако се спазва добра хигиена не е проблем.

Клеопатра- според мен трябва да те гледат с вагинален ехограф, в 7г.с. е все още малко за да се чуе  Heart с коремен + това си зависело от коремни стени  и т.н.  ( не разбирам)

А за секса и аз да питам  какво са Ви казали Докитата, аз забравих да питам моя, а съм на преглед чаааак на 26.06  Crazy

# 112
Jorjianaaa, Грозното Пате  поне на мен доки  забрани секса, защото при оргазъм матката се свивала и това било като контракции Simple Smile
Така че поне до 12г.с. сме на сух режим  Rolling Eyes уффф ама нали е общото благо  Laughing
Грозното Пате  мен ме гледаха с вагинален ехограф и за това видяхме сърце  Grinning с коремния лекарката каза, че няма да видим бебчо.

# 113
  • София
Добро утро и от мен!
Честито на всички, видели сърчица!
Аз утре съм на лекар и се надявам да видим сърчице  Praynig. Проблема е, че забравих от колко часа ми е прегледа и сега срам не срам ще звъня да питам  Embarassed. Абе въобще много отрано ме захвана бременната амнезия този път. Много си меня и настроението, както съм мила и добра и в следващия момент се развиквам за най-малката глупост. Мъжът ми е натрениран от предната бременност, но детето изпада в недоумение горкото какво се случва с майка му  ooooh!.
За токсоплазмозата има специално изследване. Взема се кръв и се вижда дали пациента е прекарал в миналото болестта. Тя минава много леко, като обикновен вирус, затова няма как да знаете дали сте я изкарали, ако не сте си направили изследването. Ако сте я изкарали, на изследването излизат определени антитела, които говорят за изграден имунитет и съжителството с котка не е проблем по време на бременност.  Ако изследването покаже, че няма такива антитела, тогава болестта не е прекарана и е рисковано да се живее с котка. Освен от котка болестта може да се предаде и от недобре измити плодове и зеленчуци, така че мийте добре всичко, което ядете  Peace Миналата бременност много се бях нашашкала с тази токсоплазмоза, правих си изследванията и съм изчела купища неща, затова си позволявам да ви пиша тази информация.

# 114
  • София
Добро утро:)

Аз от два дни нямам гадене - само болки в гърдите. А и чудовищният ми апетит намаля малко (не броя двата сандвича за закуска днес Laughing ).

Аз мисля да се запиша на ЖК в 10та г.с., според вас ОК ли е? Засега лекарката видя само "плоден сак" в 6 та седмица и повече не съм ходила.

Относно котките - аз съм живяла много години с котка, аз ли да кажа да ме изследват или само да ида да си пусна изследване?

Хубав ден на всички!   bouquet

# 115
  • София
_Didkata_, поздравеления за сърчицето. Много трогателни са всичките ти емоции. Прав е за котката. Тя принципно е сред най-опасните дом.любимци. Но е малко пресилено изказването чак да не стъпваш в къща с котка и да не контактуваш с хора с котки. Свекърва ми има котарак. Еми не съм спирала да ходя на гости 2-3 пъти в месеца по време на цялата бременност с Яна. Все пак в един град живеем. Даже съм галела котката. Би могла наистина да проявиш известна предпазливост, да не пипаш животното, да стоиш далеч от котешката тоалетна, но чак да не ходиш в жилището на майка си.  ooooh!

Toni_baraboni, едно време наистина са ги снимали на рентген, но само при нужда. Например свекърва ми са я снимали в 9тия месец, за да установят със сигурност, че единствения начин да излезе от нея съпругът ми е цезарово сечение.  Peace

Поздравления за всички чули сърца и стиснати палци за останалите като мен!  Praynig

Малкото ми момиче днес става точно на 23 месеца. Вместо аз да я зарадвам с нещо, цяла сутрин я мъкнах напред назад да си върша работа, а накрая тя ме изненада като ми изпя "зайченцето бяло" почти цялата. Нямах представа, че я знае наизуст песничката. Направо се разтопих  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 13:24 от saxophone

# 116
Здравейте момичета,

Честито на всички чули сърчица.

Клеопатра, мен ми видяха пулса в 6та седмица с коремен ,стар ехограф. Зависи от доктора. Отиди на друг доктор, няма смисъл да чакаш, ..... вярно е ,че каквото е писано ще се случи, но не е  необходимо да се чака.

# 117
  • София
Клеопатра, мен ми видяха пулса в 6та седмица с коремен ,стар ехограф. Зависи от доктора. Отиди на друг доктор, няма смисъл да чакаш, ..... вярно е ,че каквото е писано ще се случи, но не е  необходимо да се чака.

Зависи не само от доктора.  Naughty Зависи от коремната стена, от матката и разположението на плодния сак и ембриона в нея. Например аз съм с обърната матка и при мен в началото по-трудно се вижда бебето. Ако щеш вярвай, но зависи и от пълнотата на пикочния мехур  Peace

# 118
Здравейте, казвам се Милена и токущо се регистрирах в бг мама Simple Smile Реших и аз да се включа в темата, тъй като живи и здрави очаквам първата си рожба края на януари, макар, че като бях на първата консултация гинеколога не можа да ми каже в коя седмица съм, било много рано, но аз си изчислих с помощта на всичките полезни таблиц, които намерих. Споделете какво ви казаха на първата консултация, кога ви назначиха изследвания, на мен ми е първа бременност и хем ми е много любопитно и интересно, хем ме е страх Sad

# 119
Да така е за ехографа - зависи от много неща, при коремния ехограф пикочния мехур трябва да е пълен, при вагиналния обратното. Някой път има по-късна овулация, ембриона се води по-малък от гестационните седмици в които би трябвало да е жената, съответно и пулс се вижда по-късно от очакваното.
Предния път се записах на ЖК към 10 г.с. - сега изобщо не мога нито лекар да си намеря по ЗК, нито нищо. Искаше ми се пак да си ходя в Токуда, ама просто ми идва в повече това чакане по 3ч. за преглед, накрая влизам изтощена и отегчена на преглед вместо да се радвам.

Общи условия

Активация на акаунт