Отговори
# 660
Violini, Monkey   Hug Hug Hug Поздравления, момичета Simple Smile

Lady Guga, и аз съм така - не мога вече по корем (аз и не спя съвсем по корем, а някакси наполовината, не знам как да го обясня), но вече ме заболява и не мога..... Алтернативни начини търся, какво да се прави Wink

Бира с таратор (ох, как ме развесели с този ник) -  welcome

# 661
Бира с таратор добре дошла!
Страшен линк, както казва дъщеря ми : "Много як"
Ето ти линк с обяснения за биохимичния скрининг: http://bglog.net/bebelog/8754
В сайта на НЗОК са изброени лабораториите в страната които имат право да взимат материал за изследване, за да не ходиш до София, ако случайно не откриеш този списък задай въпрос в сайта и те ще ти кажат къде да отидеш.
А това е за Феталната морфология:

ФЕТАЛНА МОРФОЛОГИЯ

„Феталната морфология” (фетус = плод, морфос = структура, логос = наука) представлява обстойно и високо-специализирано ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода. В зависимост от гестационния срок се получава информация относно феталното развитие и протичането на бременността.
Феталната морфология между 11-14 г.с. (оптимално около 12-13 г.с.) се използва за оценка на основните органи и структури на плода. На този ранен етап от развитието на бремнността се прави оценка на главата, орбитите,  предна коремна стена, стомаха, пикочния мехур, крайниците. Определя се локализацията на плацентата и броя на съдовете в пъпната връв.

Прегледът на феталната морфология между 11-14 г.с. позволява диагностицирането на някои големи структурни аномалии на плода. Ранното диагностициране на тежки и несъвместими с живота аномалии дава възможност за прекъсване на бременността в по-малък гестационен срок, което е свързано с по-нисък риск за бременната. В допълнение, специализираният ехографски преглед между 11-14 г.с. се използва и за измерване на дебелината на нухалната транслуценция, както и за оценка на феталната носна кост. Последните два ултразвукови маркера представляват ефективно средство за ехографски скрининг за хромозомни аномалии в ранните срокове на бременността, вкл. за синдром на Даун. Плодът обаче е твърде малък между 11-14 г.с., което налага повторна оценка на феталната морфология в по-късен срок на бременността.

# 662
"Аз имам питане, надявам се да можете да ми отговорите. С направление от ЛЛ мога ли навсякъде в България да отида да ме прегледат, или само в града от където съм? Щото не се знае кога ще мога да си сменя регистрации и доктори от софийски с варненски. Та поне моя мъж да ми вземе сега едно направление от нашата ЛЛ като идва в петък при мен и да ида тука при гинеколога при когото ходех преди. Поне си се знаем. Ще преживея факта един път в месеца да ходя от Варна до тук за ЖК. Пък и ако се разберем с него, може и да не е всеки весец. "

Нощни очи ,със синята здравна книжка можеш да отидеш при лекар от друг град и той да ти даде направление.

# 663
  • София
Здравейте,

Нощни очи, Захира, следя с голямо внимание постовете ви за Токуда, защото и аз съм се ориентирала да ходя на женска консултация, а после и да раждам там. Точно от тези отделения нямам преки впечатления, но сме редовни пациенти на детското отделение и съм много доволна от всичко. Аз така или иначе съм решила да раждам секцио отново, така че си търся добър специалист. Имам въпрос дали докторът, който следи бременността после извършва и раждането, или са двама различни специалисти?

Относно гледането на 2 деца, не се притеснявам особено как ще се справя. Бобо е голям и сравнително послушен, а и много мотивиран да става батко. С домашната работа ще се справя, притесняват ме само боледуванията, дано да не боледуват много, че тогава става трудно  Praynig

Ох, много ми е горещо днес, дано по-скоро дойде захлаждането.

# 664
  • Пловдив
Здравейте момичета,  моята дъщеря днес навърши една годинка newsm38, а на мен ми беше толкова зле, че едвам успях да се приготвя за празника, но поне децата си играха на воля и им беше забавно Tada.
Предната бременност ходих само на частно при доктор / бях здравно осигурена допълнително и всичко ми плащаха/ но сега трябва да се запиша  и някъде по здравна каса, поне изследванията да не плащам. Та въпроса ми е каква е процедурата, кога трябва да си взема направление от ЛЛ и т.н. Моля мамите от Пловдив да споделят къде ходят по ЗК. Блогодаря и лек ден, въпреки че е толкова жегав, че едвам дишаме вече!!!

# 665
  • ул. "Мечтание"
Пепита, мерси! Сега остава и да си намеря синята книжка!  Joy

Alluria, не мога да си кривя душата, Герганова се справи отлично със секциото ми, но тя не работи по ЗК. Инаме според мен, ако бременността ти не е рискова не е нужно този, който ще те изражда да ти води и ЖК. Принципно практиката специално в Токуда е, ако не си водиш там ЖК, да отидеш на предродилна консултация при този, при който искаш да раждаш някъде седми месец, за да имаш поне 2-3 прегледа при него за да се ориентира по-добре в положението. Е, и в края на 8ми месец да идеш, пак надали ще те върнат.

Вал, честита ти рожденничка, да ти е жива и здрава!  Hug  bouquet

# 666
Момичета, благодаря ви за топлото посрещане!   bouquet

pepita1973, хиляди блкагодарности за отделеното време и труд! Благодаря!  Hug

# 667
Здравейте на всички!
Казвам се Ваня от Варна и очакваме нашето бебе в края на месец януари.
Намерих няколко забавни калкулатора - дали са верни не мога да кажа Simple Smile

Калкулатор за прогнозиране пола на бебето? Въведете рожденните дни на майката и бащата, както и годината на зачеване и изчислете. (ru) - http://www.ill.ru/cgi-bin/form.malefemale.pl

Калкулатор за килограми по време на бременност. Изчислява качването на килограми по време на бременност. Paternityangel.com (en)
http://www.paternityangel.com/Preg_info_zone/Weight/CalcWeight.htm

Размери на бебето по седмици от Babycenter.com
http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart

Приятна вечер!

# 668
Мами и а3 видях вчера моето сърчице как силно  и  бър3о  бие,невероятно  преживяване,прилича ми на смилянско бобче  Laughing , било около 1 см.  ,питам се дали не е малко 3а 7 седм,и 4,5 дни?

НоЩни Очи моля да ме добавиШ в началото при термините с дата 27.01.  , А3 самата съм родена на 20.01.  Simple Smile А3 с.м на 35 год. от Бургас ,приятелят ми е на 46 год. Първо дете.
 И  ако може парола 3а албумчето и евентуално линк ,как да го намеря .

Много ме радва че има  толкова много януарски мами   ,и съм сигурна ,че Ще се  удвоими утроим.

Монки моят трансфер бе с един ден преди  теб ,вървим zаедно долу горе.

Калифорния а3 Ще съм до 12 седм  на утрогестан ,и на мен ми и3тича  ,но не  лежа,и  не е проблем,че една  част и3тича ,той си се  усвоява,няма нужда да лежиШ толкова дълго.

# 669
  • ул. "Мечтание"
Ваня, добре дошла!  Hug

Shanna, ще те добавим при следващата темичка!  Peace Сега ще ти пиша на лични с инструкции за албума ни.

# 670
Благодаря ти , НоЩни очи Hug

Последна редакция: ср, 16 юни 2010, 16:37 от Shanna

# 671
  • Пловдив
Бира с таратор и Ваня Kl welcome Колко е хубаво, че ставаме все повече!!

vall_t , да е жива и здрава бъдещата кака   bouquet Аз ходя при д-р Кръшкова (страшен доктор, много я харесвам!) в новия Женски център във Втора поликлиника. Бях си взела направление от ЛЛ още при закъснението на цикъла и с него досега съм била 3 пъти на преглед (с едно направление толкова може). При последния преглед ми казаха да си изброя 45 дни от издаване на направлението и да отида при ЛЛ за ново, като ми написаха на едно листче следните неща (казаха, че ЛЛ ще разбере) : Z 321 ; тип 9 ; ЕКГ и зъбен статус. Това е. После ще ми направят досие и ще ми водят и ЖК. (Извинете, май почнах да се повтарям.)

Shanna, "прилича ми на смилянско бобче", супер, ама страхотно си права!!
Лека и прохладна вечер на всички!   Hug

# 672
Сега е време за смяна на ЛЛ, до края на месеца. И аз съм  с ЛЛ на друго място.

Бира с таратор, добре дошла!

Шанна, нова мода при мен, от снощи реших да пия Утрогестана, На мен ми казаха да си избирам ще го пия или ще го слагам. Снощи нищо не усетих, но днес ми се зави свят след като го изпих, после легнах и сега не ми се вие.

# 673
Alluria не е задължително да те следи и изражда един и същи доктор. Нощни очи ти е обяснила как стои въпросът с ибор на лекар. Мисля, че предродилната консултация беше 40лв. и можеш да идеш примерно към 7-8 месец и после да ходиш на запис на тонове в работното време на същия лекар до раждането /записа на тонове е 15лв. като накрая се ходи всяка седмица/.
За секцио един от най-предпочитаните и най-опитни лекари в Токуда е д-р Димитров. За другите нищо не мога да кажа, но него знам, че го предпочитат за секцио.

Добре дошли на новите мами! Hug

# 674
  • ул. "Мечтание"
Калифорния, аз сменям града по принцип, та мога по всяко време от годината при тези обстоятелства. Но първо трябва да имам адресна регистрация (независимо дали ще е за постоянен адрес или настоящ адрес), а не знам кога точно ще станат тия работи.

Общи условия

Активация на акаунт