Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 68-ма тема

  • 130 148
  • 735
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 117
ох какви тестенички работички... и на мен са ми голям слабост  #Crazy

Лабрекс, между другото, много приличат тези хычины на едни scallion pancakes, на които отдавна им се каня... само че те се водят май китайски или знам ли какви далекоизточни, и се правят по малко по-различен начин, но идеята е същата: (снимките не са мои..... хахах, този път)

# 61
  • София
  • Мнения: 15 828
   Венета, благодаря за похвалите  Hug! Тутманичетата са пак по твоята рецепта! Само където ,толкова бързо втасваха, че побързах да ги изпека и забравих да ги намажа с яйцето. Embarassed

# 62
  • Мнения: 22 867
ох какви тестенички работички... и на мен са ми голям слабост  #Crazy

Лабрекс, между другото, много приличат тези хычины на едни scallion pancakes, на които отдавна им се каня... само че те се водят май китайски или знам ли какви далекоизточни, и се правят по малко по-различен начин, но идеята е същата: (снимките не са мои..... хахах, този път)

Lois , напълно е възможно. Понеже в момента гледам и слушам Йоли, та както тя каза, в кулинарията всичко отдавна е открито и измислено, те и руските чебуреки и др. подобни тестени с пълнеж мекици, както пък в къщи ги наричат, си приличат. Разликата е единствено в тестата. Едно с мая, друго със сода, трето без нищо, общото им е, че са много вкусни и със сигурност калорични. Така че прави твоите китайски "мекици" и пиши рецептата.  bouquet

mimi P27 , ти окончателно ме срази. Откога гледам тия картофки, къде с повече сосче, къде почти без, но все много апетитни. Само да намеря днес по-дребни картофки и ще ги вечеряме. Grinning   bouquet

# 63
  • Русе/София
  • Мнения: 1 838
Лелееее, е другаде няма такива вкусотии
от мен свинска маринована вратна пържола,върху канапе от печен лук, в компанията на гъбки и пържени картофки
Приятен ден

# 64
# 65
  • от точка К до точка С и обратно
  • Мнения: 150
Здравейте, момичета!
Venetta, пеп-4o показали сте едни от любимите ми неща! Всички отново сте се отчели с големи изкушения!  bouquet
esy, vanillla страхотни снимки, а и апетитни!  bouquet
При нас
едни първоюнски пингвини                                         Пиле с бяло вино и мащерка                            Кремчето на Ния с ягоди
(с активната помощ на дъщеря ми)              



Хубав и успешен ден!

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 13:04 от Гуинет

# 66
  • Мнения: 158
Гуинет, пингвините са жестоки просто!!!

# 67
  • Мнения: 930

mimi P27 , ти окончателно ме срази. Откога гледам тия картофки, къде с повече сосче, къде почти без, но все много апетитни. Само да намеря днес по-дребни картофки и ще ги вечеряме. Grinning   bouquet

а ние тази вечер отново ще правим твоята салата от тиквички Heart Eyes, не съм показвала снимки затова го правя сега

# 68
  • сред люляците
  • Мнения: 767
vanillla , чудесни изглеждат! Благодаря ти   bouquet

Гуинет , пилето ти е един път... направо ми взе ума. Дай рецептичка  Hug

# 69
  • Torino,IT
  • Мнения: 1 833
Пак невероятни ястия сте спретнали, момичета    bouquet

Селма, желираният ти сладкиш е невероятен    bouquet
Гуинет,менюто ти както винаги е цветно и примамливо вкусно Peace
Лабрекс, май само аз не виждам снимката на хьичините, но прочетох рецептата, та горе долу си ги представих, сигурно са супер вкусни Peace
Илрай, Ванила, допаднаха ми и вашите предложения с характерните за сезона плодове- ягодки и черешки.
Меганс, пак предизивика слюноотделяне с вида на питката и тутманика ти.
Пети, страхотни пиле с ориз, ммм  chef бях го мернала някъде по -назад, може и в предишната тема да е било, но ми се е запечатало в ума Blush  bouquet
Харесаха ми и зелените кюфтета на Пепчо и по назад на Мастерчето, моите пък не винаги ми стават, пък уж спазвам всичко по рецептата, когато ги правя с тиквички, но нещо са ми много воднисти. Cry
Аелис, твоите сладкиши и изобщо менюта са ми слабост Hug
Аз показвам набързо обеда ни днес
Равиоли с рикота и спанак заляти с доматен сос


За десерт пъпеш

Хубав следобед на всички  bouquet

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 14:41 от Lindita

# 70
  • Мнения: 22 867

а ние тази вечер отново ще правим твоята салата от тиквички Heart Eyes, не съм показвала снимки затова го правя сега

mimi P27 , радвам се, че я харесвате, да ви е сладко!  bouquet

Lindita, можеш да пробваш да ги видиш в източника, има линк под рецептата. На вид не са нещо невиждано, но са вкусни, да! Peace  bouquet Приядоха ми се равиоли, много апетитно изглеждат.........уф, да не видя нещо...... Grinning

Днес правих кифлички с ягодов конфитюр, за да пробвам едно тесто, много е вкусно, но май се престарах да е меко и малко се разляха. Следващ път ще сложа повече брашно. Тестото е с мая и със сода, не знам защо, но ми хареса. И майонезени курабийки, които правя обикновено, като ми остане майонеза и не знам какво да я правя.

# 71
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 580
esy , и аз искам рецептата на кексчето Wink.

Лабрекс, страхотни са ти хычиныте Hug.А за курабийките с майонеза има ли я рецептата в Любимите ти?И на мен ми се случва да остане и се чудя как да я оползотворя Wink.

Lindita , до сега не съм имала смелостта да сготвя равиоли, но като гледам твоите - май ще трябва да се престраша Joy.Благодаря ти за милите думи Hug.

Пълнени чушки хапнахме вчера :



И Бисквитена торта с ягоди и шоколад, снимката е от миналата седмица, когато я правих за първи път Wink :

Последна редакция: ср, 02 юни 2010, 16:50 от Аелис

# 72
  • София
  • Мнения: 4 180
Селма, може ли рецептата за Пастрома от свинско месо. Страшно много ми хареса, Благодаря ти   bouquet

# 73
  • Мнения: 22 867

Лабрекс, страхотни са ти хычиныте Hug.А за курабийките с майонеза има ли я рецептата в Любимите ти?И на мен ми се случва да остане и се чудя как да я оползотворя Wink.

Аелис, не съм я писала, но много я харесвам и ще взема да я сложа. Аз ги наричам курабийки, но те са май по-скоро като масленки, не са твърди, а са пръхки и хрупкави.

Ето я:

200-250 гр майонеза
200-250 гр краве масло или маргарин
200 гр захар
ванилия
пакетче бакпулвер
брашно, колкото поеме

Замесва се тесто, докато стане на топка, не е твърдо в никакъв смисъл, еластично е. Правят се топчета колкото орех приблизително или каквито ги направите, може да се овалят в орехи, мак, захар, канела и захар (когато са със захар, само ги потопявам от горната страна). Не мажа тавата с нищо, направо ги слагам, пекат се в загрята на 180 град фурна от 12-15 до 20 мин, зависи колко са големи. В моята фурна пека на предпоследното ниво.
Свикнала съм им и ги правя малко наизуст – колкото майонеза е останала, добавям маргарин и захар в купа горе-долу пропорционално според рецептата, слагам ванилия и бакпулвер, разбърквам с вилица или тел, сипвам брашно по малко, бъркам с лъжица и после донамесвам на плота до топка. В това време фурната е загряла и стават бързо. Peace

Вкусно изглеждат пълнените ти чушки, май от зимата не съм ги правила. Heart Eyes   bouquet

# 74
  • Мнения: 1 849
Селма и аз мислех да те питам за Пастрома, моооля!?   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт