Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 33

• 39 507
  • 716
  •   1
Отговори
# 60
Ето, от анкетата си стана ясно, че тук повечето влизат заради информацията за сериала и дискусието по него. Спама не перчи, докато не вземе колосални размери, т.е 1/3 от всичките 49 страници, че понякога е повече.
Peace

A коментар към снощните серии ще направя след като ги изгледам.

# 61
рози-макси
Наистина забравих, че тя накара Шевкет да играе на борсата и да загуби откраднатите пари, също така тя го накара да тегли парите от картата и да играе комар, и Теким да взимат кредити. Тя накара Неджля да избяга с Оуз.
И съм съгласна с теб за едно, не трябваше да изнудва Оуз да се жени за Лейля (лошо ми става само като и пиша името  Sick), трябваше да остави нещета така както са и сем. Теким да си живеят със срама.

Shocked Според теб е по-добре да се омъжиш нещастна,отколкото да живееш със "срама",че си спала с мъж,без да сте обвързани!?
А имаше ли право да се бърка в личния живот на сестрите,да "помага",още повече настройвайки ги една срещу друга!?Значи тя тогава имаше право да го направи,да им отвори очите,а Гюлщен няма право да отвори очите на Текинови!?

# 62
Мишел_ аз лично на моменти преминавам в спам, когато видя че караниците тук вземат много негативен обрат. С такъв спам гледам да разведря обстановката и да сменя темата, за да не се трупа негативна атмосфера във форума. Напоследък има повече спам, защото отрицателното зачести.  Thinking

# 63
  • В тъмната гора.
Ферхи като, че ли все пак има някакви чувства към Шевкет, но просто не и изнася да е с него. Пресметливостта й не и позволява да се отдава на чувства. А за Левент какво да кажа, коя жена ще се откаже от такъв любовник /защото той само за това става, като съпруг не става/.

Направих едно клипче за триъгълника Седеф-Шевкет-Ферхунде. Още не съм му сложила субтитрите, но има сложени много интересни моменти напред в сериала.

# 64
Замислих се аз какво бих направила, ако моя приятелка врътка гаджето си и си има любовник.  Thinking
То много зависи от ситуацията. Ако той е "леке" и тя се спасява с новия човек, бих я подкрепила за новата връзка и това да се раздели с гаджето. Ако обаче гаджето е свестен тип, ще я предупредя първо нея или да го остави и да си бъде с другия, или да си остане само с него, защото така трима не е честно към нито един от тримата. Ако приятелката не си вземе бележка, ще кажа на гаджето й да внимава с половинката си. Пък той  да си решава какво да прави, ако иска да си я следи, да я хваща, или да си живее по същия начин. Той си решава.  Crossing Arms
За това си мисля, че Гюлшен трябваше да говори с Шефкет и той да реши, а не разни други хора да решават вместо него как ще се развива живота му.  Thinking

Много ми се иска Лейля наистина да се вземе в ръце и да започне нов живот.  Praynig
Истинската приятелка никога не би си позволила да пречи на щастието на приятелката си.Останалото е псевдо-приятелство.

Интересно ако съпоставим мъжкото мислене на женското-би ли се намесил мъж,ако  види приятеля си да кръшка с друга?Едва ли,мъжете са солидарни в тези отношения.Ето защо това за мен лично не ми е приемливо,при жените няма истинско приятелство.Винаги завистта за по-богат мъж,за по-скъпа кола,за повече деца,за по-умни деца,за по-висока заплата и за по-приближена до шефа стои на първо място,и всичко друго е бутафория.

# 65
Ралико,а истинската приятелка има ли право да кара приятелката си дъ върши измами?Истинската приятелка има ли право да кара приятелката си да върви срещу собствените си убежденая,против себе си?Истинската приятелка заплашва ли,когато  мнението на другата не съвпада с нейното?Ща за истинска приятелка е Ферхунде!?
Като цяло,беше странно ,че двете са приятелки,те са два съвсем различни типажа,дори противоположни.

# 66
Не мисля,че Ферхи се подигра нарочно с Шефкет,защото в такъв случай тя щеше да е тържествуваща и усмихната.
Смятам,че беше разколебана,объркана,уморена,изнервена,уплашена и не знаеше кой път да хване.
Какъвто и да е мотивът й,беше много грозно да му даде надежда и после да му я убие.Съкилийниците му обаче произнесаха най-точната присъда за брака им.
Простотията и наглостта на Неджля в действие.Вместо да благодари,че в критичен момент Левент е помогнал,тя го заплашва да стои далече от тях!Кой при кого отиде,Теким някой да ги е канил?Те живеят с чувството,че са нещо повече и от Левент,и от Ахмед,и че е голяма чест за хората да допълзят до тях.Не си дава сметка,че е влязла в семейство в близки отношения с Тунджел и така отново създава проблеми и се излага-за кой ли път вече.Наистина е много ниска топка и Сусан е напълно права да не може да диша и нея,и семейството й(снахата е първо женена за баща си,после за мъжа си,като останалите сестри.Така вече ми вони на Едип,че...  Sick
И как никой Теким не се усети,че нараняват Седеф,разисквайки надълго и широко любовта на Шефкет към съпругата му.Което нямаше да се случи,ако не се месеха в живота му толкова много и не бяха такива егоисти да занимават хората само със себе си.
много точно усещаш нещата,
А не мислиш ли че Ферхунде е своеобразен лакмус за безсърдечието и вулгарната нахалност на фарисеите?Тя е объркана, обезверена, досущ като Мария Магдалена за която Христос призовал да хвърлят камъни върху нея ,  тези , които никога не са грешили...

# 67
Добър ден,и въпреки че е толкова дъждове,на всички ви пожелавам много слънце,слънце в детските очички и усмивки.........

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ДЕЦА......МАЛКИ И ГОЛЕМИ

ЗАПАЗЕТЕ ДЕТСКОТО В СЕБЕ СИ И ПОВЕЧЕ УСМИВКИ

И като написах усмивки,спуках се от смях с баба Джавка снощи.

За Ферхундела,какво да кажа........споделям някой мнения за нея ,които прочетох.......то лошотията й няма край.

Направо ме стегна сърцето,някакси се поставих на мястото на Шевкет и усетих болката му,а и съкилийниците,какво му мътят главата.

Изкефих се на единия,които каза,че никоя жена няма да седи с него,щом толкова слуша родителите си.Ами така си е,Ферхи не е цвете,ама той е пу....ьо,за мен поне

Относно приятелството и псевдо приятелството-аз съм на мнение,че истината и правилното трябва да се гледа,а не да си на страната на този,които ти е близък.

БЛАГОДАРЯ ЗА ТЕМАТА,ЧУДЕСНА Е КАКТО ВИНАГИ   bouquet Heart Eyes

# 68
Ралико,а истинската приятелка има ли право да кара приятелката си дъ върши измами?Истинската приятелка има ли право да кара приятелката си да върви срещу собствените си убежденая,против себе си?Истинската приятелка заплашва ли,когато  мнението на другата не съвпада с нейното?Ща за истинска приятелка е Ферхунде!?
Като цяло,беше странно ,че двете са приятелки,те са два съвсем различни типажа,дори противоположни.
Всеки разбира живота според своите ценности,щом го е допускала Гюлшен,значи с нищо не е по-различна от Ферхунде.Никой не я е карал насила,по свое желание  действаше и тогава и сега.Не бе странно,че са заедно,странно бе,че издържаха толкова време заедно.Защо до сега Гюлшен не се противопостави на Ферхунде?Защото изведнъж видя,че Ферхунде има успех с Левент,изобщо не помисли нито за честта на Шефкет,нито за здравето на родителите му,искаше да и направи мръсно-успя.Това е.

# 69
Всяко търпение си има граници,и това на Гюлшен също,просто чашата преля!Това е!
Мария Магдалена се е покаяла,не виждам Ферхунде да го прави,да съжалява за нещо сторено!Пък и аз не бих сравнила нейните грехове,с тези на Ферхунде  Rolling Eyes.

# 70
Ралико,ами просто на Гюлшен и писна от глупостите на Ферхунде. Ферхунде винаги изисква много от хората,очаква всички да и играят по свирката,като същевременно прави каквото си иска.Дразнесе ше от Седеф,а същевременно се ........ с чужди мъже-нали е още омъжена,нали ОБИЧА мъжа си.........Глупости на търкалета!!!
Тя обича само себе си-тотален егоист.Сега чакам и Левент да се осъзнае.......  ooooh!
Като гледам реакциите и на Гюлшен и на Ферхунде мога да предположа на какво се е основавало приятелството им.Ферхунде е зла,конфликтна личност и само такава като Гюлшен можеше да я трае ,но и на нея и писна.Смени средата и видя,че има и нормални хора......

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 11:46 от biskit

# 71
Вярно бе, днес е празник.  doh
Поздравявам и аз всички, които в момента са деца, имат деца или се чувстват деца. То май това включи всички от темата.  Mr. Green
Живи и здрави всички и много весели моменти да имате занапред.  moresmile cow hahaha

# 72
За Гюлшен мисля, че се показа като тотална завистчийка и мръсница. Да не е в сърцето на Ферхунде та да се бърка? Но завист, жълтозелена завист загриза уж вярната Гюлшен...което се очакваше...и все пак като се случи ме разочарова много.

Какво да кажа за Али Ръза, който не се научи да не се меси в живота на сина си....
Хайрие я оправдавам, защото тя е леко глупавата, много майчински настроена и все мисли доброто на децата си, ама както тя го разбира.
Но Али Ръза с неговото вечно деспотично присъствие към близките си.
За Неджля вече казах - по-голяма селянка от нея във филма няма. И вчера пак го доказа.

За темата най ми харесва инфото и дискусията.Това гласувах.

Най-симпатична ми е Ферха, сполучлив финал за филма е Ферха и Шефкет да се съберат отново.

# 73
Каквито и да са мотивите на Гюлшен,тя наистина помогна.На Теким-да си приберат сина под крилото и на Ферхи,да не се хаби за обречена кауза.Прекрати им агонията с цената на личната си загуба на приятелка и подкрепа.
Също като Ралико смятам,че не случайно двете са приятелки и не е случаен моментът,в който тя й подложи крак.
Сусан е права като каза,че е по-добре да се даде издръжка на Али Раза,вместо да му се измисля работа,или най-добре да му се съдейства за работа другаде.След като полага огромни усилия да търпи Неджля като снаха и бъдещ служител при тях,малко прекалено е да й натресат и Раза,а защо не и Лейля.Доколко е права-не мога да преценя,но я разбирам.

# 74
Какво и е писнало на Гюлшен незная,май повече се тревожеше,че ще загуби работата си,а не какви последствия ще има за Ферхунде.Помощта и бе мечешка услуга-неискана и ненавременна,и определено неморална.
Никой няма право да се меси в живота на другите,каквито и чувства да има,ако не и е приятно да спре да се вижда с Фехунде,да затвори вратата и да не я се възползва от връзките и.Но така е лесно-Гюлшен светицата,пък Ферхунде-грешницата.Ама моля,коя не прави секс,че Ферхунде плюете?А и нали прати документи за развод?Ясно бе,че това е точката за брака и с Шефкет.
Сравнението с камъните в случая е много на място-който не е грешен нека пръв хвърли камък по Ферхунде.Това лицемерие е навсякъде и за съжаление Ферхунде получи още един горчив урок-няма приятели,има интереси. Peace

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 11:53 от raliko

Общи условия

Активация на акаунт