Орхидея - тема 4

• 99 522
  • 745
  •   1
Отговори
# 15
  • Монреал
Запис и от мен!  bouquet

# 16
Здравейте момичета, запис в новата тема.
дължа ви хиляди извинения че така и не сколасах да направим с Милето нов изглед на първа страница на темата ни, единственото ми оправдание че имам наистина сериозни проблеми и от там чувствителна нехватка на време.Понеже ще ми се очертае скоро възможност за повече компо-часове тогава ще направим макета и ще ви го представим за одобрение.

Иначе при мен обилен цъфтеж на по- голямата част от фалчетата, но най голямата ми гордост са цветовете на енциклията октопуси, направо не мога да се нарадвам й първия цвят в домашни условия. Имам и кауфландско мини - не се стърпя сърце юнашко...

На всички
 Hug

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 21:28 от _re_ge

# 17
Ето и обещаните снимки на моята мини орхидея.Надявам се скоро да пусне и цветонос.

# 18
  • София
venipuh,  с толкова много коренчета няма как скоро да не пусне цветонос  Peace

# 19
записвам се и аз да ви чета за да не изпускам какви красоти имате

# 20
И аз съм тук Simple Smile. Мерси, момичета, за отговора, няма да го пипам листото. Аз малко дръпнах, ама лекичко де, но е здраво закрепено все оЩе, така че го оставям да си седи. Нямам търпение вече да цъфне някоя, всички са в застой, само новата ми има цветове и милтонията, но тя направо си прецъфтява, вехне, незнам дали Ще оцелее. Ама как може пък нито една да не изкарва цветонос. Само листа и корени. Може пък всички заедно да цъфнат, Ще  е много красиво. Междувременно може да си купя някоя нова за оЩе малко цвят Grinning. Поздрави на всички Hug Hug Hug

# 21
  • София
venipuh, вида и е идеален и сигурно ще те зарадва скоро. Но като си я пресадила в по-голяма саксия, не е ли станала по-едра? Може би само така ми изглежда  newsm78?

Пламчо, защо не пробваш да ториш с нещо за цъфтеж? Оранжев кристалон например. Или да промениш мястото и - не драстично, а малко... Например леля ми има подобен проблем, а според мен у тях е доста тъмно. Все пак след 1,5 година фаленопсиса и цъфна и то с толкова много цветове(в миналата тема ги показах), колкото аз не съм и сънувала  Mr. Green. Но пафчето и продължава да е само на листа...

# 22
  • На планетата Земя
Добра вечер!

Танче, все така да се отчиташ - хубави снимки, прекрасни цветя.

Мъни, радвам се да те видя.

Регенце, мерси за навременното включване. Добавих на първа страница прекрасния ти колаж от НАШИ ОРХИДЕИ. И сложих линк към статията на NG, над която Ку4о така усърдно се потруди.   bouquet Останалите неща лека полека.

Пламчо, не знам дали съм те разбрала правилно.Сигурно орхито е фаленопсис и имаш малък цветонос (разклонение на стар цветонос), който не иска да расте. Може цветоносът дае стар и да няма сили, по-добре го отрежи тогава, да не губи растението излишни сили. Аз забелязвам, че сега голяма част от орхитата се състрдоточиха да правят нови корени и листа. Веднага се почувства лек спад на цветопроизводството. Чакам съживяване края на лятото. И при вас ли е така?

И аз искам да си купя пафче, да видим откъде.

# 23
  • София
Лелелелелле! Много готино е станало с този колаж! Благодаря!   bouquet

# 24
Колажа наистина е страхотен  Crazy Жалко, че нямам участие   Embarassed
Аз съм малко притеснена за моята хубавица. Като гледам снимките ви оставам с впечатление, че не е в много добра форма. За капак днес котката ми я съборила и единия цвят се отчупил (с него бяха 13, сега 12), а предпоследното листо пострада още (на около 5-6 см от основата е пречупено леко и по средната жилка, нзм точно как се казва, също е като прерязано) Струва ми се и че не са достатъчно силни листата. Сега докато цъфти мога ли да я торя за листна маса? Абе като цяло не ми изглежда здрава. Подари ми я майка ми, която също никога не е гледала такова чудо и нямаше как да прецени в какво състояние е като я купува.
За корените следващия път ще пиша, че много станаха въпросите. А най-добре ако някой иска да му я дам за известно време да я реанимира, докато не съм я уморила  Mr. Green

# 25
Пак съм аз Simple Smile. re ge, дано преминат бързо проблемите Hug
Момичета, аз изкарах 3 дендрониума на терасата, пък да видим какво Ще стане. Остъклена е, няма да са на пряка слънчева светлина. Двата са добре, изкарват много листа, дано сега не спрат. Но другия е отчайваЩ с едното си мижаво листенце вече няколко месеца. Колебая се за милтонията дали Ще се чувства добре на терасата. Засега хич не е добре, направо си увяхна след купуването. Някой гледа ли милтония все пак? Аз вече питах де, ама някой може да е пропуснал.  Hug Hug

# 26
 Hug благодаря ви за съветите...ще направя това, което казвате и после ще покажа резултатите

# 27
  • София
Do_de_gE, извинявай, но не помня дали си давала снимки на цветенцето, но ако не си е хубаво да слопжиш за да даваме адекватни съвети   bouquet
tilde, мисля, че никой друг от активно участващите в темата няма милтония. В ботаническата градина казаха, че са много чувствителни към преполиване, така че внимавай  Peace

# 28
Наистина се съм пускала снимки. Знам, че така е най-добре, но сега нямам апарат, ще се опитам с телефона да направя свясна снимка, но да видим какво ще стане.

# 29
  • София
Тилде, аз имам милтония. Чудна е  Mr. Green! Заедно с цимбидиума стават за свежа пролетна салатка  hahaha. Като я купихме имаше 1 цветонос. Цветовете увехнаха доста бързо. След около месец изкара още един. Явно си е бил тръгнал още при тях, но при мен се е появил. Цъфнаха 3 по-дребни цвята, които издържаха по-дълго време, но не и колкото фаленопсисите. Оттогава(1,5 год.) си е добре... на зеленина. Нади също е имала, но на нея и е загинала. В Ботаническата градина и те казаха, че много загиват и все се снабдявали с нови  Grinning.

Do_de_gE, все нещо ще се види. Снимай!

Общи условия

Активация на акаунт