Орхидея - тема 4

• 99 742
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
И двете изглеждат добре имат коренчета с млади връхчета.
По мое скромно мнение са си екстра Simple Smile

# 601
  • Gone with the wind
Apr , екстра са си - имат много и хубави коренчета, цял куп свежи коренови връхчета, добре се справяш с необръщането на внимание  Mr. Green

Аз да се похваля, сутринта ми беше много сиво и депресирано и на път за офиса в цветарското магазинче в подлеза (откъдето обикновено се снабдявам с хризантеми  Mr. Green ) съзрях орхидея баш от тази, където искам - бяла на големи лилави петна  Heart Eyes  За първи път давам толкова много пари за орхидея, беше опакована в целофан, та и корените не й видях, но не ми пукаше особено, просто я исках и сега ми е едно хубаво и усмихнато Sunglasses

# 602
  • Варна
По мое скромно мнение са си екстра Simple Smile

По мое също Simple Smile
Справила си се чудесно, продължавай по същия начин да се грижиш за тях, явно си открила сама от какво се нуждаят Hug

Да си похваля пъстролистното фалче - пуска не един, а цели два цветоноса! Много му се радвам, само с 4 листа е, а какъв мерак за цъфтеж Simple Smile И на корени доста порасна, изобщо добре се развива.
Ку4о,
честита придобивка Simple Smile Аз все се каня да наобиколя Практикер, последния път като ходих имаше много хубави дендробиуми и онцидиуми, имаше и прецъфтели на половин цена. Но все не мога да стигна дотам.

# 603
  • Gone with the wind
Ето я - снимките не са особено добри, но - с телефон и на изкуствена светлина - толкУз

Има 2 цветеноса, всеки с по 2 разклонения, едно отчупено разклонение на единия и 2 спящи пъпки, които май скоро ще се събудят (много са набъбнали)

# 604
  • Варна
Красавица Grinning

# 605

Да си похваля пъстролистното фалче - пуска не един, а цели два цветоноса! Много му се радвам, само с 4 листа е, а какъв мерак за цъфтеж Simple Smile И на корени доста порасна, изобщо добре се развива.

Браво, един примерен фал така трябва да се държи  Grinning
Имам един с 3 листа, почти без корени (от скоро започна да пуска) обаче с два цветоноса. Беше много зле милия като го взех, със спаружени от пресушаване листа...а бе жална картинка. Още не съм го виждала как цъфти и го чакам с нетърпение вече Simple Smile

ku4o, много е красива!

# 606
Благодаря ви момичета!  Hug  Как ме зарадвахте! Ми ще чакам и като се раздвижат нещата, веднага ще докладвам!

В знак на благодарност искам да ви споделя местенце (за София), където има изобилие от орхидеи и аксесоари за тях, а май често правят и разпродажби (може и да го знаете, но аз да си кажа) - градински център, който се намира пред входа за автомобили за лаборатория Цибалаб 1 ето тук http://www.cibalab.com/images/Karta_Serdika.png (вие си ме знаете какви ги върша там, поне да съм полезна с нещо Mr. Green).

П.П. ku4o, таз мома, петнистата, много Убава, бее!!! Simple Smile

# 607
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
....В знак на благодарност искам да ви споделя местенце (за София), където има изобилие от орхидеи и аксесоари за тях, а май често правят и разпродажби (може и да го знаете, но аз да си кажа) - градински център, който се намира пред входа за автомобили за лаборатория Цибалаб 1 ето тук http://www.cibalab.com/images/Karta_Serdika.png (вие си ме знаете какви ги върша там, поне да съм полезна с нещо Mr. Green).
...

ах иде ми да вия  Whistling
що не каза това седмица и половина по-рано Confused
там бях, а съм изтървала златна възможност да си дойда със сак орхидеи  Cry

# 608
 Apr, и аз мисля че са добре и добре се развиват  Hug

ku4o , страхотна е ... охх добре че не съм като теб да минавам покрай такива красоти сутрин , че у нас няма да остане място за нас  Grinning , аз именно по тази причина ходя много рядко в Баумакс  Embarassed

# 609
Записче от мен  Blush

# 610
  • София
Апр, сравнително скоро ходих до тази сграда, ама не съм знаела за орхидеите  Mr. Green. А някакви ориентировъчни цени? Подобно на кауфландските и баумакските ли са? Или са като в цветарски магазин? Колкото за твоите орхидеи - и за мен са в перфектно състояние. Само почакай малко! Сезонът на цъфтеж наближава!  Grinning

Моята голяма дъщеря е купила първата си орхидея (не броя камбрията, която умори, а аз съживявам  Grinning). Вчера ми се похвали, че си е купила ето тази хубавица (на снимката не се виждало последното клонче с 3-4 пъпки) за 3,5 евро  #Crazy:

Кучо, честито! Много е красива! Наскоро в Кауфланд Банишора имаше такава разцветка, но със счупен цветонос. Толкова търсих някой да я преоцени, но не ме огря  Mr. Green. После някой друг се е уредил, защото едва ли някой е дал 15 лева за орхидея без цвят. Аз навремето имах такава, но е сред загиналите. Вчера мъжът ми купи някакво лекарства тип "пенкелер" от е-вау, което много го хвалят по американските форуми. Лекувало гъбички, бактерии и дори някои вируси, въпреки, че казват, че вирусите не се лекуват. Да видим дали ще има ефект. Всички болни, които тръгнаха и имаха нови листа се заразиха отново, че и заразиха и други. Сега са на стълбите и си чакат лекарството.

# 611
Apr, и аз мисля че са добре и добре се развиват  Hug
mmmshushy80, благодаря и на теб!  Hug

ах иде ми да вия  Whistling
що не каза това седмица и половина по-рано Confused
там бях, а съм изтървала златна възможност да си дойда със сак орхидеи  Cry
Нищо, другия път, тъкмо може да улучиш и разпродажба  Wink

Апр, сравнително скоро ходих до тази сграда, ама не съм знаела за орхидеите  Mr. Green. А някакви ориентировъчни цени? Подобно на кауфландските и баумакските ли са? Или са като в цветарски магазин?
Не са чак като баумакските - аз там не съм ходила, но съм виждала в брошури, когато пускат тънки цени - та чак такива не са. Но не са и чак като в цветарски магазин. Когато отидох първия път имаше на доста различни цени (напр. средна цена 20-22 лв.), а имаше и по-скъпи - тогава не ми стана ясно защо, но след като прочетох тази тема,  Laughing предполагам, че са били с повече цветоноси. Вторият път като отидох имаше и голяма количка с преоценени, от които можеш да си избираш по 5-6-7 лв., взависимост от цветето - бяха в най-различни цветове, вкл. и на петна. Предполагам, че са били пред прецъвтяване на тази цена, не знам... А тази за 3,5 евро е направо  #Crazy разкошна!

# 612
  • София
Apr, благодаря!   bouquet  Не е никак зле 5-6-7 лева  Laughing. Ще го имам предвид!  Party

# 613
Здравейте девойки  Simple Smile честити нови придобивки, да ви радват много дълго с цъфтеж след цъфтеж, след цъфтеж.... Sunglasses
Аз направих моите 6 на брой Sick не се сдържах, обикалях една красавица известно време и тази вечер просто минах и я взех  Crazy Crazy Crazy сега ще ви я покажа, но малко ме притеснява, че е саксийката е пълна с корени, ама направо е ПЪЛНА и всичко така се е оплело, че ме е страх да я вадя да я разглеждам и май ще чакам да прецъфти първо.

Малко лошо е качеството, но с телефон и на тъмно толкова... утре на светло ще я снимам по-така  Wink

Ето я и нея: http://img713.imageshack.us/img713/6885/imag0040jf.jpg 
http://yfrog.com/mwimag0037ej

А ето и корените... май е за по-голяма саксия: http://img811.imageshack.us/img811/3228/imag0038s.jpg

хубава вечер на всички и до много скоро Simple Smile повече няма да си купувам... официално го заявявам... само като подаръци ще ги приемам  Joy

# 614
  • Варна
Tsvetik_T,
честита придобивка, прекрасна е Hug
Само да те питам нещичко, това като го казваш
Цитат
повече няма да си купувам... официално го заявявам...
хммм... таковата... вярваш ли си Joy

tania67,
и орхидяята на дъщеря ти е разкошна Heart Eyes А твоите верно ли пак се разболяха Tired Еххх, така се надявах да се оправят. Помня, че бяхте питали в оранжерията на БАН, не можаха ли да ви кажат какво ги мори и как се лекува?

Общи условия

Активация на акаунт