Аз така и не стигнах до д-р Пеев, защото всичко се разви прекалено бързо и не знам дали вече има смисъл, но може би поне за второ мнение е добре да го потърся...
Синът ми е на 4 години, изгори се с вряла вода през ноември 2010, направихме пластика, имаше някои усложнения с донорското място, за щастие вече всичко е наред- раните отдавна са зарасли. Сега лекуваме белезите, които имат доста неравности, със силиконовите плаки CICA CARE. За два месеца има доста добър ефект, но неравности все още има и едва ли ще успеят да се изгладят напълно с плаките. Доста хора, минали по този път, ме убеждават, че с времето белезите ще станат доста малки и почти ще се заличат - малко дете е все пак, ще расте. И аз мисля, че всичките мазила, силиконови лепенки и т.н. ще помогнат достатъчно.
Лекарките от Пирогов обаче, които го оперираха и при които ходим на контролни прегледи, настояват за "по-добра" интервенция, която щяла да изглади съвсем ръбовете на белезите. Става дума за някакъв медикамент Kenacort, който се инжектира подкожно с упойка и процедурите се прилагат няколко пъти през месец.
Не съм сигурна дали искам да подложа детето си на това и най-вече дали има смисъл. Четох за въпросния препарат, че това са стероиди, на някои места пишеше, че не се прилага за деца под 6 години....предполагам, че лекарите няма да ми препоръчат нещо, което може да навреди на детето ми, но все пак...
Моля за съвет, ако някой има повече информация за този Kenacort или се е подлагал на манипулации с него, да сподели мнение и опит тук.