Да спасим Д-р Людмил Пеев - секция по изгарания в "Пирогов"!

• 29 949
  • 88
  •   1
Отговори
# 75
Не знам дали трябва да задавам въпросите си точно в тази тема, но във всички останали, които намерих във форума, касаещи белезите след изгаряне, имаше доста малко информация.
Аз така и не стигнах до д-р Пеев, защото всичко се разви прекалено бързо и не знам дали вече има смисъл, но може би поне за второ мнение е добре да го потърся...
Синът ми е на 4 години, изгори се с вряла вода през ноември 2010, направихме пластика, имаше някои усложнения с донорското място, за щастие вече всичко е наред- раните отдавна са зарасли. Сега лекуваме белезите, които имат доста неравности, със силиконовите плаки CICA CARE. За два месеца има доста добър ефект, но неравности все още има и едва ли ще успеят да се изгладят напълно с плаките. Доста хора, минали по този път, ме убеждават, че с времето белезите ще станат доста малки и почти ще се заличат - малко дете е все пак, ще расте. И аз мисля, че всичките мазила, силиконови лепенки и т.н. ще помогнат достатъчно.
Лекарките от Пирогов обаче, които го оперираха и при които ходим на контролни прегледи, настояват за "по-добра" интервенция, която щяла да изглади съвсем ръбовете на белезите. Става дума за някакъв медикамент Kenacort, който се инжектира подкожно с упойка и процедурите се прилагат няколко пъти през месец.
Не съм сигурна дали искам да подложа детето си на това и най-вече дали има смисъл. Четох за въпросния препарат, че това са стероиди, на някои места пишеше, че не се прилага за деца под 6 години....предполагам, че лекарите няма да ми препоръчат нещо, което може да навреди на детето ми, но все пак...
Моля за съвет, ако някой има повече информация за този Kenacort или се е подлагал на манипулации с него, да сподели мнение и опит тук.

# 76
Здравейте, за съжаление не мога да ви дам информация за този препарат, не ми е познат, но ви препоръчвам да се консултирате и с други доктори. След това, което преживяхме в Пирогов при "великите специалисти" съм склонна да подложа на съмненние всяко лечение, което предлагат.
За да вдъхна надежда на всички родители с деца пострадали от изгаряне, ще кажа, че лечението на белезите на моето дете приключи. Точно седем месеца след изгарянето. Белезите доста избледняха и не представляват нито функционнален нито козметичен проблем. Ако някой се интересува, къде и как се лекувахме, моля да пише на лични, за да не правя реклама тук.

# 77
  • София
Мили мами,аз съм на21 и си залях дясната ръка с горещо олио. В момента ходя на превръзки при Аргирова,но и аз споделям мнението ви за нея! истеричка и ме плаши с операции и някви такива,още утре ще звънна на д-р Пеев и дано ми помогне той! Страх ме е ,успяха да ме наплашат за 4 дена в Пирогов,страшно съм разочарована от лекарите там...които не ми даваха почти никаква адекватна информация. А шефа на клиниката по изгаряния постоянно го сърбят ръчичките за операции били те нужни или ненужни!

# 78
Оформя се един безсмислен спор...д-р Пеев, както и другите му колеги имат както успехи, така и неуспехи, така че крайностите в изказванията са безсмислени. д-р Аргирова е много качествен пластичен хирург, но може би проблема опира до отношението и към пациентите. Темата за това има ли и кога има показания за пластика няма да захващам, защото в нея има много спорни моменти дори и за специалисти и смятам че лаическото и обсъждане във форума е безсмислено. Да не говорим, че ръката е един твърде фин орган и към нея винаги трябва да има особено отношение. Само ще посоча, че една от целите на ранната операция е именно да се избегнат късните деформации, предизвикани  от продължилия дълго възпалителен процес (какъво е по същността си зарастването на една рана)
Спирам дотук.
Само ще уточня - не съм пластичен хирург и не работя в секцията по изгаряне на Пирогов. Познавам лично и двамата лекари и съм виждал техни пациенти и с отлични резултати, и с усложнения. Защо беше уволнен д-р Пеев няма да коментирам - интригите са много и не са чисто медицински.
Хайде със здраве и един съвет - когато не сте сигурни в предложеното ви лечение потърсете второ мнение от лекар, а не във форума

# 79
Здравейте,ние също преживяхме голям кошмар в Пирогов,детски изгаряния.Дъщеря ни,която е на 4годинки си изгори крачето втора степен.Направиха ни превръзката и казаха,че на следващата превръзка след 3 дни,ще видят дали зараства раната,ако не зараства ще се предприеме пластична операция.Забележете,изгаряне втора степен -пластична операция на дете,което тепърва ще расте!!!Изгарянето стана в Събота,веднага посетихме Пирогов,превързаха ни с особенни грубости и казаха в Неделя да отидем за приемане 4 дни.В Понеделник сутрита под упойка изчистиха раната и превързаха,за което благодаря разбира се.Но,започнаха болки,които в Вторник през ноща се усилиха.Дежурната сестра дойде към 12 през ноща,развика се на детето,че било ни направило луди,че не давало на никой да спи и му сипа в устата някакви капки,от които дъщеря ми искаше вода,вода,но не и се позволи да пие.Бях я гушнала при мен на леглото,за да я успокоявам ,но сестрата и се скара и каза да си иде в нейното креватче.Капките подействаха много бързо и за 3 часа заспахме.Когато отмина деиствието детето пак подскачаше от болка и се събуди.Отново последваха капки,при положение,че аз бях сложила ефералган свещичка и беше изпила нурофен 7мл.с чай от маточина.Можете да си представите дали детето е "симулирало" за болката както твърдеше сестрата.На сутринта вече болката се усили още и те ми препоръчаха да давам болкоуспокояващо.Веднага се обадих на Доктор Пеев и заведох детето при него.5 минути след като той направи нова превръзка ,детето се успокои и започна да се смее.Причината за тази болка бе,че превръзката не беше направена така,че да има кислород до раната,а при липса на кислород има силна болка.Оставих детето в къщи да поспи и отидох в Пирогов да платя необходимото .Тогава ме заключиха в отделението на 5 етаж и двама полицаи ми взеха личната карта.Не искаха да ни изписват и казаха до 10мин.да доведа детето иначе ще го обявят за издирване.Една от сестрите пък веднага каза на полицаите,че съм искала да избягам без да платя.Описвам всичко това,което не е от особенно значение.ПРИЗИВЪТ МИ КЪМ ВСИЧКИ Е ДА НЕ СЕ СЪГЛАСЯВАТ С ПЛАСТИЧНА ОПЕРАЦИЯ.РОДИТЕЛИ,НЕКА ДЕЦАТА ВИ БЪДАТ ПРЕГЛЕДАНИ ОТ НЯКОЙ ЧЕСТЕН ЛЕКАР.ИСКАМ ДА ИЗКАЖА БЕЗКРАЙНИТЕ СИ БЛАГОДАРНОСТИ КЪМ ДОКТОР ПЕЕВ.ЧОВЕЧЕН,КОМПЕТЕНТЕН ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ЧОВЕК.

# 80
 Здравейте Simple Smile Не знам дали тук е мястото да ви разкажа моята история с изгарянето ми , но все пак ще опитам Simple Smile Аз съм на 17 години и преди 10 гонини и половина ( когато съм била на 6 ) се изгорих с чай по крака ! В Пирогов са казали че имам втора степен изгаряне , кожата ми се беше свалила , направиха ми промивка същата вечер и ме оставиха в къщи да си седя и през 2 дена да ходя на промивки! По време и след промивките много ме болеше крака ! В един прекрасен ден отиваме с баща ми на промивка и те му казват че трябва да ме приемат в болница по спешност ... и така ме приемат същата вечер която се пада неделя вечер ! След 3 дена в сряда родителите ми идват да ме видят на свиждане и лекарите им казват че преди един час съм излязла от операционната и че са ми правили пластична операция !! ДЪРЖА ДА ПОДчЕРТАЯ чЕ НЕ СА ПРЕДУПРЕДИЛИ РОДИТЕЛИТЕ МИ ЧЕ ЩЕ МИ ПРАВЯТ ОПЕРАЦИЯ!!! След като родителите ми са поискали обяснение защо за ми я направили без да ги попитат или най -малкото без да ги оведомят , техният отговор е бил че е било по спешност и не били длъжни !!!!! Аз се чудя каква е тая СПЕШНОСТ че ме държат 1 месец в къщи ; после ме приемат по СПЕШНОСТ в НЕДЕЛЯ  и ми правят така СПЕШНАТА операция 3 дена по-късно ??? Като бях малка всички лекари ми казваха " Спокойно, моето момиче като пораснеш и кожата ще ти се разтегли и белега ще се скрие " !! ДААА АМА ДРУГ ПЪТ !!! Мога да ви кажа че целият ми крак е в отвратително грозно състояние , целият ми е в неравности да не говорим за останалото!!! Белегът можете да го видите от километър ! Имам приятел които като малък също се е изгарял с вряла вода и е имал 3та степен и не саму правили операция ! Което ме навежда на мисълта че моята не е била СПЕШНА !! Да не говорим че даже не е било нужно да ми я правят !!! Като бях малка ме мазаха с какви ли не работи но така и белегът не мина ... дори  и малко не се заличи !!! И така КАДЪРНИТЕ ЛЕКАРИ  в ПИРОГОВ  ме обезобразиха ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ !!! СЕГА НИЩО ЧЕ СА МИНАЛИ ППОЧТИ 11 ГОДИНИ МИСЛЯ ДА СЕ ОПИТАМ ДА ГИ СЪДЯ ЗА НЕНУЖНАТА СПЕШНА ОПЕРАЦИЯ!!! СПОРЕД ВАС ИМА ЛИ СМИСЪЛ ДА ГО ПРАВЯ ? 

# 81
Здравейте,
темата е малко старичка, но не намерих друга по темата....
За съжаление и аз се сблъсках с гореспоменатите две "лекарки". Все още не мога да повярвам, че има толкова безочливи и безскрупулни същества!

По-напред в темата видях, че сте писали писма до институции - имаше ли някакъв отговор? Иска ми се да не оставям нещата така... за нас всичко приключи добре, но ще има други след нас... Ако някой може да даде конкретен съвет за действие, което мога да предприема да подскаже...

# 82
Здравейте, аз също се интересувам от това, къде мога да подам жалба срещу "специалистите" от секцията по изгаряния.
След изгаряне 2-ра степен водих дъщеря ми 3 седмици на превръзки с единична цена 25лв. Не можех да повярвам,че през 2012г. старата превръзка се сваля с РЯЗКО дърпане!!! Чак след 22 дни се оказа, че детето е за спешна операция,но никой не ми обясни какъв е проблема и за каква операция става дума. Преди да взема направление за хоспитализация от ЛЛ заведох детето в Токуда при хирург. Исках само да ми обясни, каква операция е необходима. И изненада:Рана няма. Всичко е заздравяло!!! Свалихме превръзките веднага.
Благодарение на "специалистите" от изгаряния и тяхното "хуманно" отношение дъщеря ми е вече 20 дни на транквиланти. Всяка нощ се събужда обляна в сълзи и крещи: " Няма дам аката докоа"( Не си давам ръката на доктора)!!!

# 83
bella555 освен жалби, който със сигурност ще напиша до разните институции, си мисля, че няма да е излишно да се даде малко гласност на всичко това и да предотвратим попадането на други родители и деца в тази ситуация! На теб как ти изглежда идеята да пишем до някоя ТВ? Ако сме повече хора ще е по-добре! Познавам и други родители, който ще видя дали ще приемат идеята. Не, че ще променим нещо, но хората, който го гледат ще имат едно наум...

Цялата треперя като се сетя за тези светила в медицината...

# 84
Здравейте на всички!

Ако имате проблем с изгаряния  НЕ ХОДЕТЕ В ПИРОГОВ (детското отделение) - търсете д-р Людмил Пеев!!! Иначе ще се превърнете в заложници и ще бъдете употребени по най-грозен начин!!!
Няма да описвам нашите преживелици - само Ви давам съвет - търсете този Доктор!!!

# 85
Със съжаление още един заложник на детското изгаряне в Пирогов се присъединява към вас......

Дъщеря ми се заля с гореща вода. След 15 мин я заведохме в Пирогов. Направиха обикновена превръзка и казаха, че трябва да я приемат. Отказахме категорично, под предлог че имаме и времева и финансова възможност ако трябва да я водим и по три пъти на ден. Лекарят не беше много нахален, както останалите си колеги се разбрахме на следващия ден да отидем пак за превръзка. На следващия ден обаче друг негов колега ни изплаши ужасно, че раната е супер зле и че трябва да бъдем хоспитализирани, за да бъде направена на дъщеря ми терапия с "нанотехнологии". Визирал е т.нар. превръзка със сребърни йони. Пак настоявахме, че ще платим абсолютно всичко, което трябва и не желаем да бъдем приемани, но и др-ът и сестрата ни ИЗЛЪГАХА, че в приемният кабинет те нямали условия за осъществяване на специалната превръзка със сребърни йони, която дори се правела с лека упойка.

Връчиха ми да подписвам 1 камара документи, на които ми се отлистваше само 2рата страница за подпис, без дори да имам възможност да прочета и ни приеха в .......... затвора. Да - вратата на отделението се заключва дори и от вътре и ключът е в джобовете на персонала и на майките се връчва да се подпишат, че няма да напускат. Дори и да искат - няма как освен да скочат от прозореца. Сестрата, която оформи документите по приема ни също ми наблегна, че нямам право да напускам болницата, след като положа и подписа си в/у последния документ, който не ми дадоха възможност дори да прочета. Настаниха ни в супер мизерна стая, но това ни беше най-малкия ни проблем. 3год. ми дъщеря беше най-голямото дете и естествено няма как да затвориш на сила такива малки деца да лежат в леглото цял ден и се разтичаха в коридора. Тогава забелязах с ужас, че всички мъници, освен в изгаряне, са или сополиви, или кашлят жестоко. Сега се чудя дали разпространението тази грипна епидемия в отделението не е била нарочно толерирана за реализиране на средства от лекуване на придружаващи заболявания, но това си е само мое предположение, за останалото ще изложа факти. Първия ден не ни правиха нищо, но за сметка на това в стаята ни и извън нея се изредиха най-различни индивиди с престилки, без баджове, които не спираха да ни крещят по най-различни поводи - защо детето не спяло от 14 до 16 часа; защо сме си хвърлили памперса в кошчето, а не в строго определеното за това място в друго помещение; защо якето ми било в/у леглото, въпреки, че няма закачалка и няма къде другаде да го сложа и т.н. които нямам нерви да описвам в подробности. По време на разходките ни по коридора с малката видяхме как на една друга майка явно не й издържаха нервите пред заключената двойна врата и я разкачи от долната панта, за да излезе, но една надзирателка веднага дойде на бегом с ужасяващи крясъци и закани и си заключи пак. Вдигнах кръвно. Обадих се на мъжа ми да ми донесе лекарства. Помолих отново някакъв индивид (в това отделение не можеш да разбереш с кого говориш, може би неслучайно никой не се представя и не носи значка с името и титлата си) да отключи, за да може мъжа ми да ми подаде лекарствата. Исках да изляза за 2 мин да си кажем две приказки, но индивидът започна да крещи, че не може и дори седя и държа вратата, докато мъжа ми ми ги подаде, за да може да заключи и вероятно да подслуша какво ще си кажем, все 1 че няма телефони.

След ужасна нощ, през която индивиди ходеха по стаите и крещяха на децата да спрат да плачат, на другата сутрин взеха на дъщеря ми гърлен секрет, да се уверят дали е успяла да пипне грипа от другите деца и АНАЛЕН, за който ми казаха, или по-скоро изсъскаха, че "такива били правилата, за това го взимали", а м/у впрочем правилото се отнасяло и за мен като придружител.... И тук ще спестя подробности за тази гадост, само ще кажа, че и за трите секрета беше направен памучен тампон в/у видимо и осезаемо (наложи ми се да пипна едната)  ръждясали метални пръчици. Последва една упойка на детето през устата, от която тя леко се замая и я вкараха в манипулационната за извънземната процедура с нанотехнологии. Оказва се, че и вътре са й сложили 2ра, по-силна упойка, за която никой не ме беше предупредил, а нанотехнологията се оказа обикновена превръзка с лепенка със сребърни йони, която се продава във всяка аптека с/у по-малко от 8 лв. След тази "процедура" попитах лекаря, който й я направи (отново без бадж) как й е раната и той ме подмина без отговор. Не разбрах защо трябваше да ме лъжат, че тази процедура може да се направи само в болнични условия, още повече защо трябваше да ми упояват детето с 2 упойки. Поисках да си тръгваме, но не можело - трябвало да седим 3 дни, без да ни правят нищо и на третия да отворят превръзката и да видят какво е положението, но засега никак не било розово и най-вероятно щели да я оперират. Това ми го каза 1 индивид, който по описание по-късно разпознах като др Викторова и просто ми го съобщи, все едно аз нямам никакво право да реша и все едно, че вече е решено от някаква висша сила, която е отговорна за моето дете. Без детайлни, или каквито и да било обяснения. Не се съгласих и настоях да си тръгнем, но отново не можело - ако искам да си ходя, трябвало да си платя сребърната превръзка, която струвала ....... 3000 лв. Отново вдигнах кръвно и вече обмислях варианта да взъня на полицията, за да кажа, че ме държат за заложник докато не им платя 3000 лв, за нещо, което в аптеката струва 8. Мъжа ми дойде, не знам какво им е казал и с кого се е разправял, но по обяд ме извикаха да напиша, че си тръгвам с/у подпис на бланка без дата.  Не пожелаха да свалят абоката на детето и си тръгнахме с него, а в къщи й го свалих сама.

Обадих се в Скинсистемс. Др. Пеев отсъстваше, но ни прие др Христов - изключително мил човек. Свалиха й "нанотехнологичната" превръзка от Пирогов, за да може д-ра да види раната и каза, че ще я излекуваме медикаментозно. След това й сложиха пак същата превръзка, без упойки, абокати, анални секрети и т.н. и платихме на касата 15 лв. с хиляди извинения, че ни ги изискват, но това е защото нямаме направление, като ни посъветваха за следващия път да си вземем.

Какво повече да кажа, все още треперя от нерви и не мога да си простя на какво подложих детето си. Желая на всички деца много здраве, Бог да ги пази, но не дай Боже, в случай на изгаряне, а може би и във всеки друг случай НЕ ХОДЕТЕ В ПИРОГОВ! Ще пубилкувам този пост и като отделна тема, за да може да стигне до възможно най-много хора.

# 86
Здравейте, аз също се интересувам от това, къде мога да подам жалба срещу "специалистите" от секцията по изгаряния.
След изгаряне 2-ра степен водих дъщеря ми 3 седмици на превръзки с единична цена 25лв. Не можех да повярвам,че през 2012г. старата превръзка се сваля с РЯЗКО дърпане!!! Чак след 22 дни се оказа, че детето е за спешна операция,но никой не ми обясни какъв е проблема и за каква операция става дума. Преди да взема направление за хоспитализация от ЛЛ заведох детето в Токуда при хирург. Исках само да ми обясни, каква операция е необходима. И изненада:Рана няма. Всичко е заздравяло!!! Свалихме превръзките веднага.
Благодарение на "специалистите" от изгаряния и тяхното "хуманно" отношение дъщеря ми е вече 20 дни на транквиланти. Всяка нощ се събужда обляна в сълзи и крещи: " Няма дам аката докоа"( Не си давам ръката на доктора)!!!

Забравих да добавя само това - и моето дете е в страхотен стрес. От фурия, която обръщаше къщата на опаки сега само се гушка, плаче показва си надупчените от абокати и игли ръчички и казва "чичо др го направи", а само като чуе, че говорим за болната й ръчичка започва да крещи, че й е минало, явно за да не й правим нищо повече. С рев обясняваше и на др Христов в Скинсистемс, че й било минало вече... Cry

# 87
  • София
Haute_couture, разбирам те напълно какво си преживяла. Направо не ми побира акъла какви неща се случват по болниците. Аз също съм била в това отделение ,но не детско а за възрастни . Там не се заключваше ,но условията бяха повече от мизерни. Нямаше вода ,беше мръсно , гардероба беше толкова счупен ,че вратата му можеше всеки момент да падне. Възмущават ме не условията а персонала. Как е възможно да лъжат родителите за състоянието на децата им ? Как е възможно да правят ненужни пластики, с които осакатяват бебенца??? Как е възможно да са толкова нагли и безнаказани? Почти 3 години по-късно от моето посещение на Пирогов ,не мога да си отговоря. Само едно мога да кажа , не вярвайте сляпо на медицината и се молете на Бог ,защото освен него и родителите ми ,никой от лекарите не ми помогна да оздравея.

# 88
Здравейте! Искам да споделя и моето мнение за професионализма на доктор Людмил Пеев.
Февруари 2014г. нашата дъщеричка, която беше на година и един месец, си изгори двете длани на камината.След ходене по мъките и лежане  в болницата в Пловдив категорично ни заявиха ,че е нужна пластика и че, нямало друг начин за лечение.Изгарянията бяха 2%, втора и трета степен. Думите на лекарите в Пловдив бяха, цитирам: "Всички тъкани са мъртви и единствения начин за лечение е пластика и на двете длани". Ние не се съгласихме и се свързахме по телефона с доктор ЛЮДМИЛ ПЕЕВ в Скин Системс - Клиника по пластична и реконструктивна хирургия в село Доганово община Елин Пелин.
Обяснихме случая и той поиска да я види. След като заведохме малката при него, той я прегледа и прие много присърце нашия случай. За пръв път почуствахме облекчение и сигурност,че пред нас стои истински ПРОФЕСИОНАЛИСТ И ЧОВЕК, и че не са важни парите от здравната каса ,а е важно здравето на детето.
Той ни увери,че детето ще се оправи и без пластика само с няколко превръзки.Проми ръчичките, и им сложи по  една превръзка със СРЕБЪРНИ  ЙОНИ. Каза,че за сега това е всичко и ,че ще ни чака след седем дни и,че дори не е нужно детето да лежи в болница. След седмица бяхме при него и след прегледа той каза ,че кожата е започнала да заздравява. И така след още няколко прегледа   ръчичките и напълно заздравяха. Споделям всичко това с вас за да се знае, че има лекари като доктор Людмил Пеев отдадени  изцяло на професията си.
Родители преди да направите пластика на децата си потърсете мнението на доктор Пеев.
Той ни върна радостта в живота. Ако някой иска нещо да ме попита относно нашия случай може да ми се обади на тел. 0887782166.

Общи условия

Активация на акаунт