ДЕКЕМВРИЙЧЕТА 2009

• 29 525
  • 696
  •   1
Отговори
# 330
Оска ,дано боледуването до тук ви държи влага дълго време , т.е до сега да е изболедувал за много време напред. Да се оправи бързо малечко и повече да не се повтаря  Hug
Mezzatr , и на вас не ви върви отдавна . Преди бяха обриви , сега алергия ..... Хайде да ви е за последно  Praynig
А иначе днес водих Боби на консултация. Този път е наддал само 600 гр. / казвам "само " защото миналите пъти....../ и сега е 9450 гр. и 70 см. /По този повод- Денерис , как върви Гогата с мерките./ Биха му вторият синфлорикс и доки му оправи пишката за окончателно. Е ,ясно че сега трябва да почиствам отново , но вече .т.нар. забелване приключи. От пишката ли от що ли обаче този път миличкият се скъса да плаче. Така не съм го виждала никога- редуване на хълцане и захласване . Аз бях на ръба за заплача, а педи ми вика " ама ти не го оставяш това дете да реве"   #Crazy #Crazy По принцип съм много доволна от нея ,ама тоя път беше безумно груба   #Cussing out Сега заспа горкичкият и се стряска на сън
От няколко дни вече Бобчо се изправя самичък в коликата в седнало положение и доста дълго си седи .
Не помня дали сме я обсъждали тази тема , но все пак ще ви питам вие какво мислите за даването на кисело мляко на детето , и понеже сега Боби яде Фризолак 1 , забравих да питам педи кога да почна да давам фризо 2 , че скоро прави 6 месеца.
Хайде хубав ден , аз отивам да си гушкам детенцето.  Heart Eyes

# 331
Мами, да ви попитам по колко време варите на пара картофа и моркова и какви ябълки се дават, защото има много видове та незнам кои се дават, а те се печат във фолио, нали?

# 332
Мами, да ви попитам по колко време варите на пара картофа и моркова и какви ябълки се дават, защото има много видове та незнам кои се дават, а те се печат във фолио, нали?
Картофът и морковът се варят на пара 3 мин - само докато заври водата и да ги лъхне малко парата.
А ябълките - червените са нй-вкусни и да, във фолио се пекат - след като си ги овъргаляла преди това в захар, че направо да ги извадиш карамелизирани Hug И ако забиеш и една клечка в тях, ще си имаш и панаирни печени ябълки Joy

# 333
Mezzatr, милата..какъв ужас си преживяла.. Добре, че сте овладяли положението!

Оска, да се оправи бързо малчо!

Collibri , честито зъбче.. Много се забавлявах с разказа ти  Grinning Наш Коко два дни поред така ака, че директно го вкарвам под душа - друг начин няма хахаха Сутринта си помислих "леле ами ако ми се случи навън" и набутах допънителни дрешки в раничката за разходки  Laughing

По повод ново забременяване ... Братовчедка ми, която е с ноемврийче 2009 вчера ме изненада с новина за февруарче 2011.. Simple Smile Ние с даването Коко няма да бързаме  Whistling

# 334
Mezzatr, Изживели сте истински кошмар!   Sad  Дано овладеете положението и се захраните бавно и без проблеми! Мустаков никак не е прехвален. Изключителен лекар и човек е, но винаги можеш да търсиш второ та дори и трето мнение. Чудесни специалисти алерголози има в Педиатрията на МА, а така също и в Детско Здраве.

Оска,  Hug

Eta, много ми се иска да заложа на себе си, но с това секцио ще трябва да почакаме!  Wink

Collibri, много увлекателно. Благодаря за споделеното!

# 335
Привет и от нас,да се отчетем от днешната консултация 8,800кг.(+ 500гр..) и 69 см..Притупани пак на бързичко и така дългоочакваното обяснение за захранване го изказа за 3 мин.,(за което предния път и трябвало много време) ::,няма значение.Вече се сдобихме с нова педиатърка.Даже и изследванията успяхме да пуснем и новото педи да разчете.Всичко било ок,само хемоглобина бил малко нисък(109),но сега с захранването щяло да се оправи.Абе общо взето голямо търчане беше днес, но успяхме да свършим всичко.

Оска бързичко да се оправяте  Hug

Mezztr дано не се повтаря повече това.Милата кой знае какъв ужас си преживяла Hug
.

# 336
Здравейте,
благодаря за поздравленията, а колкото до почивката, сега се захващам с дипломна работа, ама поне е нещо малко по-различно. И ЖиЗ тази година ще записвам магистратура.
Оска - бързо да се оправя баткото и на Емчо нищо да му няма, горките дечица и майка им, много се измъчихте!
Колибри - вярна на себе си дори и Дамянски скитате на ляво, на дясно. Благородно завиждам.
Mezzаrt - Дано да не ти се случват пак такива неща.
Днес взеха кръв на Валя,  а с урината не мога да се справя, днес на 3 пъти я дебна и то по 20-30 мин. и няма резултат.
На 16 бяхме на ДК, оказа се, че за месец и половина е качила само 200гр.  Shocked и сестрата ми каза, че била гладна, естествено, но защо си трае? И също каза да давам сутрин каша, обяд - зел. пюре, след обяд - кисел и кърмене само сутрин и вечер, ще го направя това, но по-етапно. А на всичкото отгоре другия път няма да ходим на ДК, ми те жените сигурно ще са отпуска  #Cussing out
Валя си е мързеливичка, не пълзи, много рядко се обръща, седи не стабилно, но много обича да е права и да разглежда всичко от високо.
Ета и аз се чудя коя ли ще е следващата? Искам второ, но да дам път на другите, пък аз след 5 години( тя и Валя беше планирана за 2011г. ама...)
Darlin` нещо не можах да си схвана шегата. Никой не се е родил научен и има право да пита.

# 337
udis, Препоръчителна възраст за включване на млечните продукти в менюто на детето  е около 10 м. А прясно мляко тук препоръчват чак след 3г.  Wink

Бамби, картофа и моркова варя на пара за около 20мин, понякога и повече - зависи от сорта им, но аз ги приготвям за нас по този начин. Мишел още не е яла картоф. Морков яде готово пюре и двата пъти се обрина и й почервеняха бузите. Бях набедила ябълката за тази реакция, но се оказа моркова.

Морков и картоф нашата педиатърка ме предупреди да не давам домашно приготвени по време на захранването, че били коренни растения и не бих могла у дома да ги третирам така, че да се махнат евентуални замърсявания на почвата. Каза да давам на пюре до 1 годинка.  Peace

Ябълката понеже не е й е сезона сега отново давам на готово пюре. На есен ще давам сурова. На пара ми се струва, че за 5 мин. ще е готова за пасиране.  Wink

# 338
Момичета, супер сте, благодаря на всички за включването по моя въпрос. Знаех си, че винаги може да се разчита на съфорумките за съдействие. Много ми се иска сама да чета мноого за захранването, но в случая с куп изпити ми е малко трудничко Sad
ellica11, ще пробвам кашата от елда скоро, както ти и другите момичета сте се включили. А иначе след като разгледах и референтните стойности, които Евил беше пуснала като линк, се успокоих.

miri4ka13 не давам жълтък още, аз скоро започнах захранването и искам да въведа повече зеленчуци и някои каши, тогава жълтъка.

Петя, честито за държавния изпит  Hug

mezzatr изтръпнах, докато четях  Sad. Мен много ме е страх от алергии, защото май не съм споделяла, но Марти един ден се обрина по цялото лице с едни ситни пъпчици и червени петна. Веднага го заведох при педиатърката и тя каза, че било слъчева алергия, хубавото е, че не бях въвеждала нищо в този момент, та изключихме варианта да е от храна. Мазах 4-5 дена лицето с Фенистил и след това пъпките изчезнаха и се появиха с пълна сила по двете ръце, та сега лека полека изчезват вече, но много внимавам като го изкарвам навън. А мъж ми е със слънчева алергия, та може и нещо наследствено да е, незнам.

Marleen аз също не мисля, че моя синковец е кльощав, ама доки като го премери, извади някаква таблица и ми показа как детето било на долната граница, но както ще да е, аз немога със зор да го храня. Предлагам му, колкото иска, толкова яде  Peace. Важното е, че е жизнен и все по-любопитен към заобикалящия го свят. Не пълзи, но прави сериозни опити, много обича да е по корем и докато спи дори се завърта. А когато се смее с глас е най-интересен. Сладурчета са ни, само живи и здравички да са.

Оска, бързо възстановяване на Васето  Hug

Бягам да чета, че ми останаха само още два изпита и взема ли ги, ми предстои само дипломна работа и приключвам Simple Smile.

# 339
mezzatr , направо е страшно. Добре, че сподели - нека все пак имаме всички едно наум и малко страх и предпазливост  Peace
Пък за алергията - направете му изследване и кротко и полека с храните, които са доказани алергени.

Удис, ти пък от какъв зор тръгна за кисело мляко да питаш?  Simple Smile Стой си на четирибуквието и си давай Фризолака, киселото мляко не е от най-леките храни, препоръчва се едва след 8ми месец (аз дори бих дала по-късно)

Аз днес дадох хубава сладка прясна кайсия с онази преса, която бях показвала (The Wean Machine). Доста добре я прие (предвид, че беше по-едро пасирана)

И накрая, но не последно място - новият летен фасон на НАША милост.
Не се вижда как му държа ръцете, щото пуснали ги, се случва това

# 340
Добър вечер.
Удис, както вече са ти казали, киселото мляко не е за предпочитане да се дава преди 8-9 мес.
Можеш да смениш вече на Фризо 2. Ако не се лъжа, то както и другите, е 0-6м, 6-12 и т.н.
Бамби, не зная дали е удачно да печеш ябълките за детенце. По-добре ги вари /на пара/, или ги давай сурови.
Картоф и морков варя на уред за пара за не по-малко от 30 мин, направо завидях на Дарлин как така ги прави за 3 мин.
ета, много ви е фешън новия фасон.
П.Пмеза, дано не се случва отново, каквото сте преживели.
оска, хай, стига вече, де!  Hug

# 341
Не съм се включвала скоро ама от разходки и седене в двора не успявам . Бяхме на ДК и сме 8150 и 68 см. От както минахме само на АМ Боби започна да повръща много. Дохранвах го с  Фризолак 1 докато се кърмехме и продължих с него. Сменихме доста марки но повръщането си остана. Качил е 800 гр. за месец значи се наяжда . Сега пак е на Фризолак повръща но не всеки път Доки предполага че преяжда ама той яде по 120-140 гр. Захранихме се и с месо давах му пиле и пуйка сега следвало заек и телешко. Заек добре ама не е ли рано за телешко  Thinking

# 342
  • Sofia
Ета много сте фешън, направо е голям сладур малкия.
Благодаря на всички за подкрепата  Hug, преживяването наистина беше кошмарно. Взимайте поука с пълни шепи  Wink
Сега малко да се закашля и веднага скачам. Докато мине малко време ще е така  ooooh!
Аз ги варя картофите за около 20 мин, морковите налко по-дълго, ябълка съм давала на сок. Иначе съм му варила круша, пасирам и със малко кърма. Много му хареса. Ама за сега нищо.

Лека вечер на всички и болните дечица да оздравяват  Peace

# 343
Пупу, да не му е уроки на Андрю! Гледам, готови сте за сезона - да идват чехкинчетата и рускинчетата - новата смяна гларуси е на линия!!

Колибри - ха честит зъб на сватбаря-рокаджия!
Удис, кисело мляко се дава след годината, дори и тогава се разрежда в определено съотношение, защото е мнооого тежка храна и затормозява ГИТ на бебето. СЗО препоръчва децата да пият АМ или специални млечни напитки до 5! годишна възраст.
Фризолак 2 - от 6ти месец.
За морковите - нз дали  е коментирано, но, задължително трябва да се отстранява сърцевината, защото там се натрупват нитратите и токсините извлечени от почвата.

За алерголози- в Детско здраве има добър педиатър - алерголог Peace
За Мустаков - ако имате излишни пари за даване и време за губене - да, но иначе - не препоръчвам никому!

Ета, добър въпрос Laughing

# 344
Хайде и аз да се разпиша!
Отчет от ДК качили СМЕ малко само 150гр , ама то с нашите проблеми пак е добре.Биха Ни 3 пентаксим и хепатитна също.Чакам реакциии дано да няма.
Мойто прасенце хапва всичко което му предложа.Правя му морков , тиквичка и картоф домашно много му харесва , плодови пюрета слагам в кашата ,всичко  яде.Дала съм до момента картоф , морков , броколи(даже чисти изяде без проблем), карфиол, тиквичка и от преди дадох тиква , круша и слива за разхлабване (все едно въвела съм ги)От два дена и жълтък и скоро мисля и месо да  дам.Много гладен моя човек хапва си, но не качва, то и аз и мъжа ми сме слаби така че няма на кой да е.Буди се гладен по нощите пак да хапва, какво да се прави, няма да го държа гладен я.
Яде си пръста неистово, отдолу е подут венеца Уж чакам зъб ще видим  кога.
Не седи стабилно, клати се като пиян морков, на крака стъпва стабилно.
Рапорт даден!
Ета Андрейко пак е трепач на женски сърца!
Мезарт, дано не се повтаря ужасно звучи!
Удис наистина за кисело мляко е рано! За Фризо 2 изчакай да направите пълни 6 месеца
Оп за малко да изпусна Оска да се оправяте вече, и дано се размине на адаша!
Лека!

Общи условия

Активация на акаунт