Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

  • 95 109
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • София
  • Мнения: 2 130
Леле, Копривке, чудно или не, но ми се дояде печено пиле:))) Невероятно е - с тази марината, глазирана и такова пълненоооо. После ягодовата "мелба"  за десерт. Публикувай и други, аз определено не съм ги виждала:)

# 121
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
patriyani не мога да не отбележа последните ти може би 5-6 торти - страхотни са - особено колите много ме впечатляват.

Дими мерси за рецептата звучи доста интересно и бих пробвала.

Копривке много работи си ни спестила - и аз искам още.

Семинарките .... къде се покрихте със снимковия матриял.... давайте да гледаме че беше много тих уикенд във форума ...

Отивам да пълня едни еклери пък после ако няма снимки от семинара може еклери да ви пусна ....



# 122
  • Мнения: 2 000
http://seminar2008.multiply.com/photos има снимки сложени вече. Семинара мина страхотно, поне за мен. Благодаря на всички.

Копривке, пилето е трепач. Чак миризмата на печено пиле усещам.
airborn, много добре си се справила със шприца. Браво.
медунке, дупето много ми хареса. Грам целулит няма  Mr. Green
fresa, чудна спайдърменска торта. И за 10 минути как си го направила, аз този индивид 1 час поне ще го правя и едва ли ще стане да мяза на спайдърмен.
patriyani, много готини торти както винаги.
An, много добър втори опит, че и триетажна.
antoan, рибата е върховна, като истинска направо.
sisi7510, много ми хареса тортата с количките. Колко са много и всички са прекрасни. Колко време ти отне правенето им?
Буболинке, едва сега видях последните ти три торти. Най-силно се впечатлих от кутията с розите. Като истинска е. А цветарката е страшно нежна. Абе на семинара като те гледах с какъв финес пипаш всичко, няма начин просто да не излизат красоти от ръцете ти. Който си го може, си го може  Laughing
Пропускам някой сигурно  Embarassed, но не бях влизала от 15-тина дни и доста красоти съм изтървала.

# 123
  • Мнения: 211
Здравейте, мили момичета!

Всеки ден старателно чета и разглеждам всичко и не спирам да се възхищавам на уменията и идеите ви! Не успях да се включа в юбилейната ви тема, но ви желая от сърце много здраве и късмет! Пожелавам ви да запазите любовта и вдъхновението към това, което правите и дано да има много пъти по сто теми, изпълнени с красивите ви произведения!   bouquet

На всички рожденици, именници, абитуриенти и техните майки, както и всички останали, които са имали някакви лични празници и не съм им ги честитила, искам да пожелая много здраве и късмет, много любов и щастие!   bouquet   bouquet   bouquet

Аз все отлагам правенето на торта, но пък се упражнявах в плетенето на мини-кошнички с ганаш  hahaha и правих кексчета и сладки с цветченца. Реших, че ще ги приемете вместо торта, за да мога да се запиша в темата и да ви следя, защото иначе ми  е много трудно.

Много неща научих от вас, но съм още мнооого далече от тортоправенето.


 





Приятен ден на всички!

# 124
  • Мнения: 1 122
Копривке страшни са тортите, но това пиле е като току-що изпечено. Wink

Леля Ог чудни сладки и мъфини си направила, направо ще изям монитора.

Мойта щерка е толкова ентусиазирана от семинара, че иска сама да си направи торта, а аз само да я напътствам. Даже вчера си направи едно мече.

Ще поръчвам ММ на П.И.К.Ко. Някой иска ли да си я поделим? На мен ми трябва половин кофа. Ако има желаещи да ми пишат на лични.

# 125
  • Мнения: 57

Аз минавам на бързо. След работния маратон и спането ми остана време само за това пролетно торте:



И продължавам да чакам...  семинарките...  Laughing

# 126
  • Мнения: 1 541
Здравейте. Веднага, макар и вече изтъркано предполагам, да изкажа възхищенията си пред творящите дами тук  omm

Аз както винаги веднъж годишно се разписвам с по един въпрос и се надявам снизходително да ми отговорите, макар темата отдавна да не е за любители като мен  Whistling
При всичките си опити до ден днешен не мога да се справя със заглаждането на тортата- т.е. аз заглаждам още при блатовете, намазвам с crumb coating-а и там влагам всичкото си налично старание да загладя, но когато сложа покритието то винаги е на леки целулити, които дори да не се виждат с просто око- в добрите ми дни, то на снимка са безмилостна част от фасона  Crossing Arms Някакви идеи за справяне с този проблем- тук виждам редовно торти като по конец изгладени!

Вторият ми персистиращ провал е с разточването на ММ....както и да го меся и разстилам винаги стават леки дупчици като от балончета. Опитвам се да не го меся много, за да не вкарвам въздух и тн, но каквото и да правя винаги има следи от точенето и месенето. Дано стана ясно какво имам предвид и силно се надявам някоя от вас да ми каже какво мога да направя за тези два проблема, че ми предстои торта за свекървата и там не бива да се излагам  Wink  Praynig

И за да не съм съвсем голословна ще покажа последните мои торти

и тази не помня вече дали успях да я покажа или не


Ето ТУК има повече снимки на тортите и на техните детайли, както и на недостатъците им  Wink

# 127
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
http://seminar2008.multiply.com/photos има снимки сложени вече. Семинара мина страхотно, поне за мен. Благодаря на всички.

Определено изглежда като да сте си поиграли добре Simple Smile
Не можах да разгледам всичките снимки, но и тези които видях говорят много Simple Smile
Сега май ще чакаме подробни преразкази от очевидци ...

Дописвам че чак сега видях снимките от последната страница.
*MILADY* много добре се справяш - чантата е супер.
Леля Ог страхотни къпкейкчета, сладки и пастички - много добре си ги украсила - но ти имаш усет за тия неща - поне всичко твое което съм виждала е много добре пипнато.

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 03:50 от shemet_neveroiaten

# 128
  • Мнения: 2 708
Миллейди, ама толкова ти е красива чантата, че се чудя какво се оплакваш Simple Smile Чудесни са ти тортите. А това за мехурите, сигурно има значение с какво работиш, но съм гледала на клипче, как като им стане мехурче на тия големите сладкари, с игличка внимателно бодват и после с точилката пак лекинко и внимателно минават, така че да се избута въздуха. И на мен ми се получават, но с малките мехурчета хич и не се ядосвам, само ако се получи по-голям го бодвам и аз както съм ги гледала Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Леля Ог много са красиви мъфините, ама ще кажеш ли ако не е тайна, какъв е крема, тоя дето е с поша правен, белия крем. Не знам дали разбра за кой точно питам Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 129
  • Мнения: 211
Здравейте, момичета!

stasi76, shemet_neveroiaten, Krische, изчервих се от хубавите ви думи, много приятно ми стана от похвалите ви  Blush

Krische, при мен тайни няма, аз всичко от тук съм научила. Крема е ганаш с бял шоколад. Страхотен крем за работа, много хубаво се шприцова. С него си лепя и дребните елементи, примерно топчетата за цветчетата или самите цветчета за кексчето. Но детето не го харесва на вкус, трябва да му измисля някакви екстри. Държах го в хладилник само час и нещо и пак се разби много добре.

# 130
  • Мнения: 319
Здравейте мили момичета, редовно следя и се наслаждавам на красотите които творите.
Поздравявам ви за невероятния ви талант   bouquet
Само от последната страница, защото ми е невъзможно да изброя всички   bouquet:
доня КОПРИВА е показала много интересни тематични тортички  thumbsup
а кексчетата и сладките на Леля Ог направо греят от екрана с пъстрите си цветове  smile3501
Genoveff много апетитна и свежа тортичка   Hands Clap
*MILADY* и аз се чудя от какво се оплакваш, тортите са ти много хубави, особено чантата е перфектна   Hands Clap omm
Да покажа и аз последната си торта по идея на bubolinkata - Кутия с бонбони, недостатъци много, но се надявам да се усъвършенствам  Blush.
Благодаря й за идеята и напътствията  Hug Heart Eyes и все пак моята е много далече от нейните невероятни шедьоври - bubolinkata това е за теб  newsm51 newsm20



Имам и един въпрос: За първи път пробвах покритието от marshmallows бонбони, купих си точно такива които са показани в тортената библиотека, но те са цветни и тестото стана с този розово - прасковен цвят. По принцип цвета много ми харесва, но за цветя например, но много трудно успях да оцветя съвсем малко за панделката и листенцата и то с страшно количество боя. Та въпроса ми е как оцветявате това покритие или продават ли някъде само бели бонбони?

# 131
  • Мнения: 3 861
vesi_nn, аз не съм виждала само бели бонбони. Винаги са  някакъв меланж от цветове.

Кутията много ми харесва. Много добре си се справила според мен.

Милейди, тортите ти са чудесни. Чантата ми хареса най-много.

Леля Ог, много шарено и свежо изглеждат твоите изкушения. Предстои рд на сина ми и реших украсени мъфинчета да са част от менюто за децата. Открадвам си идеи от теб. Wink

# 132
  • Мнения: 211
доня КОПРИВА, ужасно съм поласкана!

Веси, разкошна кутия! Исках само да ти кажа, че сега в Хит са пуснали такива бонбони, но не от тези оплетените по три цвята, а има само бели, само розови и само жълти. Не съм сигурна, но май имаше и само зелени.

# 133
  • Мнения: 634
Копривке ,разбиме с това пиле #Crazy
Леля ог,доста работа си положил върху тези красими минита  bouquet
Геновев ,адски вкусно изглежда с тези ягодки. Peace
Милейди,първо искам да те поздравя за красивите торти  Hug.Относно целулита искам да споделя с теб ,че преди да загладя тортата с маслен крем аз както каза Пепи  я заглаждам или по точно попълвам тортата с трохи от блатовенте смесени с маслен крем,след което заглаждам с масленият крем .По този начин тортата става перфектно гладка още приди покреването.Аза мехурчетата май няма начин да се избегнат ,пробвала съм много маси и да ти кажа ,че винаги се появяват ,но това не е проблем ,боцкам с нещо остро и пак с точилката и става добре  Peace
Веси нн,чудесна бонбониера  Hug и розичката е много нежна. Hug Hug Hug
Аз нямам снимки от семинара ,но Катя Сливен е показала ,част от забавлението за което и благодаря  bouquet
Ето една торта от предишната седмица.листата на тази торта са истински.
Ето и една от вчера.

# 134
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Албенче пак шоколадови изкушения предлагаш... много апетитно.
Genoveff и твоята ягодова торта е много хубава.... явно е сезона на ягодите - от началото на тази тема има голямо изобилие на такива торти.
Веси много добре си се справила с кутията.

И от мен малко къпкейкове и вече споменатите еклери. Темата е борбата с рака.

Общи условия

Активация на акаунт