Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

  • 95 129
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • Мнения: 57

Шемет, вярно че сега е сезона. В градината ни има за много торти, само да има кой да ги прави  Laughing С удоволствие бих ти пратила ягодово колетче (само не знам дали ще издържи до там)  Hug Иначе те поздравявам за благородната кауза   bouquet


# 136
  • София
  • Мнения: 178
Копривка - разкош е това пиле! Първо като го видях си викам "Тва момиче кво се обърка, та поства печени пилета в тортената тема?" Много е истинско! Поздравления! И да те похваля пред колектива, че беше най-дейната и старателна участничка в семинара!
Шемет - благородна кауза, чудесно представяне. Страшно ми харесва как си шприцовала крема върху къпкейкчетата - професионална работа. А нарцисите са като живички.
Геновеф - мога само да ти завидя за ягодите в градината. Давай с красотите и вкусотиите!
Албенка - отново изкусителни торти. Тая с листенцата е станала много свежа! И да споделя пред всички, че подозирах, че си много готин човек, но след семинара вече знам със сигурност, че е така. Благодаря ти за всичко!
Веси - радвам се, че съм ти била от полза. Кутията е станала чудесна. Поздравления!
Леля Ог - красота и изобилие от цветове. Страхотна колекция!
Патрияни - страхотна е колата! Както всичко, което правиш!!!
Милейди - чантата е уникално готина! Другите торти наистина имат целулит, но наистина измазването с маслен крем е от изключително важно значение за доброто покритие. И самото масло трябва а е истинско, да стяга добре в хладилника и след това да държи здраво. Тези масла, които са с примеси на маргарин, скапват всичко.
Дими - мерси за рецептата. Тортата ти беше най-оригиналната от представените на семинара. В интерес на истината, имаше изключително вкусни торти. Майсторки, браво!!!
Сега да отговоря и на няколкото въпроса към мен.
За моята анорексичка, която аз кокетно наричам "цветарка" - ръчичките й са наистина ужасно тънки, но аз така исках. Гледах от ей тая картинка (http://www.flickr.com/photos/cookies71/4185030676/) и исках да се доближа  максимално до оригинала. Не че ми се получи, ама карай. И ако още някой се притеснява, че може да ме засегне като ме критикува - жестоко се лъжете! Обожавам да ме хвалите, но критиките винаги са ми много по-ценни и съм ви благодарна за тях.
За боите и друг път съм казвала, че ползвам всякакви, но определено самото захарно тесто е важното в случая. С едни и същи  бои с тестото на Ирида не постигах изобщо наситени цветове, докато с това на Пикко нямам никакъв проблем. Иначе съм най-доволна от боичките на Wilton, Americolor и Bakery Craft.

# 137
  • Мнения: 634
Бубе,благодаря за отценкато която ми преписа Embarassed.За мен всички тук във форума сте невероятни  обичм ви  bouquet

# 138
  • Мнения: 1 541
Дами, безкрайно благодаря за комплиментите към чантата, а и към другите две творения. Аз не се оплаквам- като за любител сладкар се справям, но тези две неща много ме тормозят. Благодаря на мацките, които ми отговориха. За измазването с маслен крем- аз също точно с него уж мажа, като той реално обира и трохите от блата- не ги смесвам преди това отделно. С него пълня дупките и тн, после с едно фолио отгоре приглаждам, натискам, но пак си остават тези неравности  ooooh! Да пробвам по- дебело да го намажа ли?!? Вече и аз не знам- до сега нямам случай да няма кусури тортата от към гладкост  Cry А иначе ползвам Президент за масления крем. Уж то се води най- качествено, така че най- вероятно проблема е в зад- тортеното устройство  Whistling Вие колко дебело мажете средно с маслен крем?

И още един въпрос- като пренасяте по- големи чаршафи за покриване как ги пазите да не се накъсат?!? Навивам на точилката, но там все слепва нещо. И възможно ли е защото разточвам по- тънко ММ да се вижда така и този целулит?

За балончетата- благодаря- аз също ги пукам по- големите, но по самото покритие после остават едни като шупли от долната страна на разточването. Е с тях не мога да се оправя.

Задължена съм за отговорите ви   bouquet

ПП. .Доня Коприва- печенот опиле е страшно находчиво и готино. В първия момент наистина човек се чуди да не е грешка нещо в снимката  Laughing Heart Eyes

# 139
  • Sofia
  • Мнения: 3 566
Я да се разпиша, че ви губя дирите кой какво и как.
Завиждам ви за семинара никак благородно разбира се, аз с малкото не се навивам да ходя по такива мероприятия, но догодина се надявам вече да е достатъчно голямо та да го пласирам на някоя баба и да се присъединя към вас, даже и мъж няма да си водя та да мога да съм залепена за работната маса без да откъсвам поглед.  Mr. Green
Антоан, шарана е като изваден от фурната просто!
Патрияни, бялата кола е страхотна!
Мишелин, не знам защо ти се е напукало ама изглежда много апетитно.
FRESA то и аз искам да мога за 10 минутки да правя такива фигурки.  Grinning
Медунка, много хубаво дупе.  Grinning
airborn, ще се справиш като гледам тренировката е доста добре.
Лили, пилето е жестоко!
Всички останали са също много хубави, но пилето ме грабна и като идея и като изпълнение.
Ог, мъфините, кошничките, курабийките, всичко е фантастично!
Имаш ръка за такива работи и ти се отдава определено, казвам го за пореден път.  Grinning
Геновеф, много апетитна тортичка!
*MILADY*, не разбирам какво се оплакваш.  Mr. Green
Тортите ти са страхотни просто, някой и до толкова не сме успели да го преборим целулита.
vesi_nn, страхотна е кутията.
Албенче, умора нямаш ти, царица си на тези шоколадови торти, аз само веднъж пробвах и повече не бих посмела, не ми беше никак лесно.
Шемет, страхотни мъфини и еклери!

Аз имам да правя 2 торти тези дни, измислих си поводи ей така от пръстите си ги изсмуках и първата реших да е с панделка.
Е, няма такава мъка, уж гледах клипчетата, стъпка по стъпка в библиотеката обаче така да не ми се получи това чудо, че няма на къде повече, на финала ме изнерви и я стиснах по-силно та дадоха фира няколко панделчици, та сега направих едно цвете по-голямо и утре сутрин се надявам да е изсъхнало и ще ви я покажа в двата варианта, но определено за панделки не искам и да чувам.   Whistling

# 140
  • Мнения: 20
ето няколко торти от мен








моля за коментари  Simple Smile

# 141
  • Мнения: 3
Хей, здравейте семинарки и всички останали!
Разбрах, че сте си изкарали страхотно.
Ванче получи си армагана а?
За всички показани торти-БРАВО!!!!
Ето моите торти от последната седмица-то беше цял тортен маратон за мен:


URL=http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.19138905][/URL]
URL=http://svetlinavtunela.snimka.bg/cooking/torti.499557.19138910][/URL] тази беше за колежката-изненадах я много.
В събота малкия ми син има РД-ще правя тортата с влакче на Ванчето. Ванче-сори за копирането ама страшно ми хареса идеята с бонбоните а и на малчо ще му хареса.
Е това е от мен. Продължавайте да творите и да споделяте опита си с нас- новачките.

# 142
  • Мнения: 7 091
Пак се усетих, че има нова тема чак на 10-тата страница! Явно трябва да си пия Гинкото по-редовно!
Отивам назад да чета!

Чести РД на Наталина с голямо закъснение!  bouquet

# 143
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Ааааа Цолова, патента за влакчето с бонбони го държа аз... макар, че и аз преди да го направя мисля бях видяла нещо подобно в нета.


Момичета, всичките сте страхотни и неуморни. Аз нямам много време за нет-а, че ме е подгонила треската около РД на малкия и вече яко съм яхнала метлата

# 144
  • Мнения: 38
Здравейте,момичета.Имам нужда от помощ.Дайте ми идея за рецепта за лека тортичка в тия горещини.Благодаря предварително на всички.

# 145
  • Мнения: 1 965
Първо привет на всички....
Какво стана с това време, бре хора???? Денонощието ли намаля, аз ли нещо изтрещях и започнах да се туткам.... идея си нямам. В офиса със нов компютър, на който някое много умно Ай-Ти ми е лепнало запор. Не мога нищичко да инсталирам там. Сега съм си намерила едно още по-умно хакерче, което ще ми махне запорите и ще си кача доста неща, но първото ще бъде БГ шрифт или поне фонетик.
Та, както разбрахте прибрахме се от Циган чарк. Както още там се произнесе Фиолетката, това беше "ДЕЖАвю" от миналата година, само дето тя имаше пакет в ръцете. И не даваше пакета на никой тая скръндза. Само тя си го разнася..... Обаче аз я ухапах и си го взех... Не се шашкайте, нищо и няма. Още е жива гадината проклета. Или вече не и действам, или е взела тайно противоотрова.
Иначе дъжда си беше същия. Е, 2-3 литра на кв. м по-малко, и валя само по 15-16 пъти на ден, ама пък ако беше слънчево щеше да ни е жега... и топло... и задушно.... и пак капризи.....  Joy
като гледам точно навреме пиша, за да кажа на ЦОЛОВА 2 неща:
1. Влакчето не е мой патент. За първи път го видях на торта на Пепи. Даже ми беше писнало да ги гледам по едно време. Толкова често ги правеше.....
2. Получих си подаръка. Има свидетели, че се разчувствах повече отколкото от общия подарък който получих от групата. х`охлюва е много сладък и си стои в кутийката на секцията ми. щерка ми много му се радва и се смя на едното клепнало рогче. Предадоха ми дословно и историята на охлЮ. Специално ти благодаря.  bowuu
Отивам да разгледам тортите назад и ще се върна с пълна торба критики и похвали.
Здравейте,момичета.Имам нужда от помощ.Дайте ми идея за рецепта за лека тортичка в тия горещини.Благодаря предварително на всички.
Квасена сметана в какъвто вариант ти хрумне. Ако сложиш и киселки плодове /кайсии, ягоди, малини/ ще получиш идеалния летен десерт. Ако ти `артиса, обади ми се да намина....

# 146
  • Мнения: 38
Ванче,БЛАГОДАРЯ за светкавичния отговор.

# 147
  • Мнения: 1 541
Още едни спешен въпрос имам- след като току що хвърлих фигурката, която майсторих над 4 маса днес, искам да знам имам ли шанс утре да забъркам захарния фондан за моделиране и сутринта спешно да я правя отново, като я суша със сешоара? Дали ще стане да се бодне на тортата същия ден, защото РД-то е утре вечер  Praynig

# 148
  • Мнения: 68
Здравейте момичетаа  Hug Видях снимки от семинара, изкарали сте страхотнооооо. Пишете ме за догодина  Peace
Купих си ММ на Ирида. Досега съм работила само с Пикко. Ирида ми се струва МНОГО меко и СУПЕР лепкаво? Как работите с тази гадост? Как я оцветявате? Имам чуството че като сложа течните бои ще стане...   ooooh!
Друг въпрос относно Тортеното предизвикателство: Ако искам да участвам с торта, мога ли да я покажа тук?
И последно: ЗА дамите които правят торта "тортбичка с парички", мога ли да я направя кръгла с рулата на Лео или по друг начин?Валериа И аз реших да правя панделка и мен много ме затрудни! Сега съхне ще видим какво ще стане  Whistling

# 149
  • Мнения: 1 491
Ani_Boland масата на Ирида се оцветява сравнително прилично с гелови или прахообразни бои! С течните си с голям автогол. След като пипнах масата на Пикко, повече никога няма да пипна маса на Ирида, освен съхнещата, която ще ползвам за отливки  Mr. Green
Относно тортеното предизвикателство - Не, не можеш дапокажеш тортата тука преди самото предизвикателство!
Това е темата на 7мото тортено предизвикателство  Peace
За торбичката с пари, никога не съм я правила, но предполагам основната торта е именно тортата с рула и след това се дооформя надлежно .... Но най-добре си изчакай някой, който я е правил да каже най-точно  Wink

Общи условия

Активация на акаунт