Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

  • 95 095
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 157
С нетърпение о4аквам снимки от семинара
михаела,много нежна торти4ка,надписа е страхотен
Ан,зарадвала си детето,което е най важно Hug
Антоан,колите много ми харесаха ,но с тоя Шаран ме ШаШна,суупер е Hug
галакси,добре дошла
и аз да покажа нещо...това Шоколадово торте(бисквитена е) е най експресното нещо което съм правила(то си и ли4и)
щерката ми заяви ,за 2 4аса да забъркам нещо...една нейна приятелка имала РД и се разплакала ,4е никога не е имала торта....не мога да ви опиша каква радост,колко плака моми4ето като видя любимата си китара(обещах ,4е за следващия РД,ще и направя нещо хубаво)

# 106
  • Варна
  • Мнения: 616
страхотни торти сте показали пак  Hug
antoan2006 - очите ми останаха в тоя шаран, ма той съвсем като истински  Shocked
patriyani - твоите торти винаги са страхотни, но тази кола веднага я слагам в най-любимите  Peace
galaxy - драго ми е да видя и теб тук
момичета как ви завиждам за семинарчетоооо - догодина може да се включа. Амам първо трябва да понапредна в тортоправенето, че като ви гледам вас и ме хваща срам.
Тази тортичка направих за майка ми - ягодово парфе. По рецептата, която гледах, ягодките отгоре бяха направени от ягодово слядко, но след като сложих ягодите и съвсем малко сладко ми се нацепи тортичката  Rolling Eyes А надпислчето ми напарво се размаза Embarassed Някой да каже що така стана върху тая пуста сметана и как да го предотвратя следващият път  Thinking



-  е те тук са омаза положението  Blush

# 107
  • Мнения: 1 329
Днес ядох парче торта със смлени лешници и карамелов крем-не разбрах на кой е ? newsm78 и бързо да дава рецептата.

Моя беше тортата, ама рецептата е на Пепи. Тортата е с карамеления крем от библиотеката, а бадемите бяха не смлени, не на прах, а има едни от Кауфланд - водят се на парченца. От тях сложих. Радвам се, че ти е харесала.

А тортите бяха страхотни на вкус! Всички момичета се бяха постарали за приготвянето им, за което искренно им благодаря. Имах чувството че съм на тортена дегустация и можах да опитам толкова различни вкусове.
Дими беше направила маслена торта по американска рецепта с едно дълго име...., което така и не запомних, а парфето на Пепи също беше невероятно.

Относно семинара се радвам, че се събрахме толкова много момичета и че се запознах на живо с вас. Е повечето знаят, че не приличам на Кари от "Сексът и Градът", но друго си е живият контакт. И тук благодаря на Ванчето за неуморният и труд, покрай организацията и всичко, което отнесе на свой гръб. Догодина Ванче, мъжете се заемат  Laughing, нали обещаха.

Видях перфектни торти на Партияни, Антоан, Сиси, Бетина и още много други, но съм гроги и трудно ще коментирам.  Поклон пред труда ви момичета.

НАТ, честит рожден ден и от мен! Желая ти много здраве, любов и щастие за теб и цялото ти семейство!

# 108
  • Мнения: X
Здрасти,здрасти...    Grinning
Аз пък добре си поспах следобед...   то толкова много емоции и преживявания...

patriyani ,добри са си тортичките!Важното е,че детето   е било щастливо!    Peace
An,страхотна се е получила тортата!И на три етажа...има хляб в теб...   Heart Eyes    Хайде,давай следващата...   Peace
mishelin ,може би от сиропа се е размекнала сметаната и после ягодите са я напукали...знам ли!   newsm78



# 109
  • Мнения: 1 461
Здравейте момичета и аз трябваше да направя торта много набързо заедин съученик на дъщеричката ми ,сспайдърмена го направих за 10 минутки ,то си личи де  Mr. Green  ,важното е че детето си я хареса ,докато влязох с тортата в ръка едно дете се засили към тортата и счупи фигурката  ooooh! ,но все пак са деца  Grinning


# 110
  • В кошера...
  • Мнения: 567
Здравейте, момичета,
наспете се хубаво, починете и ни зарадвайте...
Кой ще преразказва от първо лице този път?
Сега да спомена набързо уникалните коли на Петряни, а тортата с Барса е перфектна.
Макуинските сцени на Антоан и Сиси са като оживяло филмче.
Пчеличката Мая е много стилна, и аз се присъединявам към поздравите на другите момичета към Искрето!
Ан, изчистено и красиво, продължавай все така!
Бубе, вече като видя твой пост и замирам в очакване - знам, че ми предстои да се насладя на нещо прекрасно!
Моето последно торте /от днес за утре/ и то като на Мимето трябва само с линк да го показвам, но ще го пусна:


Фреса, чудесна е тортата, а това с уличката около тортата е много добра идея!
Забравих да попитам нещо извън темата. Горе в ляво имах опция "Нови отговори на мои публикации", както и "Лични съобщения". От около месец ги няма. Защо така?

# 111
  • Philadelphia, USA
  • Мнения: 2
Здравейте, момичета!

Благодяря на всички, които дадоха съвети!
Последвах ги и днес направих една мини торта за тест. Ето я и нея:
 .
Цялата е зелена, тъй като исках да пробвам дали ще стане оцветяването (иначе кошницата мисля с нормален ганаш с черен шоколад да я правя) а не знаех дали изобщо ще се справя. Ганаша го оцветих с най-обикновенни (течни) бойчки, малко по-светло стана но ще знам за голяма торта   chef Съотношение на шоколада към сметаната бе 3:4 (не ме питайте защо Simple Smile, но ми се видя малко лек крема като го разбих, дали ако сложа 1:1 ще стане по-стегнат? Поне за тревата някак си много бързо се слягаше.... Не бях много прецизна, има бая кусури тая торта но поне опитах как стават нещата и се надявам следващата да е по-добре Simple Smile

# 112
  • Мнения: 57

 Laughing Върнахте се, нямам търпение да видя снимките и на останалите и да чуя разказите ви  Laughing  Party Толкова се вълнувам  Wink Дано следващият път да мога да присъствам  baby_neutral

Аз още малко и отивам да спя, че след банкет трудно се кара 24 часа на работа, но после тъкмо ще имам материал за гледкане  Wink
  bouquet

# 113
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Хей семинарките - обработвайте по-бързо материалите, реанимирайте и идвайте да разказвате подробно Simple Smile Явно е било много хубаво и този път. Завиждаме .... пък.....
Антоан и двете торти са страхотни - браво за невероятно оцветената риба.
Всички ягодови изкушения са страхотни - само седя и се облизвам тия дни пред екрана - лошото е, че тукашните ягоди в този сезон са с вкус на трева .. след някой и друг месец ще има и хубави ама сега и да искам не мога да се уредя с такова ягодово вълшебство.
Медунке много чаровна торта
airborn браво - супер си се справила.
FRESA аз това и за 3 дни не мога да го спретна.

# 114
  • Мнения: 125
Момичета, някой от вас тука показвал мъфинки булка и младоженица  Mr. Green
Не мога да намеря снимка и това е , помогнете да намеря .

# 115
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 610
Момичета, някой от вас тука показвал мъфинки булка и младоженица  Mr. Green
Не мога да намеря снимка и това е , помогнете да намеря .

Дарилка  newsm78

http://darilka.multiply.com/photos/album/3/Sweeties#photo=36

# 116
  • Мнения: 125
аааааа , точно ! Благодаря ти много  shemet   bouquet

# 117
  • София
  • Мнения: 2 130
Момичета,
пускам рецептата на тортата от семинара:

Блат - Шоколадов кейк с крема сирене (от baking911)
1 1/2 чч универсално брашно
1/2 чч + 2 сл какао
1 чл кафе еспресо (сложих една дозичка-пакетче Нескафе)
1 чл бакпулвер
1/2 чл сол

250гр масло
8 oz (ок 240гр) крема сирене Филаделфия - тук аз сложих по погрешка 320гр !!! Поради което пекох 1ч10мин

1чч захар
1чч кафява захар
ванилия

6 големи яйца

Маслото (стайна Т) се разбива със захарта, към това се добавя крема сиренето, добавят се 4-те яйца едно по едно при бавна скорост на миксера. Следва какаово-брашнятата смес, разделена на 3 части, като се редува - брашно, 5-то яйце, брашно 6-то яйце, брашно. Не прекаляваме с разбиването (все така с миксера на бавни обороти), правим 1-2 разбърквания със шпатула и слагаме в застлани с пекарска хартия на дъното и стените 2 форми с Ф=20см.
Пече се на 160С, ок 40 мин (ако не сте забравили таблицата за умножение и сте сложили ок 240гр крема сирене), или докато леко се отдели от стените, по клечката почти нищо не остава, или само няколко трошички, но не и тесто, а при натиск с пръст отгоре, леко отскача, оказва съпротивление.
Оставяме да се поохладят блатовет ок 5 мин във формите, после обръщаме, махаме хартията, пак обръщаме с горната част нагоре и оставяме да се охлади напълно върху решетка. Всеки блат (ок 5-6 см висок) делим на 2 при сглабянето.

Крем:
- 200мл пасирани ягоди, смесени с 200мл ментов чай, 1 сл марсала и 3-4 сл захар завират на огъня. Добавя се размитото 3 сл царевично нишесте със 100мл вода. Вари се до сгъстяване. Оставя се да се охлади то стайна Т.
- 250 гр масло (стайна Т) се добавят към горния яготов кисел и се разбива с миксер
- бял ганаш (200гр бял шоколад+200мл сметана Президент) се добавя след маслото и се разбива до хомогенизиране.
Все пак мисля, че този крем не става за замазване, защото нещо покритието много искаше да се свлече, щом извадех тортата от хладилника...
По принцип тези торти се консумират след като парчето торта се е поотпуснало на стайна Т, защото тогава маслото в крема и блата се размеква и става по-сочно и креместо:)

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 21:44 от dimitrina73

# 118
  • Мнения: 326
Здрваейте момичета Simple Smile
Наблюдавам ви тук тайничко и се радвам на красотите които правите Heart Eyes
Аз реших да направя една тортичка и да я покрия с руска мастика..и фигурки направих ,но....
След няколко часа фигурките стегнаха-това е добре.
Но покритието на тортата стана като камък..не мога да я срежа Embarassed
Така и не разбрах защо се получи така Rolling Eyes
Утре ще се пробвам пак и ако става за пред хораще ви я покажа Wink
Успех на всички с творенията си ,а аз пак тайничко ще ви следя докато измайсторя нещо за показване  bouquet

# 119
  • Мнения: 3 861
 Привет на всички!
Не съм писала тук не помня от кога, но мисля да се поправя.

Първо искам и аз лично да се включа с пожелания за всичко най-прекрасно на Наталина. Нат, благодаря ти, че създаде това райско местенце, където всички ние прекарваме толкова добре, учим се една от друга и не на последно място създадохме страхотни приятелства.

На семинара беше страхотно, не съм очаквала и друго. Видях много нови за мен неща. Пипнах, понамазах се с това онова както си му е редът. Доволна съм и искам пак. Ванче предлагам си услугите за  подялба на организацията за следващия път защото следващ ще има отсега е ясно  Mr. Green

Не съм публикувала торти от много време. Незнам колко назад трябва да се върна затова ще ви пусна последните 4-5.









Общи условия

Активация на акаунт