Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

• 95 090
  • 737
  •   1
Отговори
# 90
Привет на Всички!

Поздравявам Наталина за рожденият и ден и много сбъднати мечти желая  bouquet

Тортите на всички са прелест-
Патрияни стискам ти палци за голямата (макуин е прекрасен),
Бубе -Просто невероятни торти знаеш ,че ти стискам ръка!
Ягодовите идеи са страшно апетитни.Обожавам ягоди...Жалко че Рая е забравила вкуса им.Рая-да ти пратим малко?! Party
Михаела-Много хубави са цветята на тортата ти.
Сиси-Фигурките на героите на " Колите" са страхотни и със сигурност са по-хубави от моите.

Ето и моите всъщност.Една торта с героите Макуин и приятели и един шаран за един рибар....
Поздрави на всички от семинара...пийте по едно и за нас-останалите...

# 91
Здравейте,момичета!От известно време и аз се опитвам да правя тортички,в сравнение с вашите моите са съвсем обикновени,но така ще е за начало.Утре мъжо има Рожден Ден и реших да се престраша да направя трансфер.Изчетох доста и накрая реших да го направя с шоколад.Показвам Ви какво се получи,отново не може да се сравнява с вашите,но мисля че не е зле като за първи път  Rolling Eyes Благодарности на FRESA ,за помощта  Hug

# 92
Здравейте момичета!
 Бетина и Нат ягодовите  изкушения  са страхотни!
Михаела много нежна торта. Peace
А за antoan2006 и patriyani просто думите са малко.
Аз идвам да си покажа вторият опит с РМ2-за РД на малката.Има страшно много кусури, но аз много си я харесвам, а малката като я видя просто засия.
Първият етаж го покрих без проблем обаче при 2 и 3 ми станаха плохи.Мисля че след още 2-3 опита с РМ 2 нещата ще се получат.

Последна редакция: нд, 06 юни 2010, 08:40 от Аn

# 93
  • Philadelphia, USA
Здравейте, момичета!

Вече втори ден се възхищавам на тортите, които сте публикували тук. Страхотни са! Преди седмица направих опит за торта, малко комичен, тъй като все нещо не достигаше - я крем, я заливка, но накрая се получи добре. Сега съм се амбицирала да правя торта за рд на мъника, имам идея каква но исках да ви питам за съвет (прегледах тортената библиотека но темите... не мога да им насмогна Simple Smile;
Ще съм ви много благодарна ако споделите опит по следните неща:
1. Има ли някакви проблеми да се направи плетката на кошница с ганаш? А също и трева?
2. Ганаш с бял шоколад - искам да го оцветя, има ли някаква тънкост  newsm78 и какви бои е най-добре да се ползват?

Извинявам се за баналните въпроси, мисля да пробвам всичко предварително а не ми се иска да откривам топлата вода Simple Smile
Благодаря ви!

# 94
  • София
Привет на всички  bouquet Сервирам кафенцето  food010
antoan2006 шарана ми скри шапката, невероятен е.
patriyani Макуин е страхотен, моето синче го обожава, но аз немога да се престраша да го направя Thinking изглежда ми трудничък.
galaxy трансфера е станал добре, това под него обикновен крем ли е?Аn На мен РМ2 винаги ми се получава, но не ми е много  еластична. За да не ти става на плохи трябва да опъваш надолу леко и да заглаждаш, така се прави и при правоъгълните торти, при ръбовете.
airborn ганаша е за пълнеж, не е тесто и няма как да стане плетката. А белия ганаш може би е добре да се оцвети след като се  е разтопил шоколада и е леко охладен крема, преди да го оставиш в хладилника да стяга. Нека все пак и другите да кажат Simple Smile
А с тези ягодови изкушения започнах да преглъщам
didi4 момичетата обясниха в темата, че разтварят желатина и потапят плодовете в него, след което ги редят в-ху тортата.
На групата от семинара, желая приятно  изкарване на деня Heart Eyes

# 95
  • Варна, морето и сините вълни!
Eй...семинарци, завиждам ви! Чакам обстоен репортаж от яхналата метлата!

Галакси, тортата зглежда вкусна! Сега ще те чакаме тук с нови торти!

Аn, тортата и на мен ми харесва Wink Може би пеперудката трябва да има леко по - тънки крилца.

михаела73, надписа ме впечатли! С какво си писала?

antoan, колите ти се страхотни!

patriyani, както винаги интересни предложения и перфектни!

За ягодите и желатина...четох някъде не помня къде че се потапят в желатин, в който има алкохол. Така когато в желатина имало алкохол, той не ставал като ластик. Не съм го оптвала. Днес ще е денят Х. Имам да правя ягодова торта..

# 96
  • Czech Republic
Здравейте дами!
Семинаристките ги няма и тук има леко затишие:) Момичета чакаме впечатленията и снимков материал!
Виждам много хубави торти:

patriyani
- както винаги перфектни торти! Hug
михаела73 много нежна торта! Heart Eyes
Антоан - и мен ме грабна шарана - какъв е мустакат шишко - много е готин! МакКуин и компания са също както винаги чудено изпипани!   bouquet

galaxy - чудесен първи опит, браво! Надявам се да те виждаме вече редовно тук:)
Аn - чудна розова феерия! Аз бих покривала с друго захарно тесто, а само фигурките от РМ2, защото тя много бързо изсъхва и не е много добра за покриване (поне за мен де Wink)
airborn и с ганаша могаже да се направи кошница, но не се плете, а с накрайник се постига това, което с моделираща маса. Мисля, че в Библиотеката има показано как, а ето снимка на  една моя торта "плетена с крем" - http://natalyna.multiply.com/photos/album/18/Moite_torti#photo=74
Иначе нямам опит с боядисването на бял ганаш, но имам опит с боядисването на бял шоколад, който е много капризен при допир с боята и лесно се пресича. Ако имаш нужда от един цвят обаче мисля, че ще стане ако оцветиш първо сметаната и после направиш ганаша.
За желатина - аз си го ратварям нормално във вода или сок, изчаквам леко да изстине и започне да се сгъстява и с четчица мажа върху плодовете. Peace

Благодаря още веднъж за пожеланията и хубавите думи за тортата!   bouquet

Лек ден на всички!

# 97
  • Чехия
Привет момичета, отново невероятни неща. Не спирам да ви се радвам, но обикновено няма какво да пиша... В края на месеца имам малко предизвикателство двуетажна вита торта с дипли.

Ванче, ти беше правила сватбена такава с един прекрасни червени рози, имаш ли някакви препоръки, и къде ти се появиха трудности. Ще ползвам захарен фондан, от сайта на Димитрина.

Наталинче, много се радвам че те засичам тук.   bouquet

# 98
Тука съм ,май аз съм първата завърнала се от семинара Wink
Нат, искам на патерица та те поздравя с рожденният ти ден и да ти пожелая много здраве и късмет  bouquetТи беше първият човек ,към когото се обърнах и с голямо търпение ме напътства как да стана част от вас.БЛагодаря ти от сърце newsm51
Относно тортата която украсихме,да спомена ,че това беше палачинкова торта ,която Мария Илва донесе ,Пепи я заглади със сметена и всички направиха по розичка специално за теб.А в центъра тази огрооооооооооооомна роза е мое дело.Виолетка блу ме придизвика като измъкна един огроооооооооооооомен конусовиден шприц и каза ха сега де.Аз облещих очи  #Crazy,но си казах ще пробвам и това се получи ,след което получих бурните аплаози на всички ,понеже тя каза ,че съм първият човек който го използва.Беше много завно и пак да ти кажа ,Честит Рожден Ден мила  bouquet

# 99
Добър вечер и тук.
 afwitch  Прелитам само да кажа една чисто нова информация, която знам че ще заинтригува доста хора. Днес пазарувах при Илчовски и се оказа че вече правят вафлени снимки. Носите си флашка или диска и ви принтират снимка или картинка. Ако искате, може да ползвате нета на място и да си свалите картинка. Най-интересното е, че вафлена плака с размер А4, струва....... 2.90  Shocked Shocked Shocked.
искам да ви питам къде се намира Илчовски в София ?
в гугъл има само Илчовски във Варна

# 100
СОФИЯ
Новият адрес на ИЛЧОВСКИ:
София, кв. Витоша, ул. Ангел Каралийчев № 1
КАРТА НА АДРЕСА. За ориентир, давам линк към сайта на ХОТЕЛ АЯКС. Той се намира малко преди самия магазин на Илчовски 94. Хотелът остава отляво, склада е отдясно на улицата.
Телефони за контакт:
Галя Георгиева - 02/42-111-31 - магазина * 0884/15-83-67 - Мениджър продажби. Тя е в магазина.
Васил - 0885/56-26-97 /той е по-често в движение но има инфо за стоките/

# 101
Благодаря ти , Михаела .. Simple Smile

# 102
  • София
Здравейте!
Антоан,Патрияни,Михаела73,Бетина,Наталина-много хубави торти.
Ан-тортичката изглежда много добре.

Изкарах си страхотно на семинара-благодаря на организаторката Hug.Аз опитах почти от всичко показано,научих много-благодаря на даскалиците-майсториците.  bouquet
Имаше около 20 вида торти ooooh!-направо 1 месец няма да хапна торта-пренаситих се.
Днес ядох парче торта със смлени лешници и карамелов крем-не разбрах на кой е ? newsm78 и бързо да дава рецептата Hug .Чакам и рецепта за шок.парфе на Пепи.

# 103
  • София
И аз си изкарах супер на семинара! Толкова се радвам, че се запознах с част от момичетата в темата. Преживяването беше наистина страхотно! Искам пак!!!!
Нат - на патерица ЧРД! От сърце ти желая много здраве и щастие. Знаеш, че винаги ще съм ти признателна задето ме покани в темата.   bouquet Ягодовото изкушение е страхотно!
Бетина - по-апетитна кошница с ягоди не съм виждала! Лигите ми потекоха. Да ви е жив и здрав рожденикът!
Искре - лека и безпроблемна бременност. По-хубава новина от тази - здраве му кажи! А тортата с пчеличката Мая е страхотна - и като цветове, и като композиция, и като изпълнение.
Ан - прекрасна торта! Цветовете са много приятни и добре подбрани. Имаш кусури за доизглаждане, но с времето всичко ще си дойде на мястото.
Патрияни - прелест както винаги! Маккуинчо е такъв сладур (даже за момент си помислих, че е по-хубав от моя  Laughing), а емблемата на барса е просто уникална!
Антоан - и двете торти са супер, ама рибокът ме изкефи максимално.
Сиси - страхотна е тортата! Всички коли са като истинските. Дори се зачудих дали не са играчки. Справила си се блестящо!!!
Михаела - много нежна торта, а цветовете са прелест. Цветенцата също са много красиви. Единствено покриването не е много добро, но това да не те отчайва. С времето ще намериш моделиращата маса, която ти допада най-много и ще ставаш все по-добра!
Галакси - първият опит дори да не е от най-сполучливите винаги се помни с умиление. Давай все така!
Май имаше и още торти, но сега не се сещам, за което моля да ме извините.

# 104
Бети Бетииииииии тортата с ягодите е уникално прекрасна Simple SmileSimple SmileSimple Smile Честит празник и от мен. Боже като се замисля колко са ни пораснали децата..... мойта догодина голямата ще е на 17..... страхотна е наистина. Много, много ми харесва Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Буболинка, видях градинарката сега чак Simple Smile Много е нежна, страхотно изпипване на детайлтие ..... ама и много анорексична. Joy Joy Joy много са й тънички ръцете и само да те питам това нарочно ли е, в смисъл търсен ефект ли е, или не? Предполагам, имаш чувство за хумор Simple SmileSimple SmileSimple Smile. Лейката наистина е много готина. Но много ми харесва цвета на цветята. Чудесен е. А и друг беше питал по-напред в темата, ама не си отговорила,  а и аз забравих да те питам на Батак, какви бои ползваш? Сигурно си казвала 1000 пъти до сега, ама ще да съм пропуснала Simple Smile извинявай, за което Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт