Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 101

• 94 979
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
Ани боланд ако имаш време драсни рецептата за тоз карам. крем на Пепи

Заповядай!   Просто трябва да се преглежда и библиотеката от време на време  Peace  Костенурки нинджа на торта има Пепи.

# 481
  • у дома
момичета, страхотни торти видях!  smile3501
няма да изброявам, защото напоследък не ми остава никакво свободно време и просто разглеждам само снимките  Embarassed

тази тортичка спретнах днес за утрешния рожден ден на татко:

има какво да се желае, особено относно количеството крем между блатовете.... все ми малее, да му се не види  ooooh!  Rolling Eyes

а тази правих в началото на месеца за РД на една колежка:

# 482
Благодаря ви момичета за милите думи!
Красимира, Албенка   bouquet  bouquet  bouquet да знаете че камък ми падна от сърцето!
Дестини тревата е от бял шоколад,първо пробвах със оцветена сметана ама много грубо стоеше Tired
виждам още много нови и красиви торти!Браво момичета!
Албенка много нежна шоколадова тортичка,още отсега ти казвам че ще си я копирам!
patriyani  ти кога успяваш да правиш толкова много и толкова красиви торти?Страхотна си.
Ани боланд много забавна торта(май сме наборки с теб Stop)
Ангел08  може да пробваш и други покрития-бих препоръчала шоколадовото тесто на Ванчето
Меридит тортата с туити е много сладка .ти ли прави фигурката? важното е че рожденниците са останали доволни !
JeniK  smile3501 за мидите и рапаните!Чудесно си се справила
Михаела как да няма да я харесат.Ти защо не си доволна?
offioly наистина за първи опити си се справила много добре,и щом си успяла с варната те признах!Това определено е зарибявка и то мнооого приятна!
Катя  тортата на  бен 10 е страхотна! копирам си я да знаеш,че ще трябва съвсем скоро да правя нещо такова!
blueeye да е жив и здрав баща ти , и със сигурност е много  горд с такава талантлива дъщеря!И двете торти са идеални! newsm20

# 483
  • София
colova , виж първите 3 торти тук надолу по страницата: тук
Моята е доста постна откъм детайли, имах идея да ги сложа в/у капак на канализация, но не успях да я реализирам:  Цък
На мен ми бяха пипкави за моделиране, връзките на очите и крайниците особено... Първо направих главите на клечки за зъби да изсъхнат, после отделно корубите. Като изсъхнаха, моделирах телата и им залепих корубите, броните и коланите. Направих им крайниците( и тук доста се позипотих, докато постигна някакви приемливо естествени извивки), залепих ги и накрая им бучнах главите. Честно да ти кажа една седмица ми костваше това моделиране (е, по колкото минутки успеех да открадна от моите Дзверчета). Дано съм ти била полезна!

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 00:14 от Rumya

# 484
  • София
Вчера писах в другата тема за божурите на Ели, днес абсолютно случайно попаднах на този сайт: http://tortentante.blogspot.com/ стъпка по стъпка как се рпавят божури.

Последна редакция: пн, 21 юни 2010, 01:00 от Rumya

# 485
Здравейте мили момичета,
аз от доста време само ви разглеждам, че торти не бях правила. То не падна плакнене на окото, то не беше прибърсване, то не беше неистово желание да запретна ръкави и да започна да точа ..... Та дойде и моето време и си начесах крастата. Последната тортичка (мисля я пуснах в предната тема) за РД на дъЩеря ми, и сега цели две за моя РД.
Това е работната торта , дето има илядо кусура ..... , а тази е за купона вкъЩи  Joy .
С първата голям зор видях с тоз желатинов фондан. Отказвам се чрез държавен вестник да работя повече с него. Замеси се супер, но когато започах да го меся преди разточването (24 часа след като престоя в хладилника), нямаше управия. Ронише се ужасно, ни затопляне, ни добавяне на малко водичка помагаше. Накрая го пльоснах на плота разточих по най бързия начин и покрих тортата. Е да ама там започана да се напуква и засъхва прекалено бързо. С две думи ужасен ужас. С втората, от нема и къде пак направих съЩия фондан (поради липса на рецепта без желатин и ми трябваше някой с които мога да покрия веднага), но го оставих да отпочива на стайна температура и то само 2 часа.  Покри без никакъв проблем и се работеше приятно. Но все пак се отказвам да работя повече с него (или поне докато не открия някой по добър). Стига съм ви занимавала повече с моите глупости.
Желая ви лека работна седмица (на работеЩите) и приятни разпускаЩи отпуски (на отпускарите, че нали сме вече в тоз период)   bouquet  bouquet  bouquet

# 486
blueeye, таблата е супер. А другата с цветчетата е много нежна и красива.

bisho malo, и двете торти са много красиви. Аз покривам тортите си с РМ2. Като го направя веднага работя с него. Никога не съм го оставяла да престои. Честно казано не виждам смисъл в това, защото като е току-що направено е най-хубаво и меко за работа, а по-късно става доста твърдо и ронливо.

# 487
  • Варна, морето и сините вълни!
Невяроятни красоти отново съзряха очите ми...

jenik, много ми хареса морската торта Wink

Катя (Сливен), прасенцата са много сладки Wink

bicho malo , и двете торти много ми харесват!

Блу, тортата с цветенцата много ми харесва...

Имам въпрос..Това нещо може ли да мине за Бъгс Бъни?

Да докладвам за гръцката моделираша маса - чудна е. Много лесно се работи с нея. Не лепне при работа. Добре се оцветява.

# 488
Привет понеделнишки! И к`во стана сега??? Седнах с идеята да гледам и коментирам подробно, обаче поста ми ще стане цяла страница. Ще карам по съкратената процедура:
На Патрияни количествата изобщо не мога да ги запомня. Ти надминаваш и Албена вече.... Гледам че добре се справяш с останалите количества миди и рапани.
Genoveff - Добре си изпънала тортата. Браво. Джувката не е толкова лоша колкото си мислиш. Гадното нишесте обаче си личи. Моята беше адски нишестяна, обаче беше перфектно изсъхнала и я минах с четка с водКа.
Албенче - надарената Пепеляшка е готина. Но повече ми харесва интериора около него.
Дарилкеееее - страхотна торта. Нежна, семпла и изчистена. Айсинга започна, а??? Браво!!! Отличник!
Нинче - много ми хареса кошницата ти. Но още повече ми харесаха розите. Топчести и доста реалистични. Браво на тебе.
didnik - Ако това е първата ти торта/изключвам тренировката/, то ти си един бъдещ творец. Много добре си я направила. Поздравления.
Райче - какъв е тоя нюню проект???  Shocked Това си е жив мъфин, сравнение с твоите торти. Ама пък е много свежа и красива тортичката.
Шестяяяяя - уби ме с тая торта..... Бях готова да се обзаложа че колбасите са истински. Страхоооооооотни са.
Румянка - хубави торти. Лилавата е много хубава, а трансфера ти е станал перфектен.
Бетина - бравооооооооооо. Толкова се притесняваше, а е нямало защо. Страхотна композиция. Точно щях да те сдъвча за краката и ти си се поправила. За човеците не се притеснявай, това им е хубаво на карикатурите че можеш да правиш изроди без да си талант в моделирането.
А! пак Патрияни - спри се бре жено! Книгата е страшна. Стара, овехтяла и оръфана. Тези книги миришат страхотно.  Crazy на стара хартия, кожа и прах и нещо което не може да се обясни.
Аталанта - мерси за полезния линк. Няма да е лошо да го сложим в библиотеката. Ти къде се изгуби??? Липсват ми букетчетата ти.
Ани - идейно! Амя кофти боядисано. На поправителен, моля!!!
Стефина - на половината въпроси можеше и сама да си отговориш. Не се опитвай да правиш всичко 1 към 1. Винаги ще се получи разлика. И не се шашкай толкова. Влагай повече фантазия. Имаш вече достатъчно играчки и достатъчно опит за такива елементарни неща. Ще ти помагам винаги когато мога, но не винаги мога да се включа навреме. Понякога не влизам с дни.  Laughing
Ангел08 - Мъничка е снимката и не се вижда добре. Проекта който си набелязала е доста труден. Трудно ще ти бъде да го осъществиш с марципан ВАРНА. Тя съхне по-трудно, а повечето елементи са прави и стърчащи. Ако държиш на това тесто, започвай елементите от по-рано, за да могат да съхнат. Успех и добре дошла.
Меридит - хубави торти. Имам съмнение че си покривала с много меко тесто. А и доста тънко разточено. Затова ти се е прецакало. Кръпката на бюста, можеше да прикриеш с някаква джувка. Патето е много сладко.
ЖениК - не ти трябват уроци - я, виж какви хубави миди и рапани си правила. Много слънчева и ярка торта. хареса ми.
Михаела73 - Слава богу още не ми се е налагало да правя тия изроди. Ей, ужасни герои има напоследък..... Няма да плачеш! Ще пробваш пак!!! С рев и нерви не става!!!  Peace
offioly - Поздравления че си "хванала" библиотеката. поздравления и за това че си се хвърлила в дълбокото. щом никога не си правила торти, значи си се справила отлично. Рибешката торта е много хубава с тези апликации. Продължавай смело напред.
Кате - много весела тортичка е тази с прасенцата. Браво на теб. БенТен вече го познавам, та те поздравявам и за него. Щом дедето е било доволно, значи си се справила идеално. Аз си седя и тръпна в очакване да чуя какво е замислил моя синковец за неговия РД който наближава. Каква ли щуротия ми е замислил???
  Просто трябва да се преглежда и библиотеката от време на време  Peace 
шшшшшшшшшт! Еднооооооо.... не се нерви.... двееееее..... пак си кисела нещо......... трииииииии..... защо не си вдигаш телефона.... чееееееетири.... спокойна си........ пеееееет... брой с мен....
Блютоооооо - страхотна табла. Защо са криви триъгълниците, а???  hahaha Да ти е жив и здрав таткото!!! Другата торта също ми хареса. Малко е претрупана за ТВОЯ вкус, ама е перфектна за МОЯ.
bicho malo - Къде се затри напоследък??? Страхотно завръщане. Много хубави торти. Особенно бялата.
Мими - ще мине и още как. Малко са му големи ушите обаче. И им сложи по една чупка вътре. Като релефна линия. Ъ, разбра ли ме правилно???
Знаех си че ще се получи километричен пост, ама нека ми!!! Като ме няма толкова време....

# 489
  • Варна, морето и сините вълни!

Мими - ще мине и още как. Малко са му големи ушите обаче. И им сложи по една чупка вътре. Като релефна линия. Ъ, разбра ли ме правилно???

Разбраф тъ!Днес мислех нови ушу да правя, че тез ми се поначупих апо края. Ще ги направя една идея по - малки и с канал по средата  Crazy И без дръго от ттам би трябвало да мине телта  Mr. Green Mr. Green

А за Дуфалака, дет ме пита, преди 100 лета, у наща селска хапутека нема такова живитно! Затва гледам тук и чакам да ми мине  hahaha

# 490
Честит Рожден Ден на Доня Коприва!

Mimito , прилича да.Като му направиш и тялото, което на мен ми се струва по-трудната част.Понеже трябва да е по-слабичък , а на мен често ми се случва да са ми въз дебелички фигурките.Успех!
bicho malo , ЧРД и на теб!И двете ти торти са много красиви!
Blueeye , разкошни торти  Peace  На двуетажната с цветенцата втория етаж с какво е покрит?
Кате , отново много изпипани торти!
Offioly , много добри първи опити!
Михаела73 , хубава ти е тортата , а най-важното е че получателите са я харесали!
Jenik , страхотна торта!Разкошен син цвят!Останаха ми очите в това синьо!И мидите и рапаните са много хубави!
И да не забравя да благодаря на Patriyani за клипчето за рапаните.Направо ми събра очите с каква лекота ги правиш.Стават страхотни!И макар да изглежда лесно , сигурно трябва доста тренировки.
Назад имаше още красиви творения - поздравления за всички!

Лек ден на всички и успешна седмица!

# 491
  • Чехия
Привет.

Rumya , благодаря за сайтчето. Точно такива цветенца ми трябва сега да гледам, мисля в сряда да правя макчета, и божурчето ми идеално.

Ванче, а на теб за стъпка по стъпка за панделката.  Hug

Вчера пекохме червеното кадифе, нещо не се получиха блатовете, просто не се надуха добре, при все че разделих дори тесто в две тави, но нали е за опит номер едно.  Blush

После обаче пекохме рулата за вита торта, а те станаха бомба супер просто, и крема се получи и сега седят навити тортетата в хладилника за доверното облицоване с маслен крем.
,

Няма как да не изброя:

Нелка прекрасни ангелчета, най нежната любов и красота струи от тях.

blueeye®, обожавам такива цветенца.

jenik, супер морска, просто обожавам тези рапанчета и миди, но още не съм пробвала да ги моделирам, дай боже един ден, поне малко да приличат на твоите.

patriyani, питанка, цялата бутилка ли от ММ? Hug

6estja, освен етикетите няма ли там една истинска наденичка?  Mr. Green Много готина идея.

raya_рая, Дарилка прекрасни са бяло с червено, нещо такова се очертава да вита ни торта...  bouquet цветята сега са ми слабост, може защото е лято.

Ani_Boland, и petia_tag, михаела73  много симпатични семпли тортички. Браво, има много красота точно в изчистените им украси.

hrisiv, чудесна птица,  Hug за смелостта да рисуваш.

Антоан, е такова чудо не бях виждала,  #Crazy супер. Тези дни като ровех за украси и чичо гукал ми изкара една страховита торта с отрязана ръка, кръв и плъхове наоколо, та се зачудих има някой който би могъл да я направи, като видях дракончето, и вече знаех че има...   bouquet

Катя (Сливен), Батман си е точно таман. Crossing Arms

Gushanka, великолепни и трите. Hug

*MILADY*, много ми хареса, някак много абстрактна изглеждаше твоята торта.

Възхищение към вас момичета които плетете кошници.

Браво за първите ви опити, важното е желанието.

# 492
  • София
Немога да намеря поста, рових назадНякой може ли да ми продаде килограм, два ММ Благодаря

# 493
  • В кошера...
 Здравейте, много има за писане, но искам да поздравя Дарилка за тортата - много ми хареса, как то и Рая. Благодаря на Петряни за клипчето - опитах и мисля, че добре се получават нещицата - ще тренирам още. Ако имаш време би ли обяснила малко за оцветяването, знам че е трудно, но как го правиш ти?
Рядко имам поводи за торти и не пропуснах да направя на племеника - голям фен е на малките скейтчета, ако ги знаете. То е цяла мания. Ето ги:

http://medunkabg.multiply.com/photos/album/4/4#photo=155

# 494
  • София
medunka, чудесна е идеята и изпълнението!!! Браво!

Копривке?! Днес ли е твоят ден? Да си жива и здрава, и с много положителен заряд да са ти дните от днес насетне!

bicho malo, да си жива и здрава! Не се отказвай напълно от желатиновите теста:) Ако пак ти се случи да пробваш, имай предвид, че те стягат малко след престой, не се увличай в добавянето на пудра при замесването, не цели да стане твърдо, спри като спре да лепи и да е влажно, след няколко часа е в оптимално състояние. (това в случай, че не ти трябва веднага, а по-късно) Ако го ползваш веднага, си го нагласи до оптимална степен за точене и покриване, но ако престои от тази степен насетне, става по-твърд и ронлив.
Интересна техника за борда на втората торта - бях готова да реша, че са фитилчета фондан, но после от другата страна загледах по-детайлно, РА...Върху рисунката? Разкажи повече, моля:)  В интерес на истината, на мен щеше да ми хареса може би повече, ако и отгоре беше решила украсата в същия стил, така трудно се доближават цветовете на оцветения фондан и рисунката, а и стават 2 фокуса:) Формата на розите е станала много добра!

Общи условия

Активация на акаунт